Jump to content

Vajadzīga lampiņas alternatīva


YeaX
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Piedodiet ja nebūs jautājums pareizajā sadaļā. Ir resīvers Technics SA 303, un man viņam ir izdegušas deviņas no desmit lampiņām kas rāda radio skalu. Lampiņas kods XAMR68S8 (80mA 8V), itkā kaut kur ellē porē Amerikā var viņas dabūt, bet ko tur daudz ņemties, varbūt ir kāda alternatīva led diode kas derētu tās vietā, kādi parametri jāskatās?

Labots - YeaX
Link to comment
Share on other sites

Led diode + rezistors! Te jāizrēķina cik lielu pretestību vajaga - pilns internets ar kaukulatoriem! 

Link to comment
Share on other sites

Laabi, tik daudz jau taka būtu, paudies, bet kā tur ir jākalkulē, ja man ir desmit lampas vienā rindā, kā lai zinu sākuma avota voltus? 12 vai 24 vai 220, nekur instrukcijā ar nav rakstīts cik tieši aiziet uz lampām.

 a es vispār pareizi rēķinu izmantoju šo: http://www.hobby-hour.com/electronics/ledcalc.php

suplly voltage: ??? 12 laikam neder

LED current: 80 mA (vrbt var mazāk?)

Color: balts

Number of LEDs: 10 paralēli

Resistor precision: ??? nezinu

Link to comment
Share on other sites

ja man ir desmit lampas vienā rindā

 

Pārbaudīji tās lampas pa vienai ?

Maz ticams ,ka visas 10 apgaismes lampas saslēgtas rindā  .

Tad jau sanāk ,ka uz viņām padod 80V :).

 

Lampiņas ,visticamāk ir saslēgtas paralēli .

Aizej uz Latgalīti ,pasaki ,ka tev vajag diodes uz 8V darbināt,iedos tev diodes ar visiem rezistoriem .

Nebūs pašam nekas jārēķina :).

Labots - jakslis
Link to comment
Share on other sites

Ir viena problēma. Lampas ir stikla baloni ar aksiālajiem izvadiem, apmēram 4x20 mm, salodētas uz platītes paralēli (elektriski) , virknē (ģeometriski) tā, ka tās prakstiski piespiežas pie stikla skalas augšējās skaldnes. Man ir Technics 2xx resis, vizuāli ļoti līdzīgs. Jautājums, vai autora resim uz lampiņām bija uzvilkts zaļganas gumijas prezervatīvs, kas skalai piedod "cool green" nokrāsu, jeb bija parasta iedzeltena kvēlspuldzes gaisma...

 

Atkarībā no tā es laikam izvēlētos attiecīgu daudzumu un spilgtuma "baltās" vai dzeltenās 3 mm caurspīdīgās LED, aiz trnsformatora iemontētu taisngriezi un kondensatoru, kas dotu apmēram 10.5 V DC; tālāk jau , uz pirkstiem rēķinot, katrai diodei (10.5 - 3)V/0.02A= 360 Om rezistoru virknē. Plikas diodes likt nav košers, jo tur tomēr ķēdē ir 7.5 V AC.

 

Vēl var nākties ar smilšpapīru vai smalko vīli piematēt LED korpusu, lai gaisma skalā lien iekšā izkliedētāka, ne punktveida.

Link to comment
Share on other sites

jakslis atklāšu Tev vienu noslēpumu - visi cilvēki nav elektriķi. Bet tik cik salodēt es māku. 

Tornis pastūzī, kad nopirku dega visas lampiņas, tad pa vienai sāka dzist, nolēmu palūrēt kas un kā. A tur tāda kādai jābūt (pilot lampa) bija tikai viena palikusi, kāds jau bija pārējās nomainījis uz kaut kādām kakām, kuras visas bija no karstuma izkusušas. Un tai kas tur oriģinālā tai es to mazo gumijas prezi :) neredzēju. Spīd nesmuki dzelteni, bet ir doma ar tām diodēm uztaisīt zilu vai sarkanu.. Par to LED strīpu runājot jau arī spīdēs ar stariem :/ un tā lai jakslis varētu zem galda no smiekliem nokrist, moš tu vari to otro rindkopu ko rakstīji kaut kā vizuālāk parādīt :) tā lai man kā augstākas matemātikas nepratējam būtu vieglāk dzīvot.

Link to comment
Share on other sites

Kamēr tu nepārdomāsi un atteiksies no idejas izķēmot skaistu vintage aparātu ar ziliem vai sarkaniem LEDiem, neko vairāk es tev te neskaidrošu! :thumbdown::angry::nono:

Link to comment
Share on other sites

damn, tad tai zaļajai krāsai jābūt košai, a to man tā dzeltenā kas bija kādreiz, pavisam nepatika. ja godīgi kaut kad senāk jau domāju kādu krāsā būtu smukāk, bija doma par zaļu, bet ja padomāju ka dzeltena nesmuki izskatās kā tad būs ar zaļu. tad vēl vienīgi tādu riktīgi baltu varēti. Bet starp citu tur iekša kur tām lampiņām ir jābūt, tur tas stikliņš kas vada to gaismu, tas ir nedaudz zils, tā kā...  Tad vienīgi varētu kārtīgi baltu gaismu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...