Jump to content

Kāds varētu pārdot GSM moduli vai mobīlo ar AT komandu atbalstu ?


Čakls
 Share

Recommended Posts

Labdien, apsveicu ar Jauno Gadu !

 

Sakiet lūdzu, kur varētu Latvijā iegādāties GSM moduli ? Būtu ideāli nopirkt no cilvēka, kas ir jau paspēlējis ar gsm moduli. Derēs arī mobīlais ar AT komandu atbalstu. Vajadzīgs DIY projektam. Domāju, ka latgaļčikā nav vērts skatīties ?

Diemžēl es nevaru izveidot topiku "Pērk" sadaļā, jo neesmu uzkrājis pietiekoši daudz postus.

 

- Farnelī baigi dārgi

- Argus: http://web.argus.lv/shop/productinfo/SIM300C/hwindex.htm Kas tas tāds ir, info vispār nav.

- Ebay: ideāls variants cenas ziņā, bet es nevaru gaidīt tik ilgu piegādi, es neizturēšu : ) Pie tam, jau pēc nedēļas man nebūs brīvā laika.

- Elfa: pat neskatīšos, jo viņiem canas vienmēr ir neadekvātas.

 

Iesakiet, lūdzu, kādu latvijas forumu par elektroniku, DIY, embedded programmēšanu un t.t.

Interesē modulis ar sim card slotu, vēlams arī COM-portu. Nu, tipa tāds: http://www.ebay.com/itm/GSM-SIEMENS-TC35-SMS-Wireless-Module-UART-232-TC35I-MC35I-ge-/281035188132?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416f00a7a4

Link to comment
Share on other sites

Kā tad strādā mobīlais internets? mana necilā saprašana ir vienkārša: modēmu uzkonfigurē ar AT komandu palīdzību un aidā interneta plašumos. Parasti jau dators modēmu atpazīst kā seriālo portu (+vēl dažas iekārtas). Problēma ar veikalos nopērkamajiem modēmiem ir vienkārša. Nevar dabūt normālu seriālo signālu ārā. Tur viss ir USB. Tādu pie Arduino nepieslēgt. Tikai pie Raspbery Pi ar linux uz borta. Vispār jau tādas lietas būtu jāuzsūta no neLatvijas. Kur tieši? Gaumes jautājums. Bet tik un tā nāksies pagaidīt.

 

Par to e-bay linku. Nav teikts ka visiem uzreiz būs RS232 līmeņi un DB-9 štepselis. Tieši RS232 līmeņus un štepseli pats var pielodēt klāt ja vajag. Tā ka nav obligāti jāskatās uz DB9 štepeļa klātieni.

 

Viss ko uzraktīju ur teorija, praksē neesmu krāmējies ar GSM modēmiem, bet krāmēšanaš ar GSM modēmu ir ši gada plānos.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

JDat,

 

Par moblo interneta modemu ir laba doma, paldies. Viengais, interneta modems nav domāts SMS sūtīšanai un balss zvaniem. Var būt tur ir GPRS only modemi. Nu par to palasīšu. Un jā, USB man neder nekādīgi. Ir vajadzīgs vienkāršais seriālais.

 

Par e-bay linku: DB9 nozīmē RS232. Vienmēr (vismaz šitajos moduļos). Tur arī stāv līmeņu pārveidotājs, lai pie datora COM-porta varētu pievienoties. Tas nozīmē, ka var bez čakarīgas lodēšanas pieslēgt moduli pie datora, paspēlēties ar AT komandām, rakstot tos ar rokām, saprast kā viss notiek. Un pēc tam jau rakstīt embedded programmatūru dzelžiem, pie tam tos dzelžus atkal ir ļoti ērti var pieslēgt pie tā paša moduļa caur seriālo.

 

Tur arī ir tā doma: no sākuma ar ērtiem rīķiem apgūt principu un pēc tam mēģināt dabūt GSM seriālo modemu no mobīla (man jau tas nesanāca, iztērēju daudz laika), čakarēties ar plikiem modemiem (http://www.ebay.com/itm/TC35-module-GSM-dual-band-900-1800MHZ-S30880-S8100-A100-1-RS232-40pin-/110936050562?pt=US_Radio_Comm_Antennas&hash=item19d44dcb82) un t.t.

 

 

baky,

Paldies, tulīt palasīšu par šito lietu. Var būt var viegli pievienoties ar seriālo interfeisu :)

 

snukurins,

Baigi interesants links, paldies. Bet links ir uz GPS uztverēju, tas bišku neder :)

Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

snukurins, pārlasi vēlreiz topika nosaukumu un apskaties, ko Tu te piedāvā.

Link to comment
Share on other sites

ja baky vēl kaut kādā rakā izkasīja PC card modēmu, kas topikstarerim nafig nav vajadzīgs, tad šņukuriņš ir pilnīgs labs cilvēks un neatšķir GPS no mobīlā modēma. Tak vismaz autora linkus būtu apskatījies pirms spamojis muļķības.

 

 

Paga, autor. Tad tev der variants ar USB pieslēgumu vai neder? Kaut kur bootā bija diskusija kā pārvērst noteiktu hujavej datu modēmus par balss/sms modēmiem. Nevaru uz sitienu bardakā atrast. Cik man zināms, tad SMS sūtās ar AT komandu palīdzību. Attiecīgi ja datu modēms to supportē (varbūt pēc unlokošanas) tad no stress.

 

Ja nu galīgi negribās ar modēmu kŗamēties, tad apsver iespēju pielodēties pie vecas nokia (3310 ja nemaldos, ir arī citi varianti) un ar jamo runāties kā SMS sūtītāju kamēr eksperimentē. Tikmēr arī iekrāsi pieredzi un zināsi kādu modēmu no jebaja pasūtīt.

 

AT komandām un DB9 nav nekāda sakara. AT ir vadīt modēmu. DB9 (prasti runājot) elektriski līmeņi. Var (gandrīz)  jebkuru modēmu ar UART uz borta saslēgt ar PC izmantojot teiksim FT232R vai PL2303 mikrenes. Nevajadzēs par RS232 datora pakaļā, jo mirmenes izmanto USB. Skaidrs ir viens ka ir daudz ninases kuras jānoskaidro lai autors nepītos. Sāc, varbūt, ar idejas izklāstīšanu. Ko un kā gribi final versijā savā projektā, un kādus eksperimentus gribi ar datoru veikt.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

JDat,

Jopcik, šitais ir labais, pie pogām pielodēties  :yahoo:  http://gadgetofficer.blogspot.com/2012/02/hacking-nokia-3310-as-cheap-arduino-sms.html

 

USB pieslēgums neder. Nu kā, ja ar datoru modulis sazināsies caur FTDI bet ar MCU būs iespēja komunicēt ar UARTu, tad pilnīgi ok.

 

Man ir Nokia 6070 (http://www.cpkb.org/wiki/Nokia_6070_pinout), pie tā arī mēģināju pieslēgties caur Fbus un arī vienkārši sūtīt AT komandas ar 9600-8-N-1 settingiem, jo kaut kur izlasīju, ka 6070 saprot AT komandas. Tā kā man nebija DKU kabelis, es pielodējos pie tiem dzelteniem padiem zem baterijas un mēģināju sūtīt AT komandas. Kāpēc es sūtīju plikas AT komandas caur FBUS ? Tāpēc, ka es izmērīju pretestību starp RX un TX piniem uz pop port un uz dzeltena padiem. Tur bija kādi 100 ohm. Es pieņēmu, ka pop port RX/TX un FBUS RX/TX ir savienoti caur 100 ohm bez dalītāja.

 

No mobīla neko nesaņēmu, FBUS arī nesanāca inicializēt. Var būt vajadzētu iegādāties DKU kabeli tai Nokia 6070 un saprast vai var sūtīt AT komandas uz pop portu ?

 

 

Sāc, varbūt, ar idejas izklāstīšanu. Ko un kā gribi final versijā savā projektā, un kādus eksperimentus gribi ar datoru veikt.

 

Nu ļoti vienkārši, no sākuma pieslēgties pi datora (COM port vai USB - pofig) un ar rokām rakstīt AT komandas caur kaut kādu Hiper Terminal.

Viss stradā... tad taisam kaut ko uz MCU, signalizāciju piemēram. Lietojam UART, jo viņš ir vienkāršs un pieejams visos MCU.

-----------------------------------------------------------

Dzinča, vo !!! Tas kas vajadzīgs, paldies.

 

http://www.klinkmann.lv/ - tas ir klinkmann ?

Labots - Čakls
Link to comment
Share on other sites

Gala versija. MCU tātad. MCU ar GSM modēmu bieži vien saslēdzas pa seriālo ar TTL līmeņiem. Attiecīgi tev nevajadzēs kovertāciju uz Rs232 līmēniem (laikam). Tātad pastāv variants nopirkt GSM modēmu bez DB9. Tas tā, hipotētiski. Varbūt kļūdos. Skaidrs ir tas, ka tu atšķir RS232 līmeņus no TTL līmeņiem. Tātad zināsi kā tikt galā. Ja lieto arduino, tad apsver iespēju paņemt kādu GSM shieldu lai nav jācakarējas... Bet nu viss atkarīgs no situācijas.

 

FTDI var kā pagaidu variantu priekš GSM modēma ar UART TTL līmeņiem lietot.

 

F-Bus? Tur es atkal esmu teorētiķis muldētājs. dzīvē nav bijusi vajadzība. Tomēr linkos bija pastāstīts ko un kā jāsuta pa F-BUS lai strādātu.

 

Veiksi eksperimentos!

 

Kāds man GSM modēms? Av paziņa atrada pa lēto iekš ebay. Nopirku un gaidīju šo brīnumu. Slinkums pētīt. Da i pirmā proritāte ir GPS. Esmu jau "tālu" ticis. Noravēju nost GPS moduli. Tālāk atkal deguna ubināšana un nekā nedarīšana. :D

 

 

PS: Releji? Tā ir McBetona metode. :D

Link to comment
Share on other sites

JDat,

Bļin, paga... http://www.ebay.co.uk/itm/Minorplanet-Tracker-Fastrax-GPS-Wavecom-Quadband-GSM-Great-development-/330675660768?pt=UK_AudioTVElectronics_GPSSystems_GPSSystems&hash=item4cfdce27e0 - tas ir GSM un GPS apvienoti un, pie tam, lētāki par to sūdu (GSM only) ko es taisos pirkt no ebay ??? :shok:

 

Par ebay: es gandrīz pasūtīju to, kas atrodās Ķīnā. Par to vēl muita ir jāmaksā. Ja es skatīšos http://www.ebay.co.uk/ , tad preces būs no UK un rastamožku nevajadzēs maksāt, vai nē ? Piedodiet, kas esmu tik tumšs : )))

-----------------

Tomēr nē. No tās pašas Ķīnās viss radās.

 

JDat, liels paldies par informāciju ! :)

Labots - Čakls
Link to comment
Share on other sites

Lēts, ta lēts, bet. Tur ir liels čakars lai pielāgotu savām vajadzībām. To verķi neesmu pieslēdzi jo nav pinout/negribu pētīt. Mani interesēja pa lēto tikt pie GPS un GSM moduļiem. Neatceros kā bija ar GSM, bet GPS ir noraujams nost. Tomēr tur ir malks konektors, kas rada papildus čakaru. Tāpat GPS modulis nav tād dtrunta širpotrebe, bet gan programmējams. Kas attiecas uz GSM, tad stāstu no tā ko atceros. GSM modulis ir uz maza daudzkontaktu štepseļa, čakars pielodēties. SIM sokets ir atsevišķi uz mātesplates un ar vadiņiem iet uz GSM štepseli. Vardu sakot liels čakars ja pats netaisīsi savu PCB priekš tā GSM moduļa. Ceru ka šogad pieķeršos tālāk pie tās brīnumkastītes.

 

Attiecīgi, itkā lēti, bet pačakarēties vajadzēs.

 

Muitu nevajadzēs maksāt, samaksāju 20 vai 22 vai 30 Ls ar visu piegādi. Neatceros vairs niansēs. Ieskaitīju naudu vietējam e-bay agentam un jamais man atnesa kad kopā alu dzērām.

Link to comment
Share on other sites

JDat, paldies vēlreiz par informāciju. Man daudz kas palika skaidrāks.

 

P.S. Šito esi pamanījis ? http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MINI-GSM-GPRS-GPS-Tracker-Car-Children-Pets-/110650463815?_trksid=p2047675.m1850&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D11%26meid%3D4571318773645893295%26pid%3D100011%26prg%3D1005%26rk%3D5%26sd%3D330675660768%26

 Nu kā tādas ierīces var būt tik lētas ? Fantastika kaut kāda...

Link to comment
Share on other sites

Nē nu. Mēdz būt visādi lēti brīnumi. Varbūt kaut kas aprastā nav precīz. Gan jau ka softs līdzi nenāk. Enduserim nav vērts santīmu seksot, bet maniakam ar Lodāmuru var noderēt.

Link to comment
Share on other sites

Da nu kā tur bez "softa" būs ? Tā ir gatava ierīce endjūseram, tas nav nekāds evaluation board.

Neticās, vienīgas, ka viņš GPS ķers, atrodoties mašīnā...

Link to comment
Share on other sites

kā kurā vietā. Ja atrodas salonā, tad varbūt kaut kā vēl strādās. Ja zem haubes, tad nestrādās. Varbūt ka gatava ieīde, bet kā enuseris sakonfigēs to ierīci? Tāpēc arī zofts prasās. Bet nu. Varbūt ka CD nāk līdzi. Cena? A kas liedz ķinietim pa lēto pārdot nolitavas pārpalikumus, ja pasūtītājs vairs neņem no ķīnieša?

Link to comment
Share on other sites

Par moblo interneta modemu ir laba doma, paldies. Viengais, interneta modems nav domāts SMS sūtīšanai un balss zvaniem.

Ja atmiņa neviļ, ar Huawei E220 no standarta PC softa varēja arī SMS sūtīt.

Link to comment
Share on other sites

ir mēģināts ar parasto LMT huawei modēmu pie PC caur putty sūtīt at komandas viss strāda visu info uzrāda. SMS var dažada veida sūtīt. parasti COM portu emulē šie bet varbūt ar to pietiek. 

iesaku pamēģināt ar parastu 3G puĻĶI UN PUTTY 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pasūtīju ebaj'ā vēl pirmajā janvārī...

spežot uz "tracking number" man joprojām šitais:post-94028-0-45015700-1358537214_thumb.jpg

Tas ir normāli, ka tik lēni viss notiek ?

Link to comment
Share on other sites

ebejs kjiniieshu tracking numberus neatbalsta. un ja Tev ir track numbers ar 2 simboliem, tad esi piepists.

Link to comment
Share on other sites

kiril, ir bijuši ebaya tracking numuri, kas Latvijas pasta lapā uzrādās. Vēl nesen man tāds gadījās. Tiesa, pamanīju to tikai pēc pakas saņemšanas :D

 

Čakls, tipiski no Ķīnas uz LV nāk 3-4 nedēļas. Tas ir "gada normālajā laikā", nevis decembrī / janvārī. Šajā laikā man pat pakas no UK, no kurienes tipiski nāk ~nedēļu, nāca 2-3 nedēļas.

Link to comment
Share on other sites

binary: es neko par LP lapu neesmu teicis...

 

chakls: ja "daudz" ir 9, tad viss okei, nocheko track-trace.com

Link to comment
Share on other sites

kiril, nu man arī Ķīnas lapās tracking numuri ir rādījušies. Cita lieta, cik noprotu, Ķīnā ir vairāki tie pasta provaideri, un jāpārbauda ir pareizajā lapā, lai kaut ko redzētu.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...