Jump to content

AA Akumulatoru iegāde.


martvigs
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Pirms pāris mēnešiem filmējot ar Canon Powershot SX 150 IS aukstajā ziemā varēja safilmēt HD video ar akumulatoriem NiMH HR6 Migron AA (TOP Craft kompānijas(Pirktas Vācijā)) 2300 mAh. Tagad filmējot, jau netur un ātri fotoaparāts slēdzas ārā. Doma ir pirkt jaunas akumulatorus + lādētāju līdz 25LS. Iesakiet kādu labu variantu.

Link to comment
Share on other sites

martvigs

Es paskatījos tiem eneloop visiem ir ātrie lādētāji. Vai nav kādi tie parastie (nekādi fast charger)??

Link to comment
Share on other sites

martinno

Tie akumulatori nemaksā tādu kosmosu, lai iespringtu uz to, ka sačakarēsies... Jebkura lieta nolietojas.

Ja ņemsi tos XXX kopā ar viņu lādētāju, tad vispār neredzu problēmu - ražotājs tak ir paredzējis, ka ātri lādēsies un viss būs ok...

Kur problēma? 

Link to comment
Share on other sites

Un starp citu tie ātrie lādētāji, vismaz vairums, reāli monitorē uzlādes procesu nevis ar taimerīti atslēdz uzlādi pēc noteikta laika neskatoties  vai akumulators liels vai mazs, jauns vai vecs ... tā kā ar tiem kur nosaukumā taimeris norādīts var ātrāk aķus sačakarēt nekā ar normāliem ātrajiem .

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Vai jūs esat ievērojuši, ka visām lādējamām bačām ir tikai 1,2 volti nominālais spriegums? Es uzskatu, ka šādas bačas fotoaparātiem, pulksteņiem un līdzīgām ierīcēm nav piemērotas. Jau nokrītot spriegumam līdz 1,1 v ierīce "brēc" pēc toka. Turpretī vienreizējās bačās (1,5 v) kamēr sasniedz kritisko spriegumu, var safočēt daudz reiz vairāk attēlu.

Vienīgais pielietojums lādējamām bačām ir lukturīšos.

Link to comment
Share on other sites

eneloopus esi lietojis? es neesmu gan mērījis spriegumu, bet viņas tur ļoti labi, izmantoju ārējai zipenei un sony ziepim, pašizlādes praktiski nav, pat pēc pāris mēnešu atrašanās fotoaparātā viņas nav izlādējušās. Maksā kādu nieku, bet ir iztērēto santīmu vērtas.

Link to comment
Share on other sites

vispār jau 100% uzlādētam aķim spriegums parasti ir tuvāk 1,35-1,4V, un pulkstenim lietot avotu, kurš paredzēts lielām izlādes strāvām tā vietā lai izmantotu atbilstošākus zinc-carbon elementus, ir mazliet muļķīgi

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau tagad ir aķi arī ar 1,5 V spriegumu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 sazinājos ar PURE ENERGY izplatītāju ,viņš atdildēja

Sveiki! Ir fotoaparāti kuri saprot tikai 1.5V un tad Pure Energy ir labākā izvēle/alternatīva parastajām baterijām. Ja aparāts darbojas arī ar AA 1.2V akumulatoriem, iesaku labāk ņemt Sanyo Eneloop AA 2000 mAh vai AA XX 2550 mAh akumulatorus. Starpība būs aparāta uzlādes laikā, strauji fotografējot kadrus vienu pēc otra ar zibspuldzi. Eneloop uzlādēs zibspuldzi par 1-2 sekundēm ātrāk.

 

Link to comment
Share on other sites

Noname - palasīju, citādi nebūtu ieteicis. Ja nesaproti atšķirību starp šī tipa un NIMH (metāla hidrīda) akumulatoriem - palasi par abiem. Linkus atradīsi tajā pašā Tevis nonievātajā lapā.

Link to comment
Share on other sites

nu vispār man lietošanā ir stipri pajāt par aķa ķīmisko sastāvu (un paldies, to izlasīju) ja tas nekādi neietekmē tā īpašības un darbību, bet kādas tad ir tās būtiskās atšķirības no hibrīdaķiem aka eneloop, ja neskaita voltāžu? redz, pēc alro var saprast, ka viņiem mazāka īslaicīgā strāva, ko viņi var atdot, par to nekas tavā linkā nav teikts

un nesapratu, pēc kā tika konstatēts nonievāšanas fakts?

Link to comment
Share on other sites

Nekasāmies par sīkumiem. :) Wikipēdijas lapā viss bija pateikts! "This type of battery is better suited for use in low-drain devices". "Like primary alkaline cells, they have a relatively high internal resistance, making them unsuitable for high discharge current." Tieši ķīmiskais sastāvs, ne firmas zīme pasaka vairāk. Peace.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...