Jump to content

Satelitu meklēšana


Saw
 Share

Recommended Posts

Sveiki, jau ilgu laiku skats sat tv, izmantoju dreambox 500s kastes un viss ir normāli , bet nu vajag tagad vienu no antenām pārlikt citur. problēma rodas tajā ka nevaru veiksmīgi atrast pavadoni. uz vecās antenas rāda SNR 91% ACG 92% , tagad uz jaunās itkā 85 un 91 , bet probēma tajā ka kaste nerāda neko , regulēju šķīvi ar jauna štrunta palīdzību, ko iepirku lemonā , saucas sat finder. vecajai antenai pie +4dB rāda 20% un medus tek , bet jaunajai sanāca ieregulēt līdz ~1.8 dB un 30% , štrunts ir brāķis , vai kas pie vainas , meklējot kanālus atrada tika pāris kanākus lielāko ties MTV.  Kāds var ko ieteikt  ?

Link to comment
Share on other sites

Jaunajā vietā pievieno antenu pa taisno pie uztvērēja, ieslēdz vienu no kanāliem, kas rādīja vecajā vietā un lēnītiņām grozi antenu kamēr bilde neparādās. nevajag nekādu sat-finder.

Link to comment
Share on other sites

Pēc būtības ar to meklētāju, tici vai nē, bet antenu noregulēt tomēr var. Es ilgāku laiku ar tādi biju ņēmies. Ar to var atrast pavadoni bet nevar saprast kas par pavadoni tas ir. Pīks vienādi uz visiem pavadoņiem. Vari mēģināt to ieslēgt starp uztvērēju un galviņu un kad noķersi signālu tad vienalga būs jāskatās uz TV ekrāna ir bilde vai nē.

Link to comment
Share on other sites

es vinu arī liku starp galviņu un uztvērēju, tur vienalga cik garš vads no galviņas ? nogriezu apmēram 1m...

Link to comment
Share on other sites

Vienalga cik garš vads (tas tev taču nav garāks par 50-100m?). Tev atliek tikai turpināt grozīt antenu, gan jau sanāks vēl šogad  :shok: . Kā tu raksti ~1.8 dB un 30%, tas neko nenozīmē.... kad antena ir uzgājusi satelītam tad signāls pieaugs momentā. Grozi antenu lēnāk (no rietumiem uz austrumiem, tad nedaudz pacelt un atpakaļ) lai uztvērējam ir laiks noreaģēt un sataisīt lock. 

Link to comment
Share on other sites

ta ari jutu ka jaliek kads pie tv un lai blauj par stavokli :D bet tomer zel ka nesanaca pa jauno metoti , japierod pie ta visa.

Link to comment
Share on other sites

Tu uz sava laptopa vari skatīties kanālus no sava drīmboksa? Ja jā tad vari paņemt laptopu līdzi pie antenas un nevienam nevajadzēs bļaut.

Link to comment
Share on other sites

No savas pieredzes ar to lēto , 8ls sat finder: nu jājos ilgi un dikti un nekādīgi nesanāca precīzi saregulēt, līdz radas doma pielikt nevis netālu pie pašas galvas īsā vadā, bet tikpat garā vada galā kā iet uz uztvērēju (nu kabelis ne jau lejā, bet sarulēts blakus antenai, tik otrs aiziet uz uztvērēju barošanai). Un viss sanāca ( precīza antenas noregulēšana). Nu acīmredzot pie galvas signāls par lielu, rāda 100%, kaut līdz optimālai orentācijai vēl tālu.  Pateicoties garā kabeļa zudumiem, signāls mazs un izdevās precīzi saregulēt kad pašā optimālākā antenas stāvoklī tas mazais štrunts rādija 90%. Laikam lielākais tā mazā štrunta trūkums ka nevar regulēt vājinājumu, lai aparāts jau pie aptuvēnā virzienā nerādītu 100%.  Protams vispirms ir jātrāpa uz īsto satelītu, bet pieregulēšanai tas mazais štrunts ar garu kabeli starp galviņu un to kā signāla vājinātāju , ir gana labs. Nu krietni labāks , nekā ļaustīšanās pa logu.

PS tas bija ar satfinderi kam tā skala ciparveida un nez, bet tās pogas ''ant'' diezko ne pārāk strādāja, tāpēc kā ''ant'' izmantoju rupjā veidā kabeli.

Labots - oxygen
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nezinu kāds finders ir topikmasteram, man bija ar bultiņu un potenciometru, ar kā palīdzību tieši varēja regulēt vājinājumu: kad uzbrauc satelītam tad ar to potenciometru samazini pīkstēšanu un varēja arī precīzi noregulēt.

Link to comment
Share on other sites

man ir tas ar analogo bultu un poci kura var ieredulet vajinajumu, beigas baigi labi izlidzeja telefons , novilku progu uz kuras var redzet dreama signalu un uz jumta ar telefonu lieliski iebidiju visu , laigan pectam vairs to finderu neizmantoju , bet +/- uz to pusi jau biju meklejis pirmstam. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...