Jump to content

Projektora izmantošanas iespējas istabā un apkopšanas izmaksas


Pirenejs
 Share

Recommended Posts

Interesētu iespēja strādāt pie maksimāli liela ekrāna, un sāku interesēties par projektora izmantošanu dzīvojamā telpā.

 

Man nav pieredze ar šādām lietām un internetā uzzināju tikai pāris interesējošās lietas, tāpēc priecātos, ja kāds zinošs cilvēks pateiktu:

1) Vai Benq MS513P pēc specifikācijas (http://benq.lv/product/projector/MS513P/specifications) būtu piemērots, lai rādītu apm 2,5m attālumā skaidri salasāmu attēlu un būtu iespējams piemēroti strādāt kā pie datora monitora?

2) Vai šim vai citam modelim ir iespējams pateikt, kā notiek un cik izmaksā lampu maiņa, kad tā nepieciešama? Pameklēju google, bet nezinu, vai tiešām pats proejktors var maksāt ~210 LVL, un lampas pēc 4500h jāpērk pa ~LVL 70. Vai šādām lietām ir speciāli servisi, vai to pašam viegli izdarīt, un cik izmaksā projektora apskopšana, t.sk. lampas iegāde un nomaiņa?

 

Ja nepieciešami papildus dati, lūdzu, norādiet, bet pagaidām nespēju pat saprast, kas ir un kas nav svarīgi, vērtējot, kādu projektoru iegādāties, lai strādātu kā pie datora monitora, bet nevis pie galda, bet gan no dīvāna, krēsla u.tml. ar bezvadu peli un klaviatūru.

Link to comment
Share on other sites

Strādāt kā ar monitoru ? Atkarībā ko tieši darīt, bet ideja aplama.Pat ja acis nav žēl - bilde nekad nebūs tādā kvalitātē (asums, ģeometrija, krāsas u.t.t.), pat ar 42" TV būs labāk, bet arī garām. Vismaz videoapstrādei un grafikas darbiem nereāli, jo pat nokalibrēt nevari (kas būtu obligāti regulāri darāms vispār jebkuram monitoram) - pie tam mazākās apgaismojuma izmaiņas istabā visu smuki izmaina.

Kur problēma lietot 2 - 3 27" monitorus, protams IPS un, atkarībā no nepieciešamās precizitātes arī skatīties cenu kategoriju. Ieteiktu Dell UltraSharp U2711, 27", bet varbūt pietiek ar uz pusi lētāko Dell S2740L, 27".

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Tas tak viss pasākums pilnīgi garām.(ismaz tajā budžetā) Un kā tu iedomājies uz šī komkrētā strādāt ar

Dabiskā izšķirtspēja SVGA(800 x 600)
Nē nu ēpastam jau der :)
Link to comment
Share on other sites

Liecies tak reiz mierā ar savu IPS. Ne visiem ir vajadzīga tā krāsu precizitāte.

Ir arī labas tn matricas, kas nemaksā kosmosu.

 

Minētais projektors JEBKAm ir garām.

Ok, powerpoint prezentācijas vari kādam atrādīt.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

jebkam garām ? :D

 

Godīgi sakot, man to vajadzētu arī e-pastu apstrādei, un pdf dokumentu lasīšanai, redigēšanai, kā arī vienkārši interneta pārlūkošanai un citiem ikdienas lietišķajiem darbiem.

 

Iemesls, kāpēc domāju par projektoru šāda cenu kategorijā - pirmkārt, tas šķiet pietiekami lēts (ja vien tās apkopes nav ļotui dārgas) un, otrkārt, tas būtu pārvietojams (gribu projektoru, lai nebūtu 10-12h "jātup" pie datorgalda, bet varat kaut gulēt uz dīvāna, un tomēr apstrādāt doķus utt.

 

Tad vēl būtu tie paši jautājumi:

1) Vai tas Benq der tādiem darbiem?

2) Un kādas ir apkopšanas u.c. saistāmās izmaksas, piem., kad izdeg lampa utt.?

Link to comment
Share on other sites

Ja ņemsi Led projektoru, par apkopēm varēsi nesatraukties. Jamie beidzot nāk jēdzīgās cenās un kvalitātē.

 

Savukārt strādāt pie projektora ir absurda ideja. Uz dīvāna var gulēt ar laptopu.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

1)Es LV interneta veikalos neredzēju LED projektorus - varbūt vari kādu parādīt? Es tikai DLP un LCD redzēju...

 

2)Kāpēc strādāt pie projektora būtu absurdi - tas taču būtu līdzvērtīgi kā strādāt pie liela monitora, ne?

 

Es vienkārši domāju, ka, ja ar tādu var normāli rādīt prezentācijas, tad arī manām vajadzībām varētu pietikt - redigē't tekstu beigu beigās ir redigēt tekstu - vienalga, vai slaidos, vai pdf dokumentos, ne?

 

3)Un kā ir ar periodiskām izmaksām ne-led projektoriem?

Link to comment
Share on other sites

Ir te viens biedrs baigais projektoru spečuks, vells piemirsu kā jamo sauc...viņam pašam šķiet bija vairāki projektori...un cik atceros - lētie ir pilnīgi nebaudāmi. tumsā tik kaut ko rāda + projektoram vajag ekrānu, kurš ar nemaksā maz + audio iekārtu.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Redzi te - http://www.projectorlampsworld.com/bulb/benq/ms513p.html būs tās periodiskās izmaksas, un pie mums visticamāk latos. Ja vien tā lampa būs tik vienkārši nopērkama. Un lietojot projektoru kā moni, lampu var nākties mainīt pāra reizes gadā. Nu tad parēķini pats, vai ir vērts pirkt lētu projektoru monitora vietā, un maksāt, maksāt, maksāt... Bet var jau būt, ka esi kāds Kargina rada gabals, un tad jau vienalga.

Link to comment
Share on other sites

es pat teiktu, ka par labu projektoru var domāt sākot no ls 700+-...citādi lētāk paņemt lielizmēra TV.

Link to comment
Share on other sites

Fak, nebiju gaidījis, ka tās lampas tiešām tik dārgi var izmaksāt. Pilnīgi brīnos, kā visās konferenču telpās šie projektorus tik vēsi uztur :)

 

Sk, ja kādam vēl kas piebilstams, lūdzu, raksiet, bet citādāk domāju vienkārši uzrakstīt i-veikalam, pateikt, lai informē mani par projektoru izmaksām pēc iegādes u.tml.

Link to comment
Share on other sites

tie, kuri ir konferenču telpās nav parasti tie dārgākie... tie dārgie ir ar full HD, hdmi ut.t....nevis dinozauri ar 600x800

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vēl daži sīkumi, kas jāatcerās lietojot projektoru istabā - tie ļoti labi silst un tērē pietiekami daudz elektrību. Savulaik pēc dažām filmām istaba pārvērtās par pirti.

 

Kas vainas Full HD LCD - par mazu, par dārgu?

Link to comment
Share on other sites

Pats jau gadus 4 lietoju Benq MP620c modeli, komplekta naca jau ar rezerves lampu, tadel ari izvelejos sho modeli, jo ari bija staasti par to, ka lampas daargas un ka pa 350 Ls neko jedziigu, lai pat filmas skatiitos nevaresu dabut.

Izvietojums, 5 metri no sienas, ekrana izmers ap 2.5 m diognale

 

Dokumentus neesmu aktivi labojis, bet tad, kad jaiebaksta browseri kada saita adrese, tad nemaz tik labi nevar saprast no 5 metriem, tas protams pie nosacijuma, ka saule nespiid tiesi ieksa istaba uz projecejamas sienas.

 

Lampas nomainu veicu nesen (3500 h noskreja, sakuma laidu ekonomiskaja rezima, bet bija parak blaavs), nekas sarezhgjits nebija, 3 skruves un shtekers, instrukcija bija ljoti smalki aprakstits ar visam bildeem. Pec nomainas palika krietni vien labaks attels nekaa pedejas 500 h ieprieksejai lampai.

Lampa kad skatijos maksaja ap 100 euro ar sutisanu uz LV.

 

Ir viens minuss projektors ed salidzinosi daudz elektribas ap 260-300 W un shnjaac saliidzinosi skalji, ja nedarbina eco rezimaa.

Link to comment
Share on other sites

Saprastu vajadzību pēc liela izmēra monitora darbam ar CAD-iem, grafiku, īpaši video montāžu (tur tiešām divus), bet pastam, pdf - pat 23" ir vairāk kā pietiekami, par 27" pat nerunājot. Bet tādām izvirtībām, kā darbs uz dīvāna - laptops vai planšete - lai lasītu pastu vai pdf - pietiks.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Uz dīvāna 10" planšete pietiek ar atliektiem galiem. Gribi nopietni strādāt - sēdi pie galda ar pietiekama izmēra monitoru. Bezvadu klaviatūra un pele dīvānā ir super ērta :grin:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lai vai kā ar kvalitāti, taču 800x600 jau nu tiešām būs mokas pat epastus lasīt. Pamēģini uzlikt tādu izšķirtspēju uz sava monitora, un tad sapratīsi, par ko ir runa. Ja gribi ērtu darbu, tad jāņem vislabāk 1080p projektors, vai vismaz 720p projektors.

 

Taču, kā jau pārējie te teica, visticamāk būs 101 cita problēma, kas lielā attēla priekšrocības ātri vien nomāks.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...