Jump to content

Pilnvaras sastādīšanas process


Edgars15
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Lieta sekojoša. Tātad, mans paziņa dzīvo ārzemēs, konkrētāk - Spānijā. Un lieta tāda, ka es no viņa iegādājos auto, taču nepārrakstiju uz sava vārda. Un tagad to auto vajag pārrakstīt uz mana vārda.

 

Tātad, csdd atbildēja, ka manam paziņam ir jāsastāda pilnvara, kura apliecina, ka varu rīkoties ar šo auto, kā vēlos.

 

Kā notiek viss šis process? Manam paziņam ir jādodas pie zvērināta notāra un jāsastāda šī pilvara klātienē, tad jādodas uz Latvijas vēstniecību? Kas tālāk?

 

Pats svarīgākais - cik šis pasākums varētu izmaksāt?

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Mašīna ta reģistrēta Spānijā?Vai tik tur nav ja sāk.Zvani paziņam lai noskaidro.Te no Spānijas nav daudzi manīti,kas kostu pa tiem likumiem. :)



Ja Latvijas mašīna ,ta pie notāra pilnvaru.var rakstīt ar tur uz vietas un te pie notāra pārtulko.Bet tehnisko pasi gan vajadzēs viņam uz roku pie notāra.

Link to comment
Share on other sites

ja viņam mūsu vēstniecība nav tālu(Spānija nav maza  valsts) tad lētākais variants ir Latvijas vēstniecībā apstiprināta pilnvara.

Link to comment
Share on other sites

Autiņš ir tepat Latvijā reģistrēts. Es viņam nosūtiju auto tehniskās pases datus un savus datus. Notāru viņš var dabūt turpat, bet Lv vēstniecība ir uj, gabals - 500 km.

 

Tad nu vai ir tāda iespēja, ka to pilnvaru viņš tur sastāda un izsūta pa pastu uz to vēstniecību? Vai obligāti viņam pašam ar to pilnvaru tur jādodas?

 

Es neiespringtu vispār, ja tas būtu kautkāds golfiņš, bet te ne pa to.

 

Un kā ir ar tiem notāra izdevumiem? Te Lv, cik zinu, kautkur līdz 45 Ls tas var izmaksāt, bet tur jau droši cenas atšķirās?

Link to comment
Share on other sites

Ka pēc tā vēstniecība tiek pīta visu laiku pa vidu?visticamāk ,ja ar viņš pats tur aizies pasūtīs 3mājas tālāk ar tādiem sīkumiem.Pie notāra tur vajag pilnvaru,bet dokumentu orģinālu mašīnai. Tad sūt uz Latviju nes pie notāru atkal tulkot un apstiprināt,pēc tam uz CSDD.

Link to comment
Share on other sites

Atbildot uz Jūsu jautājumu paskaidrojam, ka – transportlīdzekli noņemt no uzskaites var reģistrētais transportlīdzekļa īpašnieks vai viņa pilnvarota persona. Fiziskas personas pilnvarojumam nepieciešams zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā noteiktas personas apliecinājums. Saskaņā ar minēto Civillikuma 1474.pantu, ārvalstī esoša Latvijas iedzīvotāja izsniegtu pilnvarojumu var apliecināt tikai  Latvijas vēstniecība.

Attiecībā par pilnvaras tekstu varam paskaidrot sekojošo. Saskaņā ar Latvijas likumdošanā noteikto, pilnvaras tekstu sastāda tā apliecinātājs (attiecīgi zvērināts notārs vai cita Civillikuma 1474.pantā noteiktā persona) atkarībā no pilnvaras devēja izteiktajām vēlmēm.

 

Šo man atsūtija csdd. Tātad sanāk, pa priekšu pie notāra, pēctam uz vēstniecību.

Tāpēc arī pieminēju.

 

Bet problēma tā, ka vēstniecība no viņa ir 500 Km.

 

Vēl padzirdēju, ka tur var būt lielas summas, bet tad tas ir atkarīgs no notāra?

Link to comment
Share on other sites

Tad ko jautā? Tikai cik bijušas saskarsmes ar vēstniecībām,tie pat neapstiprina,ka iesniegumu sociem,lai dokumentu aizsūtītu.Vispār tāds iespaids,ka pastāv ,jo likums prasa un laba darba vieta.Jā globāli valsts intereses,jau pārstāv tikai ne mirstīgo.

Link to comment
Share on other sites

Tak to Spānijas notāra parakstīto kopiju būs jātulko uz latviešu valodu, tulkojums atkal notariāli jāapstriprina. Dzimšanas apliecībai tas man izmaksāja 50Ls. Plus vēl tavs čoms Spānijā cik tur samaksās notāram. Lai taču atbrauc pa brīvdienām uz LV un pie reizes pārrakstīsiet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Taksis

Paveca tēma, bet toties jauna iespēja pārreģistrēt auto izmantojot "distances reģistrāciju", bez nepieciešamības braukt uz CSDD.

 

Īsumā secība:

 

  • ielogojas https://e.csdd.lv/ar kādu no autentifikācijas pakalpojumu sniedzējiem.
  • izvēlas sadaļu „Distances reģistrācija”.
  • ievada jaunā īpašnieka datus.
  • jaunais īpašnieks ar tehnisko pasi dodas uz CSDD, taloniņa izsniedzējai paziņo ka ir iesākta distances reģistrācija, un pēc 30 min, kļūst par jauno auto īpašnieku.
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tarakaans

Starp citu, pilnvaru bus daudz letāk bāriņtiesā uztaisīt. Likumiskais spēks tads pats.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...