Jump to content

Lumia 920 - Nēesot LV valodas...


vilnz
 Share

Recommended Posts

internetveikalā www.2u.lv pasūtiju Lumia 920.1 ,šodien pārdevējs zvana un saka, ka šim noliktavas (no kurienes jau tie netveikali ņem savas preces) darbinieks teicis, ka konkrētajam aparātam NĒESOT LATVIEŠU VALODAS!!! Esmu neizpratnē, jo zinu ka pat Kanādā pie operatora (Rogers) pirktajai Lumiai ir LV valoda*  prasīju, lai dod tā noliktavas darboņa numuru un ka pats gribu noskaidrot kas pa kam, bet nee, viņi sadarbojas jau 6 gadus, un viņš uzticas tam darbiniekam. Vai tas ir iespējams, ka ir dažādas WP8 versijas? Kāda ir Jūsu pieredze ar Latvijas internetveikalos pirktajām Lumia 920 un latviešu valodu?

 

P.S.pameklēju netā, ar Lumia 920.1 tiekot apzīmēta globālā 920 versija, kur LV valodai jau tā kā vajadzētu būt..

"the RM-821, or 920.1 to be precise. This is the global variant of the Lumia 920, with support for five LTE bands: I (2100), III (1800), VII (2600), VIII (900), and XX (800)"

 

*LV valoda 6:20 minūtē

Link to comment
Share on other sites

Sapratu, ka visiem WP8 ir latviešu valodas klaviatūras izkārtojums pēc pieejamās info. Šis ir aizdomīgi. Diemžēl konkrēti atbildēt nevaru, jo neesmu pircis Lumia 920, lietojo vēl savu veco HTC Radar.

Link to comment
Share on other sites

Jā pilnīgi dīvaini, sazvanīju citu internetveikalu www.forlife.lv un pārdevējs stāstīja, ka iepriekšējā dienā pārdevis Lumia 920 vienai latvietei, abi settingos izmeklējušies latviešu valodu, bet - NAV. Viņa gan vienalga esot nopirkusi, jo tāpat telefonos lietojot angļu valodu. Pārdevējs tāpat teica, ka iespējams ar laiku parādīšoties language pack ar latviešu valodu, bet patreiz piegādātajai partijai LV valoda nav.. viņš pieļāva domu ka nākošajai partijai valoda varētu būt, bet tā tikšot piegādāta tikai kad tiks izpirkta šī un tas varot ilgt pat mēnešus.

Link to comment
Share on other sites

Uk pirktam Lumia ir gan LV interfeisa, gan rakstīšanas valoda.... tā kā visām vajadzētu būt....

Link to comment
Share on other sites

Latvijas tirgum (visticamāk Eiropas tirgum vispār) paredzētajās Lumia 920 ir gan LV UI gan tastatūra. Ir gana loģiski, ka valodas nebūtu telefonā, kas šai planētas pusei nav paredzēts.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bet nu video, kas ir ievietots pāris postus augšā, parāda,ka arī otrpus okeānam pieejamai lumiai ir LV valoda

Link to comment
Share on other sites

jap iespējams ka tie pašos lētakajos internet veikalos esošo telefoni nav Eiropas tirgum bet gan Azerbaidžānai vai vēl kādam tālākam nostūrim kur ir lētāks. 

 

uzlikt gan jau ka var ar nokia care suite un navifirm. Tik maz ticams vai Latvijas MTTC un TSC labos šos telefonus. bet vari dabūt IMEI un uzjautāt viņiem kada reģionam šie ar paredzēti 

vai ar dabūt nokia produc code un saliīdzināt ar šo sarakstu http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-920/210026-4-new-pcodes-how-get-portico-update-global-lumia-920-clean-install.html

 

ja gribi balto telefonu tad gandrīz vienīgais vedis ir pirkt pie LV dīlera DT mobile 

Link to comment
Share on other sites

šobrīd nopērkamās 920 tik tiešām paredzētas dažādiem reģioniem un attiecīgi LV valoda var būt un var arī nebūt. Katrā ziņa tie nebūs paredzēti Latvijas tirgum. Tas pats forlife priekš manis atrada dzeltenu Lumia paredzētu Saūda Arābijas!!! tirgum kurai bija LV valoda. Lādētājs tāds kā UK ar trīs kontaktiem plus pieņemu ka pārdevējs piemeklējis pāreju mūsu rozetēm tepat Depo vai kur  :shok: tie kas nesteidzas ar iegādi droši gaidiet kautko oficiālāku mūsu tirgum, visdrīzāk pie kāda no operatoriem.



Ir aizdoma, ka minētais aparāts paredzēts Arābijas tirgum (kā rakstīts uz kastes), bet noflashots ar UK romu, jo sadaļā Par Ierīci minēts operators EE, bet sadaļā Palīgrīki + Informācija mistiski vēl cits:  Mobile Operator Name: ORG-GB. Portico updeits stāvēja jau virsū un LV valoda arī ir.

Link to comment
Share on other sites

Trodeksā šobrīd kā jaunums nesen parādījies Lumia 820... acīmredzot visi pārējie LV tirgotie Lumia 920 ir puspelēkie/pelēkie telefoni, bez īsta LV atbalsta/servisa.

 

Vismaz nevienam operatoram Lumia 920 piedāvājumā nav.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

sveiki!sakiet uz lumija 920 darbojas aplikācijas,draugiem un facebook spēlītes?800 tajai,bij kkā ka nedarbojas,pat video neiet no pa taisno no tubes,un draugiem,tikai no mobīlajam versijām!jo laiakm nav flesh pleyera,kā ir 920
?

Labots - krods
Link to comment
Share on other sites

shadow118

@@krods, ar aplikācijām švaki, bet youtube ies, tam nevajag flash playeri, jo strādā arī uz html5. Un tās spēlītes jau tāpat lielāko daļu var veikalā novilkt

Link to comment
Share on other sites

Uz 920 Youtube video darbojas gan pa tiešo, gan iegultā veidā, par FB un dr.lv spēlēm nepateikšu, nav aktuāli, bet cik zinu windows telefoni tāpat kā āboli flash neatbalsta

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
andersons71

Sveiki!

Varbūt offtopic nedaudz bet tēma par NL920. Tiem kuriem ir šis telefons - vai ir nācies saskarties ar "proximity" sensora niķi, kad tas negrib atslēgt ekrānu telefonsarunas laikā, kad tas ir nosegts? Šī problēma parādās salīdzinoši bieži, jo sevišķi pēc tam, kad ir izmantotas austiņas. Izslēdzot/ieslēdzot telefonu, problēma uz laiku pazūd, bet pēc kāda laika atkal parādās. Pabija remontā. It kā atjaunināja programmu (neprecizēja, ko tieši). Otrreiz remontā atteicās ņemt, varbūt problēma pati no sevis pazudīšot, jo paši viņi tik un tā īsti neko nevar izdarīt. Tagad īsti nevaru saprast, vai man ir brāķis, vai arī varam gaidīt kādu programmatūras atjauninājumu, lai sensora problēmu atrisinātu.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, nu varbūt reti kad liekas ka ekrāns neatslēdzas un tad ar vaigu ieslēdz vai nu skaļruni vai pārtrauc sarunu, bet nu ļoti reti..

Labots - vilnz
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ja kādam tas vēl ir aktuāli - Nokia esot atzinusi, ka NL920 šie esot nokļūdījušies ar aizsardzību pret putekļiem, tāpēc tuvuma sensors var cūkoties:

http://wmpoweruser.com/nokia-lumia-920-dust-fix-now-available/

 

No šī raksta var secināt, ka par šo problēmu vajadzētu zināt visos Nokia servisa centros un tur viņiem vajadzētu bez maksas ievietot blīvējumu, lai putekļi vairs neiekļūst. Var arī pats apskatīt, vai tur ir putekļi, un tad izpūst.

 

Tāpat arī ieteicams atjaunināt uz Lumia Black, ja nu gadījumā vēl ir Amber vai vecāks.

 

Runājot par valodu - LV varētu nebūt tad, ja telefona firmware vispār nav paredzēta Eiropai, bet gan Ķīnai va Arābijai utml. Tas, ka modelis ir globālais 920.1, vēl nenozīmē, ka būs visas valodas. Viss atkarīgs no Product Code - tas nosaka, kāda reģiona programmatūra šim telefonam ir pieejama. Tiesa, Nokia Lumia var viegli pāršūt ar svešu reģionu programmām, un tas arī tiek darīts ar "pelēkajiem" telefoniem, piemēram, tiem, kas nāk no MOBILUX vairumtirgotāja. Telefons ar svešu f/w zaudē oficiālo Nokia garantiju, un tad visu servisu nodrošina tirgotājs. Ja ļoti grib, var pāršūt arī pats, Nokia servisos lietotā pāršūšanas programmatūra ir "noplūdusi" internetā un ir pieejama.

 

Pat ja Lumia ir pāršūts ar nepareiza reģiona f/w, tomēr pats telefons meklējot atjauninājumus vadās pēc tekošās f/w nevis product code. Nez, vai Nokia šo caurumu atstājusi ar nolūku vai nē, bet paldies par to. Piemēram, man ir Lumia nākusi no MOBILUX caur Saudi Arabia, bet pāršūta ar Baltijas f/w (izskatās, ka Igaunijas ražojuma, bet ir arī latviešu valoda). Sākumā bija Amber f/w, Atjauninot telefonu no paša telefona, tas paņēma pēdējo - Black - atjaunojumu, bet par patīkamu pārsteigumu, paņēma atkal Baltijas versiju, nevis Product Code atbilstošo Arābijas versiju. Taču ir zemūdens akmens. Ja rodas vajadzība (piemēram, bieži sastopamā rotējošo uzgriežņu problēma pēc telefona rūpnīcas iestatījumu atjaunošanas) pāršūt telefonu no datora izmantojot vienīgo legālo Nokia līdzekli - Nokia Software Recovery Tool, tad tas gan skatās Product Code un piedāvās atjaunot tikai uz atbilstošo f/w, bet nevis to, kas bija telefonā. Tātad, secinājums - nopērkot pelēko telefonu, kas nav mūsu reģionam, ir bīstami lietot Nokia Software Recovery Tool - pēc tam nāksies izmantot neoficiālos rīkus, lai iešūtu atpakaļ to, kas bija sākumā.

Par neoficiāliem rīkiem - ja atrodat tādu Navifirm, tad varat ignorēt - tas nedarbojas kopš laika, kad Nokia noslēdza neautorizētu piekļuvi savām f/w. 

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Es tikai zināju, ka Phoenix ir Phoenix Technologies ražojums http://phoenix.com/  tāpēc saite ar Nokiju nav īsti saredzama.  :)  Bet Nokia Care Suite gan esot pašas Nokijas (vai vismaz viņu pasūtīts) brūvējums.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tāpēc par Phoenix arī neminēju, jo man par to nebija zināšanu  :mrgreen:   Runāju tikai par to, par ko kaut ko zinu. Nokia servisu centros gan neesmu bijis, tā ka nezinu, ko viņi tur lieto - Nokia Care Suite vai Phoenix, tā ka šajā ziņā atgremoju to, ko izlasīju Internetā par Nokia Care Suite:

http://nokia-care-suite.en.lo4d.com/

 

Vienīgais, kas mulsina vairākās pamācībās par Phoenix - ka vispirms kaut kur jānokačā f/w un tikai tad to var ierakstīt telefonā - tad jau sanāk, ka Phoenix pats nemaz neko nelādē no Nokia serveriem. Bet tiešām nez, varbūt tās pamācības ir novecojušas....

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...