Jump to content

Darbs Zviedrija, Norvēģija


Kitai
 Share

Recommended Posts

draugiem.lv un facebook domubiedru grupās skatījies? Tur vismaz atradīsi, kur vari izīrēt istabu uz kādu laiku, un tad tikai staigā pa vietējām aģentūrām, stādies priekšā un pārliecini, ka esi motivēts darboties un, ka nekur nepazudīsi un neauzmetīsi. Dažu varoņu dēļ ārzemēs ir ļoti slikts priekšrats par Latvijas valsts piederīgajiem. Tāpēc mēģini sevi parādīt intervijās, un galvenais - runā ar cilvēkiem, meklē padomus - būsi daudz laimīgāks par jebkuru bedri un vergu nometni, kur tevi aizvedīs aģentūra. Jo pretējā gadījumā ātri var salūzt, padoties un sevi neizaicināt uz ko labāku. Tāpēc, ja esi pieņēmis lēmumu pamest savas mājas Latvijā, tad dari to vismaz kaut kā vairāk dēļ un ej All In. Tur tajos aģentūru pritonus, kur iemetīs Tevi dzīvot un strādāt, turklāt uz nepilnu slodzi, ar cilvēkiem par kādu eksistenci vēl nekad neesi nojautis, nekas sliktāks, manuprāt, nav iespējams. 

 

Pirms pie kāda paliec un maksa par kaut ko - pārliecinies pilnībā. Izskenē visus tos cilvēku profilus, centies dabūt kādas atsauksmes, parunā par situāciju uz vietas utt. Ja ir nauda, tad labāk paliec kādā lētā rent apartamentā caur booking.com vai kādu citu lapu. Ja būs grūti- nekas. Izjutīsi instinktus, tieši tādos brīžos rodas ļoti spēcīgas atklāsmes par izvēlēm dzīvē. Kad ir jumts zem galvas, komforts un pilns vēders - cilvēki notrulinās un vairs tā netiecās pēc kā jauna. Kas zin, varbūt no pilnīgas pakaļas iziesi vēl nebijušos augstumos. Bet LV aģentūra Tev to nekādā veidā nepalīdzēs, viņiem interesē tikai Tavs maksājums un tālāk pats tiec galā. Uz vietas komisiju saņems jau citi, bet tur arī ir joks tāds, ka darba devējs saņem lielākas subsīdijas par nodarbināto skaitu no valsts( Vismaz Nīderlandē, kas ir blakus DE). Attiecīgi finansiāli izdevīgāk ir nodarbināt 1000 cilvēkus uz nepilnu laiku kā 300 uz pilnu. Tā visa ir shēma daudziem, līdzīgi kā ur ES subsīdijām lauksaimniekiem par govīm uz lauka. Katra gadījumā - Jo izglītotāks un pieredzējušāks esi, jo komfortablāka būs tava pārcelšanās uz citu valsti. Lai izdodas! :)

 

P.S. kāpēc tieši uz DE? Kāda veida darbu meklē?

Labots - Puucis
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • gB.

    15

  • Tufjord

    11

  • ausux

    9

  • Partyman

    7

Top Posters In This Topic

 

 

Tur tajos aģentūru pritonus, kur iemetīs Tevi dzīvot un strādāt, turklāt uz nepilnu slodzi, ar cilvēkiem par kādu eksistenci vēl nekad neesi nojautis, nekas sliktāks, manuprāt, nav iespējams.

Jā, Tev ir taisnība - nokļūt tipiskā viesstrādnieku vidē, kur ir pilns ar dekadentām personām, nav īpaši patīkami. Lieliski apzinos, ka uz dažiem mēnešiem varētu rasties grūtības ar Maslova vajadzību piramīdas atsevišķu punktu realizāciju, bet tas nav nekas traģisks - jo ir pārejošs. Arī šādi apstākļi noder pieredzes dažādošanai. Kā saka, viss, kas mūs nenogalina...

 

Bez tam, man dotajā situācijā nav citas iespējas. Paziņu, pie kuriem uz kādu laiku apmesties, Vācijā man nav, bet, uzturoties Latvijā, ir neiespējami sameklēt dzīvesvietu un darbu Vācijā . Domubiedru grupas un .de interneta lapu sludinājumu pāršķirstīšana nederēs, jo man šobrīd nav ~ pusotra tūkstoša eiro, kuri noteikti būs nepieciešami ievācoties jaunajā miteklī. Nerunājot par pārējiem izdevumiem, kuri noteikti radīsies darba meklēšanas un papīru kārtošanas procesā.

 

 

Pirms pie kāda paliec un maksa par kaut ko - pārliecinies pilnībā

Protams, protams. Neesmu jau galīgs dumiķis, lai pa galvu, pa kaklu kaut kur skrietu, iepriekš neizvērtējot iespējamos riskus.

 

 

 

P.S. kāpēc tieši uz DE? Kāda veida darbu meklē?

Es meklēju iespēju uz rudens - ziemas - pavasara periodu aizbraukt pastrādāt ārzemēs. Tā nu sanācis, ka ir psiholoģiska nepieciešamība īslaicīgi pamainīt vidi, tāpēc nav pat īsti svarīgi, kādu darbu strādāt, un kur - galvenais ir kaut kur aizbraukt. Izvēle par labu Vācijai krita, jo tas ir salīdzinoši netālu, un es puslīdz ciešami zinu vācu valodu.

Es labprāt aizbrauktu arī uz Skandināviju, bet situācija priekš manis tur ir tāda pati, kā Vācijā.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pie biedra tufjord nevar painteresēties? Pirms kāda laika viņam tur Norgē strādniekus vajadzēja!

Link to comment
Share on other sites

Vācijā no Austrumeiropas tak tagad nevienu negaida. Tur Bēgļi topā. Tā kā labāk paņem dvieli, uzsien galvā un reģistrējies kā nabaga sīrietis, kas pasi pazaudējis jūrā. Tad Tev iedos visu na haļavu, tik vien cik ar melniem būs jatusē kadu laiku kopā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pie biedra tufjord nevar painteresēties? Pirms kāda laika viņam tur Norgē strādniekus vajadzēja!

Jā, ar Tujord sazinājos, bet viņš pēc tam viņš kaut kur pazuda. Noteikti aizņemts ar savām lietām.

 

 

 

Tā kā labāk paņem dvieli, uzsien galvā un reģistrējies kā nabaga sīrietis, kas pasi pazaudējis jūrā. Tad Tev iedos visu na haļavu, tik vien cik ar melniem būs jatusē kadu laiku ko

Aha. Kad nesen uzturējos Francijā, man arī radās šī doma. :) Tāpēc, ka:

http://uainfo.org/blognews/1443724410-populyarnyy-v-germanii-anekdot-na-temu-bezhentsev-iz-sirii.html

Link to comment
Share on other sites

Augstāko? Skatoties kādā profesijā gribi strādāt. Zemākiem darbiem, kur augstāko nevajag, tas būs mīnuss. Konkrētai vakancei " pārizglītotos " nekur nevajag.

Drīzāk ar 5 gadu pieredzi palīgdarbos un spēju tekoši aprakstīt pieredzi dabūsi to darbu, nekā ar nepieprasītas nozares papīru vicināšanu.

Pieredze bez izglītības, piemēram, kaut kādu CRM, C#, .NET, MS Dynamics - nevienam nevajag. Pašpasludināti programmētāji un admini DE nav vajadzīgi. Pat ar 10 gadu pieredzi ne. Samoučkām tur grūti.

Mazāk prasīgi varētu būt Java utml vakancēs, vrb ar čupiņu sertifikātu un foršiem profiliem specu saitos pietiktu.

Citādi - diplomi tur ir lielā cieņā, īpaši vietējie.

Birokrātija, tiem pašiem IT tehniķiem arī diplomi, sertifikāti, birokrātija.

Vienā tēmā kāds minēja - santehnikas krānus bēgļi mainīšot. Mainīt jau var, tikai pat vietējie pēc tehninumiem jož uz kursiem. Papīrus vāc, birokrātija stipra. Oficiālie tādi darbi birokrātiski.

Kas to visu birokrātiju panes, sakārto, ar laiku jūtoties OK.

Tā kādreiz viens ar vietējo teķi un kursiem, vēl strādāja un kaut kādu apliecību kārtoja. Ta nepietika, vēl ar tiem papīriem un 4,5 gadu pieredzi dabūja t.s viengadīgos kursus iet. Kaut kāda tur atestācija apliecībai. Visādi reģistri. Viņš - jumiķis.

Studēt DE var, īpaši pēc bakalaura maģistrus. Studentiem kaukādas atlaides, reizēm var stīpas dabūt, kas lielākas kā alga pēc studijām. T.i ne pamata stīpa, ja iedod, bet visādi fondi, projektu atbalsti, EU programmas, vides, eko, šmeko granti utt. Ja paveicas un labi zin valodu ( papīri - visādas esejas, projektu uzmetumi jātaisa un jāaizstāv utt ).

Daudz pusslodzes darbu.

Vācijā ļoti jāiemanās, tikai vēlāk esot ērti. To saka arī austrieši, beļģi, kas dzīvo DE.

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

Nain

 

Nosūtīju Tev vāciešu vizītkarti, droši zvani viņiem! Dodu 99% ka dabūsi darbu pie viņiem, kas ir daudzkārt labāks par jebkuru LV aģentūru piedāvājumu. Tikai nesaki, ka uz pāris mēnešiem. PM visu uzrakstīju. :)

Tālāk viss no paša atkarīgs, bet esmu pārliecināts, ka tas ir vislabākais variants, lai sāktu, jo 50% no īres viņi sedz, izdara visu registrāciju un ir ar pienācīgu attieksmi pret katru cilvēciņu. Bet vācu valodā gan ir nedaudz jārunā! Paskaties arī Eures drošības pēc.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...