Jump to content

Brīvās izvēles priekšmeti, RTU


MetalOxygen
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Vai te ir kāds esošs vai izbijis DITFs vai vienkārši zinātājs, kas varētu padalīties ar pieredzi/domām par RTU 2. kursa pavasara semestra brīvās izvēles priekšmetiem?

Sportu tā kā īsti negribas ņemt, un trāpīt uz kaut ko ar neizpildāmiem uzdevumiem vai pasniedzējiem ar "īpašām" prasībām arī nē.

 

Paldies jau iepriekš :)

Link to comment
Share on other sites

Domāju prātīgi būtu ieiet RTU dbiedros draugiem.lv vai arī sameklēt DTFu dbiedrus tur un tur uzjautāt vai sameklēt esošu diskusiju.

Pāris DITFus zinu un šovakar vienu satikšu, varu uzjautāt, ja šis varēs kko pateikt un neaizmirsīšu, iepostošu te rīt.

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

RTU sportā kautukas neizpildāms? nu olimpiskos normatīvus tev jau neliks pildīt, ja būsi puslīdz veikls un izveicīgs tad nekas neizpildāms nebūs

Link to comment
Share on other sites

Brīvajā izvēlē var izvēlēties ko vien vēlies. Ieej RTU mājas lapā un skaties priekšmetu katalogā, kas pašam labāk patīk. Nav obligāti  jāņem savas fakultātes priekšmeti. 



Brīvajā izvēlē var izvēlēties ko vien vēlies. Ieej RTU mājas lapā un skaties priekšmetu katalogā, kas pašam labāk patīk. Nav obligāti  jāņem savas fakultātes priekšmeti. 

Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

draugiem.lv un ortusa forums nav diezko aktīvs, labākajā gadījumā kāds posts reizi 2 nedēļās, atbildi tuvākajā laikā nesagaidīšu :stink:

 

Izvēlēties kaut ko citu jau var meiģināt, bet ja nesavāksies pietiekami cilvēku to priekšmetu tāpat nedos (3. kursā vēl varbūt, bet 2. visticamāk ka nē).

 

Priekšmeti šogad:

Programmatūras izstrādes vides vizualizācijai (Zaiceva Larisa)
Web-lietojumu izstrāde Internetam (Prokofjeva Natālija)
Lietojumrisinājumu izstrāde Flash vidē (Uhanova Marina)
Ievads mākslīgajā intelektā (Grundspeņķis Jānis)
Ievads objektorientētā tehnoloģijā (Ņikiforova Oksana)
Ievads lēmumu atbalsta sistēmās (Borisovs Arkādijs)
Praktiskā sistēmu imitācijas modelēšana (Petuhova Jūlija)
Tīmekļa tehnoloģijas datorgrafikā (Glazs Aleksandrs)
Ievads automobiļu elektronikā (Zagurskis Valerijs)
Lietojumu izstrāde Windows Phone platformai (Lavendelis Egons)
Microsoft Office SharePoint Server konfigurēšana un administrēšana (Anohina-Naumeca Alla)

 

Man tā objektorientētā tehnoloģija un Sharepoint serveris piesaistīja uzmanību, bet cik dzirdēts tie ir pāris no smagākajiem pieejamajiem priekšmetiem.

Labots - MetalOxygen
Link to comment
Share on other sites

sistēmu imitācija un modelēšana ir sviests - ņemam kaut kādu softu, kaut ko konveijerveidīgu uzķibinam tur, nospiežam "Play" pogu un rādam, cik smuki strādā.

 

 

windows phone - wow, man kā programmētājam to noteikti gribētos! :)

SharePoint arī būs ļoti noderīga lieta.

 

 

Objektorientētā tehnoloģija, cerams, ir kas vairāk par to, kā zīmēt secību, stāvokļu, mijiedarbības diagrammas utml - http://ditf.afraid.org/ditf/3%20kurss/Programmatuuras%20Attiistibas%20Tehnologjijas/slaidi%202006/PAT_06_OOT&UML_Studentiem.pdf

 tajā ditf.afraid.org šis un tas ĻOTI labs ir atrodams. 

 http://www.ldk.cs.rtu.lv/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=5&id=24&Itemid=90 -pēc šitā spriežot, tajā kursā pamatvielu no Java/ C# māca un kaut kādus piemērus. Paskaties tajos slaidos, vai ir kas interesants. DITF pasniedzēji un studenti daudz liek internetā :)

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

@@usver,

Laba doma, ditf.afraid.org vēl neiedomājos paskatīties. Pagaidām vadījos pēc: https://info.rtu.lv/rtupub/disc2/o.22459 un googles.

 

Man gan personīgi gribētos, lai nebūtu izņemta no šitā saraksta windows administrēšana, jo pēc apraksta tur būtu jābūt pa druskai no visa kā, tai skaitā pamata datu bāzēs izstrāde.

Labots - MetalOxygen
Link to comment
Share on other sites

Pēc savas pieredzes iesaku turēties pa gabalu no "web-lietojumu izstrādes internetam" - ja tā lieta interesē, tad jāapgūst citur.

"Ievads mākslīgajā intelektā" reāli patika, vismaz paša Grundspeņķa vadītajās lekcijās - cilvēks prot "paņemt publiku", visu interesanti pastāstīt utt. Viena no retajām lekcijām, uz kurām gāju ar interesi, nevis pienākuma pēc. Kad lekcijas vadīja viņa asistente, tad gan kaut kas nebija riktīgi…

Par pārējiem neko nemācēšu teikt…

 

 

 

windows phone - wow, man kā programmētājam to noteikti gribētos! :)

Es to pašu savulaik domāju par paralēlo programmēšanu (bija izvēle starp paralēlo programmēšanu un lielo sistēmu izstrādi - pirmais reāli interesēja, otrais kaut kā ne pārāk). Ko lai saka - smagi vīlos :D Pusgadu lēnā garā muļļāja pa vienam konceptam, turklāt bez kādas slodzes/atkārtošanas. Faktiski to visu varēja 1-2 dienu laikā izkost - jēgas būtu tik pat, ja ne vairāk. Nu viss process tik lēns, ka nekas daudz prātā neaizķērās. Pasniedzējs, cik zinu, bija zinošs, bet mācību process kaut kāds ne pārāk veiksmīgs.

 

Mani pašu interesētu "Ievads automobiļu elektronikā" :) Tagad kaut kādā brīdī laikam nāksies pašmācības ceļā noskaidrot, ko caur OBD-II var izdarīt :D

Link to comment
Share on other sites

"Ievads mākslīgajā intelektā" - nu shiis ir interesantas lekcijas un beigas nolikt ieskaiti arii nav nekada problema. Grundspeķis ir viens no tiem pasniedzējiem, kurš māk pasniegt mācību kursu.

 

Ievads objektorientētā tehnoloģijā (Ņikiforova Oksana) - šī pasniedzeja diezgan labi vada un pie viņas nolikt ieskaiti nav problēma, ja galva daudz maz strādā.

 

 

Tas SharePoint var nodereet realaja dzive un nedomaju, ka tur tiks pasniegts tik dzilji, lai nevaretu nolikt ieskaiti.

Link to comment
Share on other sites

Par ievadu autoelektronikā, nekādi tur OBD nebūs. Tiesa gan man bija cits pasniedzējs šajā priekšemtā, bet nu anyway pieņemu, ka priekšmets tas pats. Tās drīzāk bija vēstures lekcijas par to, kā attīstījusies auto elektronika. Piemēram, kurā gadā Fords ieviesa digitālo pulksteni un odometru panelī :D vai arī kurā gadā parādījās ABS un vēl šādi tādi navaroti :D

Link to comment
Share on other sites

Nu ja vēsture, tad čābīgi. Ja vēl būtu "how stuff works" vai "how it's made", tad vēl varētu būt interesanti - dzīvē noderētu. Citādi tagad lielāko daļu sanāk apgūt servisa apmeklējuma reizēs :D

Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

Pie web-lietojumiem tiešām netaisijos iet, kaut gan labi maksā, neinteresē tā lieta. :)

 

https://info.rtu.lv/rtupub/disc2/printDisc.9619/DSP207_Ievads-maksligaja-intelekta_Introduction-to-Artificial-Intelligence.pdf

Ja pareizi sapratu, tad mākslīgajam intelektam lekcijas lasīs Ciekure Judīte un/vai Boļakova Ieva. Bet vienalga varētu būt interesanti.

Labots - MetalOxygen
Link to comment
Share on other sites

Baigi RTU DITF pārklājas tie priekšmeti.

 

Ja tur mācītu par blusām suņos, tad tur būtu kursi:

  •  Ievads loģiskajā blusu teorijā
  •  Kennelblusu sistēmas
  •  Blusu audzēšana suņos 
  •  Suņu audzēšana starp blusām

 

Pasniegtu 3, ja ne 5 dažādi pasniedzēju komplekti.

 

Jo šis nupat iemestais kurss ļoti atsit gan Grundspeņķa tēmas (viņš ir vadītājs, bet nu praktikanti, cik saprotu, pasniedz), gan vēl enerģiskās pasniedzējas Aleksejevas LAMT kursu (viņa lieto Logitech G5 peli :D) Un viņas kursa praktiskos savukārt pasniedza gan viens puisis ( Fuzzy logic ), gan Irina Lovcova. Un optisko atpazīšanu, ja nemaldos, Takahaši pasniedza (Ģenētiskie algoritmi). Un "Ievads LAMT" kursā arī ir, kas to visu nedaudz "iegremo", un ar to arī ļoti pārklājas LAMT kursa tēmas.

Un tos klasifikatorus, kas PDFā minēti, savukārt pasniedz neliela auguma, kustīgs, inteliģents pasniedzējs ar ļoti krievisku uzvārdu. Atsevišķā kursā.

 

 

 Vārdu sakot, baigais kišmiš, kur visi pasniedzēji māca aptuveni vienu un to pašu. Bet kursi saucas dažādi un no malas pat nepateiksi, kamēr nebūsi ieraudzījis "bet šito tēmu es jau esmu kārtojis!".

 

Es labprāt redzētu, ka RTU DITF pasniegtu kaut ko modernāku, tikpat ļoti dažādojot :) Piemēram - viens Ruby kurss, viens Python kurss, viens Spring kurss utt. It kā līdzīgi, bet būtu ko izvērst.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Par mākslīgo intelektu - iesaku painteresēties pašā DITFā vai pie kādiem nesenākiem studentiem, kā tur īsti ir - vai lekcijas pasniedz Grundspeņķis vai tie asistenti / laboranti / praktikanti. Un nevis "uz papīra", bet kas reāli viņas pasniedz.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...