Jump to content

Planšetdatora iegāde


Anxiety
 Share

Recommended Posts

Sveicināti boot.lv guru. Jau ilgu laiku sekoju liidz visam kas te notiek, bet tagad savajadzējās jūsu gudrās galvas. Ir vēlme iegādāties planšetdatoru, bet viņos īsti neorentējos vēlme būtu laba izšķirtšpeja un augsta veiktspēja. Nu tā lai der ilgam laikam. Par naudiņām ir tā ka tās uz sitienu nav bet tiks krātas, teikšu godīgi neesmu pilngadīgs, bet piestrādāju divās vietās un man vienkārši nepatīk kautko prasīt vecākiem, labāk iegūt pašam lai zinātu tā vērtību. Labi laikam tas bija mazliet nost no temata. Tātad lūdzu iesakiet planšetus :) Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

1024 x 600 izšķirtspēja
Ainol Fire izšķirtspēja ir 1280*800.

Kaut arī tas ir strīdīgs jautājums, kas ir labāk 1024 x 600 vai 1280*800 uz 7” ekrānu. Tagad gan ražotājus ir pārņēmusi „bruņošanās sacensība”, un nav vairs nekāds retums arī telefoni ar FullHD izšķirtspēju, bet kāda tam jēga - grūti saprast.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izvēlētos planšetnieku vajadzētu skatīties lai ir kapacitatīvais nevis rezistīvais touch screen. Lai varētu kaut ko ieteikt vajadzētu zināt kādiem mērķiem domāta planšete. pašam nav nekādu pretenziju pret Archos.

Link to comment
Share on other sites

rezistīvais nu jau ar uguni jāmeklē.

vispār jau vispirms vajadzētu specificēt ko domā darīt.

Link to comment
Share on other sites

Mani ieteikumi :

Ja ir nepieciešams GPS, tad Hyundai T7 (Samsung S3 iekšas)

Ja nav nepieciešams GPS, tad Cube U21GT

 

Abiem ir 1280x800 IPS ekrāni (protams kapacitīvie), gana jaudas, lai padzenētu spēlītes, sērfotu netā, lasītu grāmatas. Aķis gan turēs vien ~4-5h.

 

Ja vēlies ko lielāku, tad ir viens Archos planšetdators ar trešā ipad super duper kruper puper ekrānu(vai arī ar identisku specifikāciju), kas pieejams tepat Latvijā par 169 ls. Darbības laiku uz akumulatora sola ~6h.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Tiesa. Minēja gan, ka teju vai jebkam būtu jākrāj, tāpēc arī pieņēmu, ka tiek meklēts budžeta variants.

Tēma jau pašā sākumā ir nolemta - jāmeklē ir tad, kad ir nauda, nevis jālidinās mākoņos un jāsapņo par zaļāku nākotni.

Link to comment
Share on other sites

Tevis piedāvātais neapmierina autora vēlmes (augsta veiktspēja un ekrāna izšķirtspēja).

Kaut kas labāks par +/- to pašu cenu (pēc nodokļu nomaksas): Ramos W28

Link to comment
Share on other sites

Nu jā beidzot tiku izlasīt. Un šoreiz ir tā reize kad nemeklēju budžeta variantu. Doma ir par full hd un windows 8 planšetu precīzāku spec nemāku pateikt jo nezinu kāds būtu uz win 8 ieteicams. + doma neņemt mazāku par 32gb. Ideja par planšētu ir tādēļ ka laptopu 17 collu uz skolu ņēmt par neērtu + planšetam itkā baterija arī tur vairāk cik noprotu, kā arī ja izvēle starp jaunu telefonu vai planšetu uzskatu ka planšets noderīgāks būtu. Par ekrāna izmēru varu teikt to ka rokas man lielas un tādēļ itkā skatos 10 collas + bet rokā jau taustījis arī esmu tikai dažus planšetus tākā par to īsti spriest nevarēšu. Man primāri būtu lai viss iet bez lagiem un ieteicams ar windows8 ( gan gribas to iemēģināt, gan arī esmu pielipis pie windows(lielas antipātijas pret android).

Link to comment
Share on other sites

W8 planšetes sākas ar 450lvl (tas ja nepērk LV un samaksā nodokļus + piegāde) un uz augšu un uz doto brīdi tās vairāk pērk profesionālām vajadzībām (iespējams, ka arī kāds, kas ko tādu nopērk tikai dēļ augstās cenas). Vai skolniekam tiešām tādu aparātu vajag? Kādām vajadzībām? Jaudīga planšete ar W8 maksā jau ap 1K! Iespējams, ka pēc gada W8 planšetes maksās 50% no šodienas cenas (tas jau arī nebūs lēti), planšetnieku segmentā notiek ļoti straujas pārmaiņas. Man arī W8 patīk daudz labāk par android, bet patreiz planšeti ar W8 ir jēga ņemt tikai specifiskām profesionālām vajadzībām (ja planšete atvieglo darbu - tas ir palīdz pelnīt naudu). Izvēle un iespējas katram ir savas, bet manuprāt W8 planšetes patreiz vēl ir nesamērīgi dārgas... lai gan skolā jau būtu kruta pazīmēties ar 11" W8 planšeti un ja ir līdzekļi tad uz priekšu! :)

 

p.s. tikai nevajag ņemt ātro (vai lēno) kredītu šādas mantiņas iegādei! :)

Labots - ads
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

skola ar planseti neiet kopaa. tad jau drizak telefons, no ta vismaz ertak wikipediu varesi spikot. bet ja ko vairak tad nem kadu ertu un patikamu laptopu, vismaz nebus vilsanaas nekada gadijumaa. tas taa, no pieredzes skolaa gan ar vienu, gan otru aparaatu :) 

Link to comment
Share on other sites

Lieta tāda ka nevajag špikošanai,bet vairāk tieši darbam, jo jāadministrē mājaslapa un uz savas C7 nokijas nevaru diezko daudz caur netu izdarīt bet tā dēļ pirkt telefonu netaisos, tad jau labāk planšetu, jo tas noder arī kursos jo baterija vairāk tur. Vēl vienu portatīvo datoru arī nevajag. Un šobrīd vienkārši prasu ieteikumus, bet nauda man būs aptuveni uz vasaru, jo tad dabūšu naudu par projektu un kopā ar algām vajadzētu sanākt. Mans lūgums vienkārši parādīt kas būtu jaudīgs priekš planšeta, ko īsti skatīties un kāda atšķirība firmām. Paldies iepriekš.

Labots - Anxiety
Link to comment
Share on other sites

Planšeti ar tik specifiskām prasībām kā: Full HD, Windows 8 un Intel CPU ir tāds retums, ka nav gandrīz ne kā ko varētu ieteikt. Ja vēl pieliksi klāt prasību pēc iebūvēta 3G, tad vispār nebūs nevienas planšetes ko izvēlēties.
Te augstāk jau tika minēta "Acer Iconia W7", vēl ir tāds "HP ElitePad", bet izskatās, ka HP nav FullHD ekrāns. Nu ļoti švaks ir Intel CPU planšetu piedāvājums.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Gribu pateikt, ka planšete tomēr vairāk der izklaidei nekā darbam (palasīt grāmatas, ziņas internetā, paskatīties fotoalbūmus, šat tad paskatīties kādu filmu) . Un priekš tā nekāda lielā procesora jauda nav vajadzīga, tikai tik daudz lai interfeiss nav bremzējošs. Planšetes galveno plusu saskatu to, ka normāli tur baterija, nevis procesora jaudu. Ja vajag serverim pārstartēt kādu procesu, tad to var izdarīt arī no telefona, bet kaut ko nopietnu pastrādāt nevar ne no planšetes ne telefona.

Link to comment
Share on other sites

Es skatitos uz Goclever. Bus gan jauda sakarigs ekrans un cena loti pienemama.


No nooooooo, neņem šo pāris goclever planšetes paspaidītas nu pēdējie mēsli 
Link to comment
Share on other sites

iPad4 un iPad3 izmanto vienu un to pašu matricu?

 

Cenu atšķīrība jau drūmākā starp tiem abiem.

 

āa.. Kāds Amazon Kindle fire hd 8.9 ir spaidījis? Atsauksmes?

Link to comment
Share on other sites

DogyDog

Ir radusies vajadzība pēc planšetes vajadzīgs 3G, GPS un pārējie labumi.

Tad nu jautājums vai Nexus 7 ir tās naudas vērts (210Ls)?  Varbūt tomēr kko šādu Goclever M713G jātzīst rokās turējis neesmu, ne vienu ne otru,

bet Nexus izstrādājumi ievieš uzticību.

Link to comment
Share on other sites

Vaarna

Nexus 7 ir 210ls vérts.  Loti superigs aparáts. Péc benchmark testiem, topá 2 vieta péc performance :)

Link to comment
Share on other sites

Nem drosi to Gocleveru. Joprojaam neredzu nevienu minusu shai plansetei, ja nu vienigi lv valodas neesamibu, kas man nav butiska. Toties viena fica loti iepriecinaja-quick boot. Tas izsledz pilnigi planseti, ka baterija neterejas un ieslegt var 5 sec laikaa. Vel plus ir ka nak visi gps pricendali turetaji un usb otg kabelis. Un galvenais pluss-puscena no nexusa.

Link to comment
Share on other sites

Nem drosi to Gocleveru. Joprojaam neredzu nevienu minusu shai plansetei, ja nu vienigi lv valodas neesamibu, kas man nav butiska. Toties viena fica loti iepriecinaja-quick boot. Tas izsledz pilnigi planseti, ka baterija neterejas un ieslegt var 5 sec laikaa. Vel plus ir ka nak visi gps pricendali turetaji un usb otg kabelis. Un galvenais pluss-puscena no nexusa

...piemirsi pateikt -  lai ņem no Tevis!:)  
  •  
  •  
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...