Jump to content

UPS izvēle - kādas ir alternatīvas dārgajiem APC?


midix
 Share

Recommended Posts

Atvainojos, ja nav īsti pareizā sadaļa - it kā jau UPS ir akumulators, nevis datora detaļa...

 

Dzīvoju lauku trīsstāvenēs, kur elektrībai ir tāds niķis - vējainā un lietainā laikā (vai reizēm tāpat vien) pazūd uz sekundi vai divām. Datoram ar to pietiek, un ir diezgan kaitīgi (spriežot pēc statistikas - pēc riktīgākām vētrām kaimiņi

 nes man labot datorus ar nobrukušām failu sistēmām vai pat nokautiem cietajiem diskiem). 

 

Sākumā pirms kādiem 5 gadiem man dators bija ne īpaši jaudīgs, un tad paņēmu pirmo, kas bija veikalā - PCM (Powercom) iCUte UPS:

http://pcmups.com.tw/product/iCute.html

(šķiet, ka pašu vājāko). Tas mani pilnībā apmierināja, smuki rādīja bateriju līmeni datorā utml. Diemžēl pēc mēneša viņš nobeidzās - atteicās slēgties iekšā un uzvedās tā, ka nevarēja rokasgrāmatā atrast, kādai situācijai šī uzvedība atbilst.  :shok:

 

Ar lielu nožēlu nesu atpakaļ uz veikalu, un tur man vietā iesmērēja Trust http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=14948

Diezgan slikta uzbūves kvalitāte (pēc pāris gadiem nācās ar epoksīdu aiztecināt izļurkājušos štekerus), nav derīgu fīču, un tomēr tas bez problēmām nostrādāja 5 gadus, simtiem reižu izglābjot mani no problēmām, un arī -tpu, tpu - neviens no maniem 6 cietajiem diskiem šo gadu laikā nav cietis, un domāju, ka UPS šajā ziņā ir svarīga loma.

 

Vakar tas Trust nosprāga. Tagad mēģinot ieslēgt, tas bezgalīgi spiedz, bet dokumentācijā atkal nav ne vārda, ko tāds signāls nozīmē.Ir ļoti ticami, ka baterija ir nobeigusies un jāmaina, taču negribas čakarēties, meklējot pa visu pasauli analogu kaut kādai RITAR RT1245 baterijai, un arī nav skaidrs, vai tiešām ir baterijas vaina. Protams, 5 gadi ir ilgs laiks, taču pa šo laiku baterija kopsummā bija noslogota tikai pa pāris sekundēm nedēļā.

 

Turklāt, gribētos UPS, kurš mani brīdina, ka ir laiks meklēt jaunu bateriju, nevis vienkārši negaidīti atmet pekas. Vēl zinu, ka gribu UPS ar tipu Line-Interactive, jo lauku apstākļos, kad elektrībai gadās reizēm vienkārši nokrist zem normas, Line-Interactive vajadzētu spēt labāk tikt galā nekā Offline tipa (arī mani abi iepriekšējie UPS bija  Line-Interactive). Barošanas bloks datoram - Passive PFC, tātad, nevajadzētu būt problēmām ar jebkuru UPS.

 

Cenas ziņā ļoti ceru iekļauties zem 50Ls.

 

Skatos, kas ir pa veikaliem. APC atkrīt - cenas jūtami lielākas, bet cik dzirdēts, kvalitāte jau sen neesot tā, kas agrāk. No UPS specializētiem konkurentiem - Eaton, PCM. Un tad vēl visādi lētie - Mustek, Orvaldi. Pavīd arī Fortron. Skatos, ka iCute vēl joprojām tiek tirgots, bet pēc manas pirmās pieredzes, kaut kā nav uzticības. Un arī iedragāta uzticība PCM, kaut gan tas skaitās viens no labākajiem lētajā galā.

 

Kāda jums ir pieredze ar lētajiem UPS - PCM, Orvaldi, Mustek, Fortron? Kurš no tiem varētu kalpot ilgi (paša UPS elektronikas ziņā), ar normālu signalizāciju par baterijas līmeni un arī vienkāršu baterijas atrašanu un nomaiņu pēc gadiem?

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

ņem veco APC Smart UPSi nenožēlosi. Kvalitāte, funkcionalitāte ir ok. Kā arī varu palīdzet ar jaunu RITAR RT1245 baču.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par APC mulsina 2x lielākā cena ārpus mana "plānotā budžeta" un arī teksts no http://forums.overclockers.ru/viewtopic.php?f=120&t=187971

 

 

APC
ИБП этого производителя достаточно дороги. "Легендарная надежность" - вот слоган данной компании. Однако те, кто разбирал эти ИБП, говорят, что "там тотже китай, что и везде". Одни очень хвалят эту фирму, у других - наоборот случаи массового умирания через год-два после начала эксплуатации, причем это относится к любым сериям, как Smart, так и Back.

 

Link to comment
Share on other sites

varu dabūt lietotus APC UPSus pa normālām cenām, tikai aķus vajadzēs piepirkt

Labots - specuks
Link to comment
Share on other sites

Šķiet, uz doto brīdi apstājos pie šiem:

 

 

pluss - ir iespēja pasūtīt uz vietējo veikalu, tātad - bezmaksas piegāde.

 

Taču nav skaidrs, kāpēc otrais ir 2x lētāks - vai tikai tāpēc, ka pirmajam digitālais indikators un mazliet vairāk izeju plus 25VA vairāk, vai arī tiešām kvalitātes ziņā ir atšķirība...



Skatos, pie mums ir arī Tecnoware. Varbūt kādam ir pieredze ar šiem?

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

BNT savu dabu pa to cenu padara. māk paaugstināt spriegumu, ja tas ir par mazu.

Mīnus - platmasas korpuss, akumulatori izžūst pāris gadu laikā. Tie jāmaina, parasts 7 Ah akumulators.

Link to comment
Share on other sites

Nu man vecajā Trust bija vispār 12V 4.5Ah, un pietika 5 gadiem... tā ka vajadzētu izvilkt ar BNT. Vienīgais, skatos, ka viņiem tagad ir overload aizsardzība, tāpēc domāju, kuru modeli labāk ņemt. Pēc PCM foruma aprēķiniem sanāk, ka optimāls ar rezervi ir ~800VA 495 W), citādi var atslēgties pārslodzes dēļ. Datora jaudas kalkulators gan uzrāda, ka varētu būt ap 300W + LCD monitors 50W, bet ņemot vērā barokļa zemo efektivitāti (PassivePFC), pēc PCM foruma aprēķiniem ir jāpieliek klāt vēl kādi 75W.

 

Un tagad šaubos starp PCM BNT / IMD  vai Tecnoware ERA 800VA modeļiem... IMD smuki, ir visi vajadzīgie indikatori, bet jūtami dārgāki. Paložņāju pa Krievijas forumiem - Tecnoware tur vispār nepazīst, Powercom gan ir populārs, zināmas visas kaites, taču pagaidām neatradu, vai ir jēga piemaksāt par IMD - ko tas dod vairāk nekā BNT (neskaitot specifikācijā dotās atšķirības). Ja IMD tiešām kaut kādā ziņā ir stabilāks, drošāks nekā BNT vai Tecnoware, tad var piemaksāt, bet par LCD un dizainu vien gan nebūtu jēgas...

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...