Jump to content

Alumīnija detaļu frēzēšana, korpusa izveidei


zaabaks
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Ir vēlme izgatavot mITX sistēmai korpusu pēc paša sagatavota uzmetuma - DIY.

 

Jautājums:

 

Kur Rīgā veic alumīnija detaļu frēzēšanu (kādas aptuvenās izmaksas) un virsmu apstrādi? Varbūt kādam ir DIY CNC un piedāvā savus pakalpojumus (doma ir 1.5-3mm biezuma aluminija plāksnes ar izgriezumiem ventilācijai, stiprinājumiem)? Kādā programmā sagatavo rasējumus?

 

Gaidīšu ieteikumus.

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Sākums visam vienkāršs - AutoCAD veidīgie izstrādājumi, bet prefered is SolidWorks, Inventor or similar software. Don't use Sketchup or similar shit. Later we can talk about it

Link to comment
Share on other sites

Dzerot kafiju ienāca prātā viens koncepts. Kā būtu, ja salipināt no alumīnija vai vara plāksnēm "hermētisku" korpusu (mATX domājams) ar "ribām" gan iekšpusē, gan ārpusē. Iekšpusē var likt pāris ventus, kas pa iekšu dzenā gaisu un atdod siltumu uz korpusu, ārpusē bez ventiem - korpuss kā radiators. Ieguvums - klusums un tīrība. Utopija vai tomēr realizējams pasākums? Laikam jau viss atkarīgs no tā, cik labi realizēts ārējās virsmas laukums...

Link to comment
Share on other sites

Jesus, tak no dzelžiem atkarīgs. Man mITX vispār ir 100% silent sistēma - nav nevienas rotējošas daļas, sensoru reportētās temperatūras ir 45°-60°. Turklāt keisam nav nekādu ribu (CoolerMaster Elite 100). Savulaik pieliekot 20cm ventu, kurš dzirdams tikai, ja ausi pieliek pie paša venta (CoolerMaster Megaflow, ja atmiņa neviļ), temperatūras vispār nokritās līdz istabas temperatūrai.

Tai pat laikā tas dzelzis kopumā pēc ražotāja testu datiem spējīgs patērēt ne vairāk kā 50W (idlējot 20W), līdz ar to nekādu agresīvo dzesi tur nemaz nevajag - pietiek ar to, ka kaste nav hermētiska. Kādam ar niknākiem dzelžiem šāds setups nebūs lietojams.

Link to comment
Share on other sites

Es esmu izmantojis šo- http://www.cncstep.l...x.php/lv/sakums Precizitāte mani apmierināja, bet obligāti vajag norādīt kura puse ir priekša un kura aizmugure.

 

 

paldies, ar kādu naudas summu aptuveni jārēķinās? skicei izmantoji kādu no Amazons ieteiktajiem softiem, vai uz vietas sagatvoja pārzīmējot no uzmetuma?

Labots - zaabaks
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...