Jump to content

Auto magnetola + tumbas


Knagis
 Share

Recommended Posts

Pavasarī man atbrauks jauns autiņš (Duster, ja nu kādu interesē, bet diskusijas par to nav vērts sākt). Zinādams, ka standartā piedāvātais audio ir štrunts (testa autiņam tumbas grabēja pat neuzgriežot skaļumu), pasūtīts ir bez tā. Tagad lēnām sāku skatīties, ko tad pirkšu klāt.

 

Patīk reizēm uzgriezt mūziku skaļi, tāpēc dikti taupīties negribu, bet pēc parastās skalas laikam jau esmu tas, kuram zilonis uz ausīm uzkāpis. Nu vismaz kamēr nekas negrab un nečerkst.

 

Magnetolu pagaidām skatos bez CD, lai vairāk vietas pogām un ekrānam (kaitina miniatūrās podziņas, ko nospiest nevar, ja neskatās virsū). Šobrīd izvēlēts Pioneer MVH-8300BT. Kopumā nepieciešamība - bluetooth, SD karte, USB ports priekšā (pamatā, lai lādētu visu kaut ko).

 

Savukārt par tumbām man saprašanas nekādas. Kas būtu tāds etalons, uz ko skatīties? Vai ir vērts likt vairāk kā 4 skaļruņus? Vai nepieciešami papildus pastiprinātāji? Subu atsevišķu nelikšu.

 

Vēl jautājums - kā ir ar stūras vadības pieslēgšanu aftermarket magnetolām? Tas ir, vai var pašu puļķi nopirkt un vai šie aparāti tādus pieņem vispār (augstāk minētajam rakstīts, ka input esot paredzēts)?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tam pioneer tās pogas pavisam skopas. Pauze un citas vajadzīgas pogas šim modelim aizvāktas. Tev tiešām vajag to krāsaino displeju pa visu paneli?

 

Vispār jau skaļruņiem ir dažādi diametri un tos nezinot ir tas pats, kas zīlēt kafijas biezumos. Skaļruņu skaitu var likt lielāku, ja pretestības to ļauj maģim. Parastiem skaļruņiem var bez pastiprinātāja iztikt. 

 

Bet vai tas USB ports kaut ko lādēs, gan ļoti šaubos, jo viņš paredzēts max USB flešu uz kādiem 100-200 mA. To jālasa maģa specifikācijā.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Tur tiešām jābūt ne tikai zilonim, bet veselai ziloņu armijai pa ausīm pārgājušai, lai nedzirdētu atšķirību starp "pie parastiem skaļruņiem" pieslēgtam maģim pa taisno vai caur normālu (nerunāsim par visādiem noname tirgus brendiem) pastūzi. Nu šķirba ir, pietam ievērojama. Nav pat vajadzīgas nez kādas smalkās DLS komponentes, pietiek pat ar standarta budžeta klases normāla ražotāja koaksiālo skaļruni. Bet tas autora ziņā, jo atsevišķs pastūzis atkal ir jāmeklē kur nolikt, papildus vadi jāvelk krustu šķērsu un tas, protams, sarežģī instalāciju.

Maģis.
Alpine bezCD produktus skatījies? Vienkārši diezgan smieklīgi liekas prasība pēc tā, lai nebūtu mazas podziņas, kuras nevar nospiest, bet izvēlētais maģis vispār ir ar 3 pogām plus laikam "6 virzienu "volume poga... kautko jebko no funkcijām mainīt var tikai lienot menu'cī... ērti? diez vai...

A par skaļruņu skaitu var tā kā piekrist, ka izmērs daudz ko nosaka + tas, ka diez vai autors te sapņo par podiumu konstruēšanu un citām izvirtībām... t.i. ja tur ir tikai 4 štatnajas vietas skaļruņiem, tad vairāk arī bez pārbūves tač arī neieliks.  Un ja tur tais durvīs (vai kur tur) var ielikt 17cm koaksiālo skaļruni, tad ar to arī pietiks un ka vēl pa daudz nebūs, jo tik vai tā visas plastmasas grabēs (vibroizolācija must have!) Ja tur kaut kādi tik 11cm pīkstuļi, nu tad tur vispār ir auzas...

 

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
... standartā piedāvātais audio ir štrunts (testa autiņam tumbas grabēja pat neuzgriežot skaļumu)...
 

 

Visprātīgākais būtu griezties pie auto audio profesionāļiem kādā specializētā firmā.

Pats tikai iztērēsi naudu, un gribētā rezultāta nebūs!

Link to comment
Share on other sites

Auto aparātiem parasti USB kādus 0,5A nodrošina. Atsevišķiem ir manīts pat līdz 1A. Bet nu ne jau lādēšanai tas paredzēts. Priekš tam jau var iepirkt piepīpētājā spraužamo ar USB izejām, ja tā var teikt.

Pašreiz labākais, ko var dabūt no jauniem, neiztērējot kosmosu, pēc manām domām ir

http://www.clarion.com/gb/en/products/2012/audio/source_unit/1din/CZ702E/gb-en-product-hi_1259588448634.html

Tur ir procis, USB, protams, arī Bluetooth. Arī vēl CD ir saglabājies. Ar to nebūs pēc tam jākož pirkstos, ka kaut kas pēkšņi pietrūkst. Latvijā gan laikam nopirkt nevar, bet nav problēmu, piem. no Vācijas uzsūtīt.

Ar šād aparātu varētu arī diegzna vienkāršot pašakumu, t.i. kādus 2komponentu aksutiku priekšā uzslēgt tikai uz maģa, pie tam izmantojot tikai tā iebūvētos pastiprinātājus, un uztaisito aktīvo dalīšanu pa joslām.

Ja negrib iespirngt uz pastiprinātāju instalāciju, pēc tam piemest klāt kādu normālu aktīvo subi. Tādi ir, tikai jāpameklē kārtīgāk.

Ja vēl priekšā oriģinālās skaļruņu vietas varētu izmantot, tad durvis pēc minumuma tomēr vajadzētu arī nopakot, jo Dusteram tur gandrīz nekā nav.Tas tā, ievadam no manis :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...