Jump to content

OS reģistrēšana datorā


Dax
 Share

Recommended Posts

Tātad vispārīgais jautājums tāds. Kā tieši notiek licenzēto Win OS reģistrēšana uz datoriem?

Sekojoša problēma. Pirms laba laika pirku datoru, kuram jau bija orģinālā Win XP OS. Šim datoram tika uztaisīti backup diski, gadījumā, ja win saiet grīstē, lai varētu ātri viņu uzlikt par jaunu. Bet problēma sekojoša, ja es gribētu likt uz jauna HDD šo OS no backup diskiem, man nesanāks, jo vienkārši diskus nevar palaist. vienkārši nevar palaist diskus, jo nav Win startēšanās programmas. Šāda situācija var gadīties, jebkuram, kam cietais ir sadedzis, vai dažādas citas problēmas ar viņu ir notikušas un vajag pirkt jaunu HDD. Vai vienkārši vīrusi ir tikuši datora... Kā šādā situācijā rīkoties, ja es esmu pircis datoru ar visu licenzēto Win bet nekādīgi viņu nevaru uzlikt uz jauna HDD vai arī vienkārši pārinstalēt, ja nu gadījumā tie backup diksi pazudušu u.c

Tātad jautājums. Ko darīt tad, ja esmu pircis datoru ar visu OS, bet līdzi nav nākuši diksi, lai vajadzības gadījumā varētu pārinstalēt?

 

Otra neskaidrība ar atsevišķi nopirktu licenzētu Win OS. Kā tieši notiek viņa reģistrēšana. Pieņemsim, ka es viņu nopērku uzlieku uz kkāda datora, bet tas dators nelaimes gadījumā tiek salauzts, sabojāts, vienu vārdu sakot nelietojams. Kas notiek ar OS. Es viņu varu uzlikt uz cita datora un kā šīs lietas notiek tālāk, jo OS es pirku, bet vēlos uzlikt uz cita datora.

Tātad jautājums. Kā notiek Win OS reģistrēšana uz datoriem?

Link to comment
Share on other sites

1. Kas tie tev par backup diskiem, kam vajag vēl kādu "win startēšanās programmu" ???

2. Ja reiz no backup nevari sistēmu atjaunot, kur problēma uzinstalēt svaigu OS, izmantojot tavu legālo key, kas uz uzlīmes? Instalācijas DVD vari aizņemties no kāda vai novilkt vienalga kur - tikai tādu versiju, kā tev bija (gan jau Home Premium OEM) - uzinstalē un ja nesanāk aktivizēt onlainā (atkārtoti instalējot tā dažreiz notiek) - aktivizē pa telefonu, zvanot uz MS Latvija filiāli, nosauksi kaudzi ciparu/burtu, un saņemsi jaunu aktivizācijas kodu.

Ja tev OEM versija - der tikai uz datora, ar kuru kopā pirkts. Ja Retail - instalē kā vēlies, bet tikai uz viena (ja gribi būt legāls).

Link to comment
Share on other sites

Ar datoru nāca Acer backup programma, kura uztaisīja diskos backupus. Ja lika jau uz esošā win un startējās no diska viss aizgāja un parinstalēja, bet kad gribēju likt uz jauna HDD, tad vienkārši visu laiku meta iespēju ieiet biosā un nekas uz priekšu negāja.(Biosā bija uzlikts, lai primāri startētos no CD)

 

1. problēma, ka tā uzlime bija uz datora un pa šo laiku ir izdzisusi tik tālu ka neko saprast nevar. Es nemaz nezinu savu pilno OS nosaukumu. Zinu, ka ir Win Media Center Edition. Kur var uzzināt, vai ir OEM vai Retail versija datoram?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Raiviic autors raksta, ka pircis WinXP. Par WinXP home premium nav dzirdēts.

 

Autor noteikti tev bija Windows XP Media center edition OEM. Retail kopā ar kompi reti kad sastopama. Uz uzlīmes ir saglabājies instalācijas numurs? Sākas ar X... (piemērs X17-59183)

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Salasīt tur ir praktiski neiespējami. Ir vēl kāda iespēja noskaidrot to kodu. Kaut vai zvanīt uz MS pārstāvniecību un jautāt?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Neko tev tur nepateiks. Ja jau nezini ne key, ne instalācijas numuru, kā arī visa infa no uzlīmes ir dzēsta tad nekā. Atliek vien no kāda nopirkt uzlīmi!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711 minēto instalācijas kodu es salasīju. Par laimi, tas nebija tik traki skarts. Viņš sākas ar X**-***** Daļu no Product Key varētu saprast, bet pilnu kodu laikam salikt nevarētu. Ja man ir tas instalācijas kods, tad MS pārstāvniecība man pateiks visu pārējo, lai varētu atjaunot OS?

Labots - Dax
Link to comment
Share on other sites

Neesmu pārliecināts vai M$ šajā gadījumā palīdzēs, bet uzjautā viņiem pašiem:

http://www.microsoft...t/contacts.aspx

Hmm, ja backup uztaisīts parezi, nevar būt, ka var palaist tikai no esošā windows vides (tad vispār zūd jēga). Kaut kas ne tā darīts. Bet - paliek jau variants piešķilt no kāda XP Live CD, vai variants "caur anālo atveri" - uzinstalē pirātisko un no tās jau palaid backupu - tiksi atpakaļ pie sava legālā :sarkasms:.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Es sāku interesēties par citu iespēju, tpc, ka tie backup diski neiet vairs tā kā bija no sākuma. Visu daru to pašu, kā agrāk, bet dators funkcionē savādāk. Ok. Es sazināšos ar MS un risināšu šo problēmu tālāk.

 

Es tā arī nesaņēmu atbildi uz otro jautājumu. Tie Win OS diski, kurus tagad var nopirkt veikalos, kā viņi reģistrēsies. Tā konkrētā OS strādās tikai uz viena datora un uz citiem viņš nestrādās, ja vecais dators tiks sabojāts (tas pats stāsts ar HDD) vai arī strādā tā, ka konkrētajā brīdī OS drīkst atrasties uz viena datora. Jeb vienkāršāk. Kā OS reģistrē datorā savu esamību?

Link to comment
Share on other sites

Tev taču skaidri pateicu - ja tev būs OEM versija - to var lietot tikai uz datora, ar ko kopā nopirkta. Ja Retail - vari mainīt datorus cik gribi, bet lietot tikai uz viena, no iepriekšējā nonesot. Aktivizējot reģistrē to Microsoft datu bāzē, nevis tavā datorā, tādēļ mainot datoru vai kādu nopietnāku dzelzi, jāaktivizē atkārtoti, parasti telefoniski.

Ja OEM versija - HDD vari mainīt cik gribi, ar MB u.c. nopietniem dzelžiem tik vienkārši nebūs, piemēram MB maiņa būs legāla tikai, ja maina autorizēts serviss un apstiprina maiņas nepieciešamību bojājuma dēļ, citādi jāpērk jauna OS.

Tas viss, protams, ja runājam par legālu lietošanu. Bet citu variantu te neapskatīsim.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Par backupu - Tas backup softs droši vien tikai nokopēja visus failus. Tas ir OK, bet priekš startēšanās vajag vēl šo to. Ieteiktu izdarīt sekojoši:

  1. Restaurē to WinXP no backupa uz jauna, tukša HDD;
  2. Dabon WinXP CD (tādas pašas edīcijas, bet OEM/retail nav svarīgi);
  3. Iestartējies no tā CD;
  4. Izvēlies repair tūļus (tur kaut kur bija iespēja) un tad ieraksti komandas "fixmbr" un "fixboot".
  5. Tagad vajadzētu startēties no tā HDD.

 

Par licenzēšanu - no oriģinālā diska Windows var uzinstalēt uz jebkura datora. Arī uz cita. Pēc tam vajadzēs "aktivizēt" caur internetu vai telefonu. (Ja neaktivizē, tad pēc neilga laiciņa prieki beidzas) Normālos apstākļos varēja laikam līdz 10 reizēm caur internetu, pēc tam jāzvana tantei (tas ir bezmaksas pasākums, tikai tik, cik telefona zvans). Vēl laikam bija kaut kāds čakars, ja tas bija OEM windows un datoram nomainījās mātesplate, bet tas laikam nav šis gadījums. Enīvei, arī tad var zvanīt uz Microsoft un taujāt, ko darīt. Ja oriģinālais dators ir iznīcināts, tad droši vien tante atļaus aktivizēt caur telefonu.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm. Kopumā skaidrs, kā notiek tā reģistrēšana un kā viņu dabūt gatavu.

 

Runājot par pirmo problēmu, tad jau saņēmu atbildi no MS pārstāvniecības un viņi man pateica, ka vajag kontaktēties ar Datora ražotāju, lai dabūtu tos datus no uzlīmes un instalācijas diskus. Tad jau ziņošu vai dabūšu visu nepieciešamo, lai atjaunotu savu jau legāli nopirkto Win OS :D

 

Datora ražotāja serviss man pastāstīja vairākas nepatīkamas lietas.

1. Viņiem nav nekādu datu par OS instalācijas kodiem un visu pārējo. (Es tam neticu, jo rezerves dati par uzliktajām OS vajadzētu būt. Ja nu kas...)

2. Viņi netirgo instalācijas diskus, lai varētu individuāli pārinstalēt savu OS. (Stulbums, ka viņi šādā veidā grib nopelnīt. Ja jau Tev ir OS līdzi ar datoru, tad kpc nevar arī dot diskus, lai uzliktu no jauna OS.)

 

Jautājums. Kāda ir adrese, kurā var atrast un ielādēt licenzētas instalācijas? Konkrēti man ir Win XP Media Center Edition 2005.

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi vienalga kur tu ņem instalāciju - ja instalē ar savu legālo seriāli - tā būs legāla. Cita lieta, ka torrentos šitas mēsls (jo citādi to media center nevar nosaukt), pie tam vēl OEM, nez vai atradīsies.

Tas, ka ražotājam nav šādu datu ir normāli un arī CD līdzi nav ko iedot, jo ražotājs no Microsoft saņem kaudzi seriālu, ne jau vagonu ar instalācijas CD.

Link to comment
Share on other sites

vikvaktors
Cita lieta, ka torrentos šitas mēsls (jo citādi to media center nevar nosaukt), pie tam vēl OEM, nez vai atradīsies.

atrast var visu, nevajag iedomāties ka torrentos atrodmi tikai mēsli... ir atrodamas pat ražotāju oriģinālās instalācijas, ka uz konkrētajiem dzelžiem liekas automātā...

tikai der atcerēties ka Win XP Media Center Edition 2005 nekad nav iznācis ar integrēto sp3 un bez oriģinālā MCE seriāla ievadīšanas tas uzliksies kā prasts XP Pro...

tā ka diskusijas uzsācēja gadījumā jāmeklē esošā aparāta oriģinālā instalācija...

bet raiviic laikam ne reizi savā mūžā nav piesēdies pie datora ar īstu MCE, ja jau sauc to par mēslu...

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Esmu lietojis WinXP MCE un varu teikt tikai to labaako. Luuk, kad iznaaca taa ateja - Vista, tad liidz ar Vistu arii Media centrs kljuva par meeslu.

 

Ir man XP media center edition instalaacijas, tiiras no Microsoft, tik baidos, ka visas ir Retail versijas un OEM key tur nederees.

Link to comment
Share on other sites

Bet tām instalācijām ir arī seriāli? Ja neizdosies atrast savu īsto versiju priekš manas OS, tad varētu likt Retail. Šā vai tā nevēlos maksāt 22 Ls par pārinstalēšanu...

 

Jautājums ne pa tēmu, bet tādas retail versijas veikalos nav. Vismaz ne šajā. Sanāk ka šo varēs likt tikai uz viena vienīgā datora un nevarēs uzlikt uz citiem, ja iepriekšējo datoru izmetīs vai pārinstalēs?

http://www.1a.lv/datortehnika/programs/microsoft_windows_7_home_premium_sp1_64ben_oem/2672029/

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tevis minētais veikalā ir Windows 7! Tev Win7 vai WinXP vajag?

Link to comment
Share on other sites

Win 7 es skatos citam datoram. Gribēju savest veco kārtībā ar jaunu Win XP un meklēt pavisam citu datoru!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...