Jump to content

Vienkāršs "laboratorijas" barošanas bloks


osscar
 Share

Recommended Posts

Tātad par cik šad tad vajag dažādus spriegumus, dažādām vajadzībām un testiem un vakar beidzot atpeldēja elektroniskie mazie voltmetri - salodēju šādu shēmiņu:

 

http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/VarReg1/VarReg1.html

 

Varbūt te ledu spīdinātajiem ar tādu baroklīti vajag - tāpēc padalos ar konstrukciju:

 

izmantots viss, kas pa rokai - vecs 18VAC 1A trafs (kas manām vajadzībām pietiek ar tādu jaudu un izejā 1,5-24V ) , regulatori no kaut kādām lietotām platēm bija krājumos. Elektroniskais Voltmetrs ir ar autonomu barošanu, lai var mērīt no 0 - 100V. Tā barošanai izmantoju atsevišķu fiksētu 6v regulatoru : var izmantot jebkuru no 5-30V. Protams parasti visos devaisos ir pa pilnam 5V regulatori , tos var izlodēt un izmantot , man bija pa pilnam 6v regulatori no DAC barokļa palikuši pāri , tādēļ 6V. radiatoru šim regulatoram nevajag, jo tas nekarst. Darba mikreni  LM317 gan vajag pieskrūvēt pie radiatora - izmantoju vecu krievu radiatoriņu no krāmu kastes. iekšas bildes parādīšu , kad būs gatavs līdz galam, jo pietrūka daži sīkumi - aizskriešu līdz lemonai iepirkt šodien. Led indikācijai neliku - jo ja displejs spīd - spriegums pienāk. biku nolažojos ar izvietojumu - bija doma poci virs + un - klemmēm likt, bet tad sapratu ka vadus būs  grūti iespīlēt klemmēs, vajadzēja tās aukstāk un poci apakšā, jo augšā tas traucē. Risinājums - pārcēlu to brīvajā vietā pirms ON/OFF slēdža. Visas detaļas, kā jau minēju no krājumiem. trūkst daži konstruktīvi elementi - tipa drošinātāja turētājs un labs tīkla vads. būs turpinājums.

DSC09909.jpg

 



korpuss plastmasas pa 2 ls no ebja.

 

darbs -šā  rīta cēliens - apm. 2h.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

 

vecs 18VAC 1A trafs

šis ir atslēgas vārds 
Link to comment
Share on other sites

vēl var šuntēt adj rezistoru/poci ar kādu 10uf vai 47uf  elektrolītu - tas uzlabojot lmkas izejas "tīrību". bet parastam baroklim tas nav tik svarīgi.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

nu kāda laboratorija, tāds bloks :D



virsrakstu izlaboju.



nu tāpēc jau rakstu , ka tas nav sarežģīts. skaidrs, tādu ar I un V kontroli +  lielāku jaudu + divpolāru - lētāk nopirkt gatavu, nekā pašam izgatavot. šis ir tāds prasts bloks, ikdienas vajadzībām - kad kaut ko vajag notestēt, etc. Lielāku jaudu un voltāžu man nevajag.



kā solīju bildes :

 

vads "pakaļā" caur gumijas blīvīti + mezgls iekšpusē lai nevar pat ar spēku izraut. ielodēju drošinātāju turētāju + samazināju viena rezistora nominālu, izejā max 26.4 V. nācās nomainīt 6V fiksēto regulatoru uz 15V, jo mazvoltīgajiem max in - 24V un tas sāka "atslēgties" , biju piemirsis. 15V max in- 30V.

viss uz vienas plates, kura kā reiz pēc izmēriem un oriģinālajiem kastes stiprinājumiem.

DSC09923.jpg

 

 

aizmugure, korpusa sānos biku šķirbas, jo bildējot nebija saskrūvēts:

 

DSC09921.jpg

 

 

DSC09920.jpg

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

nemērīju, nav jēgas imho. šis, kā jau minēju tīri sīkumiem, nekas nopietns.



bet piemetu slodzi - mazo pastūzīti un izvilku no skapjaugšas vecās s30 + mp3 aparātu kurš par brīnumu vēl nav izlādējies pēc gada dīkstāves.

radiators silst, bet tas normāli - ap. 40 grādi pēc kādas h.

 

DSC09926.jpg

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...