Jump to content

satelīta ienākošie signāli,dati un to piekļuve


absolutRandom
 Share

Recommended Posts

[informāciju vēlos izmantot izglītojošiem nolūkiem]

 

sveiki

 

satelīts------->tūneris-------->pc

 

1.cik tālu/daudz es varu caur datoru tikt pie satelīta ienākošajiem signāliem/datiem?

2.vai ir iespējams caur satelītu dabūt kompī pašus rādioviļņus.?

 

vēlos papētīt gan no satelītiem ienākošos datus , gan pašus radioviļņus, kas nāk no augšas kosmosa, ja satelīts vispār ko tādu var uztvevrt...(man der pat k.kāds troksnis)

 

3.varbūt ,kas līzdīgs ir jau rakstīts un izrunāts.?

 

man neinteresē TV pasaule, bet gan tehniskā puse.  kā redzēt visus uztveramos datus/viļņus.

 

4.varbūt varat iedot kādas saites kur tas ir izrunāts?

 

 

 

paldies jau iepriekš pozitīvajām atbildēm...!

 

p.s.

ja esmu neuztverami noformulējis ideju/jautājumus ziņojiet.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Didzis

    21

  • talibans

    12

  • erikonkulis

    15

  • JDat

    32

Top Posters In This Topic

Posted Images

 Nu SAT ienālošos datus Tu nekad neuztversi. Tad uztvērējs Tev jānovieto blakus satelītam. Tu vari uztvert tikai signālu,kuru raida satelīts un tad arī tikai jau demodulēto signālu no uztvērēja. Tajā gan nav ko redzēt ar kompi, jo sen viss aprakstīts un zināms. Man gan liekas. ka Tavs jautājums vairāk velk uz amatieru satelītu uztveršanu, vai vispār par radioastranomiju.  Tev visdrīzak vajag mēģināt SDR uztvērēju uz RTL2832U čipa. Es tādu kādu laiku lietoju un ar to tiešām var apskatīties, kas gaisa notiek. Te vari vairāk palasīt par to USB uztvērēju http://www.elfaforums.lv/threads/4954-Nedaudz-par-Software-defined-Radio/page3

Varu tikai teikt, ka baigi labs verķis un maksā tikai 7Ls Antenas gan pašam jābūvē, jo bez antena visi uztvērēji ir pilnīgi "akli". Vari likt ieejā SAT galviņas, tad varēsi čekot C un Ku diapazonus. Ūdeņradi var pa taisno skatīties.

Link to comment
Share on other sites

absolutRandom

paldies Didzi

..skaidrs par SDR un RTL2832U.... tas izsklausās tas_ ko man arī  vajadzēja..[pastudēšu]

 

 

runājot par satelītu.....,..es domāju demodulētos signālus, kas nāk no satelītiem [nepareizi izteicos]

Link to comment
Share on other sites

Jā grandioza vēlmē. Moderns spektra analizātors tev varētu palīdzēt. Varēsi apskatīt transponderu spektru un datu plūsmu, modernie spektra analizātori māk arī dekodēt datus. Var izmantot gan LNB gan pa taisno novietojot fokusa rupora galviņu varēsi apskatīt ievērojami plašāku spektru. Vienīgais bez attiecīgām zināšanām tas ātri apniks. Tad jau sakaru nodibināšana caur mēnesi būs interesantāka :))

Link to comment
Share on other sites

2 Didzis: Māki tu smuki sarakstīt! Vienu tavu postu izlasīju tajā elfa forumā, kā uzreiz sev tādu sagribēju. Tu e-bajā ņēmi vai var kaut kur LV dabūt? Varbūt tam puļķim var piemontēt šādu te antenu un paķert kādus radio signālus? Tu nevari parādīt kādu skrinšotu ko tā programmatūra zīmē uz ekrāna?

post-78751-0-19071800-1366048977_thumb.jpg

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Nu ieraudzīsi to spektru, a jēga? Nāk smukas paciņas no SAT i viss. Neko tai datu plūsmā ieraudzīt nevar. Viss ir aizkodēts, lai hakeri netiek bildei klāt. Vārdu sakot, pasākums ir pilnīgi bezjēdzīgs. Tad jau labāk sporta pēc ķerstīt zemu lidojosos satelītus, vai klausīties ko starptautiskajā kosmosa stacijā runā. Man gan nav pacietības visiem tiem satelītiem līdzi sekot  Nokačā Orbitron programu  http://www.stoff.pl/

un varēsi paskatīties, reālā laikā, kā tie dzelži virs galvas plivinās. Ta kkatrs kautko raida

Link to comment
Share on other sites

@@RimaNTSS, Tas viss izskatās kaut kā tā:

sdrsharp.png

 

Jāpērk šitādu: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=rtl2832u+r820t&_frs=1

 

Pārējo noteikti elfā izlasīji.

LNB izeju redzēt? ar 2 MHz joslas platumu nebūs pa šauru? Redzēs kaut ko līdzīgu DVB-T signāla spektam gaisā un viss.

 

Ak jā. Savulaik strādāju Lietuvā. A tur SAT buss piebrauc. Ar čaliem pamuldēju. Tie ir tie kuri ir satelītam otrā galā un pūs uz augšu. Tur stāvēja "kabatas" tektronik un čaļi rādija kas notiek gaisā. Varēja redzēt viņu pašu signālu un joslas platumu. Tāpat varēja redzēt ka kaimiņs no eiropas blakus arī kaut ko pūš augšā. Itkā jau smuki, bet... Apmēram tas pats kas ar RTL-SDR skatīties 43-45 DVB-T kanālu Rīgā. Tikai cits joslas platums

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Te būs bildītes,ka reāli strādā tas USB puļķis

Pirmā bildē var redzēt ātros, paženiekus un poļicajus. Ottrā bildē es patreiz klausos igauņu radio stereorežīmā ar visu RDS. Vārdu sakot, jūtība ir ļoti laba. Nu jā, man gan Yagi antenas abās polarizācijās un pagrieztas uz Pērnavu.

 



JDat ir taisnība par joslas paltumu. Var apskatīties tikai kur signāls sākas un kur beidzas. Tas ir gan ar SAT signālu, gan ar virszemes TV. Vispār jau tas puļķis ķer arī DVBT televīziju. un DAB digitalo radio, tā kā to var izmantot arī, kā krievi saka, po naznačeņiju. Es paprovēju, bet man to nevajag. Vot kā SDR ustvērēju, tā ir štelle. Protams tas nav JDat aprakstītai PRO spektra analizators, bet tas maksā daudzus tūkstošus, a šitais 7Ls un vienalga dara brīnumus. Nu jā, antenas  vajag, bet tās vajag arī tūkstošus vērtam aparātam. Tas puļķis, kas nāk komplektā, der tikai lai redzētu traucējumus istabā :sarkasms:

post-59083-0-57646200-1366049973_thumb.jpg

post-59083-0-85552800-1366050009_thumb.jpg

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

DVBT 2 notekti var parādīt, jo to jau programa dara, nevis USB puļķis. Vot kā ar attiecīgām programmām uz datora, es precīzi nezinu. Es jau teicu, ka tikai pamēģināju, bet ja uzinstalē kā DVBT uztvērēju, tad neiet SDR un otrādi. Visu laiku jāpārinstalē un man vispār neko nepatīk instalēt uz datora, jo strādāju principā tikai ar portablajām programām, toties visādi sū** nekrājās un nebremzē kompi.

Link to comment
Share on other sites

@, teorētisika vajadzētu rādīt. Sen atpakaļ nopirku Gigabyte U8000. Tad, kad vēl baltoms bija ēterā. LV testa HD kanālu gandrīz rādīja. Raustījās bilde, jo eeePC700 nevilka. SD televīziju rādīja. MPEG2 laikmetā. MPEG4 laikmetā U8000 puķis arī rāda SD. HD nemēgīna'ju (ja tāds vēl eksistē). RTL puķim DVB-T režīma joslas platums 8 MHz. Ja Igauņu HD kanāls tādā joslā ieliet, tad vajadzētu rādīt. Dekodešanu veic CPU. 

Link to comment
Share on other sites

Visi raida 8MHz joslā jo tāds ir GOSTS vai tagad jau jevropas direktīva. USB puļķis visu to šņegu padod uz datoru un tālāk jau mokās procesors ar attiecīgu programnodrošinājumu. Domāju, ka tur problēmām nevajadzētu būt, jo produkts ir tiko parādījies un DVBT2 nav vairs nekas jauns.

Link to comment
Share on other sites

tāks. Vai nu DVB-T vai FM vai SDR. kopā nekas nesanāks. SDR režīmā var FM DX lietot. Didzis pastāstīs sīkāk. Es jau linku uz puļķiem iemetu. Tavā linkā esošais derēs. Štatnais FM? Kuram to vajag? Mani neinteresē štatnais FM. Tiaki un vienīgi SDR režīms. SDR režīmā šitas puļķi strādā 24-1711 MHz diapazonā. Vienā piegājienā var redzēt uzskanoto frekvenci +/-1MHz. Tobiš uz katu pusi pa megahercam. Ar to pilnīgi pietiek lai uztvetu FM. Ir citas probēlmas. šis tas neērts softam. RF GAIN ručka piemēram. Didzis par to čortojas lidz putām. :D Esošais SDR softs neatbalsta iespēju klausīties divus trunking kanālus vienlaikus. FM? Priekš kam divus FM vienlaikus jāklausās? Nē nu ja grbiās, tad var. Es neesmu tik bagāts,lai turētu divus tādus puļķus mājās, tāpēc neinteresējos. Klīst baimas ka var pie viena datora pieslēgt divus RTL-SDR, bet tas laikam spīd tikai Linuxistiem. SDRsharp mauprāt neatbalsta divu puļķu vienlaicīgu lietošanu. Da i tev npeitiks roku un peļu lai to visu vienlaikus klinšķinātu.

Link to comment
Share on other sites

Par to vienlaicīgu darbību nepateikšu. Nu man uzreiz neaizgāja un es arī nebakstījos, jo man vienkārši skatīties TV  uz datora galīgi neinteresē. Ja par FM vai veco krievu diapazonu, tad pilnīgi pofig. USB puļķis ķer sākot no 24MHz līdz laikam 1,7 vai1,8GHz. Tā kā visus radiokanālus ņem bez problēmām. Ja par jūtību, tad, kā Tu redzēji, es igauņus stereo klausos un ar RDS. Man no Lielvārdes kādi 190km līdz igauņiem. Jautājumi vēlir ? Es ar šo uztvērēju dzirdu FRN bāzes staciju Rīgā, kura raida bez kādas speciālas antenas no piecstāvu mājas jumta un atrodas 50km no manis. Ar PMR446 rāciju es to uztvert nevaru. Es nemaz nerunāju par CB radio un amatieru sakariem uz 28MHz. Tur visu laiku kautkas vārās itāļu un spāņu mēlē. Nu jā, man kvadrāta antena uz CB. Kamēr nebiju to antenu uztaisījis, bija klusums.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

nejauciet mushas ar kotleteem

HD nenoziimee uzreiz MPEG4, arii MPEG2 var nest HD, tik datu apjoms lielaax

un MPEG4 nenoziimee DVB-T2, jauns signaala modulaacijas veids ar lielaaku ietilpiibu bet vaargaaku noturiibu pret atmosfeeras trauceejumiem

 

MPEG* - datu saspiezhshanas metode

DVB-* - signaala piegaades veids

Link to comment
Share on other sites

Esmu to jau sapratis. Ne jau Zirga gaļa sāls. Tas puļķis saciparizē signālu un nogādā uz datoru pa USB. Dekodešāna paliek datora ziņā. Tāpēc pofig vai tur MPEG2 vai MPEG4. Galvenais vajadzīgos datus uztvert un aizsūtīt tālāk. Ja, DVB-T2 ielien 8 MHz joslā tad viss notiek, jo RTL puļķis ir pietiekoši jūtigs un labs lai uztvertu un saciparizētu signālu no gaisa.

 

SDR režimā josla ir ~ 2 Mhz, tāpēc tur nav ne smakas no DVB-T. Toties ir gan FM, gan AM, gan SSB moduācijas uztveršanas iespēja.

 

Var pat 1090 Mhz uztvert ADS-B datus no garām lidojošām lidmašīnām. Tāpat var pat uztvert un dekodēt GPS datus (pasūdīga precizitāte diemžēl). Vai arī, ar attiecīgu antenu protams, klausīties fūres CB diapazonā.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Ja puļķis uztver, tad uztver. Ar gremošanu nodarbojas programma datorā. SDRsharp negremo. Jāgooglē vai jājandekso. Gan jau kāds koderis būs kaut ko uzbūris. Linuxā... Par jūtību lai Didzis pastāsta.

Link to comment
Share on other sites

Neesmu vēl uz reāla švaka signāla ar Flexbox salīdzinājis, Auksti tak visu laiku arā un man uz jumta vēl kupena sniega vakar bija. Paliks siltāks, tad kāpšu uz jumta un salīdzināšu.  Uz FM ar SONY HDR F1HD arī vēl neesmu salīdzinājis. Jāpagaida, kad ceļi paliks labāki, tad pie Rolanda Strautmaļa aizbraukšu. Subjektīvi vērtējot, viss ar jūtību ir OK. Ja pa lielam, tad 7Ls vērtam uztvērējam jau brīnums,ka vospār darbojas, a te Motorolas rācijai ar jūtību ieliek.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

Šorīt uzsūtīju no uk. Gaidat arī manas atsauksmes :)

Link to comment
Share on other sites

Vajadzēja uzreiz divus pasūtīt. Savādāk sanāks kā man. Parādi kādam, kurš saprot un tev uzreiz atņems. Tad nāksies atkal sūtīt un atkal gaidīt. :D

 

Arī šobrīd viens aizņēmas uz nedēlu. Es atkal esmu tukšā...

Link to comment
Share on other sites

Ar šito mantu jau no pagājušās vasaras spēlējos, šķiet te pat forumā biju pieminējis. Pirku (ar E4000 čipu, bet tie tagad bankrotēja) vienu no ebaya- tas uzreiz nomira, jo nebija tunera aizsardzības diode, dx pasūtītais vēl tagad strādā. Pa ziemas laiku kaut kā nesanāca īsti paspēlēties, jo uz balkona sēdēt nedaudz auksti un laukos bez normālas antenas nav ko dzirdēt. Pat lidmašīnas īpaši daudz nelido virs manas "ģerevņas". Decembrī no ebaya pasūtīju puļķi ar R820T čipu, tā arī neatnāca, pārdevējs janvāra beigās vēl vienu nosūtīja, bet arī tas vēl nav atnācis. Cik forumos lasīju, ar R820T čipu ir praktiski nenositami arī bez aizsardzības diodes. Jautājums tiem, kuriem ir puļķis ar R820T, ir tā diode vai nav?

Par draiveriem ir interesanti, vienā usb caurumā strādā kā sdr, otrā kā tv.

Ja būs lieka nauda, iespējams pat upconverter'u nopirkšu, lai varētu no ~0 līdz 30 mhz klausīties. Var jau veco, izdegušo puļķi pārveidot, lai tas uztver zemākas frekvences, tur E4000 čips jāizravē un pie RTL čipa 1. un 2. kājas drāts  gals jāpiemet, bet manējais ir ļoti mazs, ka bail bez lupas klāt līst.

Vēl viņiem ieteicams labs, ekranēts ar ferīta gredzeniem usb kabelis, pašu puļķi arī jāiebāž kādā ekranētā kastē, savādāk daudz traucējumu, un antenas konektors jāpārlodē uz kādu normālāku, lai netīšām antena neizraujas.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

 

 

Jautājums tiem, kuriem ir puļķis ar R820T, ir tā diode vai nav?

 

manējam, ko pasūtīju, ir diode

282-768-thickbox.jpg

Labots - erikonkulis
Link to comment
Share on other sites

Jā. ESD diodeS. Daudzskaitlī! Tiklīdz savu dabūšu atpakaļ, ta pamēģināsu bez diodēm darbināt. Ir aizdomas no Rīgas torņiem FM salien iekšā un traucē dzīvot.

 

Ja kāds grib no nopietnāk pētīt kas notiek ar uztvērējmikreni tad varētu sākt ar datasheet lasīšanu. http://superkuh.com/gnuradio/R820T_datasheet-Non_R-20111130_unlocked.pdf

 

Manir doma ne tikai noravēt diodes D6, bet arī organižet uztvērēja GAIN control ar potenciometru. Tā teikt vintage un ar rogu. Neisaistot softu šajā procesā. Varbūt stulbi, bet pačakarēties gribās. Vēl viena nianse. Kad lodēju klāt LC ķedi. Kipa aktīvās antenas barošana. Nedauši norāvu nost C10 kondesnatoru. Domāju mīlu tevi. Kodensatoru izdevās nomērīt. Man tur rādīja ~24-25 nF. Super! Lieluku C10 vietā 22nF plēves klucīti. Laikam WIMA. Vismaz psiholiģiski liekas ka palika labāk. Ko tur dara C10? Tas kodieris ir 3.3V barošanas ķedē filtrācijai. Teorētiski vēl vart paspēlēties ar C21,C22, L2,L6 un vē šo to. Izmest ārā IR uztvērēju kā sugu. Tā teikt: šķunings dziļajā pāķijā.

 

Kas attiecas uz USB, tad man ir savs parizānisks risinājums ar USB HUBa un raspberija palīdzību, bet tas ir cits stāsts. Kura īsā versija. Vienīgais impulsbarokis sanāk USB hubam. Pārējais viss ir ar lineārajiem regulatoriem. Tai skaitā arī raspberija iekšienē. Kādreiz ar oscili paskatīšos 3.3V barošanas šinu iekš uztvērēja. Intesesē cik lieli traucējumi tur ir. Vai nepārsniedz iekš datasheet minētos 30 mV peak to peak. Cita lieta. Pamatā laikam tomēr rakstīsu rezultātus iekš ELFAs foruma attiecīgās sadaļas.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Ieejā stāv divas diodes pretēji slēgtas. Raut to kluci ārā nav īsti prātīgi. Ja jau mauciens ieejā tik liels,ka diodes sāk vērties vaļā un intermodulācijas parādās, tad vienalga ieejā jāliek pasīvais vājinātājs. Savukārt, kad tāds ir uzlikts, tad arī diodes vairāk netraucēs. Protams, tad krītas visas iekartas kopēja jūtība. Atkal nonākam pie varianta ar meža būdiņu dziļos laukos un attālinātu klausīšanos caur internetu. Neticu, ka Rīgas centrā var nodarbories ar tāluztveršanu, jo pārāk tuvu jaudīgi raidītāji.

Link to comment
Share on other sites

absolutRandom

paldies par atbildēm un jūsu atsaucību!

 

esmu ticis pie Gigabyte U7300 , un izmēģināju gan  [HDSDR un sdrsharp(softus)] un esmu ļoti ieinteresēts rakties tālāk.

ar default antenu uztvēru p0l1c1jas, radio, un vissādus trrrr.ŠŠŠŠŠŠ utt....

iespējams arī super vāju signālu no NOAA 137-138 MHz(ko gribētos arī dekodēt  :shifty: lai redzētu bildi) cik saprotu tad [WXtoImg]

 

1. ko jūs man ieteiktu izmēģināt , ja man ir šis :Gigabyte U7300 un satelītšķīvis ar 3 uztvērējgalviņām.

Didzis:"Tad jau labāk sporta pēc ķerstīt zemu lidojosos satelītus, vai klausīties ko starptautiskajā kosmosa stacijā runā."

2. vai ir iespējams ar manu aprakstīto tehniku dzirdēt šīs sarunas? (izklausās fascinējoši  ^)

 

 

es nevēlos studēt teoriju un tad ķerties pie prakses, bet gan izdarīt un tad izprast pa detaļām, (tas ir efektīvāk,jo praksē rodas lielāka interese un teorija pēctam vieglāk līmējās kopā, lielajā bildē) [man ļoti patīk teorija, bet mūsdienās varam atļauties darīt un tad domāt(neiebraucot galejībās, jūs sapratāt)]

 

man ļoti patīk tā ideja, ka varu uztvert satelīta signālus un censties dekodēt?

Labots - absolutRandom
Link to comment
Share on other sites

 Jāsaka godīgi, bez teorijas tās lietas nenotiek. Vismaz pamatus SDR radiouztvērējam jāsaprot. Tāpat jāsaprot, kas ir Tuner AGC, RTL AGC, AF gain,kas ir modulācija un kādi ir tās veidi u.t.t.. Es nemaz nerunāju par antenu teoriju, jo bez kārtīgas antenas neviens uztvērējs nestrādā. Vārdu sakot, bez teorētiskām zināšanām Tu neko nopietnu neuztversi. Nu kā Tu iedomājies atkodēt nezināmu SAT signālu. Tie laiki,kad viss gaisā gāja "atklātā tekstā" sen pagājuši. Ja nezināsi, kāda tipa modulācija, kāds datu pārraides protokols un vispār, kā to signālu dabūt vaļā, tad tikai šņākoņu varēsi klausīties. Tas jau nenozīmē, ka nopēc pa lētu naudu uztvērēju un uzreiz viss notiksies :sarkasms: .  Man piemēram pie SDR uztvērēja patreiz pieslēgtas astoņas dažādas antenas un tad es neesmu vēl uztaisījis antenas lai SAT signālus ķertu. Man faktiski vispār virs 1GHz nav nevienas antenas, jo līdzšim nebija uztvērēja tik augstām frekvencēm. Arī es vēl patreiz nezinu, kāda būtu optimālā antena, lai ķertu SAT signālus 1-1,7GHz. Būs arī man jāmeklē literatūra jastudē citu pieredze, jāizdara secinājumi. Vārdu sakot, bez teorijas mācīšanās nu nekas nesanāks.

Link to comment
Share on other sites

Paga kungi. Nejauciet visu vienā katlā. Sāksim  ar@@absolutRandom, kungu.

Vai tu maz zini kā strādā satelīttelevīzija? Kas ir LNB, tobiš galba. Ko tā galva dod ārā. Kā galvu palais. Galvai vajag barošanu. N0 galvas signāls nāk 850-2400 MHz ja pareizi sapratu. Tabs Gygabyte savukārt ņem no 50MHz to 1000MHz Staugā laimīgs. Pat ja tev būtu RT820 mikrene uz borta. Tik un tā jēga maza. Tu nevarētu dekodēt signālus no SAT galvas. Ja nu paveicas, tad kaut kas tehnisks un specifiks. Kāds tonis via tml. Nu labi. Pamēģini par štatno antenu paskatītie gaisā DVB-T. Tos var labi redzēt SDRsharp softa. Redzēt vizuāli nevis dekodēt. Apmēram to pašu tu redzēsi no LNB bloka, ja vien mācēsi piešķilt to bloku. Prajehaļi. Aizmistram SAT bļodu un visu kas ar to saistīts. Didzis pieminēja satelītus. Aiziet. Lasi internetā kādas antenas vajag lai uztvertu NOAA un meklē softu kas tev tos pīkstienus pārvērš par bildi. Kā Didzis teica. viegāl atvērt EUMETSAT lapu un paskatīties ko NOAA atsūtīja, bet nu... Sports ir sports. Mēģini. Tāpat mēģini saķet ORBCOMM satelītus. 421-426 būs menti, pažarnieki, ātie, taksisti apsatgi. Bukšķi ir trunking vadības kanālos sūtāmie dati. Meklē ko un kā un dekodē. 430-440 sakitās amaiteri, bet tur mēdz būt arī signalizācijas pultis un vārtu pacēla'ji. uztver un dekodē 437-440 var mēģināti amatieru satelītus uztvert. Piemērs FITSAT. Daudzi CUBESAT šajā diapazonā runā, bet vajag labas antenas. tālāk 446 MHz ir PMR rācijas. Tās kuras var elkorā utml nopirkt. Klausies tās. Varbūt dzirdēsi balsi analogā veidā vai digitāli sakompresētu. Dekodē. 470-850 nav ko darīt, jo tur ir digitālā televīzija. Vienīgais vari paskatīties kā izskatās digitālā televīzija gaisā. 850-950 ir GSM skaties un dekodē. 1500 MHz 9bet ar tavu puļķi nesīd) dekodē GPS signālsu ar datoru. Klausies FM88-108 MHz. Vairāk neko tev nebūs darīt. Mācies. Info saraksīju tik daudz ka tev nāksies vēl 5 gadus ar pētījumiem nodarboties lai to visu saprastu.

Link to comment
Share on other sites

absolutRandom

tagad tik vācu mācību resursus.. 

šeit ir pietiekami daudz atslēgvārdu, padomu lai sāktu veselīgu pētijumu. 

 

 

@@Didzis,

protams ka bez teorijas nekur netikt, tas ar laiku un darbu.

zinu ko nozīmē padziļināti studēt materiālu.

un paldies par atbildi

 

@@JDat,

 

Nē es nezinu , kā strādā sateliti utt. tikai sava interpretācija.

Tu man ietaupiji kaudzi laika..

izklausās kodolīgi un konkrēti,,,,!

man ir doma ienākošos datus vizualizēt uz processing.

esmu vairāk ar mākslu saistīts tāpēc es uz šīm lietām Savādāk skatos..ar rezūltātiem labprāt padalītos..

paldies par info!

Link to comment
Share on other sites

tur jau tā lieta ka SDR ir 2 MHz joslas platums. DVB-T ir 8 MHz, SAT ir 27 MHz. Ja tu nevari SDRā dabūt iekšā platos signālus, tad to var tikai vizuāli apskatīt, bet dekodēt nesanāks. Visādus šauros signālus (NOAA vai vēl šaurāki) teorētiski var dekodēt. Ak jā. Tavam puļķim gar degunu aiziet ADS-B, GPS, 1.2 GHz amatieri. GOLNASS, IMARSAT, IRIDIUM. Hydrogen line. To visu es teorētiski varu uztvert ar šo. Tev paliek vēl Airband ko klausīties un un AIS ko dekodēt. Tāpat kā dažādas bezvadu signalizācijas utml verķi.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

absolutRandom

sākumā ar savu gigabite jau pietiks...

izpētīšu visas iespējāmās opcijas...

tad ar laiku arī izfiškošu kas un kā...

Link to comment
Share on other sites

Cerams, ka nē. Piemēram, šeit regulāri lasu kāda citiem pieredze :

https://groups.google.com/forum/#!forum/ultra-cheap-sdr

http://www.reddit.com/r/RTLSDR/

http://www.radioscanner.ru/forum/topic45014.html

Tur pat var atrast citas saites uz programmām vai palasīt par antenām.

Cik sapratu no lasītā, bet pagaidām nav sanācis uztaisīt kādu antenu, tad satelītu uztveršanai ir labas "Helical quad" vai quadrifilar helix (QFH) (iespējams, ka saucās savādāk) antenas, jo nevajag ar roku tēmēt uz satelītu kā tas būtu ar yagi veidīgām, piemēram kā šī: http://www.alternet.us.com/?p=1461

Vai arī "Turnstile" antena, to gan vieglāk uzbūvēt kā iepriekšējo : http://www.digitalham.co.uk/weather/equipment/turnstile-antenna/

Labāk, lai zinošākie pielabo, ja kur kļūdos.

Šī tēma pat būtu laba kādam Hackerspace vakaram, kur kāds zinošāks cilvēks parādītu kā antenu uzbūvēt.

Jau sen aizdomājos, līdz ar to, ka tirgū parādās aizvien lētākas sdr iekārtas, tad kādā veidā tas var ietekmēt mūsu drošību. Piemēram, ir jau cilvēkiem sanācis nolasīt bezvadu termometrus, pārtvert garāžas, vārtu pults signālu un ar Audacity atrast 0 un 1, uzrakstīt nelielu programmiņu, kura ar citu lētu raidošo puļķi atver tos pašus vārtus. Iespējams, mašīnu tā aizdzīt nesanāks, jo tur tie kodi visu laiku mainās (http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_code). Bija pat sanācis nolasīt vecu bezvadu (27mhz) klaviatūru http://windytan.blogspot.se/2013/03/eavesdropping-on-wireless-keyboard.html

Ja kāds dzīvo netālu no Skrīveriem, tad atkarībā no vēja, reizi 2 dienās var uztvert meteo radio zondi, caur programmu var redzēt zondes koordinātes, jo tai ir gps, un tad veiksmīgi savākt. Sanāk tādas kā lapsu medības 21. gadsimtā.

Var teikt, ka iespējas ir neierobežotas. Jūtos nedaudz saslimis ar šo sdr padarīšanu, tāpēc tāds sacerējums sanācis :)

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

 

 

Izskatās ka ar to arī visa diskusija beidzās...
Izskatas, ka sovakar saņemšu savu sdr puļķi. Pasūtīju pirms 3 dienām no ebay uk un jau pasta mājaslapā rakstīts, ka pirms pāris stundām ir ienācis manā pilsētā. Ja kādam gribās ātri tikt pie šī te sdr puļķa, tad es sūtīju tieši šo te.

Drīz postēšu par rezultātiem, lai gan man nekāda dižā antena nav un iespējas arī īsti nav uzlikt. :)

Link to comment
Share on other sites

Oho @@erikonkulis, nopirka uzreiz ar visu pāreju. Man nav tāda pāreja komplektā. Pirku atsevišķi. Ārpus rīgas vai lielpilsētas ēters samērā tukšs un bez antenām nav ko darīt. Kā minimums jāpieslēdz TV antena, tad kaut kas nedaudz sāks notikt. Tā man reportēja ķeguma jaunietis.

 

Kas attiecas uz @@talibans, un Metozondēm. Jā. $03 Mhz, ja nemaldos. Un tad variants ar lapsu medībām, vai moderni saucot geokešings un lidraidītāju salasīsāna ir samērā interesanta ideja, kuru noteikti jāizmēģina dzīvē.

 

Kas attiecas uz vārtu pacēlājiem utml stuff. Kāsak vadāt līdzi SDR puļķi. Tobiš sēžot mājas nekas nenotiek.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

tik stiprs fm radio signāls nav bijis ārpus noteiktām fm frekvencēm. Tas, ka tādi vispār ir, tas, laikam, skaitās normāli, vismaz šajiem lētajiem verķiem. vienreiz uz kādiem 30mhz Baltkrievijas fm staciju noķēru, laikam bija tāluztveršanas diena.

Link to comment
Share on other sites

Jā, man tas pats Rīgā ar FM. Pat RDS parāda 26 Mhz. Bija doma noraut ieejas aizsardzības diodi, bet... Citreiz.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

grozot skalu lēnām ap 26 27mhz cb frekvenci ik pa laikam uzpeld fm radio. un pats interesantākais, ka tas fm radio iet uz otru pusi iekš waterfall. laikam kaut kāds tunera gļuks

Link to comment
Share on other sites

Ne gluži gļuks, bet fizika. Kaut kas saistībā ar heterodīna lietām utml. Sīkāk nezinu. Prieks ka arī pokemonu ērā kāds tomēr par kaut ko interesējas nevis deltē klavieri.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

Jdat, 27.11mhz tālbraucējus var vispār dzirdēt? nevaru pārbaudīt jo nav īsti normālas antenas.

Link to comment
Share on other sites

Ar CB auto antenu var redzēt ka 27 Mhz ir kustiba, bet nevar saklausīt ko tieši runā. Antena garā kabelī un pagalmā uz mašīnas jumta. Apkārt daudz ēku ar metāla jumtiem un sienām. Būs laiks aizbraukšu uz Riga plaza parkingu un paklausīšos.

Ar to pašu auto CB antenu FM lien iekšā tā ka maz neliekas.

 

Izskatās ka jāpārvācās uz laukiem lai var kaut ko klausīties.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...