Jump to content

Nav latviešu burti iekš MS Word 2010


balta_kafija
 Share

Recommended Posts

Lūdzu izpalīdzēt - svaigi iegādāts laptops ar Windows 8 un MS Office angļu versiju. Ar latviešu valodas burtiem (Lāča Apostrofu) nav problēmu ne excelī, ne uz desktopa, ne internetā - viss iet ideāli. Bet iekš Worda, kuram ir uzlikts latviešu valodas language pack, ar latviešu burtiem parakstīt nevar - nav ne mīkstinājuma ne garumzīmju, nekā.

Kur varētu būt meklējams risinājums?

Link to comment
Share on other sites

· Hidden by Kams, Aprīlis 5, 2013 - No reason given
Hidden by Kams, Aprīlis 5, 2013 - No reason given

iedzer indi

Link to comment
balta_kafija

Nē, nepārslēdzas. Bet mēģināju arī pārslēgties starp visiem saviem (trim) tastatūras izkārtojumiem, neviens nedod latviešu burtus wordā. Visur citur iet.

Link to comment
Share on other sites

Pamēģini, vai var rakstīt latviski no cita lietotāja konta, vai var rasktīt latviski Wordā no SAFE MODE.

Pagaidām neredzu citu izkaidrojumu, kā tas, ka rakstīt latviski Wordā traucē kāda "nepareiza", aktīva, trešās puse programma.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

balta_kafija

Īpaši šim gadījumam uztaisīju jaunu lietotāja kontu un nē - nekas nemainās.

Kur to sasodīto safe mode var atrast?!

 

Vai kādam ir vēl kādas idejas?

 

Labi, es netieku ar šo problēmu galā - kur es varu stiept datoru, lai kāds to atrisina?

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

ieslēdzot datoru spaidīt f8 -parādīsies izvēlne kur izvēlēties safe mode.

 

vēl viens variants- pārinstalēt visu ofisu.

Link to comment
Share on other sites

murs_murs

Atver Word.Kreisā pusēFails.Opcijās valoda.Kā noklusējumu uzstādīt visur latviešu valodu

Labots - murs_murs
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Murs - tas ir tikai spellčekerim, un nav nekādā saistībā ar pašu čarsetu kā tādu.

 

Vēl akls minējums - dažiem sistēmas fontiem nav garumzīmju vispār, un citiem tās nav redzamas pie maziem fonta izmēriem. Pamēģini citu fontu varbūt? Atceros tādēļ, ka vienreiz kolēģe grāmatvede bļaustījās, ka copyright'ā lapas apakšā nekādi nevarot ierakstīt garumzīmes. Atlika piezūmot lapu, un garumzīmes parādījās.

Link to comment
Share on other sites

balta_kafija

Tātad - tik tālu atkodu, ka ar qwerty izklājumu un alt taustiņu garumzīmes dabūt VAR. Tagad problēma ar apostrofu. Neiet ne sitams ne lūdzams, ne ar Lāča versiju, ne ar Tildi. Opcijās noklusējuma valoda ir latviešu. Rīt plānā ofisa pārinstalēšana.

Link to comment
Share on other sites

pamēģini kas notiek ar šo.

Tur nav ko mēģināt. Gan šis, gan "Lāča apostrofs" ir taistīts ar programmu „The Microsoft Keyboard Layout Creator” starpības starp šiem klaviatūras izkārtojumiem labākajā gadījumā būs vien copyright ierakstā. Nu varbūt kādā klaviatūras izkārtojumā būs Ŗ burts, bet tas galīgi nemaina lietas būtību. Tēmas autoram ir problēma tikai Word, un tikai ar tiem klaviatūras izkārtojumiem, kuri izmanto dead key, bet dead key arī Āfrikā ir dead key neatkarīgi no tā ar kādu programmu ir taisīts tas klaviatūras izkārtojums (Tildes Biroja izkārtojums arī nedarbojas). Pašam klaviatūras izkārtojuma nav kam sabojāties, jo tas ir viens maziņš dll fails un viens ieraksts iekš registry.

Parasti klaviatūras izkārtojumu "sabojājas” kādas arēja programmas ietekmē, kura nepareizi apstrādā nospiestos taustiņus. To piemēram var darīt kāds keylogger, kura autors neko nav dzirdējis par Latviju un latviešiem, un nezina, ka mums ir tāda eksotiska lieta kā klaviatūras izkārtojumi ar dead key. Protams, ka tāda nezinoša programmētāja rakstīts keylogger, lietotāja taustiņus kombināciju [‘+L] uztvers tādu kāda tā ir, nevis kā burtu [Ļ,] un mērķa programma no keyloggera atpakaļ arī dabūs [‘+L], nevis burtu [Ļ]. Mazliet gan dīvaini, ka tā problēma ir tikai vienā programmā.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

balta_kafija

Jaunumi: Ofisa pārinstalēšana nedeva neko. Joks ir tāds, ka spiežot '+a man nerakstās nekas. Uz ekrāna neparādās 'a. Tukšums un klusums.

Kura "svešā programma" tad varētu būt vainīga? Lejupielādēju kādas 10 savām vajadzībām, bet tās gan ar rakstīšanu nav saistītas - pārējās visas oriģinālās, kas vai nu atnākušas pašas vai bijušas te no pirmsākumiem.



MS ofisa oficiālais supports pasūtīja mani, lai lietu risinu ar Lāci. Viņi piedāvājot ALT taustiņu, tas iet, značit viss ir kārtībā. :hang3:

Link to comment
Share on other sites

Mhm,man šitas gļuks bija ar office 2010 un 2007,tiesa tikai outlook. 2007 palīdzēja tikai kastes reinstalls,2010 šķiet kāds addons bija pie vainas.

Link to comment
Share on other sites

Pie vienas reizes man jautājums par Proofing language:

 

ir viens Word 2010 dokuments, kur Proofings nedarbojas ne uz vienas valodas (nepasvītro nevienu vārdu)?

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Atslēdz pie startup visus autorun bez kuriem var iztikt. (msconfig)

Link to comment
Share on other sites

balta_kafija

 

kaads var man izstaastiit, kaadaa veidaa programmas var "atnākt pašas"?

 

:D ir bijis viens (pirmais) windows automātiskais updeits, kas savilkās apmēram 1GB visādu programmu un papildinājumu. Neesmu tik advancēta, lai zinātu, kas man nav vajadzīgs, tāpēc ļauju sistēmai strādāt pašai.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ciruliz

Man arī tāda pati lieta.. Win8 + Office 2013. Laacz piedāvātais apostrofs TIKAI Word dokumentā ar jebkuru fontu latviešu rakstzīmi neparāda. Paliek tukšums. QWERTY izkārtojums ar ALTGR strādā. Ofisa pārinstalēšana nepalīdz. Negribas Win pārinstalēt.. Uz cita datora ar teorētiski tādu pašu svaigu konfigurāciju strādā.



Pārlasot vēlreiz šo saraksti, ienāca prātā domā atslēgt visus AddOn iekš Word un latviešu burti sāka strādāt!! Paldies par šo ideju.

Link to comment
Share on other sites

Vai problēmu novērš tas, ka izslēdz kādu Word Add-In? Tos var pa vienam atslēgt iekš lielās izvēlnes (tas bimbulis augšā), poga "Word options" un tad kreisajā pusē izvēlne "Add-Ins". Varbūt varētu pa vienam tos slēgt nost un paprovēt latviešu burtus (aizverot un atverot Word, lai būtu droši). Ja kāda konkrēta Add-In atslēgšana šo problēmu novērš, lūdzu padot ziņu tepat šajā tēmā (piesekoju).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Austreenc

Es izmēģināju un noskaidroju, ka tas ir PDFComplete add-ins. 
Man pašam ir W8 un Microsoft Office 2010, ja to atslēdz, tad viss strādā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...