Jump to content

IT doktorantūras (LU vai RTU)


Archij
 Share

Recommended Posts

Labdien! Vēlos uzzināt Jūsu viedokli par šo abu augstskolu informāciju tehnoloģiju doktorantūram.

 

LU IT doktorantūra: http://www.lu.lv/gribustudet/doktorantura/programmas/datorzinatne/

 

RTU IT doktorantūras (vairāk attēlu apstrāde interisē): https://stud.rtu.lv/rtu/vaaApp/sprpub

 

Plānoju šogad vai nākošgad stāties doktoantūrā, un vēlos uzzināt no tiem, kas ir mācījušies, mācas vai vienkārši ir zināma informācija par šīm abām augstskolām sekojošo:

 

1) Studiju maksa un budžeta vietas. LU pilna laika klātiene mācības maksa 4500 ls, neklatienē: 6000 LS, RTU neatradu. Cik daudz ir budžeta vietu IT doktorantūrās abās skolās?

 

2) Vai visi preikšmeti tiek lasīti latviešu valodā? Vai arī svešvalodās tiek pasniegti kādi priekšmeti? Vai tiek pasniegtas svešvalodas ka tādas?

 

3) Kad notiek nodarbības - pa dienu vai vakaros? Cik dienas nedeļā? Cik stundas dienā ilgst nodarbības?

 

4) Vēl kāda informācija par šīm studiju programmām no Jūsu pieredzes (atsauksmes, utt.)

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Pa maksu es domāju, ka nav vērts. Uz kādu no Eiropas valstīm 3-4 gadu klejojumos nevelk?

Link to comment
Share on other sites

Nu ja izvēlies RTU tad esi gatavs, ka 95% no zināšanām nāksies iegūt pašmācības ceļā, kas doktorantūrā, laikam, ir normāla padarīšana.

Ja par attēlu apstrādi domā automātikas un datortehnikas programmas novirzi, tad iespējams, varu pastāstīt ko vairāk par to kas interesē. Pats esmu vēl tur maģistratūrā, 2 mēneši līdz pabeigšanai palika.

Doktorantu mums nav daudz un nodarbību grafiki viņiem diezgan individuāli, pie tam tur vairāk pētniecisko darbu izstrāde un papīru rakstīšana. Vēl, cik zinu, vajadzēs vadīt vai nu bakalauriem vai maģistrantiem praktiskās nodarbības.

Cik man zināms, galvenā sāls doktorantūrā ir rūpīga gala darba izstrāde, tādēļ pārsvarā ar to arī būs jānodarbojas. Tad sanāk paretam iegriezties uz universitāti.

Link to comment
Share on other sites

Grūti būs iegūt kādu objektīvu viedokli, jo diez vai kāds pamācījās gan tur, gan tur. Pie tām ļoti daudz atkarīgs arī no darba vadītāja, tēmas (pētniecības virziena), ne tikai programmas. Kā jau iepriekš minēja, doktorantūrā pašiem priekšmetiem nav tik liels īpatsvars kā tas ir maģistros vai bakalauros. Iesaku aizbraukt pie attiecīgas programmas lietvedes (sekretāres) un aprunāties tur, saņemt apgūstamas programmas priekšmetu sarakstus (priekšmeta nosaukums, apraksts, kredītpunktu skaits u.t.t.). Un tālāk iepazīties ne tikai ar tie priekšmetiem (vai tēma interesē), bet iegūt informāciju arī par pasniedzējiem (kas bieži ir svarīgāk), respektīvi studentu atsauksmes (studenti zina šos pasniedzējus no bakalaura, maģistra studijām).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...