Jump to content

Remote desktop+VPN / Teamviewer kāds risinājums labāks


JazepsPoskus
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Vēršos pie Jums pēc padoma jautājumā par remote desktop sharing.

Esmu izpētijis neskaitāmas interneta lapas, izmeklējies google, bet aptuvenu atbildi uz jautājumu neesmu atradis.

 

Situācija sekojoša:

Uzdevums ir pieslēgties attālināti pie datora, kurš atrodas lokālajā tīklā aiz rūtera.

Eksperimentālā nolūkā uzņēmumā gribam pamēģināt dažus darbiniekus nodarbināt attālnāti (no mājām)

 

Mums ir iekšējais tīkls ar rūteri. Visi lieto Win7 Ultimate (vai pro), klienti no kuriem pieslēgsies arī būs Win7 Ultimate.

 

Lasot un pētot nonācu pie 3 dažādām kombinācijām (ar plusiem un mīnusiem manā skatījumā):

 

1) Teamviewer un problēma gandrīz nekāda (vienīgi par licenzēm var būt jaut.)

 

(+)plusi:

nekādu problēmu nokonfigurēt

var uzstādīt "start with windows" kas nozīmē, ja nejauši izslēgsies vai pazudīs strāva, tad nevajadzēs manuāli ieslēgt (biosā ir tādas opcija auto on if power lost) vienkārši palaidīsies win un teamviewer.

(-)mīnusi:

darbojās caur starpniekserveri līdz ar to man ir aizdomas, ka būs stipri lēnāks

ir aizdomas, ka win desktope remote ir ātrāk (kā native win komponente)

 

2) Hamachi + Windows remote desktop

(+)plusi:

izmanto win remote desktop, aizdomas, ka ātrāks par citiem klientiem

(-)mīnusi:

win remote desktop nepieciešama parole, lai izmantotu, kas nozīmē, ja kompis restartēsies, neieslēgsies hamachi process (jo netiks tālāk par log in)

 

3) uzstādīs VPN rūterī + Windows remote desktop

(+)plusi:

šis man liekas ir vis ātrākais variants (darbības ziņā) jo izmanto win remote desktop un savienojumu pa tiešo bez starpniekserveriem

(-)mīnusi:

jāsauc rūteru čalis, kurš sakonfigurēs rūterus, kas aizņem laika utt.

 

tātad, labprāt dzirdētu Jūsu viedokli par tēmām. varbūt kādam ir pieredze plašāka šajos jautājumos?

ideja ir tāda, ka nepieciešams regulāri strādāt caur tiem remote desktop (ne tā ka tikai pieslēgties, apskatīt un viss)

es sliecos uz VPN + win remote desktop, bet to mēs vēl neesam notestējuši, jo jāmeklē mūsu rūteru apkalpotājs, kas to sakonfigurēs.

vai ir vērts to darīt? vai iegūtais darbības ātrums būs tā vērts? varbūt vienkārši palikt pie teamviewer?

 

jau iepriekš paldies par viedokļiem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Protams ka  patstāvīgajam risinājumam vpn + remote desktop.

Nokonfigurēt rūteri - elementāri - jebkurš rūteris kurš uztur dd-wrt un pptp serveris gatavs.

Link to comment
Share on other sites

JazepsPoskus

Es pieļauju, ka VPN + RD būs labākā opcija, bet ar to konfigurēšanu nebūs tik vienkārši.

Uzņēmumam ir kaut kāds arhaisks līgums ar ISP, ka visi rūteri pieder ISP, līdz ar to jebkuras izmaiņas (tai skaitā konfigurācija) veics tikai ISP.

Mūsu "admins" nav diez ko ieinteresēts saukt pie katras vajadzības ISP, tāpēc tīri reāli, patestēšanai nevaru pamēģināt vpn+rd.

Es saprotu, ka tas ir muļķīgi un arhaiski, bet uzņēmums padsmit gadus atpakaļ noslēdza tādu līgumu un tur neko nevar darīt. Situāciju vajag risināt ar teoriju.  :)

 

Kas attiecas uz win7+RD. Patestēju vakarā LANā izmantot win7+RD un godīgi sakot mani nepārliecināja. Bija stipri lēnāks nekā teamviewer caur netu.

Iespējams, ka pie vainas jaunais RD (atradu netā dažus labojumus, lai padarītu ātrāku). Bet tomēr, mani nepārliecināja ātrums.

 

Es gan zinu, ka lattelecom izmanto RD+VPN. Viņiem gan ir dedicated VPN serveri + serveri lai nodrošinātu encription. Man tāda opcija nepastāv.

Link to comment
Share on other sites

Es saprotu, ka tas ir muļķīgi un arhaiski, bet uzņēmums padsmit gadus atpakaļ noslēdza tādu līgumu un tur neko nevar darīt

 

 

 

Neticu! Ar jebkuru ISP (arī ar lattelecom) var sarunāt. Esmu diezgan daudziem klientiem palīdzējis atbrīvoties no LTK brīnumiem dsl modems + rūteris. Mūsdienās šajā lauciņa ir pietiekami liela konkurence lai ISP nevarētu pravas kačāt. Protams ka jāliek savs rūters par to nav šaubu!  

 

Remote desktop lēnāks par temviewer.. nu nu.... Pie normāla neta (nemaz nerunājot par lan) RD strādā tik ātri ka praktiski nav pamanāma atšķirība - RD vai sēžam pie PC.

 

Var arī terminal serveri likt. Katrā ziņā risinājumu ir daudz un dažādi. Domāju ka ātrāk un lētāk būs samaksāt kādam kas šo lietu pārzina nevis pašam ar forumu palīdzību burties cauri. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

JazepsPoskus

Par darbinieku pienākumiem: atskaitot visus tipiskos MS rīkus un netu klāt nāk CAD programmatūra. Nevajag bļaut, ka tas ir par smagu, jo pagaidām testa periodā ar teamviewer salīdzinoši pieņemami strādā. Nav, protams, tas pats kas sēdēt pie pc, bet strādāt var.

 

Par ISP maiņām vai profesionāliem kantoriem/pakalpojumu ieviesējiem vispār nevar būt runa. Šim pasākumam sākotnēji nav atvēlēts nekāds budžets + diezgan muļķīgi būtu tajā iegrūst naudu. Lūdzu komentārus par pieredzi utt., nevis filozofiju par tēmu. Un reāli, ja tas ir nepieciešams 4-6 cilvēkiem vidēji 60 stundas mēnesī + finansiāls ieguvums no tā uzņēmumam nav, tikai atvieglo darbiniekiem piekļūšanu datiem.

 

Par termināli arī biju iedomājies, bet tas, manuprāt, pārāk sarežģīs tos procesu. Licenses + uzturēšana + vēl kaut kas. Bet doma nav slikta ;)

 

Varbūt kādam ir reāla pieredze ar teamviewer (vai tā alternatīvām) salīdzinājumā ar VPN+RD?



Remote desktop lēnāks par temviewer.. nu nu.... Pie normāla neta (nemaz nerunājot par lan) RD strādā tik ātri ka praktiski nav pamanāma atšķirība - RD vai sēžam pie PC.

 

Speciāli Ronaldam iesaku palasīt šo linku:

http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keating/microsoft/remote-desktop-slow-problem-solved.asp

(ir vēl kaudzēm tādu rakstu)

ja ir iespēja, uzstādīt un pašam notestēt. varbūt arī noticēsi.

Atšķirība ir ļoti pamanāma!

Link to comment
Share on other sites

RD būs vispiemērotākais manuprāt. Ja lēni strādā rd iekšējā tīklā ,tad tā ir konfigurācijas problēma.

Mana ideja ir vienkārši katram lietotājam savu ārējo portu piesaistīt viņa datora ip adreses iekšējam 3389 portam.

Un nevajag nekādus vpn, kas dod papildus noslogojumu.

Protams, ja darbinieki no ārpuses ir 100+ tad jādomā par normālāku rūtera risinājumu nevis lattelekoma nožēlojamo tomsonu.

Link to comment
Share on other sites

. Šim pasākumam sākotnēji nav atvēlēts nekāds budžets + diezgan muļķīgi būtu tajā iegrūst naudu. Lūdzu komentārus par pieredzi utt., nevis filozofiju par tēmu. Un reāli, ja tas ir nepieciešams 4-6 cilvēkiem vidēji 60 stundas mēnesī + finansiāls ieguvums no tā uzņēmumam nav, tikai atvieglo darbiniekiem piekļūšanu datiem
 

 

Nu sekli skaties - ka uzņēmumam nebūs nekādu ieguvumu. Viens ieguvums būs kaut vai tas, ka darbinieki būs apmierinātāki - mazāka iespēja ka aizies pie konkurenta. Bez tam netērējot laiku ceļam viņi varēs vairāk laika atvēlēt tiešajiem darba pienākumiem. Un pilnīgi bez izdevumiem šo pasākumu ieviest nesanāks.

 

Vienīgais kas nodrošinās attālināto pieeju bez izmaiņām esošā tīkla konfigurācijā ir TeamViewer vai viņa alternatīvas,  Teamviewers būs ļoti dārgs risinājums - vajag 6 gab biznesa licenzes pa 349ls , ja katrs darbinieks pie sava PC slēgsies klāt.

Ir vēl līdzīgi produkti, tomēr arī tie nebūs lēti.

 

Pārējie risinājumi UltraVNC, Remote desktop prasa tīkla pārkonfigurēšanu un piekļuvi pie savējā ieejošā rūtera. 

To RD var iebremzēt pirmā dzirdēšana - tiek daudz lietots un viss notiekas! (Acīm redzot specifiska situācija un konfigurācijas problēmas)  Esmu slēdzies no/uz  XP,win7,  Win8, dažādām MS serveru versijām dažnedažādos variantos. 

Aktīvi lietoju ultraVNC un teamviewer. 

 

Ja vajag aktīvi strādāt ar attālināto PC, lietoju RD

Ja vajag palīdzēt lietotājam pie datora ofisā kur ir vpn un salikti UltraVNC - šo lietoju.

Ja vajag palīdzēt lietotājam mājās lietoju TeamViewer. 

Link to comment
Share on other sites

Autor, Tavas teorijas ir pretrunā ar katru postu! Vienā vieta raksti, ka nav paredzēts budžets - tad principā atkrīt Teamviewer varianti! Un arī pašlaik testa režīmā izmantotais Teamviewer neatbilst licences noteikumiem ;)

testa periodā ar teamviewer salīdzinoši pieņemami strādā

 

 

Uzņēmuma interesēs jau sen bija jāparskata ISP līgumi, jo ticams, ka "arhaiski sen" noslēgtie līgumi vairs nav finansiāli atbilstoši mūsdienām. Tas rada zaudējumus uzņēmumam. Normālā situācijā lai ISP nokonfigurētu rūteri viņam nav nekur jabrauc!

Pieredze pat ar Lattelecom - nav bijušas problēmas ar servera rūtera konfiguracijas maiņu.

 

Nevar saprast, vienā posta raksti, ka šīs izvirtības nepieciešamas lai strādātu ar softu, bet citā tikai jāpiekļust datiem.

tikai atvieglo darbiniekiem piekļūšanu datiem.

Šajā gadījuma RD nav nepieciešams. Protams cita lieta, ja strādā ar CAD vai BIM softiem reālā laikā, vairāki darbinieki uz viena projekta failiem. Jāņem vērā arī "darbinieka" interneta pieslēgums.

 

 

Izlasot autora velmes un domas, tīri intereses pēc - vai darbiniekiem, kas strādās attālināti, ir pilnvērtīgi darba līgumi ar uzņēmumu. Vai Uzņēmums, ar šadu soli, nevēlas aiziet "pelēkajā zonā", pieņemot, ka kantorī fiziski nav daudz darbinieki - tātad nav attiecīgie nodokļi, tātad var dempingot konkursos ar mazakām cenām.

Labots - tapa
Link to comment
Share on other sites

RD var lietot, lai kautko nokonfigurētu uz tā PC, nevis ar CADu strādāt.

Tak baigi lēni viss sanāk - (man ir telekom standart DSL)

Kāpēc nevar izmantot VPN tikai, lai lietotājs varētu tikt pie saviem failiem. 

Uz lietotāja datora ir visi Cadi u.t.t., kuri arī strādā ar tiem failiem.

Link to comment
Share on other sites

Lai nu kā tur būtu, bet darbinieks tērē savu naudu (un laiku) lai pārvietotu savu pēcpusi 2x dienā maršrutā māja-darbs. Ja darbiniekam tas ikdienā nav jādara viņš var strādāt par mazāku algu un dzīvot labāk! 

Mūsdienās būtu stulbi to neizmantot. (Es izmantoju un tāpēc varu piedāvāt lētākas cenas nekā konkurenti) 

 

Kas attiecas uz nodokļiem - neviena inspekcija nepierādīs ka ofisā atrodošies darbinieki kas strādā uz 1/8 slodzes tīri nejauši sagaidījās darbā vienā laikā.....   tipa bija sapulce. 

 

Te drīzāk jāizbrīnās ka topika autors mēģina to ieviest bez zināšanām un cer uz 0 izmaksām, kas principā nav reāli! 

(es šādu risinājumu varētu pa 100-200ls uztaisīt bez problēmām)

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

JazepsPoskus

Paldies par atbildēm. Uz visām gan nevarēšu atbildēt, bet daudz vērtīgas atziņas ieguvu.

Uzdevu analoģisku jautājumu vienā ārzemju forumā (kad diskusija būs beigusies, iemetīšu linku).

 

Diezgan skumīgi un nožēlojami ir tas, ka boot.lv forums pat pēc vairāk nekā 6 gadiem nav mainījies.

Tā vietā, lai dalītos ar pieredzi, komentētāji lielākoties filozofē par nevajadzīgām tēmām, apspriež manis uzdoto jautājumu.

Mans mīļākās absurda komentārs bija šis:

Izlasot autora velmes un domas, tīri intereses pēc - vai darbiniekiem, kas strādās attālināti, ir pilnvērtīgi darba līgumi ar uzņēmumu. Vai Uzņēmums, ar šadu soli, nevēlas aiziet "pelēkajā zonā", pieņemot, ka kantorī fiziski nav daudz darbinieki - tātad nav attiecīgie nodokļi, tātad var dempingot konkursos ar mazakām cenām.

 

Saņemt tehniski pamatotu atbildi šeit nav iespējams, cilvēki acīmredzot ir pārgudri un nekad nav strādājuši ar konkrētām lietām, bet savu viedokli izteikt gan vēlās.

Ir vērts saņemties un uzrakstīt jautājumu angļu valodā, tad ir iespējam saņemt padomus un uzklausīt pieredzi, nevis diskusijas par ISP maiņu.

 

Vēlu veiksmi! Un paldies tiem, kuri tiešām sniedza noderīgas adreses.

Link to comment
Share on other sites

JazepsPoskus

Mazliet tomēr gribētu precizēt situāciju, lai ja gadījumā ir cilvēki ar reāli pieredzi, varētu padalīties.

 

Uzņēmums globāli neplāno ieviest šādu sistēmu. Es un vēl daži darbinieki esam uzņēmušies iniciatīvu veikt eksperimentu, kurā dažas dienas nedēļā darbs tiktu veikts no mājām. Vadība ir piekritusi uz šādu procesu, ja tas sākotnēji neprasīs nekādus ieguldījumus.

Rezultātā, ja tas viss strādātu veiksmīgi, tad varētu domāt par profesionāļu pieaicināšanu vai ISP maiņu vai taml. lai ieviestu vēlamo sistēmu.

 

Lūdzu, šādā situācijā, jūs saprotat, ka nav reāli uzreiz mainīt ISP, ķerties pie rūteru konfigurēšanas utt. 

Šajā "eksperimenta" periodā, protams, netiks pirktas licenzes, jo programmatūra netiks pilnvērtīgi izmantota biznesam, bet ja risinājums sevi pierādīs kā darboties spējīgu, tad licenžu iegāde problēmas nesagādās.

 

Uzņēmums nav ultra moderns vai progresīvs, tādēļ sākotnēji ir jāpierādā šādas sistēmas vajadzība. Ko arī, ar jūsu palīdzību, centīsimies paveikt.

 

Par to portu un rūteru konfigurēšanu, tas viss ir iespējams, bet kā jau minēju, sākotnēji vajag labus argumentus, lai "pierunātu" IT adminu pasaukt tos "konfigurētājus".

 

Par to portu norādīšanu katram PC individuāli. Tad sanāk tā, ka katram PC vajag savu unikālo IP un norādīt konkrētus portus, lai no ārpuses var tikt pie RD? Es kļūdos, vai arī tas savienojums būs ļoti nedrošs? Vismaz tā es spriežu pēc ārzemju resursos lasītā.

Labots - JazepsPoskus
Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka ieleja jau laicīgi pareizi izteicies!

 

Bezjēdzīgi!

 

Prieks, ka patika mans "jautājums" par pelēko zonu, bet tā ir realitate šodien Latvijā - Mazie kantori izvedo "pelēko" darbinieku komandu, kuri sēž mājas, labākajā gadījumā uz autoratlīdzību līguma vai mikrouzņēmuma līguma, ofisā atrodas vadība, sekretāre-apkopēja un viens "speciālists". Protams, viņi varēs zemākās cenas konkursos nosolīt apsurdi zemas cenas, jo nodokļu slogs ir nesamērams. Tik vajag padomāt par sekām kas saistītas ar sociālajām garantijām ;)

 

 

sākotnēji vajag labus argumentus, lai "pierunātu" IT adminu pasaukt tos "konfigurētājus".

 

Vai tevis pieminētais arguments par uzņēmuma darbības "uzlabošanu" nav pietiekams?

 

 

Saņemt tehniski pamatotu atbildi šeit nav iespējams

 

Tev tak risinājumus aprakstīja. Tikai Tu spītīgi negribi pieņemt, aizbildinoties, ka kāds nevarēs kaut ko izdarīt idejas labā.

 

Un vispār - kapēc ar šo "ideju" nenodarbojas IT admins, bet gan prāto ierindas darbinieks?

Labots - tapa
Link to comment
Share on other sites

JazepsPoskus

Paldies snukurins un xp par pietiekoši tehniskām atbildēm.

Nav man interese atspēkot kaut kādus bezjēdzīgus argumentus par pelēkajiem kantoriem un nodokļu nemaksāšanu. Šādos jautājumos tad griezīšos woman.delfi.lv. 

Man bija aizdomas, ka šis ir tehnikas forums.

Paldies visiem par viedokļiem, varam tēmu slēgt. Konspirācijas par nodokļu nemaksāšanu un cenu dempingošanu bija tiešām uzjautrinošas.

 

Nolēmām, ka uzstādīsim VPN +RD, patestēsim kādu laiku un ja nesanāks, tad pirksim teamviewer.

Link to comment
Share on other sites

VPN nodrošina ne tikai Remote Desktop bet arī visu pārējo kas ir nepieciešams pilnvērīgam darbam - FTP, CIFS, VNC , SSH - pilnīgi vienalga ko.

Tur nevar būt pat divu domu ka VPN ir firmai ērtāks un labāks risinājums.

Nu piemēram programmētājam ir savs laptops kur viss ir sataisīts kā viņam patīk - kāpēc viņam slēgties uz darbu pa RD lai iečekotu failus versiju kontrolē vai ?

 

tapa: beidz muldēt - daudzos uzņēmumos pret darbiniekiem attiecas normāli - ļauj strādāt attālināti un sev izdevīgā laikā un ar normāliem darba līgumiem ,un visu pārējo. Attālinātā pieeja nav nekādu ēnas kantoru metode.

Link to comment
Share on other sites

JazepsPoskus

Paldies, zeds, par atbildi.

Tad man ir vēl viens jautājums. Noskaidroju precīzāk, nevis ISP apkalpo rūteri un visu pārējo, bet gan ir līgums ar uzņēmumu, kas apkalpo visu datortīklu+datortehniku utt. Visvienkāršākais tad būtu vērsties pie apkalpotāja ar lūgumu uzstādīt VPN, lai no ārpuses var pieslēgties ar RD, pareiz? Un vēl, vai VNP var uzstādīt rūterī jeb tam ir nepieciešama papildus kaste/serveris?

Link to comment
Share on other sites

Da ko jūs ieciklējaties uz manis pieminēto "ēnu kantori". Tas tik tāds offtopic par sāpi! Nav tev nekas jāatspēko.

 

Bet, ja par tēmu: tracina, ja jautājumus risina "čerez Ž..." (no otra gala) un cilveks kam tie nav tiešie pienākumi! Autoram jau topika sākumā visi raksta par VPN. Mēs neko nevaram pamēģināt - iesakiet ko lai pamēģina!

 

 

...Par ISP maiņām vai profesionāliem kantoriem/pakalpojumu ieviesējiem vispār nevar būt runa....

 

Noskaidroju precīzāk, nevis ISP apkalpo rūteri un visu pārējo, bet gan ir līgums ar uzņēmumu, kas apkalpo visu datortīklu+datortehniku utt.

 

Kas vēl beigas atklāsies - ka kantorim vispār nav pievilkts internets! (tas no manis tāds pajēls joks, jo autors nav savā teksta neko par to minējis: vien to ka ir datori lokālajā tiklā un vēlas darboties attālināti!)

 

 

Ļauj tak savam IT darbonim stradāt. (Vairs gan neesmu parliecināts - vai jums tāds uz vietas ir, lasot pēdējos postos)

 

woman.delfi.lv - nezināju par tādu, bet labāk tiešām raksti tur!

 

 

Labi, miers - neņem ļaunā!

Labots - tapa
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Bļ*ģ, kas te nervozajiem "speciālistiem" nav skaidrs? Visiem sen ir zināms, ka 98% IT adminu un kantoru ir idioti, kas neko nerubī un negrib strādāt. Tas ir tikai apsveicami, ka uzņēmumā tad uzrodas darbinieki, kuriem ir vēlme vismaz kaut ko uzlabot uzņēmuma darbā. Sākumā testa režīmā, bet, kad viss strādās, gan jau caur priekšnieku piespiedīs arī slinkos IT idiotus ieviest to ikdienā "pa īstam".

 

Pāris piebildes par tēmu:

* Hamachi sistēmā instalē "LogMeIn Hamachi Tunneling Engine" servisu. Servisi ar to arī atšķiras no parastām programmām, ka tie startējas un darbojas sistēmā jau pirms vispār kāds lietotājs ir ielogojies. Tāpat strādā arī Remote Desktop. Tā kā sistēma mierīgi var palikt ar Logon Screen un visi VPN un RD strādās.

* Arī lietotāju ar paroli var nokonfigurēt ielogoties automātiski.

* No attālinātās GUI piekļuves protokoliem Remote Desktop Protocol viennozīmīgi ir ātrākais un efektīvākais, jo darbojas ar virtuālu "videokartes" draiveri un, atšķirībā no pārējiem, pa tīklu sūta nevis gatavas bildītes bet gan "videokartes" komandas.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja eksperiments - ņemam teamviewer privātajā/bezmaksas variantā un pierādam bosam ka attālinātā darbošanās mūsdienās ierullē. 

Tad kad būs $$$ izdalīti pasākumam varēs domāt par patstāvīgu risinājumu. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

The free subscription allows you to have only eight members in a network

Testam tieši laikā. Un vispār.. Hamachi taču nav vienīgais VPN risinājums!

 

ronalds_, priekš kam lietot TeamViewer, ja var lietot Remote Desktop? Un iemācies atšķirt pastāvīgu no patstāvīga.

Link to comment
Share on other sites

Lai lietotu RD vajag vai nu atvērt portus rūterī (nav droši) vai jātaisa VPNs. Kas vismaz pagaidām nav iespējams. 

Link to comment
Share on other sites

Nekas nav droši 100%, arī VPN.

Izdomā kautkādus ārējos portus 222. 525 u.t.t., caur tiem arī konektēsies pie iekšējām darbstacijām ar 3389. 

Neko nedrošu tur neredzu.

Galvenais nevajag atvērt standart portus 3389, 80, 23, 21 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jā, šis ir mīnuss liels teamviewerim.

Ja pie kompja neviena nav, tad pagaidi, kad uac logs pats pazudīs pēc kāda laika un un pieslēdzies no jauna.

Link to comment
Share on other sites

versatile

hmm, dīvaini.

Vakar caur tīmvīveri spaidīju UAC logus 7ajā windowā. Caur web interfeisu, ja esam precīzi.

Link to comment
Share on other sites

janka71
šodien vīlos TeamViewerī

 

kura versija? 3 un 4 bija tāda lieta..

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Un iemācies atšķirt pastāvīgu no patstāvīga.

Nepiesienies pie pareizrakstības! Visi cerams ka saprata ko domāju. ;)

 

izleca UAC logs un es vairs nevarēju neko izdarīt, labi, ka datora lietotājs bija blakus un varēja nospiest [Yes]

Nu es UAC parasti slēdzu ārā.... Ja useris grib kaut ko instalēt - viņš tāpat nedomājot "yes" spiedies. Bez tam UAC bieži prasa par procesiem par kurie pat man jāmeklē googlē - kas tas ir.... Un tas uz svaigi sainstalēta PC, 100% bez vīrusiem un citiem SŪ! Neticu ka kāds to dara! Ja useris nesaprātīgs - jāņem viņam nost admina tiesības un nekāds UAC nebūs vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Jā, protams, UAC lieto tikai idioti ! :sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
(labots)

Labi, ne par to tēma.

 

Tomēr MIg, pastāsti kā UAC var palīdzēt userim kurš kaut ko instalējot visam spiež "yes" (nemākam angliski, sinkums vienu teikumu izlasīt un jēgu saprast, utt, utjp) un pat instalējot jauno utorrent klientu kaudzi nevajadzīgu sūdu līdzi sainstalē tā vietā lai pāris ķekšus izņemtu?

 

Es to neteiktu, ja ikdienā nenākots labot kaudzi privāto PC, kur neskatoties uz UAC un citām "ubekūlajām" ms tehnoloģijām nebūtu pilns ar visādiem mēsliem sainstalēts....

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

versatile

nu tak, UAC, ronaldaprāt, ir kārtējā nevienam nevajadzīgā liekā windows fīča. Aizņem tik vietu.

Ir ap 100 win7 kastu sainstalēts, svaigam win7 installam no digitalriver imidža UAC tāpat vien ārā nelec.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Nu man aizvakar izleca UAC logs caur teamviewer instalējot softu uz ~4k km attālumā esoša datora. Nospiedu yes un viss čiki.

Link to comment
Share on other sites

runājot par TeamViewer, tas, vai visas pogas spiedīsies, ir atkarīgs no katras konkrētas instalācijas - uz dažiem datoriem tik tiešām nespiežas pogas UAC logā, vai arī pašā TeamViewer logā nevar ieklikšķināt. Pie tam iestatījumi pārbaudīti un tur viss normāli salikts. Tā kā tā lieta dažreiz atkarīga no veiksmes :)

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

nu tak, UAC, ronaldaprāt, ir kārtējā nevienam nevajadzīgā liekā windows fīča. Aizņem tik vietu.

 

Tad apskaidro man kāds ir no UAC reāls labums? Ar MS reklāmas tekstiem esmu iepazinies. Kāpēc tiek nesti labot PC ar ieslēgtu UAC kuri ir pilni ar drazu - ja jau tas ir tik labs????

 

Ja users ir saprātīgs - tāpat neinstalēs ko nevajag, nelīdīs kur nevajag. Izlasīs paziņojumus uz ekrāna. Bez tam par drazām brīdina antivīrus!

Ja nesaprātīgs - kas viņam grūti nospiest lieku reizi nelasot "yes" instalējot kārtējo reģistru "optimizatoru" vai antivirus 2013 ????



 

runājot par TeamViewer, tas, vai visas pogas spiedīsies, ir atkarīgs no katras konkrētas instalācijas - uz dažiem datoriem tik tiešām nespiežas pogas UAC logā, vai arī pašā TeamViewer logā nevar ieklikšķināt. Pie tam iestatījumi pārbaudīti un tur viss normāli salikts. Tā kā tā lieta dažreiz atkarīga no veiksmes

 

Bet varbūt tomēr no TeamViewer versijas? Viņas diezgan regulāri mainās.

Link to comment
Share on other sites

versatile
(labots)

a tāpēc, ka vajag iemācīt vienkāršu lietu - spiest NĒ. Vienmēr. Un tikai tad, kad nesanāk, spiežot NĒ kaut ko idarīt, atļaut nospiest JĀ.

Admina darbs pie end-useriem ir tomēr lielā mērā arī darbs ar cilvēkiem. Un ja nesanāk pa labam, tad var paskaidrot - biji uzinstalējis nevajadzīgu programmu, no tās visas problēmas bija radušās. Noņēmu. Nākamreiz - par darbu Ls30 + nodokļi.

 

MAN no UAC ir reāls labums - zinu, ka ja arī kaut kur atilkšu kādu tārpu, ārpus mana profila neizlīdīs un neieperināsies.

Nu nav, nav vajadzīgs lietotājam, kuram šad tad ko vajag uzinstalēt, arī netu browsēt ar admina tiesībām nepārtraukti.

 

Bet tu jau zini labāk.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Ronalds - pastudē kad jautājumus sāk uzdot UAC !

Tev un taviem lietotājiem UAC nepalīdzēs, bet piemēram, ja man kāds sūds aizlīdīs gar AV, tad es redzēšu, ka kautkas grib veikt izmaiņas sistēmas failus(vai citur, kur UAC met alertu). Es droši varēšu nospiest NO un to aizvākt.

Maksimusm ko zarazņiks izdaŗis ir sabojās manu profilu.

 

PROTAMS ir arī niknāki vīrusi utt, bet tas ir cits stāsts.

Piedod -, foruma noteikumi aizliedz pilnvērtīgi izklāstīt tavu intelektu ! ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Starp citu, UAC fantastiski atvieglo dzīvi adminiem. Nevajag pārlogoties, kur nepieciešamas lielākas tiesības, ievadi savu paroli un viss ok.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

Starp citu, UAC fantastiski atvieglo dzīvi adminiem. Nevajag pārlogoties, kur nepieciešamas lielākas tiesības, ievadi savu paroli un viss ok.

 

Nu nu! Tagad man jāsāk domāt par tavu zināšanu līmeni.... "Run as" - iespēja palaist programmu zem cita usera ir jau vismaz no windows 2000 laikiem (par nt 4.0 neatceros) . Un tam nav nekāda sakara ar UAC!

 

 

ja man kāds sūds aizlīdīs gar AV, tad es redzēšu, ka kautkas grib veikt izmaiņas sistēmas failus(vai citur, kur UAC met alertu). Es droši varēšu nospiest NO un to aizvākt. Maksimusm ko zarazņiks izdaŗis ir sabojās manu profilu.

Tā ir teorija! Kādreiz tā ir bijis arī praksē? Vai varētu palūgt tā zarazņika vārdu, kurš palīda garām AV, bet tika ar UAC apturēts? Lai nebūtu tikai tukša teoretizēšana!

Bet neērtības dēļ UAC ir lielas - dažas programmas vispār nevar uzinstalēt - piemēram dažus laser jet draiverus - pieņemu ka vaina ir nepareizi uzrakstītā instalatorā, bet man no tā vieglāk nepaliek. Problēmas ko izdarīt attālināti - ne tikai caur teamviewer nevar nospiest podziņu UAC logā. Tā kā reālas problēmas vs teorētiski labumi - katrs izvēlas ko vēlas tā teikt.

Link to comment
Share on other sites

versatile
(labots)

ronalds_, palasi par UAC. Tiešām.

Kādas problēmas ar laserjet draiveriem - ja nevar, tad ne jau dēļ UAC, bet ticamāk dēļ tā, ka draiveris nav paredzēts win7. Un vispār - kur problēma instalēt, izmantojot draiveru wizardu un norādot ceļu uz inf un sys failiem?



.

Problēmas ko izdarīt attālināti - ne tikai caur teamviewer nevar nospiest podziņu UAC logā.

Vēlreiz atkārtoju - VAR.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Par teamvieweri visticamākais ir tā ka dažām versijām var, dažām nevar.

Par printeri - jā tas bija pavecss biroja kombains, kuram ir tikai win2000 draiveri. Bet viņš ir pietiekami dārgs, lai atmaksātos viņu labot un turpināt lietot nevis mest ārā.  Un atslēdzot UAC viss notiekas. Ar roku viņu pielikt var bet tas čakars jo viņš tīkla printeris - jākonfigurē tcp/ip ports. Instalators pats atrod printeri tīklā un visu izdara.

Link to comment
Share on other sites

Ronald, tu tiešām esi portālla nosuakuma cienīgs - nē nejau sistēmas startēšana, bet ZĀBAKS !

 

Salīdzināt Run As un UAC ir tik pat korekti, kā pirkstu ar krānu. Un piebildīšu, ka UAC ir ne tikai ērtāks, bet ar Run As visu to pašu panākt nevar.

Uztaisīt tīkla printerim tcp/ip portu ir ne ilgāk kā atslēgt UAC.

Un varēju jau uzreiz laist to līko instaleri ar admina tiesībām(Run as administrator) un viss būtu kārtībā.

 

Bet tu jau esi tik gudrs, stulbais Microsoft ar nejēdžigo UAC, stulbie admini kas neslēdz ārā UAC,m bet lūk ercens Ronalds kurš visu zin labāk, jo lietotāji kam viņš instalē windowsus tāpat regulāri atraujas triperi. :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...