Jump to content

Dual channel ram


Cikelis
 Share

Recommended Posts

Manai mātesplatei ir dual channel ram, un man uz tās ir uzstādīts 2x2gb ddr3. Tātad, divas ligzdas ir aizņemtas un divas ir brīvas. Man ir jautajums, vai es varu klāt pielikt 2x4gb ram?  Vai arī pirkt uzreiz 4x4gb.

 

Mātesplate modelis:


Rams ko vēlos pirkt:


Labots - Cikelis
Link to comment
Share on other sites

Jā, vari piepirkt klāt 2x4Gb. Lai kāds mani pielabo, ja maldos, bet agrāk lasīju ka, ja tie moduli strādā pāri, tad ātruma pieaugums ir nebūtisks.

Link to comment
Share on other sites

Jā, vari likt klāt gan 2x4 GB, gan ņemt ārā esošo un likt iekšā 4x4 GB.

Lai darbotos "dual channel" - atmiņai jābūt vienādas krāsas slotos. Šobrīd, droši vien, atmiņa ir abos gaiši zilajos (tā vismaz būtu jābūt).

Link to comment
Share on other sites

rekomendējās jau lai visi moduļi ir identiski, bet nav teikts arī, ka neaizies ar dažādiem ramiem tas dual channel mode. bet citreiz gadās, kad neaiziet. Citreiz ja neaiziet var piekoriģēt latency times, un tad aiziet.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Bija man vecs kompis, kuram eksperimenta kārtā saliku visādus ramu veidus - ātrākus, lēnakus, ar vienādu apjomu, atšķirīgu un single un dual režīmos - teikšu godīgi, nekādu ātruma pieaugumu uz ikdienas darbībām nejutu. Testēt toreiz ar progām nebija īpašas vēlmes, jo galvenais bija just to atšķirību dzīvē, nevis pakļauties kadiem tur papagaiļiem, kurus izspļauj kāda programma. Tā kā ikdienas lietošanā nejutu nekādas izmaiņas, tad citiem iesaku netērēt laiku, nekavēties (pasūtot preci, kas nav uz sitienu noliktava) un nemeklēt saderīgus moduļus tikai tāpēc, ka grib dual channel.

Link to comment
Share on other sites

Cikeli, liec nevis 2x4, bet 1x8 vai 2x8. Nākotnē 8 vairāk vajadzēs nekā 4niekus. - būs izdevīgāk pārdot vai pašam varbūt noderēs.

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu, es atceros, ka DDR@400Mhz laikos dual channel varēja just pamatīgi it sevišķi, ja bija atvērtas daudzas aplikācijas, bet tagad skatos, ka DDR2@800Mhz ir pietiekami ātrs, lai dual channel ieguvums kļūtu nebūtisks. DDR3 pieļauju, ka ir vēl nebūtiskāks varbūt līdz 5% ātruma pieaugumu benchmarkos iegūsi :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...