Jump to content

windows 8 internet explorer interesantie nosacījumi.


tumsasgars
 Share

Recommended Posts

Man te palasot daļu windows noteikumu pilnīgi bail sametās no tā IE. It īpaši dēļ "sīkās kļūdas",kur viņš tiek instalēts by default.

Kad pārlūkprogrammā Internet Explorer noklikšķināt uz paātrinātāja vai novietojat virs tā peles kursoru, attiecīgajam pakalpojumu sniedzējam (tā var nebūt korporācija Microsoft) var tikt nosūtīta šāda informācija: pašreizējās tīmekļa lapas nosaukums un pilna tīmekļa adrese vai vietrādis URL, standarta informācija par datoru un jebkāda veida atlasītais saturs.

Tas ir kā domāts?

cik dziļi tas url un citi dati "Pārsūtās" uz microsoft(ne microsoft) kompāniju?

 

Paņemsim piemēram šādu lietotāja rīcību,atrodoties IE.
TB piemērs: Tu ieej lapā A,kurā atrodas "Full mp3 album download un jau koknrēta saite",un šī info tiek ar tikai "aktivizētu"/ - es tā ceru(bet šaubos)/ šī rīka funkciju,tavu praktiski "personisku" datu pārsūtīšana(ko diez vel var "pārsūtīt).

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

Kad pārlūkprogrammā Internet Explorer noklikšķināt uz paātrinātāja vai novietojat virs tā peles kursoru

nelieto pluginus - accelerators vai paātrinātājus un viss būs kedā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Volters

Ja gribas pavisam droši dzīvot, tad pirmais, ko nevajag izmantot, ir smart screen filter. Tāds, starp citu, ir arī iekš paša win8, kas info par Tavām darbinātajām programmām sūta lielajam brālim. Priekš kam to vajag!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Grisha

Un kursh tev liek lietot IE? Google arii vaac info, ko skatos, man no taa sliktaak nav. 

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 Viens no daudzajiem iemesliem, kāpēc nevēlos neko dzirdēt par  Chrome vai Android - šī "legālā" spiegošana.

Link to comment
Share on other sites

Volters

Nu protams :) Tad jau labāk lai spiego, pašam nezinot.

Меньше знаешь - крепче спишь?

Link to comment
Share on other sites

Guncha

Es pa lielam esmu samierinājies ar legālo spiegošanu. Tā pat par to jāsatraucas tikai tad, ja grasies darīt ko tādu, kas varētu apbēdināt drošības dienestus. :D

Link to comment
Share on other sites

bluebird
(labots)

Ja neko sliktu netā nedari, tad domāju, ka satraukumam pamata nav. Galvenais nelikt kādus kreisos softus un plaginus. Saprotiet arī to, ka lielākā daļa lielo IT uzņēmumu visu dara "likuma ietvaros". Neviens neņem no tevis vairāk informācijas, kā to atļauj likums. Un lielie negrib riskēt ar savu reputāciju darot kaut ko pretlikumību.

 

Galvenais savu datoru uzturēt drošībā ar normālu antivīrusu, ugunssienu, apdeitiem un pareizu konfigurāciju. Un tad var naktī var gulēt mierīgi. 

 

Ja ložņā par apšaubāmām lapām, tad ar sekām ir jārēķinās! Domāju ka ikviens, kas naktī viens pats nolejm iet pastaigā pa Maskaču apzinās potenciālās sekas!  :)

Labots - bluebird
Link to comment
Share on other sites

Volters
(labots)

Man šķiet, ka cilvēkus pirmkārt uztrauc nevis tas, ka paši dara vai nedara kaut ko sliktu, bet gan tas, vai kāds nedara kaut ko ar info, ko ievāc šie visi magnāti. Vecā labā patiesība joprojām darbojas: ja vēlies kaut ko nospert, izsūkt, vai noskaidrot, lauz nevis sistēmu, bet lietotāju. Šeit pat tas nav jādara. Par visu jau padomāts. :superstition:



.

Domāju ka ikviens, kas naktī viens pats nolejm iet pastaigā pa Maskaču apzinās potenciālās sekas!

Tu saņem skaisti noformētu ielūgumu uz elitāru ballīti. Tev atbrauc pakaļ limuzīns. Tu tusē uz nebēdu, priecājies, jo par visu ir samasāts. A tad pēkšņi uzzini, ka ballīte bija rīkota ar mērķi savākt jaunajai sektai biedrus. Neviens Tev nav jautājis, bet kā pašsaprotamu Tevi iekļāvis sarakstā. Par ko?

 

P.S.

Pietiek ar vienu failu no Tomtoma, ko ražotājs dēvē par anonīmu statistiku, lai šis fails, nonākot kāda negodīga indivīda rokās, pastāstītu visu, kur vinš dzīvo, kur strādā, kad un pa kādu maršrutu atgriežas mājās.

Tāpat arī superīgais "Waze". Sauciet par paranoju, taču savos gados es neticu, ka zem šī visa projektiņa, kāds ieinteresētais ir palicis apdalīts. Vienkārši neticu.

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

Guncha

Volter, Tu neesi vecs un stulbs! Taisnība jau ir, ka mūsdienās ir nenormāli daudz līdzekļu, lai izspiegotu cilvēku. Es par to bieži esmu domājis un secināju, ka viegla paranoja ir veselīga, bet pārāk par to piedomājot tiešām var saslimt ar nerviem.

Link to comment
Share on other sites

bluebird
(labots)

Protams, ka risks pastāv! Google jau rīkojas ar mūsu datiem, lai piedāvātu mums personalizētas reklāmas, informāciju balstoties pēc tā, kur mēs atrodamies un kas mums varētu interesēt. Kamēr mēs nedarām kaut ko nesmuku, tikmēr mēs tajā lielajā datu blāķī esam tikai lietotājs. Kad sāc "konfliktēt" ar likumu, tad kļūsi par personu kuru vēlās identificēt. 

. Un runājot par elitāru ballīti uz kuru tiec ielūgts, tev atbrauc pakaļ limuzīns, tu tusē uz nebēdu , jo par visu ir apmaksāts...  utt.

 

Cik bieži tā realitātē notiek?  Reti! Vairāk nenotiek nekā notiek. Un iedomājies reāli sevi tāda veida situācijā, kad tev kaut ko WOW vienkārši tāpat piedāvā. Man jau šķiet, ka veselīgi pirms tam uzjautāt... "Kāpēc?" Ir tāda filma krieviem "Par ko runā vīrieši". Tur ievadā džeks stāsta: "Ja jaunībā satiktu 2 dūdas, kas aicina pie sevis uz dzīvokli, tad noteikti dotos pie viņām. Kad kļūsi vecāks, tad situācija kurā divas dūdas aicina tevi uz dzīvokli tev sāk šķist aizdomīga" . Tas nāk ar pieredzi!! :) .  

Būs aitas, būs cirpēji. Un ja cilvēki ir pārāk slinki, lai kaut dažas sekundes apstātos un apdomātu kam un kāda veida informāciju viņi sūta ārā, tad ir jārēķinās ar risku.

 

P.S. Es arī par veselīgu paranoju!! :) 

Labots - bluebird
Link to comment
Share on other sites

Guncha

Pieliešu vēl vairāk eļļu ugunij un iedvesīšu Jums vēl vairāk paranoju.

 

http://wikileaks.org/the-spyfiles.html

 

Lapas kreisajā pusē ir apjomīgs spiegojamo uzparikšu arsenāls un tās noteikti nav visas. Tapēc saku, ka nav veselīgi pārāk daudz domāt paranojiski.

Link to comment
Share on other sites

Volters
(labots)

iedomājies reāli sevi tāda veida situācijā, kad tev kaut ko WOW vienkārši tāpat piedāvā

Pat bez visām iedomām nāk un piedāvā visās malās. Zvana no bankas, piedāvā krutāku maksājumu karti, bet beigās izrādās kredītkarte, kurai gada maksa lielāka, kā man konta atlikums :D

Draugos arī... Tikai seko mums, mēs Tev ļausim piedalīties jaunā "(p-) aifouna" izlozē. Spied "man patīk", balso par savu mīļāko produktu, piedalies aptaujā... "Viss Tev būs! Šampanietī kājas mazgāsi! 7 nagulakas, automašīna "Žiguļi".... Tikai nekur neviens nesaka skaidrii, kas notiks, kad izlaidīsi savu profilu no "rāmjiem" un kur tavs ģīmis pēkšņi uzpeldēs kādā portālā, kādā kontekstā. Sasodīts! Beigās izrādīsies, ka esi sekotājs kaut kādai "Smaragdu pilsētas atbrīvotāju armijai", par ko vienā dienā kļūsi par tautas ienaidnieku, jo būsi vēl kaut kur savā profilā nospiedis "Ieteikt" anekdoti, kas aizskar kādu no reliģijām... Nu tā ir paranoja, protams, bet realitāte - vari nedabūt svarīgu darba piedāvājumu un vari nesaņemt algu, jo par Tevi kāds kaut ko būs uzzinājis. Cits jautājums, vai patiesību, vai informāciju, kura kaut kur uzpeldējusi bezsakarā no kaut kurienes ar Tavu vārdu, kāda kretīna dēļ, kuram kompī Tava vēstule un vīruss.

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

bluebird

Protams, ka pasaule pilna ar visādiem *ūdiem, ar ko okšķerēt citu dzīvēs. Tur pat nevajag lielas zināšanas, lai ko tādu izdarītu. 

 

Un kad datu un identitātes zagšana būs kļuvusi par ikdienu (kad par to runās viesībās un tik bieži kā par laika apstākļiem), tad tiks ieviestas radikālākas metodes. Pagaidām tas viss ir tikai normāla cīņa starp labo un ļauno. Ir cilvēki, kas zog makus, ir cilvēki, kas izgudro gāzes baloniņus. Ir cilvēki, kas zog datus, ir tādi, kas izgudro antivīrus.


Welcome to journey of evolution! Win some -  lose some! Mūsdienās ir jāiemācās, ka ne viss ir zelts, kas Facebook Timeline spīd ;) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...