Jump to content

HP ProBook 4330s skaļā dzesēšana - kā apklusināt?


xxaxx
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Tātad virsrakstā minētais dators pārlieku trokšņo, salīdzinot ar citiem, līdzīgiem datoriem. Tā ventilators vienmēr ieslēdzās ar pastiprāku pūtienu ~ 10 sekundes pēc ''aukstā'' starta un pēc tam nepārtraukti jūtami pūš un nepatīkami trokšņo pat tad, kad procesora noslogojums ir ilgstoši no 0 līdz daži %. Tas nekad neizslēdzas laptopa darbības laikā, pat tad, ja tas tiek darbināts no baterijas. Putekļi tie nevarētu būt, jo tā jau ir no pirmās dienas, kā arī dators gandrīz nemaz nekarst un izpūstais gaiss ir pavēss. Jautājums - vai ir iespējams noregulēt ventilatora darbību, lai tas nedarbotos nepārtraukti (ieslēgtos pie slodzes un pēc tam izslēgtos, kad nav noslodze)? Un kā? Tas troksnis tomēr brīžiem kaitina... :(

Link to comment
Share on other sites

Dažiem HP Probukiem, šķiet, BIOSā bija tāda iespēja - ieslēgt, lai dzese griežas pastāvīgi.

Parakājies BIOSā, ja kaut ko sajēdz. Vai pajautā kādam, kas to sajēdz. Pāris minūšu darbs...

Un vispār - cik dators vecs? Var būt tomēr ir arī putekļi?

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az:

BIOSā izņēmu ķeksi no ''fan always active on AC power'' vai kā tamlīdzīgi, taču, dīvainā kārtā, izmaiņu nav. Datoram ir četri ar pusi mēneši. Par putekļiem - paskatīšos, bet šaubos, jo liekas, ka nav kļuvis īpaši skaļāks, kā arī nekarst, neslēdzas ārā pats no sevis u. tml.

Link to comment
Share on other sites

Hmn, ja tas kaut nedaudz nomierina tad varu teikt, ka manas māsas HP 4510s arī jau pirmajā dienā bija skaļš un ventilators gāja uz pilniem apgriezieniem pie 0 slodzes, vienīgi, ja lapsis gāja uz iebūvēto akumulatoru, tad gan ventilators diezgan ilgi strādāja klusi, tikai pie nopietnākas slodzes bija skaļš, strādājot uz pilnu jaudu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Man tā pati problēma ar HP 4530s - jau no pirmās dienas ventilatora skaņa it kā peles iekšā kaut ko grauztu un proci sistēma cenšas turēt uz 34 grādiem.

Biju iedevis arī uz garantijas remontu, jo neslēdzās iekšā - plati nomainija, bet skaņa palika. Acīmredzot tā tas paredzēts.

 

Reāli palīdzēja šī te programmiņa http://staff-www.uni-marburg.de/~schmitzr/HPFanControl_setup.zip

Viņa gan ir domāta priekš HP Probook 4530s un 4730s, tāpēc vajadzēs pačakarēties, lai pielāgotu. Šeit ir aprakstīta konfigurācija tieši priekš 4330s http://forum.notebookreview.com/newreply.php?do=newreply&p=8992691

Labots - SoWhat
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Mauricius

Internets strādā tikai tad, kad kustina touch pad, tad viss strādā, kā nekustina tā apstājas. Tas pats arī youtubā skatoties video, visu laiku jākustina, lai meita redzētu multenes.

Link to comment
Share on other sites

Viena tupa ideja no manas puses -  beigta termotruba :>

 

 - ventilators ārdās, jo procis signalizē, ka cepas augšā, bet realitātē karstums līdz dzeses redelei nenonāk - tamdēļ arī pūš vēsu gaisu.

Tiesa, šādi gadījumi nav bieži sastopami, bet nupat saskāros ar vienu tādu - Lenovo kompīts.

Iepriekšējais bija viena paveca Gauja \

 

Ja fiziski apakša nekarst nekur, tad gan nebūs šis gadījums.

Link to comment
Share on other sites

nu gan. Mariciuss ar kaut kādu bezsakarīgu/no dupša izvilktu tekstu absolūti beztēma iepostē 2 gadus vecā mironī un visi tik dragā tālāk! :)

Labots - markei
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...