Jump to content

[tutoriālis] Ko iesākt ar Apple TV3?Un kā dabūt Netflix arī uz XBox un PS3.


Smii
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Man patīk šad un tad uzcept pa kādam izglītojošam manuālim. Līdz šim esmu rakstījis par to, kā iemānīt portatīvajā datorā divus cietos diskus un kā nomainīt laptopam atmiņu

 

Šoreiz ķersimies pie Apple TV3, kas pie mana TV piekarināts kopš vasaras.

AppleTVMarch2012_35160082_04_620x433.jpeg

 

Ar standarta Apple TV3 Latvijā nav pārāk daudz ko iesākt. Var skatīties youtubus, var spēlēt interneta radio. Var strīmot bildes un mūziku. Var strīmot spēlītes un video no iOs ierīcēm.

No jaunākiem mac var strīmot Airplay mirroring, kas, vismaz pagaidām, ir stipri nejēdzīgs pasākums, jo kompja ekrāns tiek spoguļots, rodas stress ar izšķirtspējām, jo viņš cenšas forsēt vienādas, utt. Tas ir tas, ko Apple piedāvā standarta LV iedzīvotājam.

 

Ja gribās skatīties savas filmas, var visu saturu konvertēt priekš itunes, bet tā ir totāla zaudētāju padarīšana.

 

Tie kas ir nopirkuši ATV3 visticamāk vai nu nezin, ko ir pirkuši, vai arī cer uz drīzu jailbreak. Tad ATV3 kļūs par tādu pašu karali kā ATV2 ar visiem XMBC un Firecore NitoTV sniegtajiem labumiem.

Īsāk, būs džeilbreiks, būs karnevāls, vienīgi, nav zināms kad un vai vispār būs.

Protams, var pirkt uzreiz ATV2 - vienīgā jūtamā atšķirība ir nespējā atbalstīt 1080p - tomēr vecais ATV second hand tirgū maksā kā četri ATV3, bet jauni jau sen ir izpirkti.

 

Var lietot AirParrot palīgprogrammu. Jams uztaisa no ATV otru kompja monitoru, un strīmo uz to jebkādu saturu. Ievelc filmu otrā ekrānā un skaties to uz TV. Tomēr arī šeit ir dažas nianses.

Screen%2520Shot%25202012-12-02%2520at%252015.18.07.png

Tīklam ir jābūt ātram un kompim jābūt ātram. ATV3 vēlams slēgt pie vada, nevis wifi, rūterim jābūt ar labu pārklājumu, kompim jāspēj reālajā laikā konvertēt video saturu. Rezultātā ar pavecāku datoru un dzīvokļa pretējā pusē pagultē esošu rūteri nekāds FullHD nesanāks. Video kvalitāti var regulēt, un ar 720p vai SD formātiem kreņķa nebūs.

 

Tomēr mans pēdējais atklājums ir Netflix. Latvijā šis serviss oficiāli nav pieejams, tā ir resno amerikāņu un citu buržuju privilēģija. Tomēr mazliet pačakarējoties, Netflix LV tomēr var skatītiess. Par to, kā dabūt Netflix uz kompja, jau rakstīja Onkuls. Tomēr pēdējās ziņas esot, ka šis chrome spraudnis vairs neiet. Es paspēju piereģistrēties, notestēt un atzīt par labu esam.

Vienīgi, ja cilvēkam, ka ir radis pie torrentiem, jāskatās caur kompi netflix... tas nav nopietni

«Cita lieta būtu dabūt viņu uz apple TV,» es padomāju un mazliet pagooglēju.

 

 

Tātad, te ir manuālis:

 

1) Reģistrējamies šeit Unblock US servisā - nedēļas triālis ir bez maksas, reģistrēties var pēc triāļa beigām. Pēc nedēļas, kad haļava beigsies, būs jāieraksta viņu DNS interneta settingos. Ir desmitiem citi servisi, šos gadījās pirmais google sarakstā un darbojās nevainojami. Turklāt atkrīt čakars ar VPN.

 

Screen%2520Shot%25202012-12-02%2520at%252015.52.48.png

2) Ejam uz netflix.com, un tā kā viņš vairs nesūta mūs prom, reģistrējamies. Tur ir mēnesi garš triālis, bet vajadzēs kredītkarti. Jā, der arī Latvijā izdota.

 

3) Apple TV nomanam iTunes veikalu uz USA. Ja nav USA accounta, nereģistrējamies, vienkārši pārliekam uz United States. General settingos pie tīkla uzstādījumiem ierakstām unblock-us doto DNS.

 

IMG_20121202_155709.jpg

 

4) Galvenajā ATV izvēlnē ir parādījusies Netflix ikona. Spiežam, ielogojies un wuala! Miljons filmu un seriālu HD kvalitātē ar Dolby Digital skaņu ir pāris pults spiedienu attālumā.

 

IMG_20121202_155737.jpg

 

IMG_20121202_155643.jpg

 

Jā, kad beidzas triāļi, šie pakalpojumi ik mēnesi izmaksās zināmu naudiņu. Netflix maksā 7 zaļos, proksijs 5 kanādas dolārus, jeb 3 $, kas kopā ir ~piečuks mēnesī LV naudiņās. Salīdzinot ar LV kabeļtelevīziju piedāvājumu, manuprāt, tas ir ļoti pa lēto.

 

 

Pie reizes caur šo proxy darbosies arī Hulu, Pandora un būs iespēja ielādēt Google Play Mākonī 20 000 dziesmas, kā arī ies citi amerikāņiem paredzēti labumi.

Labots - Smii
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tad jau ķīniešu lētie Android mini PC Box`ši ir labāki:

http://liliputing.com/tag/mk802-ii

http://liliputing.com/2012/10/mk802-iii-mini-pc-rk3066-dual-core-cpu-and-android-4-1.html

ebay.com

Uz MK802 I un MK802 II varot uzlikt arī linux (ar dažiem trūkumiem).

MK802 III, UG802 ir jaunākas divkodolu versijas. Tiem ir parādijusuies pirmā ubuntu versija, bet ir maza iespēja, ka tur uz linux darbosies GPU un VPU.

Lasiju, ka tas UG802 ir saslēdzams ar motorola lapdock - rezultātā iegūstam lētu laptop.

Link to comment
Share on other sites

Viss ir atkarīgs no vajadzībām. Protams, es ar nepacietību gaidu to ATV3 jailbreak, lai varētu strīmot no savējā filmu servera, kas šobrīd put skapī.

 

Tomēr mana primārā vajadzība, lai es bez dzimumakta veikšanas ar 3 pults spiedieniem dabūtu uz ekrāna komēdiju, šausmeni vai turpinātu skatīties seriālu vietā, kurā to vakar izslēdzu. Un lai mans 4 gadīgais sīkais pats spētu uzlikt sev multenes.

 

Manis aprakstītā drīzāk ir kabeļtelevīzijas alternatīva, par pilnvērtīgu mediju centra aizvietotāju tā ATV kaste kļūs tikai pēc JB

 

Protams, tas, ka nav nekas jākačā ir vēl viena patīkama blakne.

 

Par to ķīniešu brīnumu:

Optiskā audio izeja priekš surround? Pults? Darbošanās bez nemitīgas uzkāršanās? Kaut kā neticu.

 

.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...