Jump to content

Windows legalitātes apliecinājums - doķi un/vai key?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

Īsi un konkrēti - te pāris topikus iepriekš biedrs izteicās:

Un pagaidām neesmu dzirdējis ka kāds būtu sodīts par to ka viņa win ir aktivizēts ar svešu seriālo nr, vai pirātiskām metodēm, ja vien viņam ir oficiāli nopirkta attiecīgā win versija!

 

Tad nu jautājums - kā tur īstenībā ir - kas iekš mūsu banānu republikas kalpo par Win legalitātes apliecinājumu - tik iegādes doķi, jebšu arī aktivācijas metode un/vai key svarīgs? Zvanīju uz M$ supportu, a tur meitēns tik pārsteigts bija, ka apsolīja atbildēt uz e-pastu pāris dienu laikā.

 

Atbildēt lūdzams tikai tiešām tēmā informētajiem, paldies jau iepriekš par sapratni.

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

protams - ja atnāks pie tevis bsa tad prasīs doķus!

metodes viņiem po.

ja papīri uz hp - a uzlikts ultimate tad izdrāzīs. 

Link to comment
Share on other sites

 #Arnis: Parādi kaut vienu cilvēku, kam mājās glabājas kaut kādi pirkšanas doķi ???  Izņemot garantijas talonus, viss tiek izmests miskastē, tikko atstāj veikalu. Cita lieta - juridiskai prsonai - tur jābūt pilnīgi visam -  pirkumu apstiprinošiem dokumentiem, kas pareizi grāmatvedībā noformēti - VID un EP tavi key galīgi neinteresē, fikai lai grāmatvedībā viss OK,  BSA gan var painteresēties.

Mājas lietotājam - oriģinālais instalācijas CD un uzlīme (uz PC, nevis rakstāmgalda atvilktnē), vai ja iegādāts digitāli - jābūt iespējai  pierādīt gan pirkumu, gan to, ka M$ tev atsūtījis konkrēto key.

 Jautājums - kāda x-sa pēc, ja ir legāla versija, izmantot ko citu ? Ja arī tā darīts - kur problēma nomainīy key ?

Link to comment
Share on other sites

logjiski, ka pirkuma liigumi tiek glabaati, ja prece ir lietoshanaa. es gan glabaaju stipri ilgaak par diviem gadiem. laikam taapeec, ka slinkums izmest.

 

BSA skataas to, ko razhotaajs vinjiem paprasa. ja microsofts pasaka, ka pietiek ar iistu uzliimi uz kompja, tad ar to arii pietiek. bet nav obligaati. var to pieraadiit arii citaam metodeem - ar liigumu piem.

Link to comment
Share on other sites

Baigi interesanti, kā ir ar lietotiem kompjiem - ja man kantorī ir vecs IBM desktops ar XP uzlīmi, pirkts no kaut kāda kaktu džeka ar ar roku rakstītu pirkuma līgumu un apliecinājumu, ka viņam tā manta pieder...

 

kods uzlīmē un sistēmā sakrīt (OEM)

Link to comment
Share on other sites

Tā kā ir sanācis iepazīties ar BSA aktivitātēm, tad firmām tikai un vienīgi pirkuma doķi!

 

Ja ir uz pc uzlikts piemēram xp pro - lūdzu uzrādiet pavadzīmi ar kuru šis softs nopirkts. Viss pārējais - uzlīmes, seriālais nr, aktivizācija un tās metode nevienu neinteresē! 

 

Privātajiem gan prasa uzlīmi, jo viņiem pēc likuma nav pirkuma doķi jāsaglabā. Bet privātos vismaz pagaidām neviens neaiztiek tāpēc satraukumam nav pamata! 

Link to comment
Share on other sites

nez, ja uzņēmums atbild BSA, ka windows xp pavadzīme ir nodota Valsts Arhīvā, viņi paši tālāk čakarējas vai viņiem ir tiesības katru reizi pārbaudot Tevi dzenāt uz arhīvu un atpakaļ?

Link to comment
Share on other sites

Tātad pēc pieci gadi vairs nekas nav jāpierāda, jo pēc likuma pavadzīmes jāglabā 5 gadi. Arhīvā tik galvenā grāmata

Link to comment
Share on other sites

Nu juridiskai personai dokumenti (licences) jāglabā, kamēr konkrētais verķis ir lietošanā. Vismaz manā darbavietā (un datoru te ap 300) adminam ir visas licences, grāmatvedībā visi pirkuma doķi par pilnīgi visu softu, kas nav oficiāli norakstīts, jo ja BSA varbūt arī neinteresējas, tad VID gan grib zināt visu (jo viņiem interesē tikai  par ko un kā līdzekļi iztērēti)..

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...