Jump to content

Plate jauna PC savākšanai


ivo
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Tātad tiek pamazām plānota jauna PC būve. Pielietojums dažāds, kā jau mājas PC, sākot ar internetu un ofisa programmām un filmām/mūziku un beidzot ar photoshop, lightroom un pa reizei kādu spēli arī.

Budžetu nesaukšu, bet baigi ierobežots nav. Droši vien kopā spraudīšu pats, jo vienā bodē visu savākt un pa labiem cipariem izskatās nereāli. Pamatkomplektāciju it kā var salasīt iekš 1a, bet viņiem normālu case nav, gribu kaut ko no Corsair.

Procis būs Intel core i5-3570K, plate ar z77 čipsetu, doma ir arī paspēlēties ar OC utt.

Pamatplati uzskatu kā bāzis sitēmai un tādēļ vēlos labu modeli. Pagaidām ir noskatīta Asus SaberTooth Z77. Patīk tas, ka kvalitatīvi komponenti spriegumu regulēšanas lietas u.c. Arī 5 gadu garantija.

Vairāk tā kā skatījos uz Asus pusi, bet varbūt ir kādas citas, labākas alternatīvas?

 

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Tā plate ir konkrēti pārcenota, nemāku teikt cik no tā ir jēgas. Tas ir tāds kā bling-bling flagship.

Es ņemtu Asrock Z77 Pro3 plati, ja man būtu jābūvē z77 sistēma- viss vajadzīgais (vismaz man) un tajā pašā laikā nekā lieka. Kvalitāte Asrock arī ir laba.

Link to comment
Share on other sites

Par Asrock kvalitāti gan laikam pēdējā laikā īpašu sūdzību nav. Bet varbūt tad labāk tomēr AsRock Z77 Extreme6?

Link to comment
Share on other sites

Ņem SaberTooth'u , pašam ir. Overclock'ojas ideāli jo ir DigiVRM kas nodrošina stabilu elektrības padevi CPU utt. Kā arī izskatās vienk perfekti. 

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Nu, ja tos latus 80 esi gatavs atvēlēt nedaudz labākas MB izvēlē, tad neredzu problēmas. Extreme6, laikam, ir labākais ko piedāvā Asrock, bet nemācēšu par viņu stāstīt, neesmu daudz interesējies par dārgā gala platēm.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau Toms Hardware izvēlas AsRock Extreme v.4 vai v.6, tad jāpiekrīt.

Avots:

http://www.tomshardware.com/reviews/z77-extreme6-z77a-gd65-z77h2-a2x,3187-2.html

 

Līdzīgā testā AsRock Extreme 4 arī tika atzīts par vienu no uzvarētājiem. Vells viņu zina.

TaPaKaH nesen (pagājušajā gadā) bija apskatījis arī vienu z77 plati. Der uzzināt arī viņa viedokli par konkrētu izvēli starp, pieņemsim, diviem modeļiem pros/cons.

Link to comment
Share on other sites

DFI-Partyboy

Es turētos tālāk no visa kam virsū ir uzrakstīts pakaļas akmens. Lai gan jāatzīst ka Assrock Fatal1ty plates ir ar daudz labām funkcijām utt. Par jauno assrock high-end plašu kvalitāti arī īsti nesūdzas, tā ka vvz kā ir.

 

ASUS Sabertooth ir laba plate. Priekš Intel es gan visticamāk ņemtu LGA2011 socket plati no eVGA bet nu cena.

Link to comment
Share on other sites

Nu man jau tas nosaukums ar ne visai, bet palasot atsauksmes sanāk, ka var ņemt. Laikam jau palikšu ar pie tās extreme 6 no dibenakmeņa.

Par LGA 2011 runājot. It kā nav tik traki, plates no 120 Ls sākas, bet vienīgais procis jēdzīgā cenā ir i7-3820. Un vai viņš pārsitīs veiktspējā klokotu i5-3570K?

Link to comment
Share on other sites

DFI-Partyboy
bet palasot atsauksmes sanāk, ka var ņemt. Laikam jau palikšu ar pie tās extreme 6 no dibenakmeņa.
Atsauksmes jālasa kādu gadu palietotām platēm, tas ir laiks kad assrock bezbudžeta platēm sākās gļuki - neiet kāds dim slots, reizēm neslēdzas iekšā vai freezo utt. Bet nu kopš assrock vairs nav asus gailis izskatās ka lietas ir gājušas tikai uz labo pusi.
vienīgais procis jēdzīgā cenā ir i7-3820. Un vai viņš pārsitīs veiktspējā klokotu i5-3570K?
Benchmarkus neesmu pētījis bet varu teikt to kad pēc kāda laika tavs PC knapi tiks galā ar viņam dotajiem uzdevumiem un pašu krutāko LGA1155 un LGA2011 procesoru varēs dabūt pa lētām naudiņām, kurš no šiem abiem būs jaudīgāks, a? Lai varētu datora lietderīgo dzīvi vēl pagarināt par 1+ gadu ar noteikumu ja mātesplate vēl būs dzīva.
Link to comment
Share on other sites

Forumos raksta, ka LGA1155 ir vakardiena.

Starpcitu, iegūglē "i7-3820 vs i5-3570K". Tas i5 tur diži no i7 neatpaliek. Neredzu pamatojumu ņemt i7. Labāk ņemt i5 (ar K) un klokot kamēr jūtama putekļu deguma smaka :).

Vienīgi aftermarketā tādi kā DJ Telemundo nepirks PC ar MB AsRock dēļ firmas nosaukuma. Un neiestāstīsi aprobežotajiem forumiešiem, ka ļoti laba firma... T.i. tāpat kā ar auto marku Ssang-Yong. Mašīna varbūt ir laba... bet gribētāju maz.

Gan jau ka pats lauztos stereotipiem un paņemtu kādu ASUSu vai GigaByte tikai dēļ nosaukuma :).

Link to comment
Share on other sites

Asus nav tikai stereotips. Labākie OC rezultāti visbiežāk tiek sasniegti ar Asus platēm, un nāves gadījumi nosvilinot barošanas ķēdi praktiski neeksistē. Kad meklēju AMD plati, biju uzgājis kaut kādu statistiku, un diezin vai ar inteļu platēm ir savādāk. Pats gan pēdējās 3 plates ņēmu ASRock - manā izpratnē labākais guvums par cenu. Laikam tieši stereotipu dēļ šiem nākas turēt zemāku cenu. Bet tas ir tas pats kas runāt par volkswagen pārākumu kvalitātes ziņā - nu garām tie laiki ir! Ar ssangyong ir savādāk, tiem pie mums vienkārši ilgi nebija jēdzīga dīlera, un marka nav pazīstama.

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

pēc kāda laika tavs PC knapi tiks galā ar viņam dotajiem uzdevumiem un pašu krutāko LGA1155 un LGA2011 procesoru varēs dabūt pa lētām naudiņām, kurš no šiem abiem būs jaudīgāks, a? Lai varētu datora lietderīgo dzīvi vēl pagarināt par 1+ gadu ar noteikumu ja mātesplate vēl būs dzīva.

To jau var teikt par jebkuru risinājumu, ar laiku protams ka viss morāli noveco un tad vienkārši atkal ir jālasa jauns kompis no aktuālajām komponentēm.

Bet citādi (citāts no tomshardware foruma) - the most expensive s2011 cpu hardly outperforms the most expensive s1155 cpu, even though it costs 3x as much and the platform also costs 2x-3x as much.



Jā, un vēl jautājums par RAM. Vai pie Z77+core i5-3570K ir jēga iespringt uz dārgu CL11 ramu, kas maksā ap 90 Ls par 16 Gb, vai pietiek ar CL9 vai nedaudz dārgāku CL10?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ivy bridge atmiņas kontra ir 1600, tā, ka neko niknāku nevajag , ja nu vienkārši priekš nākotnes. Un jo mazāks CL ( taimingi ) jo labāk, nevis otrādi.

Link to comment
Share on other sites

Droši ņem i5-3570k + extreme 4/6 plati , rami 1600 letākais 8/16gb kits un būs ok.

Labots - Simsons2
Link to comment
Share on other sites

Tātad, beigās, izlasot daudz atsauksmju un salīdzinājumu, kā arī ņemot vērā AsRock bēdīgo slavu, izvēle palika pie:

 

 

Gigabyte GA-Z77X-UD3H

Labots - ivo
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
mājas tirāns

kāda tad ir galīgā komplektācija , pie kuras esi palicis ? (pats arī pašlaik esmu dižās izvēles priekšā..)

Link to comment
Share on other sites

Man beigās sanāca šādi:

MB Gigabyte GA-Z77X-UD3H

CPU Intel® Core™ i5-3570K + Cooler Master HYPER 212 EVO

RAM Corsair Vengeance Black, 16GB, DDR3, 1866MHz, CL9, Kit of 2

SSD Kingston SSDNow V300 120GB SATAIII SV300S37A/120G

HDD Western Digital CAVIAR GREEN 2TB 64MB

GPU Sapphire Radeon HD7870, 2GB, GDDR5, Dual-X, GHz Edition

PSU OCZ ZT Series, 650W

Case Corsair Obsidian 550D, Black (+ vēl trīs klusie Enermax venti, esošo nomaiņai);

Kompītis salikts un strādā. Virsū Win 8 64 bit

Link to comment
Share on other sites

Tā kā mana sāpe ir ļoti līdzīga, tad jaunu topiku netaisīšu. Ir plānā salikt sistēmu ar 3770 un GTX660 ti un tagad prātoju, kādu dēli ņemt. Tirgotājs man iesaka Intel DH77EB, kas pēc skata ir diezgan mietpilsonisks aparāts bez skaļiem uzrakstiem un flashy lietām. Cik no viņa sapratu, tad Intel esot uzticams pirkums. Man īpaši neinteresē vairāku GPU konfigs un extrēmais ouverkloks, drīzāk patiktos, lai pēc 5 gadiem nebūtu kondiķi uzpūtušies.

 

Redzu, ka Intel iet prom no desktop pierastā formfaktora dēļu tirgus, bet supportu sola līdz laika galam. Vai par to ir vērts iespringt?

Link to comment
Share on other sites

Man ir Inetl DZ77BH-55K plate ar 3770 proci un ir pilna pakaļa problēmu no sākuma vispār negribēja startēties , iesprūda uz POST. Pēc n-padsmit mēģinājumiem piešķīlās un bija grūtības sagremot Kingston HiperX 1600 RAM moduļus ... tiesa tagad strādā ar tiem ...

Taču tagad ieslēdzot pēc POST parādās Windows 8 zīme un pakarās līdz tikai reset, nākamais starts ir normāls ... 

Es neņemtu Intel .... 

Varbūt kāds grib nopirkt pa lēto ...

 

Par kondiķiem : darbā ir 2004 gada Dell Precision vakar ieskatoties pamanīju resnus kondiķus, pie tam pēdējos 2 gadus tas dators netiek lietots ...

Labots - Dils
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc tieši dibenakmeni? Ir taču normālas plates gan Asus gan Gigabyte.

Link to comment
Share on other sites

Dibenakmenim ir labas atsauksmes. Laikam viņi ir beidzot savu tēlu pārvirzījuši no pure dibena uz akmeni. vienkārši neredzu īpaši izteiktu pārākumu ne Asusam ne Gigabaitam.

Link to comment
Share on other sites

Eu, a cik ta kopā izmaksāja tas pašsaliktais kompis?

Es arī gribu kaut ko līdzīgu saveidot :TBS:

Labots - Smukais
Link to comment
Share on other sites

Manējais? Padārgi sanāca, kopā ar legālu windozi nedaudz virs 800 naudiņām.

Bet es diezgan spiedu uz detaļu kvalitāti un "gribu šo" bez racionāla pamatojuma. Kādu simtu jau droši ka var ieekonomēt. Lētāku korpusu, lētāku RAM, arī plati var ņemt lētāku u.c.

Ja neklokosi, tad arī derēs stock CPU kūleris, cita čipseta plate, krietni lētāks RAM, lētāks procis, kā arī barokli var ņemt mazjaudīgāku.

Link to comment
Share on other sites

Kā vispār patīk Corsair kaste? Es savu domāju likt iekšā Carbon 500R.

Link to comment
Share on other sites

Kaste man patīk, atturīgs, smuks dizains, ieslēgšanas poga un priekšējie usb porti ērti pieejami. Kaste speciāli pakota lai būtu klusa. Tiesa gan, ventilatorus mainīju jo likās nedaudz pa skaļu tomēr. Citādi vienīgais mīnuss - viņa tomēr ir izmēros liela, pat ļoti. Bet iekšā ļoti ērti visu salikt. Visvairāk man patīk tas, ka visi vadi ērti izvelkami pa otru pusi mātesplatei un praktiski netraucē gaisa apmaiņai. Es pat teiktu - īpaši nav redzami. Iepriekšējā kastā man bija reāls mudžeklis, šinī tomēr ir pilnīgi savādāk. Protams, visi HDD stiprināmi bez skrūvēm, ļoti ērti, vieta 6 HDD, vidējais HDD rāmis izņemams. Vienīgi nesaprotu priekš kam vajadzīga vieta veselām 4 optiskajām ierīcēm, man nav nevienas, visi 5,25" baji stāv tukši. Ir gan doma ielikt karšu lasītāju vienā.

Standartā nāk 3 venti - 2 priekšā un 1 aizmugurē. Bet vēl var iebāzt pa diviem augšā un sānā. Man nevajag.

Kaste arī pietiekami smaga, kvalitatīvi izgatavota, ja neskaita priekšējo durvju eņģes - tās plastmasiņas tur pašvakas, viena jau bija aplūzusi, bet viņas ir līdzi rezervē. Un tās durvis faktiski nav jāvirina. Durvis izgatavotas no masīva alumīnija veras uz abām pusēm - uz kuru vajag.

Vispār diezgan labi keisu apskati ir te:

http://www.techpowerup.com/reviews/?category=Cases&manufacturer=Corsair&pp=25&order=date

Link to comment
Share on other sites

Es domāju ka labāka būtu ASUS P8Z77-V PRO/THUNDERBOLT viņai vairāk iespēju 

Es domāju ka tu netaisies karināt iekšā trīs videokartes SABERTOOTH Z77

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...