Jump to content

Norēķinu trendi - skaidras vs bezskaidras naudas norēķini


Arnolds Piepe
 Share

  

74 members have voted

  1. 1. Kādu norēķinu veidu kā primāro izmantojat ikdienā?

    • Bezskaidrus maksājumus (bankas kartes)
      39
    • Skaidras naudas maksājumus (papīrs un monētas)
      35
    • Esmu students un mēdzu zagt iztikai*
      0
  2. 2. Vai regulāri izmantojat interneta banku?

    • Vairākas reizes nedēļā (interneta veikali, kino biļetes, rēķini, utt.)
      39
    • Pāris reizes mēnesī (tikai komunālie īre/kredīts)
      33
    • Neizmantoju vispār (vai nav pat pieslēgta)
      2
  3. 3. Vai ir gadījies izmantot bezkontakta norēķinus?

    • Tikai pakalpojumu apmaksu (e-talons, sporta kluba aproces)
      35
    • Retajās vietās esmu veicis mikromaksājumus (kafija, sīkpreces)
      6
    • Nē, iespējams esmu tikai lasījis par RFID/NFC/Google Wallet
      33


Recommended Posts

* izvēlēties atbildi ar zvaigznīti drīkst tikai īstie studenti ar ikmēneša izdevumiem virs vecāku izsniegtās/sapelnītās uzturnaudas  :mrgreen: 

Labvakar!

Ņemot vērā, ka šovakar jau forumā paspīdējuši divi (šeit un šeit) izplūduši un bezjēdzīgi topiki par bankām un kartēm, gribēju mēģināt labot situāciju, un ierosināt diskusiju citā plaknē.

 

Pats esmu vecs vilks, taču iespēju robežās man patīk adaptēties jaunajam un modernajam - tas ne vien attālina vecuma vājprātu, bet arī ļauj justies labāk mūsdienu sabiedrībā. Pašmāju zemē esmu kukuļojis ļaudis rubuļos, tad repšikos, un nu jau labu laiku saņemu algu un maksāju nodokļus brīvvalsts latos. Ir bijuši norēķini barteros, lauku labumos, skaidrā, un tagad arī bezskaidrā naudā - sākumā ar naudas pārvedumiem no Amūrikas, tad pašmāju pirmajām magnētiskajām kartēm, tad čipkartēm, internetbanku pārskaitījumiem, un nu jau pirmajiem bezkontakta maksājumiem, ar ko Latvijā jau spēlējas Point Systems un PrivatBanka.

 

Vēlējos iegūt un piedāvāt citiem aptuvenu statistisku priekšskatu par to, cik izplatīti jau ir kļuvuši bezskaidras naudas norēķini IT aprindu (kas klasificējas, kā mūsdienīgākā sabiedrības daļa) starpā Latvijā. Lūdzu papildus atbildēm uz anketas jautājumiem īsi papildus postā paskaidrot sekojošus aspektus:

  • Ja atbildēji, ka vairāk izmanto skaidrus grašus - kamdēļ tā? Nepatīk turēt naudu bankā? Bail ka var izputēt banka? Pārāk liela pelēkā alga ko negribās atrādīt? Patīk tomēr pa pieradumam pačamdīt to papīra žūksnīti algas dienā, un monētu žvadzis makā?
  • Ja atbildēji, ka ikdienā vairāk maksā ar karti - cik bieži gadās saskarties ar bodēm, kur kartes nepieņem? Ko tad - izvēlies labāk citu veikalu pa ceļam, kur maksāt ar karti, jebšu tomēr cilpo uz tuvējo automātu? Kas nosaka izvēli - attālums, laiks, prece? Vai esi kādreiz tādās bodēs norādījis pārdevējam, ka tomēr gribētos iespēju apmaksāt ar karti?
  • Kādu redzat maksājumu nākotni? Cik, tavuprāt, populāri kļūs bezkaidras naudas un bezkontakta maksājumi? Kas tos ierobežo - pārāk liela nelegālā piķa plūsma? Cilvēku bailes par globālo sazvērestību un varas izsekošanu? Tehnoloģijas ieviešanas un tirgus penetrēšanai nepieciešamie ieguldījumi? Komisijas maksājumi?

Par tēmu - 

 

Lūdzu, kolēģi - brīvais mikrofons.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CAP

    7

  • usver

    5

  • Ronalds

    6

  • Fruzz

    10

Top Posters In This Topic

Posted Images

· Hidden by Kams, Februāris 26, 2013 - No reason given
Hidden by Kams, Februāris 26, 2013 - No reason given
Lūdzu, kolēģi - brīvais mikrofons.
 

 

Yesss! Kā es šo gaidīju...

 

 

 

Mudila! Tev nav ko darīt, ja cep aptauju topikus tik pat daudz cik govs taisa pļekas? Pilnīgs piepe! Taisi savas aptaujas ar google palīdzību. Un vispār... PN!
  • Patīk 1
Link to comment
Arnolds Piepe

Kā ar google palīdzību taisīt aptaujas?  :sorry:

Ahā - mūžu dzīvo, mūžu mācies - https://sites.google.com/a/pjrprojects.co.uk/sitesguide/google-sites/how-tos/create-a-poll-using-google-forms 

Paldies!

 

jDat, biedri - starp citu, tev par tēmu ir kas sakāms arīdzan, lai citiem neizskatās, ka esi savas smadzenes atstājis kaut kur pažobelē?

Un vēl, cienītais - rādās ka ironija atkal spēlē savu lomu, salīdzinot mūsu abu tēmu skaitu un atbilžu kvalitāti. Kā tur ar tām skabargām sastāv?

 

Un  pēdējais, ko jau ilgi kārojās novelt no sirds redzot tavu parakstu -

Man ir pašapsludinātas tiesības piepisties pat pie staba... [..]
A tev nav aizķērušās tiesības atp*sties - tās šobrīd būtu kā reiz vietā... Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Vakar izlasīju un nodomāju, ka šodien būs pierakstīta pilna lapa ar cilvēku viedokļiem, bet nekā. Laikam par naudu nepatīk runāt.

 

Pats varu teikt, ka man gandrīz vienmēr līdzi ir abi - gan skaidra nauda, gan karte, bet 99% gadījumos es izmantoju tikai skaidro naudu. Karti cenšos neaiztikt. Tā stāv tikai priekš kādiem ЧП gadījumiem un nekam citam.

Zem visa tā slēpjas taupība. Ja es makā redzu sev vienu desmitnieku un vienu piecīti, tad es saprotu, ka nekas daudz tur nav un es varu arī kaut kādas lietas nepirkt un iztikt bez tām. Man tas tiešām darbojas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es izmantoju gan karti gan skaidru naudu, ja sīki pirkumi tad skaidrā, ja kaut ko lielāku pērku tad ar karti nepatīk man nēsāt līdz makā lielas naudas summas.

hmm pat nezinu kur ir tāds veikals kuros nepieņem karti vienīgi mazajos veikaliņos noteikti jāņem preci pa 1ls ķipa...

Interneta banku izmantoju regulāri kaut vai apskatoties cik palicis kontā naudas.

Labots - ricijs
Link to comment
Share on other sites

Vairāk skaidra nauda iet. Arī par haltūrām prasu skaidriniekā, tā labāk. Tirgū arī skaidrinieku vajag. Veikalā ir pilnīgi pofig ko dodu.

Link to comment
Share on other sites

Tērēju naudu atkarībā no tā kā viņa ir 'ienākusi" - 

 

Ja skaidrā, tad maksāju skaidrā, ja uz konta tad ar karti. No konta arī visus rēķinus maksāju - visur kur piedāvā izmantoju automātisko rēķina atmaksu - tā vienkāršāk. 

Protams ka internetbanku aktīvi lietoju. Naudas iemaksu kontā un izņemšanu no bankomātiem praktiski nelietoju. Kartes tagad pieņem praktiski visur - ir jāpameklē tāds veiklas kur karti neņemtu pretīm. Cita lieta ka dažreiz karšu sistēma nogļučī un karte netiek pieņemta. Pāris gadi atpakaļ tas šad tad gadījās, pēdējā laikā šādas situācijas ir liels retums. 

Link to comment
Share on other sites

Kā cilvēks, kurš kopš 90-to otrās puses niekojas ar mājas kino, bankas karti jau gadus 12 vismaz izmantoju filmu un mūzikas iegādei.

Žvadzināt skaidru naudu daudz nemēdzu, parasti makā ir ap 10-20 skaidras naudas.

Vairumos gadījumu izmantoju karti, ja vien nav kāda iestāde kur bez skaidras naudas neiztikt.

Braucot uz ārzemēm - atkarībā no valsts, Skandināvijā ar karti nav problēmu, kamēr Ēģiptē labāk gan skaidrā.

Var gan teikt, ka banomātu ziņā esam izlaidušies, tik blīvs bankomātu tīkls kā LV nav katrā valstī.

Izmantoju arī citus bezskaidras naudas norēķinus - paypal, mobilly (esmu jamo klients kad viņi vēl bija citycredit), etalonu.

Arī nodokļu atmaksu pēdējos gadus 3 tikai elektroniski, neesmu VID rindā stāvēšanas fans.

Internetbankas lietotājs esmu kopš 99. gada, maksāju rēķinus, kino, citas pasākumu biļetes, avio utml.

Vispār kopš bankomātu parādīšanās ar skaidro ir problēmas, ja kaut kur vajag padaudz keša ir problēmas to izņemt.

Sweda bankomāti izdod tikai 5 un 20. Ja ir jāizņem 500, tad sanāk paliela paciņa.

Edz lauž pāris vietās uzlikt ar 50 un 100 pildītus bankomātus lielu naudas summu izmaksai.

Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Prakstiski kopēšu Moist un dzonsonu - lietoju zvadzošo, kuru periodiski izņemu bankomātā. Krietni palīdz limitēt tēriņu apmēru ikdienā. Cik naudas makā, to vismaz var redzēt, un sajust. A kad tev tāds plastmasas gabals mētājās - Ne tu skaidri zini, cik latu tev pieejams, ne arī vari sevi tik ļoti limitēt.

Link to comment
Share on other sites

Pārsvarā visur gan LV, gan ārzemēs izmantoju bankas karti. Makā gan arī cenšos turēt piecīti.. ja nu savajagās kaut kur.

Dodoties nakts izklaidēs vienīgi vispirms noņemu skaidro naudu, tik, cik ir doma iztērēt aptuveni tajā vakarā.

Link to comment
Share on other sites

tik blīvs bankomātu tīkls kā LV nav katrā valstī

 

Nu, nu. Tu noteikti gribēji teikt - Rīgā? :)  

Link to comment
Share on other sites

Pērku ar karti galvenokārt.

Reti kādā veikalā kur nav karšu terminālis.

Gadās, ka reizēm arī tiem termināļiem nav sakari, tad nu jāiet izņemt naudiņu no bankomāta.

Par bezkontakta norēķiniem...nav bijusi saskarsme.

Labots - Brutto
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Hm, jāatzīst, ka esmu visnotaļ pārsteigts ar rezultātiem līdz šim brīdim - izskatās, ka 50/50 ir to ļaužu, kas joprojām izvēlas skaidru naudu kā primāro norēķinu līdzekli. Izskatās, ka pašlaik populārākais arguments no klātesošo puses ir - patīk sajust papīru, un rēķināties ar to.

 

Pats ikdienā izmantoju principā tikai maksājumu kartes. Makā gan vienmēr ir 20nieks, ja ko vajag ātri skaidrā iecelt, vai kādam milicim policim iesmērēt, lai šim saulaināka diena. Man skaidra nauda nepatīk kā suga - to ir dārgi izgatavot, to ir vēl dārgāk apstrādāt un inkasēt (piestrādāju kantorī, kur viena no darba sfērām ir skaidras naudas apstrādes iekārtu izgatavošana un remonts - baisie cipari grozās šajā sfērā, jautājums tik - kam, bļin, tas ir izdevīgi, ja bezkaidras naudas tehnikas uzturēšanas un iegādes izmaksas ir, nepārspīlējot, 1/5 cenas). Tiesa, man ir arī citi iemesi nemīlēt skaidru naudu - deviņdesmito sākumā tika aplaupīta māja, un tai skaitā aizstiepa portfeli ar ievērojamu naudas summu. Tad, protams, vairākas reizes ceļojumos esmu palicis bez naudas maka. Arī sieva ir tikusi apzagta. Taču kopš maksas karšu ienākšanas mūsu dzīvē, pazaudēts/nozagts maks ir vien tik galvassāpju, kā nobraukt līdz CSDD pēc jaunām pravām un uz banku pēc kartēm.

 

Protams, izmantoju arī agrāko telefonbanku un tagad interneta banku regulāri - gan pērkot štruntus no ārzemēm, gan maksājot rēķinus.

 

tik blīvs bankomātu tīkls kā LV nav katrā valstī
Tiesa kas tiesa - ir izbraukāta Eiropa, un jāsaka ka pie mums ar pārklājumu (it sevišķi lielpilsētās) ir varen labi. Turklāt grūti atrast miestu Latvijā, kur nebūtu vismaz pa kādam bankomātam, nemaz nerunājot par degvielas stacijās iebūvētajiem.
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Skaidra nauda labāk iet pie sirds. Karte tiek izmantota ļoti, ļoti reti.

 

Kretinē lieta, kad kam jāsastiķē - a man nav, man uz kartes stāv.

 

Katram protams viedoklis savs, jeb kā krieviski - На вкус и цвет товарищей нет

Link to comment
Share on other sites

Visi rēķini tiek maksāti elektroniski, bet tā kā dzīvoju apvidū, kur bankomātu blīvums ir tuvu nullei, tikai tuvākajā mazpilsētā 2 ir, pie tam tie ne vienmēr darbojas - (vietējā bodē gan var ar karti samaksāt, bet tas tāpat nav droši), tāpēc, braucot uz pilsētu, vienmēr parūpējos, lai nepaliktu bez kabatas naudas.
Rīdzinieki gan aiz sava tupuma joprojām uzskata, ka Latvijā ir tikai viena pilsēta, tajā ir 7 ātrākais intrnets pasaulē un bankomāti ik pēc 50 metriem...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tiesa kas tiesa - ir izbraukāta Eiropa, un jāsaka ka pie mums ar pārklājumu (it sevišķi lielpilsētās) ir varen labi. Turklāt grūti atrast miestu Latvijā, kur nebūtu vismaz pa kādam bankomātam, nemaz nerunājot par degvielas stacijās iebūvētajiem.

 

Sen laikam neesi bijis Latvijas miestos. 

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
Sen laikam neesi bijis Latvijas miestos. 

Davaj argumentēti, nevis bļaustamies kā pirmajā klasē.

Bankomāti (it sevišķi Swed un SEB) ir izvietoti tā, ka noklāj jebkuru ekonomiski aktīvo Latvijas teritorijas daļu, un atrodas mazāk kā 15 min brauciena attālumā no virtuāli jebkura iedzīvotāja šajos apgabalos. Tas, ka bankomāts nav izbūvēts kādam mantojumā palikušā kolhoza vidū nav arguments.

 

post-95379-0-89009000-1361120352.png

 

post-95379-0-60519200-1361120349.png

 

Un pielikumā vēl milzu saraksti no pārējām lielākajām bankām.

post-95379-0-18978100-1361120347_thumb.png

post-95379-0-60519200-1361120349_thumb.png

post-95379-0-92134900-1361120350_thumb.png

post-95379-0-89009000-1361120352_thumb.png

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

mja,

 

bankomāts katrā miestā;

kas tev tas par sūda caurumu, kur bankomāta nav;

a kas tev grūti uz bankomātu 15min ar auto aizbraukt;

 

diez kādas vēl pērles leks laukā

Link to comment
Share on other sites

Pārsvarā ar karti, jo algu maksā "uz kartes". Bet gadās ienākumi, kuri ir "skaidrā" un tad ir jāpiedomā... Tu neesi no VIDa?

Link to comment
Share on other sites

Makā turu pārdesmit Ls skaidras naudas, veikalos dodu priekšroku skaidrai naudai, regulāri izņemu pa tiem pašiem pārdesmit Ls. Kāpēc? Divi iemesli:

 * Kartes ir lēnākas nekā varētu gribēt. It sevišķi ja ir iezvans. Ja tas būtu momentāns pasākums, daudz biežāk izmantotu karti.

 * Karšu izmantošana prasa MANUPRĀT ievērojamus % no apgrozījuma. Tā kā rados ir mazumtirgotāji, tad tas ir aktuāli. Nopērc kaut ko par 100Ls - mazumtirgotājs atskaita piecīti. Tāds iespaids man ir radies - precizējis neesmu. Tas nav bezmaksas pasākums. Kad tas būs izdevīgāks mazumtirgotājiem - pienāciet.

   Ja tas ir bankas deleģēts pasākums, tad bankām caur konkrēto mazumtirgotāju kontu jau tā grozās summas, kas gadā daudzus tūkstošus sasniedz un ļauj uz tiem ~19% gadā aizdot visādiem overdraftiem utml īstermiņa ieguldījumiem, gūstot peļņu. No apgrozījuma jau ir peļņa, un ja apgrozījumu var kāpināt, ieviešot POS - bankai tikai lielāks apgrozījums.

Link to comment
Share on other sites

Jā, kādreiz lauku veikalā bija zīmīte, ka karti norēķiniem pieņem sākot no tik un tik latiem. Pēdējā laikā gan neesmu redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Makā gan vienmēr ir 20nieks, ja ko vajag ātri skaidrā iecelt, vai kādam milicim policim iesmērēt, lai šim saulaināka diena.

Arnold, ar to nu gan nevajadzētu publiski lielīties !

Link to comment
Share on other sites

Un par karšu lēnumu es nerunāju kaut kādos pierobežas nostūros - tepat Rīgā esat maksājuši Lido ar karti un gaidījuši? Connecting to 212. .. .. .. .. wait .. .. .. ..

 

Vēl viens saistītais iemesls - reiz gadījās pilnībā aizmirst PIN kodu DNB kartei. 10Ls kā no gaisa - "PIN kodus nemainam, neatjaunojam, ejiet ratā vai maksājiet cēneri". Es saprotu, ka ne jau sistēma vainīga un tā, bet reizēm uznāk stresi un cauri. Tas mudina mazāk izmantot kartes, jo pelna uz to jau tieši bankas.

 

Vārdu sakot, pat maksājumu kartes, kuras it kā var izmantot un ir ar cēlu ideju, nav visos sīkumos tik foršs pasākums kā gribētos.

Un vietējā veikaliņā joprojām stāv šilte - "no X Ls norēķini .. ".

Un reizēm var redzēt - ja veikalā, pērkot apģērbu vai ko tamlīdzīgu par 50Ls+, pārdevēja palūdz "varbūt tomēr varētu čeku izsist no skaidras naudas, nevis no kartes" - tad skaidrs, ka tā ir veikala īpašniece, kurai tā komisija tomēr ir sajūtams slogs.

Link to comment
Share on other sites

Mazveikalos varētu piedomāt, maksāt skaidrā, lai mazveikalam nav jāmaksā bankai transakcijas proči. Bet, tā kā pārsvarā iepērkos RIMI līdzīgajos, tad tur gan velku laukā karti, bez iespringuma.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@usver, un kāpēc man būtu jādomā par kkāda veikalnieka saistībām pret banku.. un komisijas maksu, maksājot ar norēķinu karti?

man interesē preces cena un viss.. nemēdzu makā turēt skaidru naudu vairāk par 5-20ls.. un pat vasarā Igauniju izbraukāju norēķinoties tikai ar karti, bez skaidras naudas vajadzības.. 

Link to comment
Share on other sites

CAP: un kāpēc Tev būtu jādomā, cik santīmi aizies piena ražotājam no tās piena pakas cenas, ja izvēlēsies to vai citu firmu?

 

Pareizā atbilde - tev NAV jādomā par tādām lietām. Tev interesē tikai cena un viss.

 

Tas ir tikai mans personīgais untums - noteikt, kam tie lati par komisiju aizies - Kargina tipa cilvēkiem vai pašam veikaliņam. Manā uztverē tāda pati laika nosišana kā izvēlēties Latvijas preci vai pirkt kartupeļus tirgū no zemniekiem, nevis iet uz Maximu/IKI pēc leišu kartupeļiem, ja cena neatšķiras.

 

Lielajos veikalos tas ir pilnīgi vienaldzīgi - ticu, ka tur ir konstantas mēneša maksas un IKI/Maxima tāpat ir lietuviešu īpašums, RIMI - laikam norvēģu utml - peļņa nepaliks šeit. Tur nav žēl maksāt ar karti. Bet ja redzu veikalu, kur ir labs price/performance un redzams, ka dzīvi cilvēki tur strādā un patīk apkalpošana, tad labāk lai tie mani divi centi pāris lati aiziet viņiem, nevis bankai. Bankām peļņa tāpat ir garantēta ar kaudzi.

Link to comment
Share on other sites

Mazajiem veikaliem varbūt arī ir kāda nozīme vai maksā skaidrā naudā, vai ar karti, bet lielveikaliem nav gandrīz nekādas starpības - vai tas maksā kaut kādu procentu no bezskaidrās naudas apgrozījuma bankai uzreiz  vai maksā kādam par inkasatora pakalpojumiem. Šā vai tā par naudas nogādāšanu no vienas vietas uz otru, no viena bankas kontu uz otru kādam ir jāmaksā. Mazā veikaliņā īpašnieks vēl var iebāzt tos pāris simtus latu dienas apgrozījuma somā un aizvest mājās, a lielveikalam tas būt neprāts vadāt neapsargātās automašīnās n-tūkstošus latu skaidrā naudā, vai glabāt naudu veikala telpās seifā. Šā vai tā veikalam to naudu pēc tam vajag dabūt iekšā bankas kontā, jo norēķiniem ar preču piegādātājiem tik un tā ir vajadzīga bezskaidra nauda.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Manos Kolkas apvidus mežos ir daudz miesti. Nu piemēram tāds neliels miests - Miķeļtornis, turpat blakus bijusī pilsēta Irbene (tagad jau mirusi gandrīz). Kurā stūrī 15 min attālumā ir bankomāts?

 

Ventspilī, Kolkā, Dundagā? Tur nav 15 Min līdz bankomātam.

 

Nav, nav tas pārklājums ideāls laukos.

Link to comment
Share on other sites

@@viesturs0711, ir jau vēl tagad taču arī veikali, kuros pērkot preces par konkrētu summu, papildus var izņemt arī skaidrā naudā.. kā no bankomāta :)

 

@@usver, būs makā skaidra nauda makā, nebūs žēl arī maksāt skaidrā.. bet speciāli jau uz atm neskriešu, lai izņemtu naudu, lai tikai pāris santīmi veikalam tiktu :) 

Link to comment
Share on other sites

Piekritīšu. Mazajos veikalos cenšos maksāt skaidrā naudā, ir tomēr tam bodniekam starpība. Īpaši, ja pirkums zem pāris latiem... Bet nesaku, ka visiem tā vajadzētu darīt - tas ir tikai mans untums, tāpat kā veikalā, ja nav iecieītā kefīra, ņemšu no kādas mazākas vietējās ražotnes.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu, sanāk gan tā, gan tā. Rēķini - visi caur internetbanku. Preces/pakalpojumi - cenšos jau maksāt ar karti - tomēr ērtāk, kā ar naudu krāmēties. Bet skaidra nauda līdzi jānēsā - gan veikali ir, kur kartes neņem pretī (pārsteigts pat tādam juvelierveikalam uzdūros, sievai prezentu meklēdams), gan uz tirgu sanāk aizstaigāt, gan iecienītajā krogā tikai skaidrā naudā - krogus vecis gāna bankas par percentu grābšanu no maksājumiem, ta, kā vecam klientam + skaidrā naudā maksājot, smuku atlaidi dod :)

Link to comment
Share on other sites

reizēm tie kartes maksātāji ir pilnīgi debīli. par saldējumu, košļenēm vai čipsu paciņu tiem ar karti jāmaksā.

Link to comment
Share on other sites

(vietējā bodē gan var ar karti samaksāt, bet tas tāpat nav droši)

 

 

Aoma,

vari lūdzu sīkāk šo pakomentēt?

Sportiska interese, kas liet domāt, ka karšu maksājumi nav droši?

Labots - johansons
Link to comment
Share on other sites

@@johansons,

 

Ar to biju domājis, ka reizēm tas aparāts tīri fiziski nedarbojas - nav neta, vai vēl kas cits, tā kā uz to, ka 100% varēsi samaksāt ar karti, nevari būt pārliecināts.

Link to comment
Share on other sites

@@ediots, mēdzu atstāt dzeramnaudu arī maksājot ar karti.. 

 

@@e = d, ko darīt, ja tajā brīdī līdz atm nav tuvu un nu nepietiek skaidrās naudas makā.. nepirkt? 

 

Kopš pin koda autorizācijas ieviešanas.. norēķini ar maksājumu kartēm ir kļuvuši vieglāki.. laikā, kad vēl vajadzēja uz čekiem parakstīties, maz maksāju ar karti..

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...