Jump to content

Grāmatvedības programmas - maksas, bezmaksas


Osja
 Share

Recommended Posts

versatile

Dynamics AX.

 

Bez vajadzību apzināšanas, nopietna ieteikšana nesanāk.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, viss atkarīgs no konkrētās vajadzības. Es kā pašnodarbinātais taisu sev žurnālu Excelī, neko man vairāk arī nevajag. Bet ja tev ir divkāršā grāmatvedība, vai 1 darbinieks vai 100, dokumentu aprites daudzums?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Derētu pieminēt arī izmantošanas mērķi. Mazam SIA nekas labāks par Tildes Jumi vai Zalkti nebūs. Dynamics NAV/AX ir piemērots lieliem uzņēmumiem ar palielu uzskaiti. Vēl jau bez 1C ir Horizon, Solcraft, Hansaworld, Maximus, Pasaka, iScala un citi brīnumi. Nosacīti bezmaksas uzskaite ir Excel vai Access, bet tas ilgtermiņā pie lielu datu apjoma noved pie liela bardaka.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Es te domāju par tildes jumi izmēģināt, bet dzirdēts kad daudz problēmu esot ar jumi

ar 1C patreiz strādāju, un arī pietiek problēmu. Diezgan plaša un firma kas apkalpo nav no atsaucīgākajām.

Labots - Osja
Link to comment
Share on other sites

versatile

Jumi ļoti pareizi salīdzināja viens ilvēks, kas sāka ieviest NAV savā uzņēmumā - grāmatveža piezīmju blociņš. Uzskaiti ar to vest - neparocīgi. Ja ir kaut kāda ražošana - arī pagrūti būs. Bet citādi - diezgan OK>

Vajadzības vēl nav dzirdētas.

Link to comment
Share on other sites

Jā, ja ir ražošana vai cita kāda specifika, tad jāskatās. Bet citādi - Jumis der 90% gadījumu.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tik cik tas Tildes Jumis izmaksā, salīdzinot kaut vai ar to pašu Zalkti (kas nav arī no tiem sliktākajiem variantiem)??? :shok:  Starpība jau nu ir diezgan jūtama, ja nu vienīgi iet runa par Tildes Jumis Mini, bet to komentēt neņemos.

Link to comment
Share on other sites

Ja esi neliels uzņēmums, tad vienkāršāk pa ~ 25 Ls/mēn. pie kāda prof. grāmatveža. Atkritīs visas klapatas, tik reizi (2) mēnesī aizved papīrus. A rēķinus un pavadzīmes var ekselī.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

1C ir jebkura sistēmadmina murgs - kautko tādu varēja uzražot tikai bijušajā padomijā.

Jumis ir padārgs, bet savu uzdevumu perfekti pilda un atbilst arī kautkādiem drošības kritērijiem.

Zalktis ir kompakts, lēts un parocīgs, bet ar mazām niansēm un ne pārāk lieliem datu apjomiem.

Ankravs.... hmm, atturēšos no komentiem.

Microsoft - vai tad uzņēmumam nav savus izdevumus jāplāno, izmantojot veselo saprātu?

Vēl ir vesela tonna programmu - arī tādas, kas ir bezmaksas - lēnām ejam uz standartu salīdzināšanu ar pārējo Eiropu, kā rezultātā būs iespējas strādāt ar opensource.

Pats galvenais - skatieties uz to, cik ļoti cenšas izstrādātājs uzsēdināt jūs uz Abonēšanas adatas - vai varēsiet vispār atvērt programmu, ja nebūsiet pārskaitījuši kādu simtiņu rausējiem... nu un vai izstrādātājfirmas šefs nerakstīd Dienas biznesā, ka jauninājumi pārejai uz eiro no viņa firmeles, klientiem izmaksās sākot ar kādiem pāris simtiem, papildus esošajai abonentmaksai...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ir dažādas nepieciešamības. Uzņēmumiem ar >1000 pasūtījumiem dienā, sarežģītu cenu/atlaižu politiku, n filiālēm dažādās valstīs citas sistēmas var izrādīties vēl lielāks bardaks.  Microsoft ir citā budžeta kategorijā. 

 

Microsoft - vai tad uzņēmumam nav savus izdevumus jāplāno, izmantojot veselo saprātu?

 

 

 

Par 1C piekrītu - viens liels murgs salīdzīnot ar tiem sviestiem, kas redzēti Horizon vai Solcraft.  

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

versatile

Diemžēl, vienīgās MS konkurējošās programmas, kas spēj apkalpot Mežaveča teikto (papildus vēl ražošana, analītika dažādos līmeņos, noliktavas vadība un daudz kas cits) ir vēl bezdievīgi dārgākas.

Link to comment
Share on other sites

Ar 1C strādāju jau trešo gadu in interfeiss galīgi neapmierina.. Sarežģīta laiku zaudējoša programma.
Par tām prasībām ar gribētu precizēt.. kas tieši man interesē, divu veidu virziens vienā uzņēmumā, tiešā pārdošana un pakalpojumu sniegšana, kontrēti lai tiešo pārdošanu var sihnronizēt ar pakalpojumu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Viena lieta ir tā, kas neapmierina, bet otra ir reālā puse - budžets. Nomainīt uzskaites sistēmu ir ļoti dārgi, tāpēc šajā procesā 100-reiz jānomēra un tad jāgriež. Turklāt pēc reklāmas bukletiem vadoties var iebraukt no viena grāvja otrā, jo jebkurā jaunā sistēmā jāimportē vecie dati, jānotestē, jāpielāgo esošām vajadzībām, jāpalaiž darbībā. Gandrīz vienmēr pašsaprotamas lietas citā sistēmā ir papildus fīča, par ko jāmaksā.  Tas viss ir nerēķinot jaunās sistēmas cenu, licenču iegādi, servera uzstādīšanu, ja esošais nevar pavilkt.

 

Bezmaksas variantus vispār šeit nesaskatu kā reālus scenārijus. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Kaučkur bija tāds vecs bezmaksas mūdzis kā "Klons", kas ar to?

Link to comment
Share on other sites

Klons būs vairāk piemērots mazākiem uzņēmumiem (kas draugos ar Excel). Ja uzņēmums ir lielāks, tas varēs atļauties Jumi vai HansaWorld vai ... Kā jau te teikts programmām pārsvarā ir demo versijas un sakarīgs grāmatvedis pratīs izvēlēties. Lai gan dabā parasti ir tā, ka vadība nopērk programmu un grāmatvedība pēc tam pielāgojas.

 

Tie komentāri par 1C patika, tā viņš ir: vidusmēra, ar talantu apdalīts, programmētajs neuztaisīs lietotājam ērtu programmu.

 

Sensenos laikos pats Klonu izmantoju grāmatvedības kārtošanai vairākiem uzņēmumiem. Tagad ar to nenodarbojos, tāpēc neesmu tā nopietni piestrādājis pie programmas uzlabošanas. Jāpadomā par programmas koda izlikšanu, varbūt tad Klonam būs turpinājums.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vairākās vietās kā budžeta variantu esmu redzējis Access bāzētus risinājumus. Minētā sistēma Pasaka ir tiešām pasaka ar dažām brīnumu lietām tajās. Katrā gadījumā tur uz Access bāzes bija webisks risinājums izveidots.

 

Ja ir minimālas zināšanas ERP/CRM struktūrā, pietiek izveidot datubāzīti, saveidot formiņas datu ievadei, skatus un dzīvot ar to. Katrā gadījumā šis risinājums būs labāks par Excel failu kalnu un dati nākotnē būs viegli nomigrējami uz kaut ko nopietnāku.   

Link to comment
Share on other sites

Pasaka_net, spriežot pēc apraksta, varētu būt labs, man nepalaidās, izmeta kļūdu.

Zalktis brīžiem uzjautrina ar to, ka tukšās formās parādās lauki ar tekstu "Text1", "Combo1".

Link to comment
Share on other sites

Problēmas bieži ir tajā, ka cilvēkam kam praktiski neko nevajag cenšas uzstumt ūber korporācijām paradzētu softu kur ir demsitiem grāmatvežu.

Tāpat mūžīgais murgs, kad kopā tiek sajūgtas vairākas sistēmas, bet ne tā līdz galam, vai darbojas tikai līdz kādam pirmajam apdeitam. Reizēm ir vairākas nesajūgtas kur datus jāievada katrā no tām.

 

Access nav sliktākais variants, bet ātri sāk bremzēt. Kā interfeisu var izmantot, bet datus tad labāk jāglabā iekš M$SQL.

 

Pašam ir saveidots risinājum spriekš mikrouzņēmuma - DB iekš MySQL, prasta klientu bāze, izrakstīto rēķinu bāze, kā interfeiss rēķinu drukāšanai ir Excel fails, kā interfeiss datu ievadei un rediģēšanai ir Web forma.

Tur jau vēl ir daudz kur izvērsties, bet uz pakalpojumiem orientētam mikrouzņēmumam ir tīri ok. + Tas man tāds savdabīgs sportiņš to visu uzveidot. Nekādi nesanāk pieķerties un uzkodēt uzlabojumus. Nevienā brīdī nesapņoju to uztaisīt, kā kaut ko noderīgu lieliem uzņēmumiem. Nu daži čomi lieto un atzīst, ka vajadzības apmierina. Protams, ka gada bilanci neizdod.

 

Glabāt datus Excel failos ir biki sviestaini.

 

Esmu redzējis daudz sistēmas, un šur tur piedalijie spie migrēšanām, sajūgšanām, datu importiem->exportiem. Da gļuko viņas VISAS. Jautājusm cik daudz.

Manu "favorītu" sarakstā ierindošu Ankravs - nu tur vienā versijā ar nepareizu decimālo atdalītāju varēja noraut BSOD. WTF ?! Kā tas vispār ir iespējams ?! :sarkasms:

Un darbinieku atieksme reizēm arī ir bijusi graujoša (Citāts: Jūs jau tāpat neesat spējīgi samaksāt par suportu...)...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
vissziniitis

Sveiki!

Varu ieteikt grāmatvedības programmu Ozols.

Sīkāka informācija www.ozols.lv

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Edgarsons

Es ieteiktu 1C:Uzņēmums 8. Strādāt ar to ir viegli un ērti. Vajag tikai izvēlēties pareizās firmas pakalpojumus, jo to kvalitāte mēdz atsķirties. Es izmantoju Alfalink pakalpojumus un man viss apmierina un patīk.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu, par 1C nezinu - tas laikam ir rekordists sviestainuma kategorijā:

V7 bāze glabājās failos, regulāri nogāzās... 

V7.7 tika ideāli līki ieviests MSSQL - atkal garām... 

V8 tika ieviests MSSQL un PostGRES - kā parasti, Russia style - līki, sviestaini.

Nu un atsevišķu uzslavu pelnījuši mazi ļauni kantoreļi, kas adaptē šo te "brīnumu, ko radījis piens" - vienu tādu zinu - Eļmi... grūti aprakstīt visus šī te ofisa "varoņdarbus" bet nu jāatzīst, ka viņi ir lielisks izskaidrojums tam, kāpēc par 1c ir vismazākā abonentmaksa.

Ar ankravu esmu jau ļoti ilgi nostrādājis un tur viss ir atkarīgs, vai ir pazīšanās servisā un var uzdot kādus dumjus jautājumus un dabūt atbildes fiksi. Viens pluss tam ir - opensource serveris ar neierobežotām datubāzēm un backupiem. Par pārējo - ne slikts ne ideāls - strādāt var un par to BDOD neesmu dzirdējis. Protams, vecajā Delfi kodēt mūsdienās vajag vēl iedomāties, bet nu man vienalga - ka tik strādā. Jāatzīst, ka viņu šefa izteikumi par euro ieviešanas izmaksām, kas būs 100% jānes klientiem ir kautkas no ģenialitātes plaukta, bet nu - nāks laiks, redzēsim.

Link to comment
Share on other sites

Kas tas par spamu no jaunajiem biedriem tagad te panesās?!

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Bruketajs

Nesaprotu kāpēc neapmierina 1C programma? Man patik 8 versija

Pieļauju, ka tādēļ vien, ka draza tas softs ir... 

 

Tildes Jumis arī ir pacentušies ar jauno versiju - tiem, kas vēlas izmantot uz vairāk kā pāris datoriem jāatceras, ka optimāla strādāšana būs ja uz servera būs vismaz 4 kodoli un 4gb ram un neaizmirsīsiet iegādātiem ms sql server standard versiju par 600Ls + katrai sēdvietai kādi pārdesmit lati. Vecajai versijai vēl pietika ar normāliem dzelžiem. Protams, arī tas, ka par bāzi klienta video ir ņemts MS Access 2012 ir devis krietnu bremzēšanas devu. To gan laikam Tilde neraksta mājaslapā... būšu izpļāpājies...

Labots - Bruketajs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man darbā ir Jumis Brūklenāja parakstītajā scenārijā. Nu un? Jā lēni šķiļās, bet strāda normāli. Kaut kādas piecas pieslēgumvietas (licences vai kā tur suacās) useriem. Lietoju Office2003. Redzu ka Jumis bāzēts uz jauna MS Access. Neteiktu klabinot kaut kas baigi bremzē. Kas par servera dzelzi stāv nezinu. Zinu ka serverim 5 gadi. Viss griežas.

Link to comment
Share on other sites

par tām vajadzībām. vai varat ieteikt bezmaksas risinājumu šādiem diviem gadījumiem

 

1)microSIA 2)biedrība

 

pierakstiet arī, kādas minimālās zināšanas būs vajadzīgas, lai no tā visa būtu jēga.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
J.K.jr.bad.

Iesakiet kaut ko labu priekš noliktavas/klientu/piegādātāju uzskaites.  Grāmatvedības daļa nav nepieciešama. 

 

Vajadzīgs, lai augstāk minētās lietas varētu labi, ātri un ērti uzskaitīt. Savienot ar kases aparātiem, sistēmām. Izrakstīt dažāda veida rēķinus, kas būtu atkarīgi no klientu veidiem utt.  Importi exporti uz web veikaliem.

 

Ja kādam ir kāds individuāls risinājums gatavs, tad droši PM.

 

Pašam ir ilgadēja pieredze ar Navision Financials utt. līdz ar to esmu nedaudz izlepis.  :innocent:  Bet diemžēl MS Dynamics NAV lien stipri laukā no budžeta.

 

PM

 

29234747

janis@bad.lv

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

1C un bez litra šņabuļa nu nekā.... nekomentēšu. , 1C redzēts....

 

Par cik vajag kases aprātu un sistēmu integrāciju, ieteikt atturēšos, nepietiek zināšanu.

 

Visšaušalīgākais murgs ir ekselī veikta materiālu grāmatvedība pusgada garumā nelielai/ vidējai būvfirmai. Ir izbaudīts....

Kad vecu vajadzēja pacelt augšā, OMG, cik cilvēkstundu tas prasīja...

N.B pat labi pāzinot ekseli un macrosus utt.

 

Komentārs palabots, atstājot to, kas redzēts, nevis dzirdēts. Godīgāk.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Lai uzskaitītu klientus, piegādātājus, izrakstīt rēķinus un citus sūdus, var iztikt ar CRM.  Šeit šaurā vieta ir kases aparāti, kas to kopējo pasākumu var sadārdzināt, ja ir ļoti liela vēlme tos sajūgt kopā ar uzskaites sistēmu, jo maz sistēmām ir šādas fīčas. NAV tādas ir.   Ir saskarsme ar FMS produktu Horizon, kas visu šo nodrošina, tikai par izmaksām nav zināms. 

 

Bet no 1C turēties ļoti tālu, ja gribas saudzēt nervus. 

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

+100

 

Šeit šaurā vieta ir kases aparāti, kas to kopējo pasākumu var sadārdzināt, ja ir ļoti liela vēlme tos sajūgt kopā ar uzskaites sistēmu, jo maz sistēmām ir šādas fīčas.

 

Tieši tā, šaurā vieta ir tieši kases aparātu integrācijas prasība.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

J.K.jr.bad.

Horizon ir kaut kad mēģināts, bet nevaru atcerēties, kas man tur patika vai nepatika...

 

Ankravs ir skatīt un arī tas kaut kā īsti negāja pie sirds. Kaut kādas elementāras lietas tur nepatika.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Te prasības ir pārāk vispārīgas, lai kaut ko konkrētu ieteiktu. Ja tev būtu jau darba kārtībā vairākas bodes ar iepirktiem POS, palaistas darbībā kaut kādas rēķinu ģenerācijas, piemēram, Itella, un jau eksistējoša web lapa, kurā tiek pieņemti pasūtījumi, tad varētu diskutēt, kāds variants būtu piemērotāks. Viss pārējais ir zīlēšana kafijas biezumos, no sērijas "ja būtu, tad būtu". Nav arī budžets zināms. 

 

Variants "man šī sistēma nepatīk" neiztur kritiku, jo jāvērtē no biznesa aspekta, kas konkrēti ir piemērota. Nu nav tik daudz to sistēmu, lai varētu izvēlēties no 1000 variantiem. No nulles kodēt ir marazms un praktiski ļoti retos gadījos to dara pie ļoti specifiskām funkcijām, ja kantorī strādā programmētājs-supermens, kas to štelli bīdīs. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...