Jump to content

Par iekārtām kino demonstrēšanai ne tikai mājās


DeUld
 Share

Recommended Posts

Interesējos par iespēju uzrīkot kino ne tikai mājās, bet arī kā brīvdabas vai kino izbraukumos (+/- zālei līdz 150 cilv., orientējoši). Kādi būtu šim nolūkam atbilstoši/uzticami konkrēti varianti projektoru un ekrānu izvēlei (firmas, konkrēti modeļi), ar to dārgo galu neaizraujoties?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Labrīt antoška!

 

Pirmkārt aizmirsti par 35mm. Ta ir pagātne.

Otrkārt nekāds sūda agregāts tev nepalīdzēs. Vajag šī plauktiņa aparātus. http://www.barco.com/en/markets/digital-cinema

Treškārt ar taviem jautājumiem par audio un tagad arī kino ir vienkāršs ieteikums: Vari iet un noraustīt gunāriņu. Tev nekas nespīd. Kur nu vēl pa lēto.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Kas tie par 35mm un no kurienes?

Link to comment
Share on other sites

Filams uz 35 mm kinolentas. Holivuda pateica diezgan cieti ka vairs neražos filmas uz 35 mm kinolentas. Tagad tikai digitālās būs. Vesela kaudze ar vietējiem kinoteātriem tagad cepās, jo nav naudas pāriet uz digitālo kino.

 

Jebšu šeit esošā publika uzskata ka kino demostrēšana skaitās kad palaidž no DVD/BlyRay/PC kādu internetā "iegādātu" filmiņu?

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, nebiju domājis, ka kādam te varētu interesēt filmu projektors.

Link to comment
Share on other sites

Saka ka 35mm kinoprojektori tiek mesti ārā (zinātu es kurā vietā)... Ar kaut kādu širpotreba pornogrāfiju neuztaisīs laika kino senasu. Ir daži Pro projekotri attiecīgos katoros uz īri, bet arī tie var izrādīties pārāk īsi.

Link to comment
Share on other sites

Un kādi ir jaunākie sasniegumu DIY projektoru lauciņā? Lai DeUld var saviem meža bērneim klarnetistu koncentrācijas nometnē, mežā, izrādīt kādu Metropolitain operas uzvedumu, tā ap jūliju, augustu... ?

Link to comment
Share on other sites

ziedlapa

Vispirmām kārtām,35 mm  diemžēl vēl pa visam nav pagātne,bet būs.Un no autora jautājuma var noprast,ka nav jau runa uzreiz par DCP sistēmu.

Link to comment
Share on other sites

ziedlapa. Šodien nē, bet tā rītdiena, kad 35mm būs pagātne, nāk ļoti strauji. Holivuda mēģina diktēt noteikumus. Pie tam diezgan cieti.

 

Kā 150 cilvēkiem parādīt filmu? Forumā (da i citos tas pats) esat bijuši? Reklāmas no mazā projektora esat redzējuši? Sumkos pikselīšus arī esat redzējuši? Labi, reklāmpojektori kinīšos nav tās nopietnākās ietaises, bet tofikstaris neko niknāku tik un tā nepacels.

Link to comment
Share on other sites

mazais-5

Ir lasīts daudz forumos.Arī reklāma ir redzēta. Bet pikselīši gan  nav redzēti. Un atšķirība no lielā un mazā projektora pa lielam ir gaismas stiprums.Protams ka reklāmprojektori nav tā nopietnākā ietaise,bet  ir arī,ja tā var nosaukt,mazie projektori FULL HD.Es domāju ka autors nedomā projektoru par 200 naudiņām(600x800). Bet ,par  projektoru 1920x800, ar HDMI

Link to comment
Share on other sites

(labots)

..un pilnīgi noteikti autors nedomā par 35 mm filmu tehniku, kaut arī gan jau kādreiz tā gluži kā vinila plates tīri dēļ stila ienāks atpakaļ modē, bet tas jau ir cits stāsts.

 

Special for JDat ,kurš acīmredzot mīl uzskrūvēties, lai pēc tam varētu paraustīt gunāriņu- nu, ja Tev uznāk paranojas lēkmes pie jebkuras citu vēlmes paskatīties kaut nedaudz vienkāršāk vai ārpus vispāriebarotiem formātiem, iepazīstot esošo un tehniskām lietām meklējot savus risinājumus, neiesaisties! Lai žulti izgāztu, tam ir domāts DATUVE forums (vismaz agrāk tā bija)

 

Jautājums bija vienkāršs: kāda tehnika būtu ieteicama un cik tas izmaksātu, lai varētu pie minimāla aprīkojuma izveidot, piem., sākot ar kinokafejnīcu līdz nelielai brīvdabas kino izrādei. Ar kādiem kvalitātes kompromisiem to vēl iespējams kaut cik baudāmi noorganizēt, bet uz kādiem kompromisiem nebūtu vēlams iziet? Nu, kaut kā tā..

 

Paldies MārcimB, noderīgs resurs.

Labots - DeUld
Link to comment
Share on other sites

 

sākot ar kinokafejnīcu līdz nelielai brīvdamas kino izrādei.

Ja tu saprastu ko tu vervelē tad man nebūtu jācitē tava tiko pieminētā glupība.

 

Ar MārcisB pieminēto palagu tu tagad taisies demonstēt kino 150 cilvēkiem?Paņem no skolas kodoskopu. Uzliec uz jamā LCD displeja matricu un baidi filmas HD kvalitātē. Būs tev pa lēto! Riktīgi pa lēto.  Klāt vēl pieliec S-90 skandas un U-7111 pastūzi un tev būs laime pilnībā. Visu nobaro no autiņa aķīsa un UPS iekārtas. Varēsi konkurēt ar esošajiem buržuju kinoteātriem. Ibiorio!

 

Paigaidām izklausās tā: "Gribu kaut ko nezin ko un nezin cik lielu. Cik tas maksās?"

Link to comment
Share on other sites

Fantastiski! Bija tāds gadījums- kā reiz šim līdzīgs: iegāju vienā kantorī apvaicāties par iespējām uzrīkot kino līdz 150 cilv. lielai auditorijai.

Viens no konsultantiem, zinot, ka šie verķi ir dārgi, ieteica padomāt par ekrāna uzmeistarošanu pašam un piespēlēja ideju, kā to varētu izdarīt.

Otrs padomdevējs vareni sacepās:

  -..ko es te iedomājos! Bla, bla, bla ut.t., - un sāka man borēt par to, ka 35 mm filmas- tā ir pagātne.

Knapi paspēju iestarpināt, ka ne jau par 35 mm filmām uzreiz ir runa, vienkārši gribēju apvaicāties par tehnoloģijām, izmaksām un ieteikumiem, ar dārgo galu neaizraujoties.

Tad, protams, šamējais saskrūvējās ne pa jokam:

- a' tev nauda ir!?! Ja nav naudas, aizej parausti Gunāriņu!

Kaut kā uzreiz napjēdzu, kas tas par Gunāriņu- vai vēl kāds konsultants no šī kantora. Bet nē, izrādījās, ka tas ir abstrakts loceklis- kāds iedomu auglis, lidojoša muca vai kas cits no tā padomdevēja bērnības. Vienīgais, ko apjautu no tās vervelēšanas, ka šie verķi ir patiešām dārgi, bet viss pārējais nav šamējā uzmanības cienīgs.

Atmetu ar roku šajā kantorī par šo tēmu jelko sakarīgu vairāk noskaidrot. Tēmu pametot, vēl nopakaļus dzirdēju:

- izdrātēšu tev pauri!

Laikam tas bija tā otra padomdevēja dusmu izvirdums.

- jā! -nodomāju,- šamējam līdz pārdošanas guru vēl tāls ceļš ejams

Link to comment
Share on other sites

Interesanti interesanti. Kā tas kantoris saucās... Ja nav noslēpums... Vispār jau ir tā ka tu pats nezini ko gribi. Man tas izskatās tā: "pastāstiet kā tādas lietas taisa. Es gribu būt gudrs un pats visu izdarīt." Tā tās lietas nenotiek. Ja nezini ko unkā jādara, tad noalgo speciālistu, kurs uzliks aparātus un parādīs kino. Ja gribi pats regulāri rādīt kino, tad taisi kinotētri un miers. Tā attieksme ir tāda, maigi izskaoties, nenopietna. 150 cilvēki. Kā tas notiek? tagad tu uzmeistarosi palagu un paņemsi projektoru uz īri un viss notiks. Tu maz padomāji par to cik lielu tev ekrānu vajag. Kāds ir izvietojums zālē, vai brīvdabā? Kinoteātru instalācijā vienmēr tiek viekti telpas mērījumi. No tā izriet gan ekrāna izmēri, gan projektoru jauda. Tāds sīkums kā objektīvs arī nav vienkārši viekalā nopērkams. Katrai zālei objetīvu pasūta idividuāli izejot no telpu izmēriem. Kādi tieši paramtri, to es nezinu, jo pats neprojektēju kinotētrus. Pie blakus galdiņa sēž kino speciālists, kas ar to nodarbojas.

 

Ja tev vajag vienreizēju pasākumu, tad piezvani teiksim uz tādu VideoCentru un painteresējies par projektoru īri.

 

Jebšu tu gribi kļūt par modernu kinoprojektētāju tagad? Arī to var izdarīt. Tiec pie būniecības papīriem. Aizbrauc uz Dolby un un Barko kursiem. Samaksā naudiņu un tiec pie papīriem. Un tad būvē laimīgs.

 

Ak jā. Vēl tāds "maznozīmigs" sīkums kā kino skaņa... Iedomājies. Kino vajag arī skaņu. Tu tak netaisies rādīt mēmo kino...

 

PS: Spriežot pēc taviem postiem un paraksta viss ir skaidrs. Menedžē ka tālāk savu biznesu.

PPS: Ja tu man uzplītos ar tādiem jautājumiem kā pēdējā postā, tad es pateiktu vienkārši: konsultācijas: 20 Ls/ stundā. Lūdzu iemaksājiet par pirmo kosultāciju stundu. Mūsu zināšanas un pieredze mums ir dārgi maksājusi, tāpēc bezmaksas lekcijas un kursus nesniedzam katram, kurš ienāk no ielas.

 

 

Par šo:

 

- jā! -nodomāju,- šamējam līdz pārdošanas guru vēl tāls ceļš ejams

Tiešām, tu atnāci kaut ko nopirkt vai pa velti ievākt informāciju? Kino cilvēki netigo veikalos kino aparātus. Tu mas zini cik DLP projektoru ir Latvijā? Ne jau nu katrā dzīvoklī tādus liek.

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

DeULD klausi JDat un neraksti savās interesēs to, no kā Tu neko nesaproti, spriežot pēc Taviem rakstiem šeit. Biznesa ētika :D

Link to comment
Share on other sites

ziedlapa

Es arī gribu piebilst par tiem pikselīšiem.Jā ,varbūt SVGA projektoriem uz lielāka ekrāna varbūt arī redz tos pikselīšus,bet tas atkarīgs no ekrāna lieluma.Bet SXGA un WXGA projektoriem viss ir O.K.Un ar WXGA projektoru(1280x800,16:10 3500Lm) var droši rādīt uz liela ekrāna. Un arī 150 cilvēkiem. Un augstāk pieminētie DLP projektori ir pilni Latvijas veikali,kur attiecīgu preci tirgo,ja domāts ir DLP vispār.Ja runa iet par DLP projektoriem iekš DCP sistēmas,tad jā, tādu ir maz un ļoti dārgi.Par tiem pieminētajiem 150 cilvēkiem,piebildīšu,ka tas jau tak nevar būt konstants skaitlis.Tie var būt tikai 10 vai 20 arī.

Link to comment
Share on other sites

Nu un kur tad ir problēma? Pērciet, īrējiet, lietojiet! Gribētu redzēt kā Jums sanāks brīvdabas kino 150 cilvēkiem. Go, do it! Ja na vajadzētu saorganizēt seansu, tad es nečakarētos un noīrētu aparātus attiecīgā kantorī un miers.

 

Jautājumi: cik tad lielu ekrānu vajag kinozālē ar 150 cilvēkiem? Ķino skaņa? Sēdvietu jautājums? Kinofilmu īre? Neaizmirstam "DivXisus" tādā veidā rādīt nav īsti legāli. Apgaismojums vasarā? Pavasarī tomēr ir vēsi dienas tumšajā daļā. Popcorns & Co, tad jau gaumes jautājums. Sarēķinam visu kopā un apskatamies cik maksās biļete skatītājam...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu, uz katru jautājumu var paskatīties no vienkāršā un no sarežģītā gala. No sarežģītā gala raugoties, pat uz ielas bez autovadītāja apliecības iziet nedrīkst, un lai kaut vai pārietu pāri ielai uz tuvāko kafejnīcu, Tev ir jāzin gan laika prognoze, gan to, vai tobrīd kāda valsts amatpersonas vizīte nav gaidāma pilsētā, pie tam, vēlams, iepriekš painteresēties, vai Tevi nemeklē jau policija.

 

Līdzīgi arī, piem., web lietās (par to gan šai tēmā nav runas, bet, piedotiet, sirdi atrāva vaļā) - JDat līdzīgo jefiņkantoris var Tev sākt borēt, cik tas viss ir komplicēti (visticamāk, lai attaisnotu sava biznesa izmaksas) un bez pāris tūkstošiem jau, nu, neiztikt, bet, skat, mazliet apķērības un hostinga provaideri paši ir gatavi piedāvāt platformu šiem risinājumiem bez maksas, atliek vien pašam salikt informāciju iekšā un dizainu pieslīpēt (kam laika nav žēl). Jo, redzi, ne jau vienmēr tā kvalitāte ir tehnisko parametru pārākumā, bet tajā, kā Tu ar minimāliem līdzekļiem spēj uzburt fīlingu. Bet JDat neprot, viņš mēra krāniņa svaru, strūklas spiedienu un lielumu, pie tam, to obligāti ir jāizsaka medicīniski precīzā terminoloģijā. Komunikāciju dizainā tā nenotiek, tur primārais ir fīlings, kaut arī, protams, tehniskā puse ir no svara. Bet esmu pārliecinājies, JDat līdz tam vēl augt un pilnveidoties trijās paaudzēs, viņš ir "Bārbiju" pielūgsmē zudušās paaudzes cilvēks

Link to comment
Share on other sites

Viens no labākajiems projektoriem,ko man nācies skatīties Sony VPL-PW1000ES, bet nu cipars 15k ēbreju

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...