Jump to content

Hitachi citnis tikko iegadatam laptopam.


Eddy53
 Share

Recommended Posts

Sveiki visiem!

Sekojosa problema, ka vakar viens gudrinieks nopircis jaunu laptopu ar win 8, izdzesis un formatejis cieto disku caur win 7 instalacijas disku un viss aizgaja, ari visas particijas esot formatejis, kur radas unallocated space, ar kuru neticis velak gala.

Esot sainstalejis visu win 7, bet nacies salikt visu pa plauktinjiem un tas unallocated space nelicis miera. Iegajis par jaunu ar win 7 disku un formatejis parejas dalas, kur nav uzinstalets win 7 un beigas paradijas 3 partition, kuri visi esot bijusi primary un radijies pie visam dalam, ka PGT un nevar uzinstalet win7 uz tas particijas. Bet uz c particijas jau bija win 7 64bit uzinstalets. Restartejot pc, vairs nebutojas ieksha windows un paskatijas bootsection, kur vairs nav uzradijies HDD, ka ari nerada Biosa. Shodien man to lapsi atnesa, bet man shada tipa paradiba ir pirma reize un nezino ko isti iesakt, jo nav ne jausmas, ko isti darit. Palasiju citus rakstu un pameginat sho te Hiren's BootCD? Neesmu vel keries klat, bet pameginashu ar Linux live cd apskatities vai parada. Taisit valja un ielikt citu  cieto negribas, jo tada gadijuma var zaudet garantiju? Gaidu Jusu padomus.

Liels paldies jau ieprieksh! :)

Labots - Eddy53
Link to comment
Share on other sites

šorīt grūši iebraukt rakstu darbos

 

W7 parasti taisa vienu apmēram 100MB lielu partīciju, kurā viņš safrūž kautkādu savu boot infu. Ar šo partīciju nevajag cīnīties, lai viņa tur ir, un bez jautājumiem. Hirens bootCD mikro WinXP jauniem lapšiem var arī neparādīt HDD vispār, ja Biosā tas reprezentēts caur AHCI kontrolieri.

 

Karoče, sorry par spam.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Sapratu tavu domu gajienu, jo cik man zinams tad parejas particijas daljas es neformateju, jo cik zinams parasti man ir vien OEM particija 100-200MB un viena vel ir prieksh restore.

Bet puisis, kas iedeva datoru, izdzesis visas particijas, jo gribejis tikt vala no win8 visiem parpalikumiem un da galam neapdomajis.

Katra gadijuma, tagad esmu darba, 6h vel atlikushas, lidz kershos klat pie ta laptopa. Bet cik uzmetu aci tad ir uz AHCI. Ieejot Biosa tur ir opcija, HDD configuration, ieejot tur paradija informaciju par HDD, bet nekas nebija iespejams mainit.

Pie boot sekcijas vinju neatrod un pievienot ar nevar, lidz ar to, ja es pareizi saprotu, tad iespejams, ka ir idzests kada informacija,kaas nelauj butoties diskam un neuzrada vinju, ka palaishanas ierici.

 

P.S aizmirsu pieminet, ka puisis vel meginajis palaist velreiz win 7 instalaciju un viss aiziet smuki, bet nokaras pie windows logo ielades pirms setup startup.

 

Gaidu visus Jusu ieteikums, noverteju jusu pules, jo pats zinu, ka pirmdienas rits nevienam nav milsh.

Paldies Jums! :)

Link to comment
Share on other sites

Izdzēs visas partīcijas. Arī esošo Win7 partīciju. Tad sāc instalēt pa jaunu.

Ja Win setups neiet, izņem to disku āra, pieslēdz pie cita datora. Ja neko nesalauzīsi - garantija nezudīs. Ja neesi pārliecināts par savām spējām nesalauzt - dod kādam citam to izdarīt (lai ir uz ko vainu uzvelt :D ).

Link to comment
Share on other sites

Nee, tik traki nav, pats savam lapsim mainiju HDD uz SSD un bezjebkadam problemam un ari citiem pc ir mainiti.

Katra gaidjuma, skatishos vai es vareshu palaist win 7 instalaciju,jo ja vinjam nokaras pie win logo ielades, tad varbut man seko tas pats. modelis ir Asus K55VD, ja tas ari ko maina + interesanti tas, ka usb atrod boot sekcija panjem, lai butojas, bet nepalaizhas win 7 instalacija. :)

Link to comment
Share on other sites

1. Instalācijas laikā (vai pirms ar, piemēram Hiren's) nonest visas partīcijas.

2. Instalējot izveidot vienu (ja grib dalīt HDD, tad arī tikai vienu, sistēmai domātu). To 100MB partīciju W7 izveidos pats, no atlikušā Unallocated space partīciju izveidosi jau  caur W7 Disk Management.

3. Asusam (vismaz dažiem), lai palaistu bootošanos no fleškas, nepietiek norādīt to kā pirmo bootablo - kaut kur biosā vēl bija jāieķeksē (pēdējo reizi ar to saskāros pirms pāris gadiem, aizmirsu, kur tieši bija jārok).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka, sakars tur tads, ka cilveki ari instale win ar flashu. :)

Raivic, paldies, tikshu klat un meginashu ta ari darit, bet neesmu ari nekad njemies ar Siren's, varbut , ja tev ir aliks iemet ludzu linku uz kadu isu pamacibu vai aprakstu konkretak ka ar vinju tad nu strada. Labprat pats visu samekletu, bet darba tikai forumu apmeros tikai varu tikt interneta, daudzi saiti vienkarshi bloketi.

Link to comment
Share on other sites

Domaaju, ka probleema ir shajaa:

 

kuri visi esot bijusi primary un radijies pie visam dalam, ka PGT un nevar uzinstalet win7 uz tas particijas

 

Lapshiem jau cietnji nemeedz buut lielaaki par 1tb.
Taadam GPT nafig nav vajadziigs.
Noddzees visas partiicijas un no DiskManagement-a uztaisi "Convert to MBR Disk".

post-500-0-09593600-1359972982_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kāds tur sakars ar usb? Tu w7 no fleškas instelē?
No kurienes tad vēl instalēt :D

Pie reizes pajautāšu līdzīgu jautājumu pa tēmu. Pa brīvdienām uzliku vienam Lenovo win8, dzimtā win7 vietā, arī tur bija kaut kādas partīcijas, kuras protams nodzēsu, lai tīra vieta. Rezultātā ieguvu divus gab. unallocated space. At vienu tiku galā caur disk management, palielinot win8 partīciju. savukārt otrs atrodas pirms tās partīcijas un to neizdodas nekādi novākt? Kā to var izdarīt?

Link to comment
Share on other sites

... neesmu ari nekad njemies ar Siren's, varbut , ja tev ir aliks iemet ludzu linku uz kadu isu pamacibu...
  Nu ja šādi jautājumi, labāk neņemies - nezinītim Hiren's var radīt galvassāpes. Un to ieteicu tikai, ja gadījumā instalācijas laikā neizdodas nonest partīcijas (ir bijuši tādi gadījumi).  http://gparted.sourceforge.net/'> GParted arī labs rīks darbībām ar partīcijām.
Link to comment
Share on other sites

savukārt otrs atrodas pirms tās partīcijas un to neizdodas nekādi novākt?

 

Bildi iepostee.

 

(no Disk Management-a)

Link to comment
Share on other sites

OK, vakarā, būšu pie konkrētā kompīša, iepostēšu.

Link to comment
Share on other sites

Khmm, man, čakarējoties ar w8, vinreiz arī līdzīgi sanāca. Atrisināju nonesot visas partīcijas un instalējot "no nulles" - viss OK. Tā arī nesapratu, kas bija par knifu.

Link to comment
Share on other sites

Vēl viens spams no masa puses.

 

Pirms jaunā gada, kaut kur decembra viducī, vēlējos iegādāties SSD Intel 330. Vairākās I-bodēs man atbildēja, ka nav un būs tikai pēc jaunā gada. Tagad jau jaunais gads ieskrējies un skatos, ka tas intels jau maksā 70+, Arī tas kingstons 120GB, kuru pakaļ meta pa ~60LS, tagad aizbraucis virs 70. Kas tagad notiek tirgū, vai cenas SSD skrien debesīs?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka

Protams, ka mēdz instalēt arī no flash, bet kāpēc, tas jādara, ja 5. postā piesauktajam Asusam ir diskdzinis un arī 1. postā pieminēts, ka partīciju dzēšanai izmantots instalācijas disks. Tad kāda velna pēc jātaisa bootabla fleška un sev jāsarežģī dzīve.

Visas partīcijas taču var nodzēst un izveidot no jauna instalācijas laik'.

Link to comment
Share on other sites

Visas partīcijas taču var nodzēst un izveidot no jauna instalācijas laikā.
  Nu, nu... Esmu sastapis gadījumus, kad ar HDD, kur dzīvojis pingvīns, var kaut ko izdarīt, tikai vispirms nonesot partīcijas ar trešās puses softu. No XP vai W7 instalācijas neļauj ne dzēst ne formatēt.
Link to comment
Share on other sites

Arī tas kingstons 120GB, kuru pakaļ meta pa ~60LS, tagad aizbraucis virs 70. Kas tagad notiek tirgū, vai cenas SSD skrien debesīs?

Nezinu, kur tāda cena, bet te ir pa 58 Ls.

Link to comment
Share on other sites

No XP vai W7 instalācijas neļauj ne dzēst ne formatēt

Dzēst jau ļauj, bet paliek unallocated space

Link to comment
Share on other sites

Autoram jeb man vispār nekāda sakara nav ar pārāk augstu pašnovērtējumu vai ķīseli galvā! :D

Es cenšos risināt problēmu, kuru nespēj izdarīt mans draugs, jo nav saskāries ar šada tipa problēmu, tapat kā es un tapēc jau es arī jautaju Jums pēc palīdzības. Nejau es biju tas gudrinieks, kas sabeidza visu kora dziedājumu ar nepareizu particiju dzēšanu un veidošanu. :)

Cilvēki no kļūdām macās. Paldies Jums visiem tāpat, pēc pāris stundām došu zināt, kā man izdosies tikt galā.

:)

Link to comment
Share on other sites

Kaut kad arī instalēju vienu jaunu Lenovo no rūpnīcas bez windows. Tur arī bija dīvainības pie windows 7 instalēšanas ar liekajām partīcijām. Kaut kā dīvaini viņi tur tos diskus formatē jau rūpnīcā. Principā gandrīz visērtākais variants tur ir low level format - ja ir laiks gaidīt to pasākumu.

Link to comment
Share on other sites

Bildi iepostee.

 

Lūdzu, te būs:

post-57831-0-85876600-1359999048_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Var neizmantotajaa apgabalaa uztaisiit partiiciju un piemapot kaa folderi esoshajam diskam - tas buutu vienkaarshaakais variants;
otrs variants - ar kaadu partiiciju menedzmenta softu paarbiidiit esosho partiiciju uz diska saakumu un peec tam varees izstiept pa visu disku.
Taa kaa diska aizpildiijums ir tikai 40gb, tad pasaakums arii nebuutu nejeedziigi ilgs.

Softi - Norton partition magic, Arconis disk director, u.t.t.



Bet vispaar - tas 1gb gabals ir tik nieciigs (0.5% no diska) , ka iisti nav veerts par to satraukties.

Var piemeeram Internet Explorera cache uz vinja glabaat.

Link to comment
Share on other sites

Paldies! Droši vien arī atstāšu kā ir, pareizi Tu saki, ka dēļ 1 Gb nav vērts satraukties.

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par palīdzību! Vakar tiku beidzot ar visiem sīkumiem galā regarding OS/Drivers/Etc.

Nolādēju Gparted katram gadījumam, bet sanāca tomēr palaist win 7 instalācijas disku un caur to nonest visas 3 particijas ar GPT(visas bija Primary), un uztaisiju vienu particiju no visa unallocated space jeb C disku, kurš tad arī automatiski izveidoja 100MB particiju kas sākumā arī iztrūka. Pēc tā viss aizgāja, kā pa sliedēm. Kautgan nepiefiksēju pie kuras opcijas pārslēgšanas biosā aizgaja dvd, jo iepriekš viņs nelādēja iekša viņu un uzkārās pie win 7 logo un cieto vispār nevarēja atrast biosā. Vislielākais "Paldies" jāuzsver Raiviic. :)

Labots - Eddy53
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...