Jump to content

Aptauja par datortehnikas internetveikalu izmantošanas pieredzi


Persona_researcher
 Share

Recommended Posts

Persona_researcher

Lūdzu pavisam nedaudz Jūsu laika un ātri atbildēt uz 8 jautājumiem, lai palīdzētu izpētīt datortehnikas internetveikalu izmantošanas pieredzi. Informācija tiek vākta ar nolūku izstrādāt ideālu internetveikalu tehniski izglītotiem cilvēkiem, nevis vidējām patērētājam. Protams, nekas nekur netiks publicēts, viss ir anonīmi. 

 

http://visidati.lv/aptauja/819641304/

 

Iepriekš pateicos.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

6. Ja jauna datora montēšanai visslētākās datora detaļas

 

vislētākās

 

Man ir svarīgi redzēt latviešu valodu. Šorīt kā reiz atteicos no 2 veikalu apskates, jo tur bija tāāāāds rašen-latišskij sajaukums, ka galva noreiba.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Svarīgi, lai Tu pats no informācijas, ko ievāc, kaut ko vari secināt. Aptauju uztaisīt nav grūti, bet pareizi noformulēt jautājumus, lai ievāktu reāli izmantojamu informāciju, ir jāmāk ;)

Aizpildīts. Lai veicas!

Link to comment
Share on other sites

Persona_researcher

Paldies, Volter, tieši tāpēc arī taisam aptauju, lai būtu no kā secināt

Link to comment
Share on other sites

Riebjas, ka internetveikali prasa reģistrēties, lai kaut ko nopirktu. Nesaprotu priekš kam tāds debilisms vajadzīgs.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@100debija, es negrasos veidot i-veikalu, ļaudis man piedos nezināšanu. 

Link to comment
Share on other sites

Nav skaidrs kas domāts ar tehniski izglītotiem cilvēkiem. Pēc aptaujas ar tādiem saprot tos, kuri orientējas datoru dzelžos. Šādā gadījumā tirgus jums te nav. Ar kaut kādām aktivitātēm var paņemt daļiņu no esošā tirgus, bet tie ir daži desmiti pircēju mēnesī labākajā gadījumā. Mūsdienās rullē mobilās ierīces un paši datorus vairs neskrūvē. tas laiks ir sen kā pagātnē, palikuši tikai pavisam rūdītie dzelžu fani.

Link to comment
Share on other sites

Lapcenoks

Nav jau vairs tādi "tīrās" datortehnikas internetveikali. Tā kā maz perspektīvu, manuprāt.

Link to comment
Share on other sites

 

Mūsdienās rullē mobilās ierīces

  Neesi aizdomājies, ka datorus lieto ne tikai tīņi ?  Pat laptops, par planšetēm vispār nerunājot, nopietnam darbam nav un arī nekad nebūs derīgi. Parādīsi man nopietnu arhitektu, dizaineri, vai videoinženieri, kuri debesskrāpi, kādu perfektu interjera dizainu, vai Avatar II veidos uz planšetes vai laptopa ?
Link to comment
Share on other sites

nopietns speciālists nekrāmējas ar datoru dzelžiem. Pie tam mūsu mazajā Latvijā tādu ir tik maz, ka neviens uz šādiem te klientiem (nekad nepaņemsi tos visus, labi ja mazu daļu sākumā) orientēts interneta dzelžu veikals nespēs izdzīvot pat mēnesi.

Un ja kas, tad vismaz interjera dizaineri mierīgi strādā ar laptopiem

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

+1 par reģistrēšanos - priekš kam tā? Vēl ar personas kodu?  :shok: Ierasta prakse, kad ko tādu bezjēgā prasa.

 

 

Reiz pasūtīju austiņas tuvu simtam kā Jānis Bērziņš no internetveikala, piegādāja DPD un paprasīja pasi. Neuzskatu, ka kādai privātfirmai būtu jāzina mans telefons komplektā ar manu vārdu un adresi. Neizsniedza, jo "nav īstais cilvēks".

Kāda suņa pēc viņiem manu personas kodu un vārdu vajag zināt? Ja manā adresē kāds cits samaksās par to preci skaidrā naudā - uz veselībām. Es pārdzīvošu, pasūtīšu vēlreiz, bet veikalam tikai noiets plusā. Bet prasīt pasi un personas kodu maksājumam skaidrā naudā ir debilisms. Tā arī internetveikals todien tās austiņas nepārdeva.



Ak, jā - 220.lv arī kā Jānis Bērziņš pasūtīju, saņemot pats - neviens neko neprasīja. Kas būtu tikai loģiski.

Riebjas šitā uzbāzība - varbūt man pases kopiju vēl atstāt picu piegādei? Situācija analoģiska. Visiem nepazīstamajiem jāpietiek ar to, ka esmu Jānis un esmu gatavs maksāt par preci noteiktā vietā un laikā.

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

raiviic, runa jau ir par auditorijas lielumu.. nevis par to, vai konsjūmeru segmentā(kas ir lielākais un slauktākais) PC vairs nav pirmajā plānā.

 

Man šķiet, ka vajag labu meklētāju + saprotamu filtrēšanu, kas piedevām strādā kā nākas. Nopietnāk pie description un specenes laukiem piestrādāt, nevis tikai uz ALSO ELKO utt datiem paļauties. Un arī average Joe priecāsies par tādu i-veikalu.

 

Tiesa interneta veikalu daudzums uz Latviju tāpat jau ir paliels. Paskatot salidzini.lv cenas - pat 300Ls kategorijā galvenais kautiņš savā starpā ir pa santīmiem . Izņēmums ir vecie, jau atpazīstamību iemantojušie e-veikali, kas uz tā rēķina uzmet kādus 10Ls virsū.

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...