Jump to content

PDF lasītājs


Sharlataans
 Share

Recommended Posts

Beidzot esmu nolēmis sekot līdzi laikam un pāriet no papīra grāmatām uz elektroniskajām. Pārsvarā lasu tehnisko literatūru, kura man ir pieejama PDF formātā (laikam A4). Lasīšu pārsvarā mājās, un lasītāju nekur ārpus mājas nestaipīšu. Cik esmu sapratis ērtai PDF lasīšanai vajag ap 10" izmēra ekrānu, un lai acis nesāpētu laikam vajadzētu e-ink.

 

Vai variet man kaut ko ieteikt?

 

Papētot esmu nonācis pie secinājuma, ka nav nemaz liela izvēle e-ink iekārtām ar PDF atbalstu un tik lieliem ekrāniem.

Ko sakiet par https://www.onyx-boox.com/onyx-boox-m92 ?

 

Vai tomēr acis nemaz tik traki nenogurs lasot kādu no pēdējām LCD tabletēm?

 

Link to comment
Share on other sites

NEz kas tās par tādām eink pdf grāmatām. normālām grāmatām 6inč e-ink pdfučiem krāsainiem 10collu iekārta. tā ir realitāte un saprātīga rīcība, ej izlasi 5 žurnālus no vietas - nereāli.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Kas par muļķībām? Izskatās ka tie divi komentētāji pa vidu nav pat attāli redzējuši e-book readeri ar eInk ekrāniem. Pat manas vecuma sačakarētās acis nesāp.

Pats lietoju ne tik pazīstamu brendu - Pocketbook. Modelis 912 - kā reiz tāpat kā autors meklēju drusku lielāku displeju, lai nav brilles jālieto.

 

Cenas pašlaik, skatos, joprojām nav pārāk mazas pēc salīdzini.lv. Pērkot lasītāju ar displeju lielāku par 7 collām jārēķinās, ka būs dārgāks par, piemēram, lētā gala Kindle.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man ir gan 10" Tegra 3 tablete, gan 6" Kindle un skaidri zinu, ka uz tabletes nekad nelasīšu plikus melnbaltus tekstus, savukārt uz 6" Kindle nekad nemēģināšu laist A4 PDFus.

 

Tabletes lielākās problēmas ir svars (horizontālos ķermeņa stāvokļos grūti turēt rokās), ekrāna apgaismojumu nevar nogriezt tik daudz, lai būtu plus/mīnus komfortabli, kā arī vairāk velk uz Dusmīgo putnu trenkāšanu, nekā lasīšanu. Visu laiku nāk kaut kādi pasti, kaut kādi ziņojumi, kas traucē iedziļināties.

 

Kindle lielākā problēma ir izmērs A4 PDFiem, bet ja par to aizmirst vai iegādā 10" e-ink, tad vēl arvien paliek procesora jaudu problēma. Tomēr tie 500...600...800 MHz procesori nespēj veikli sagremot pilnkrāsu PDFus ar bildēm, linkiem, satura rādītājiem un velns zina ko vēl tagad iemānījuši tajā nabaga PDFā.

 

Autora gadījumā prātīgākais būtu kāds e-ink, bet tie jūtami lēni gremos lielus PDFus ar attēliem. Ja ir vēlme lēkāt pa grāmatu šurpu turpu (piemēram, skat.attēlu 23 lapas atpakaļ), tad gan vismaz Kindle gadījumā ir baigā ķēpa, lai neteiktu ka teju vienīgā iespēja ir 23x klikšķināt atpakaļ un tad 23x uz priekšu. Kārtīgam PDF lasītājam uz Androīda tā būtu bērna spēle.

 

Tiesa, ka Onyx Boox maksā 240 Ls? Tad ņem kaut kādu 10" planšetdatoru. Iegūsi ietaupītu naudu, ātrdarbību un plašāku pielietojumu. Vismaz man būtu žēl vairāk kā 60...70 Ls nolikt par e-ink.

Link to comment
Share on other sites

saistībā ar PDFiem tiešām proča jauda varētu būt problēma. man vecā planšete ar 1Ghz rockchip 2906 procesoru jūtami iebremzē uz lapu pāršķiršanu tieši pdfiem (djvu arī). uz jaunās ar 3066 proci tādu problēmu nav. tajā readerī procītis vēl švakāks .

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...