Jump to content

Dator galda/skapja fiksais LED apgaismojums


osscar
 Share

Recommended Posts

beef - kas tur lētāk/ekonomiskāk ? man ir labi ja 5W patēriņš tiem lediem. nekas netika speciāli pirks. un gaisma ir baigi daudz. pat par daudz. un acīs nespiež - jo kā jau rakstīju - ledi ir virzien-darbīgi - pat acu augstumā skatoties uz sāniem gaisma no viņiem ir minimāla - viņi spiež uz leju tieši tur kur vajag + atstarojas biku fona gaisma no sienām un  galda virsmas. Es pat uz aci teiktu ka ir dikti virs ofisa standarta cik tur bija 600 luxi darba vietā. Un skapī - smukāk nevajag.

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

lētāk/ekonomiskāk tādēļ, ka tās izskatās pēc ne-īpaši-krutām led diodēm un tu tās baro ar jocīga paskata tranformatoru (95%), taisngriezi (5%) un pats sliktākais - izmanto pretestības strāvas regulēšanai (50%?, mazāk). Tiesa, led apgaismojumu izvēlas arī, lai ietaupītu vietu (to vēl varētu skaitīt kā šī risinājuma +, jo nav nepieciešams reflektors). Bet nu man tā gaisma kaut kā jocīgi. (tīri personiski - es, protams, esmu par visas istabas izgaismošanu).

Beefs

edit: tb -> es domāju, ka tava setupa energo patēriņš ir virs 10w, bet gaismas ir mazāk par 10w energo efektīvo spuldzi, kura maksā ~1.5Ls. BTW - energo efektīvajās spuldzēs iekšā ir impulsu barošanas bloks ar konstantu strāvas avotu + toridiālo induktoru. cool! :)

edit2: btw - tev tur kopā ir 128 diodes, kā tu tās slēdzi? 64 un 64 paralēli un uz katrām 64 vel pa 16 paralēli atdalīti ar pretestībām. Es vienkārši rēķinu, ka šitajām diodēm FV laikam kādi 2.3V, tad sanāk uz kādiem 30 - 40V barošanas avots nepieciešams. Diodes diezvai schotkija, tad uz tām kādi 3V kritums, tie ir 10%.. ;)

Labots - 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

tak palasi sākumu - tās diodes no 12V barojas. kā slēgtas - nezinu -  kā bija uz platēm tā ir. pieļauju , ka ir virknes paralēlais slēgums pa grupām. baroklis ir temp risinājums. vislabāk šo no paša PC barot vai no kāda cita maza smuka barokļa. vienkārši. es neesmu uz to iesprindzis, jo šis baroklis man noder arī mazo pastūžu testos :D kaut kad parakāšos krājumos un nobarošu smukāk vai caur PC.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...