Jump to content

Milzīgs telefona rēķins


imaginaryenemy
 Share

Recommended Posts

Problēma sekojoša, telefons backgroundā savilka failus pārsniedzot 2gb ,kas iekļauti tele2 zelta pieslēgumā (respektīvi , 9 sant par katru pārsniegto mb, kas beigās sanāca uz ~50 ls), jo jauns telefons, kam nevar uzlikt datu limitu ,kā iepriekšējā. Nekādu brīdinājumu nesaņēmu , beigās tikai atnāca īsziņa ,kas pavēstīja, ka visi izejošie ir bloķēti , jo sasniegts kredīt limits. Šobrīd viņi man piedāvā "izeju" pieslēgt uz gadu papildus internetu(kas man , protams, nav vajadzīgs , 2gb man pietiek ar atliektiem galiem). Ja es gada laikā atslēgšu šo jauno telefona interneta tarifu, man būs jāmaksā visa parāda summa. Ko man darīt? 

Link to comment
Share on other sites

Samaksā tos 50 Ls un turpmāk atslēdz mobilā interneta piekļuvi telefonā. Un ieslēdz to tikai tad, kad tas nepieciešams. Tā dara gandrīz visi normāli cilvēki, kuri neabonē bezlimita mobilo internetu telefonā. ...Aķis arī vilks ilgāk.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

nošauties vai samaksāt rēķinu. ja samaksasi, 50 lati nav liela mācību maksa , lai iemācītos lietot telefonu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ko man darīt?

 

Nākt uz LMT Brīvību.

 

1) Ja arī kādreiz sapīsies meistarībā, varēsi sarunāt sev labvēlīgu pārrēķinu gn pirms, gan pēc rēķina veidošanas.

2) LMT piedāvā MansLMT sistēmu, kurā var sekot līdzi patēriņam

3) LMT piedāvā IZmaksu kontroles pakapojumu, kas Tev atsūtīs īsziņu, kad tiks sasniegts paša izvēlēts trafika limits.

4) LMT piedāvā flatreita datu pakalpojumus, kur par datu pārraides izmantošanu Latvijā tiek aprēķināta tikai un vienīgi abonēšanas maksa bez jebkādas papildus megabaitu tarifikācijas.

 

Ko var teikt: ne viss ir zelts, kas spīd.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Labāk pastāsti kā var 7GB ar telefonu iztērēt. 24/7 sēdēt youtube?

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

Šķiet, ka tas ir jaunais Tele2 modes kliedziens. Maģiski rēķini par datiem. Paskaties, vai nav tā, ka 2-4 sekundes garas sesijas ar novilktiem 100+ megiem neparādās :D

Un jā - pēc tam "dāsni" tiek piedāvāts pieslēgt datu tarifu ar atpakaļejošu datumu.

Tev veicas - manītas sūdzības par rēķiniem tūkstošos...

Link to comment
Share on other sites

Vil, piemēram es biju rēķinājies, ka lmt atslēgs netu... figu, 4 simkartēm atnāca šādi rēķini par novembri un decembri, ko pamanīju tikai janvārī, ja iekārtas nebūtu strādājušas tad to pamanītu uzreiz, bet to, ka pārsniedza limitu .... nav smuki, neatslēgt pie limita.

 

P.S. visas 4 simkartes sēž trakeros un sūta uz serveri koordinātes ik pa 20sekundēm 24*7, ja pēdējos 2 gadus viss bija bez aizķeršanās tad šitais moments uzdzina drusku dusmu... ja nets būtu pie limita (ja nemaldos 5mb (ar ko iepriekš 100% pietika)) norubīts tad būtu reaģējis, bet te... nu labi, tagad izmantošu citu alternatīvu

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tāpēc esmu laimīgs ar savu veco Nokia 6300, kur bezmaksas 5MB vēl nav nācies pēdējo gadu laikā pārtērēt :) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šķiet, ka tas ir jaunais Tele2 modes kliedziens. Maģiski rēķini par datiem. Paskaties, vai nav tā, ka 2-4 sekundes garas sesijas ar novilktiem 100+ megiem neparādās :D Un jā - pēc tam "dāsni" tiek piedāvāts pieslēgt datu tarifu ar atpakaļejošu datumu. Tev veicas - manītas sūdzības par rēķiniem tūkstošos...

 

Nedomāju, ka tele2 mestu gaisā speciāli, bet gļuki viņiem sistēmā ir kā blusas sētas sunim.

Link to comment
Share on other sites

Vil, piemēram es biju rēķinājies, ka lmt atslēgs netu.

 

 

m2m ir neatslēdzamie datu pieslēgumi, kas paredzēti tehniskām iekārtām. Nešaubos, ka pieslēgšanas brīdī pārdevējs Tev to sīki un plaši izstāstīja.

Ir 4 dažādi m2m pieslēguma veidu + ja Tavā rīcībā ir neprognozējamas iekārtas, var izmantot internets datorā 19 pieslēgumu.

 

Vari iedomāties, kas notiks, ja pēkšņi bankomāts sasniegs X MB un tiks atslēgts no interneta?

Labots - VIL
Link to comment
Share on other sites

ja godīgi, tad neesmu lietas kursā, bet paldies par info- par to pirmdien pārjautāšu personai, kas veica šos pieslēgumus.. par internets datorā 19 - nav jēgas runāt, jo, kā jau minēju, 2 gadus viss strādāja korekti un gala iekārtas iekļāvās limitos. 

 

p.s. pieslēgumu nenomainīju, uzliku retāku datu apstrādi, jo ~1x20sec tāpat bija par biežu... 

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

1) Ja arī kādreiz sapīsies meistarībā, varēsi sarunāt sev labvēlīgu pārrēķinu gn pirms, gan pēc rēķina veidošanas.

ja "sarunāt" nozīmē iesniegt iesniegumus policijā un PTAC pēc kā nekavējoties tiek veikts pareizs aprēķins, tad jā. pirms tam neceļ ne ausi. es gan nesolu, ka citi operatori ir labāki. :)

Link to comment
Share on other sites

mēģini sarunāt lai pieslēdz ar atpakaļ ejošu datumu un uztaisa rēķina pārrēķinu. 

 

tā draugs izvairījas no 200+Ls rēķina pie LMT par šādiem pašiem updeitiem 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tikko pamanīju pēdējā mēneša Tele2 rēķinu. 30Ls par internetu, pa ~ 100MB sesijām (dažas- aptuveni minūti ilgas). Interneta lietošanas paradumos nekas nav mainījies- wifi darbā un mājās, iepriekš max 200MB/mēn. bijis.

Kiril, saki, ka uz Tele2 nav vērts rakstīt iesniegumu, uzreiz PTAC?

Link to comment
Share on other sites

Labāk noskaidro, cik tad tu īsti datu notērēji? Kazi, viedais telefons ar kādu fona aplikāciju pumpēja datus.

Link to comment
Share on other sites

LMT ar PTAC nav jādraud. Vismaz šinī jautājuma (saskrējuši par daudz MB aiz neuzmanības/nepareizi pieslēgta datu plāna dēļ) cepuri LMT priekšā noceļu. Ir zināmi vairāki kadri, kas kādu laiku atpakaļ paņēmuši smartfounu (pirms tam netu dumbfonā neizmantoja) un mēneša baigās saņem rēķinu uz latiem 80. Pēc pārrunām pa telefonu ar operatoru (nekur pat nebija jādodas), tika panākts izlīgums - notērētie dati tika nahrenizēti no reķina. Protams, šis joks nestrādās katru mēnesi. :D

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tele2 it kā ir lētākie sakari, bet visādi šādi gļuki... varbūt Brīvība jāpņem, tur vairāk par 7 latiem ar visu netu nebūs. Par neta lietošanu pēc 50MB iztērēšanas būs kādi 100kb/s ja lietots tiks tikai GPRS/EDGE savienojums.

Link to comment
Share on other sites

Vienīgie mani (tehniski pamatojamie) pierādījumi ir redzami šeit:

2013-06-14_00-21-04.jpg

 

SPRK atzinums par mobilā interneta kvalitāti- Tele2 nodrošina max 6 megabitus. Pēc šīs izdrukas (speciāli atstāju kontekstu), man sanāk, ka 100 megabaitus mans telefons ir novilcis 52-59 sekunžu laikā (nezinu vai timestamps ir sesijas sākums vai beigas). 2x ātrāk nekā viņu pakalpojums spēj nodrošināt (tāpat kā mans telefons, starp citu). Tikpat mistiski ir izmaksu aprēķini- vienā vietā ~100 MB- 8Ls, citā 4Ls.

 

Interneta plāns 500MB apjomā man jau ir- šitais ir tas, kas vēl pa virsu virs 500 ir bijis. Kā jau teicu- citos mēnešos nav bijis vairāk kā 200MB- cik nu tur e-pasti reizi pāris stundās sasinhronizējas, kad neesmu pie wifi.

Link to comment
Share on other sites

tumsasgars
2x ātrāk nekā viņu pakalpojums spēj nodrošināt (tāpat kā mans telefons, starp citu). Tikpat mistiski ir izmaksu aprēķini- vienā vietā ~100 MB- 8Ls, citā 4Ls.

 

 

Nez. Man vidēji ir 10mB/s. Esmu 1reizi iztērējis pāri 1mb un bija 9saņi./tas bija kad menedžeri atslēdzu/. Bet tagad visu laiku turu on Nqin produkciju - viņiem ir tīkla menedžeris kurš lieliski palīdz tiem,kuriem nav samsung telefoni,kuriem android parasti ir data counter ar visu limitu(vismaz uz mana bija tāds).

 

Varbut tev nākamreiz tas palīdz,vienkārši nosaki limitu un aizmirsti,sistēma automātiski,kad pieslēgsies netam(live mode) rādīs tekošo mb patēriņu.

Tā es izvairos no tiem (400ls par 2GB tele2 rēķiniem) un tāpēc man ir tāds visiem tā notiek??? Jāmāk pieskatīt sava aparatūra. 

 

Tādi menedžeri un viss vienā ir daudziem,man Nqin produkti patīk,jo varu uzlikt gan uz Symbian,gan androida to pašu.

Ir arī krutāki minūšu,sms counteri,kuri pie noteiktiem "min,mb" apgriež sakarus vai ieslēdz safe zone.

 

/Ja tu par sevi nerūpēsies,neviens par tevi nerūpēsies/

 

Labots - tumsasgars
Link to comment
Share on other sites

Katrā topikā, kur salīdzina tarifu plānus, kladzinu vienu un to pašu - LMT samazina ātrumu, kamēr TELE2 ieslēdz varkas tarifu. Ir patiešām patīkami nesekot izlietotajam datu apjomam! Nafig par tādām lietām vispār satraukties? jā. par latiņu vai cik tur jāpārmaksā, bet vai nav tā vērts?

Link to comment
Share on other sites

Izskatas pèc uzmetiena no operatora puses. Kazi , kãds dumãks , kãds pensionârs ar nesen nopirktu gudrtelefonu , arí uzkeras.

Rekomendeju izmantot Bites prieksapmaksas karti. Par cik operatoriem sakara ar tiem bezlimitu tarifiem pelna ir samazinajusies, sie izmegina visas viltibas.

Labots - Nain
Link to comment
Share on other sites

Леший

Var paprovēt migrēt pie cita operatora. Gan jau, ja tā izdarīsi, tad mele2 pēc pāris dienām pazvanīs un pateiks, ka viņiem tur kaut kāda kļūda ir bijusi, un tos 50Ls norakstīs.

Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

 

 

Izskatas pèc uzmetiena no operatora puses. Kazi , kãds dumãks arí uzkeras.

Tur skaidri norādīts ka maksa par nākamajiem mb ir 9santīmi,kā jau teicu esmu 1-2mb pārtērējis un nē TELE2 nesūta par 2mb - 100ls rēķinu.

Var lietot brīvību ar savu 0.20mb/s,vai nopirkt papildus datu plānu. Vai izmantot Datu skaitītāju un likties mierā,jo nē tu nepātērēsi ne santīmu ar opciju atslēdz netu pie norādītā limita.

Link to comment
Share on other sites

fest vienkārši saki wtf ka par lietu un šis te mistiskas sesijas izņem no rēķina. 

Link to comment
Share on other sites

Vakar zvanīju uz klientu apkalpošanas centru- pilnīgi bezjēdzīga nodarbe: "Nu ziniet, mūsdienās tās weblapas kļūst ar vien lielākas un lielākas." :)

Vakarnakt nosūtīju meilu, izklāstot savus argumentus, šodien vēl drošības pēc to pašu ierakstītā vēstulē nosūtīšu.

 

Ļešij- tāds arī ir tālākais plāns, ja no sava viedokļa viņi neatkāpsies.

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@fest, ja Tu neko nevari pierādīt, tad noraksti zaudējumos un pieslēdz normālu datu plānu, lai nav jāraustās. Vai arī uzliec kaut kādu skaitītāju, kas atslēdz mobilos datus pēc limita sasniegšanas. Operators nav vainīgs, ja Tavs telefons ēd trafiku. 

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Operatoriem sesijas sākuma/ beigu laiks sistēmā ir jābūt. Attiecīgi, ja uzrāda patēriņu vairāk kā tehniski iespējams sesijas laikā? Varbūt arī izlabo.Klientu apkalpotāji nesapratīs, kā jādala MB/Mb ar sekundēm. Tehniskie speciālisti sapratīs.Piedabūt ka kāds speciālists izlasa tavu rakstu?

Skaitītājs ar atslēgšanu ir laba lieta.

 

Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

 

 

@fest, ja Tu neko nevari pierādīt, tad noraksti zaudējumos un pieslēdz normālu datu plānu, lai nav jāraustās. Vai arī uzliec kaut kādu skaitītāju, kas atslēdz mobilos datus pēc limita sasniegšanas. Operators nav vainīgs, ja Tavs telefons ēd trafiku. 
 

 

Pat ielikšu bildītes,varbūt pats vēlāk sagribēsi ko tādu. Un tāpēc es varu atkartoties,man vienalga kā op uzkaita,kaut vai 100tb/s,man ir data cunter un viss.

post-95003-0-31276200-1371201010_thumb.jpg    

post-95003-0-44416100-1371201017_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Respektīvi, tehniskajiem jāraksta, nevis KACiem. Paskatīsies savus datus,ja būs kļūda, izlabos.

Telefonam wi-fi un datu pārraidi var atslēgt. Ieslēgt tikai kad vajag. Nemeklēs tīklus, taupīs bateriju.

Ārzemēs citiem operatoriem ar gļuhiem bijis, ka nullīti pieliek, vai kukaiņi ko sasūc ( sk. ārvalstu portālos skandālu rakstus).

Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

 

 

Un kā mele2 ir ar izmaksu kontroli?

Nav viņiem ne brīdinājumu,ne izmaksu kontroles un tie ir tie mīnusi uz kuriem visvairāk iekrīt,jo "netīšām" sakačā 1-2-5-10GB. Jo sistēmas uzskaites periods ir 1reize 24stundās(juzeris vulgarus visu dienu var domāt ka 300mb ir par šodienu un tik kačāt,a pusnaktī vai no rīta numurus ablomus) atšķirība no ZZ,kurai viss i brīdinājumi,i paugstināto pakalpojumu limits ir 50ls robežā un arī kredīts kādreiz beidzas. 

 

Kaut kā kopā sadrukāju,bet saprotami. Tāpēc es lietoju menegrerus,bet citi kuriem esmu ieteicis,jau pa šo saku un neviens nepārtērē,tātad tiešām ķeras tikai muļķiem  un tiem kuriem telwfons kā android obligāti ir 24/7 tīklā,tātad tu NEVARI kontrolēt ko tas dara.

Link to comment
Share on other sites

@, nu kā jau teicu- vienīgais, ko varu pierādīt ir tas, ka minūtes laikā arī ideālajā mēness fāzē varu novilkt 54MB, bet ne jau 97MB, kā tas parādās rēķinā (velkot ar 7.2Mbit/s, ātrākais, ko mans telefons atbalsta- realitātē tie ir 5-6Mbit/s). Es saprotu, ka telefona softs var nogļukot un 100x vilkt vienu updeitu, bet apšaubu, ka tā tiešām ir. Kopš vakardienas vakara, kad esmu atslēdzis mobilo netu (un uzlicis datu counteri), caur wifi ir savilkts knapi 1MB (RSS un meilu sinhronizācija). Normāls datu plāns- nu ar iekļautajiem 500MB/mēn man vienmēr ir pieticis.

 

@@tumsasgars, operators var uzlikt mīksto taviem counteriem. Ja viņu sistēma uzrāda, ka esi novilcis 2GB, tad tā tam būt. Tikpat labi nakts tumsā var simkarti likt otrā telefonā, kurā griežas bittorrent clients ;)

Counteri pasargā no nejaušas datu pārtērēšanas.

 

@@itanium, minimālais kredītlimits ko man atļauj uzlikt mans.tele2.lv ir 50Ls.

Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

 

 

operators var uzlikt mīksto taviem counteriem. Ja viņu sistēma uzrāda, ka esi novilcis 2GB, tad tā tam būt. Tikpat labi nakts tumsā var simkarti likt otrā telefonā, kurā griežas bittorrent clients Counteri pasargā no nejaušas datu pārtērēšanas.

Uz manas nokijas tāds joks beigsies ar +Ls pie rēķina,jo izņemot simku,truba pilnībā resetojas. :)  Tā kā cipari būtu pareizi. 

Link to comment
Share on other sites

Es tik nesaprotu, kādēļ VIL par savu mūžīgu LMT spamošanu nav saņēmis nevienu brīdinājumu.

Šķiet šis kādreiz vel te bija administrators, ceru pašam kauna nav.

Link to comment
Share on other sites

tāpēc ka vinš ir forum vecbiedrs un zinošcilvēks atšķirībā no tevis neJANIS tirlililininini... 

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

neJANIS

VIL ir labs cilvēks, kurš labprāt forumā izpalīdz cilvēkiem ar vērtīgiem padomiem.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

 

 

Ir patiešām patīkami nesekot izlietotajam datu apjomam! Nafig par tādām lietām vispār satraukties? jā. par latiņu vai cik tur jāpārmaksā, bet vai nav tā vērts?
 Tieši tā. Mūsdienās, kad par desmitnieku var tikt pie milzu datu apjomiem šitie kapeikas mīlētāji ar savām mūžīgajām vaimanām par katru pārtērēto megabaitu ir kaitinoša suga.
Link to comment
Share on other sites

Es tik nesaprotu, kādēļ XXXX par savu [...] nav saņēmis nevienu brīdinājumu.

 

Un es nesaprotu, kā tik daudzi foruma biedri iegūst spēju redzēt citu biedru Warn logus un līmeņus! Pēc foruma atļauju sistēmas parametriem, tos redz tikai moderatori un administratori, bet te jau katrs 5. foruma biedrs raksta tā, it kā tos redzētu!

 

 

 

operators var uzlikt mīksto taviem counteriem

Vispār, visiem kaunteriem ir sīkā druka "var nesakrist ar to, ko uzrēķinājis operators. Operatoram būs taisnība".

 

 

 

Mūsdienās, kad par desmitnieku var tikt pie milzu datu apjomiem

 ir un paliek suga, kam normāls rēķins ir nevis desmitnieks vai piecpadsmitnieks, bet mazāk par 4 - 5 latiem.

 

Ja cilvēkam vajag pakalpojumu par 10 latiem, par to maksā.

 

Ja cilvēkam to nevajag un patīk bezjēdzīgi pārmaksāt "katram gadījumam" - lai jau dara. Pakalpojumu sniedzējiem tādi patīk :)

 

Bet ja cilvēks nevēlās bezjēdzīgi izmest SAVU naudu, šādu vēlmi nosodīt nedrīkst.

Labots - Kams
Link to comment
Share on other sites

Lai nu kā, bet ar T2 man arī palika interesantas sajūtas datu apjoma patēriņā. SIM karti ievietoju modēmā un sev par pārsteigumu secināju, ka augšupielāde zogas uz nebijušiem datu apjomiem bez manas dalības un atļaujas.
Pielikumā sesiju log fails

http://is.gd/kdWoaG

ilgākā laika termiņā no NetWorx (tur ietilpst visi 3 mob. op.). Tagad uzsēdināju BWMeter un kontrolēju ļoti cieši. Tik neesmu bijis tik čakls, lai testētu T2. Saņemšos un nofiksēšu, kur viņš lien (vienīgais no op., kurš tā izpaužas).

Starp citu, kādi ieteikumi ~2GB teksta/log faila atvēršanai?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...