Jump to content

Windows 7 lagi.


patars
 Share

Recommended Posts

Vai tas ir normāli??????

 

Modelis; ASUS X53U

procesors:AMD E-450 APU 1.65 GHz

RAM 6 Gb

Video:amd graphics HD 6320

HDD:500Gb

 

problēma ir tajā, ka atverot jebkuru programmu vai speli PC vienkārši lago.

Manuprāt pie vainas ir windows.

p.s.pat inbox speles lago!!!

kadi ieteikumi padomi??

varbūt mainīt OS uz windows XP??

Link to comment
Share on other sites

Sākumām atinstalē VISAS progas, kas nav saistītas ar W7 darbību. Visas "pļuškas", spēles uz citus pribambasus. Uzliec W7 "max performance" režīmu. Parbaudi vai nav triperis ))) iemeties. Apskaties vai nav startupā liekas programmas. Pārbaudi temperatūras. Pārbaudi HDD uz badiem un atmiņu uz kļūdām. Kaut gan sākt vajadzētu ar XP instalēšanu, jo tava sistēma priekš W7 tomēr ir par švaku, neskatoties uz 6GB atmiņu. ))) Bet ja gribi pacīnīties par W7, tad kafijas kannu uz galda un uz priekšu un arī brīvdienas būs pavadītas ar jēgu.)))

Labots - mazulis
Link to comment
Share on other sites

 Skaties Task manager, kās ir ar CPU noslodzi, gan jau kaut kas visu laiku noslogo, cerams ka neēsi sanistalejis 3 antivirusus kas visu laiku skanē sistēmu ;)

 

 Nu šadus portikus jau tirgo ar preinstalētu Win7, domāju ka downgrade uz XP nebūs tas labākais variants, jo gan jau draiveru XP nebūs ;)

 

 CPU nīkulis, bet nu netam, filmām un kādai "vieglai" spēlei jau vajadzētu iet...

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

Vēl viena pieeja - mēģināt saprast, kura komponente tieši bremzē. Iespējamie kandidāti:

  • MB bremzēt var tikai vienā gadījumā - ja nav uzinstalēti draiveri. Ja tie ir, tad par šo aizmirstam.
  • Par RAM trūkumu nevar sūdzēties, tā kā tas atkrīt. Lai arī par skadi nenāks iekš Task Manager apskatīties, cik daudz aizņemts. Ja aizņemts vairāk par 75%, tad tas arī būs pie vainas, un jāsāk domāt, kādas programmas var aizvērt.
  • VGA ir būtiska tikai spēlēs. Pārējās vietās pietiks (jā, arī priekš Aero). Ja lago arī ne-3D programmas (aļa word un excel), tad tā nebūs pie vainas.
  • HDD ir visbiežākā šaurā vieta. Skaties, kas notiek "bremzes" laikā - vai HDD tiek aktīvi grabināts? Lampiņa daudz spīd? Ja tā, tad problēma ir saistīta ar HDD.
  • CPU pārbaudīt var turot vaļā Task Manager un skatoties uz CPU noslodzi. Ja darot "bremzīgās lietas" CPU kāds no kodoliem ir ilgstoši aizsists uz 100%, tad tas būs pie vainas. Lai arī tas nav pilnīgi droši, un uz to derētu skatīties tikai tad, ja HDD ir izstrīpots no aizdomās turamajiem. CPU nav īpaši tipiska vieta, kam bremzēt, it sevišķi "ikdienas" programmās (aļa word un excel). Spēlēs vēl tas var būt šaurā vieta, bet citas programmas reti izmanto CPU uz 100% ilgāk par pāris sekundēm. Bet, ja tomēr izmanto, tad parasti arī parādās paziņojums par to, ka operācija ir ilgstoša.
Kad ir atrasta bremzējošā komponente, tad var sākt domāt, kāpēc tā bremzē:
  • Ja aizņemts daudz RAM, tad iekš Task Manager skatamies, kurai programmai ir lieli "Commit size". Tās arī veram ciet.
  • Ja HDD bremzē, tad vispirms palaid HDTune un paskaties, cik ātri tas lasās/rakstās. Uz 500GB vajadzētu turēties stabili pāri 100MB/s. Atsevišķi izrāvumi zem 100MB/s ir OK, bet liela svārstīšanās šurpu-turpu nav laba, un ilgstoša turēšanās zem 100MB/s arī nē. Tas liecina par HDD defektiem. Ja fiziski HDD izskatās OK, tad var padomāt par defragmentēšanu. Vai arī jāmēģina saprast, ko tad tā programma tur tik dikti mēģina lasīt, un kāpēc tas tik ilgi parauj.
  • Ja CPU ir ļoti noslogots, tad potenciālie varianti iekļauj vīrusus un pārāk daudz sainstalētas programmas. Vēl var arī būt MB draiveru trūkums. Vainīgo programmu, kas daudz ēd CPU nereti var ieraudzīt skatoties Task Manager. CPU var arī pārkarst, lai arī tad parasti ir zilais ekrāns, nevis bremzēšana. CPU temperatūru var vērot ar SpeedFan programmu. Līdz 50C vēl ir pieņemami, augstāk jau ir aizdomīgi. 80C noteikti ir par daudz. Vispār, vienkāršs tests ir pielikt pirkstu pie radiatora. Ja vari noturēt klāt, ir OK. Ja no karstuma jārauj nost - nav OK. :D Tas pats attiecas arī uz VGA.
Windows paša kļūdas arī nav izslēgtas, taču dzīvē ārkārtīgi reti sastopamas, tāpēc tā būtu pēdējā lieta, ko turēt aizdomās.

 

Par vīrusiem arī vērts pieminēt, ka tie reizēm maskējas, un tos nevar redzēt Task Manager. Tāpēc visdrošāk būtu vispirms izskenēt savu datoru ar kādu antivīrusu LiveCD. Piemēram, Kaspersky Rescue Disk. Ja vīrusus neatrod, tad tos var svītrot no aizdomās turamajiem un koncentrēties uz citām lietām.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

kellerman

Ar tādu procesoru nav nekāds lielais brīnums. Šitie AMD ir drausmīgi lēti.

Link to comment
Share on other sites

Pliku OS šā kā tā vajadzēja vilkt labi.

Drīzāk jau autors varēja padalīties, kopš kura laika sākās bremzīte.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, Asus lapā specifikācijā ir 2GB, mūsu internetveikalu lapās 4GB RAM. Kas (un kādus)tur ielika tos 6 (protams, var, līdz 8GB) - varbūt kaut kas ne visai "sadzīvo", kā arī - vai ir 64 bit OS, citādi tie 6GB ir "kaķim zem astes"?

Link to comment
Share on other sites

Ai nu beidziet džeki, uz tik tizlu jautājumu jūs te palagus rakstat. Pie tam, keksam, izskatās, ka vairs neinteresē.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...