Jump to content

Kompis neieslēdzas, melns ekrāns


hoodlum
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Šodien nesaprotamu dēļ kompis izslēdzās wnk un neslēdzās iekšā. Sāku skatīties kas par lietu. Respektīvi - datoru ieslēdz, viss rūc - dzesētājs virs radiatora uz CPU griežas, disks griežas, beep codes neatgriež-klusums un HDD LED lampiņa ar nemirgo kad ieslēdz kompi. Ekrāns melns. Izņēmu RAMu un ieliku citā slotā - tas problēmu neatrisināja. Izņēmu CPU no ligzdas un ieliku atpakaļ - ar bez izmaiņām. Sāku pētīt kondensatorus - nav uzpūtušies. Visbeidzot ķēros pie pēdējā - CMOS resetošanas - noņēmu no sākuma barošanas vadu un noņēmu mātesplates bateriju uz 10 sekundēm un ieliku atpakaļ - neatrisināja problēmu. Tāpat arī atkal noņēmu barokļa vadu un mēģināju resetot CMOSu ar to tur uzmauceni :D ko lieku uz PINa uz 10 sekundēm - joprojām neatrisina problēmu. Novācu arī visas komponentes atstājot tikai RAM un CPU uz mātesplates - nekā. Par CPU redelēm un termopastām varat nepiesieties to jau kādu laiku atpakaļ gan notīriju gan nomainīju termopastu. Jāsāk domāt ka mātesplate nomirusi. Ko domā citi?

Labots - hoodlum
Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka

Vari joka pēc, ja ir iespēja, pielikt citu barošanas bloku. Tomēr liekas, ka pilnīgi noteikti mātesplate. Pašam ir bijis tieši tāpat.

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta ka pamēģināju samainīt barokļus ar kaimiņa kompi - taspats shits pastāv - to barokli no bojātā kompja ieliku kaimiņa - strādā - baroklim nav ne vainas. Es ar domāju ka mātene čupā. :( Nu neko nāksies jaunu ta gādāt :(

Labots - hoodlum
Link to comment
Share on other sites

A tā čaļa barokli pie sava kompja? Nezinam ne PC konfigurāciju- neko, varbūt vienkārši PSU vairs nevelk...

Standarta procedūra: izskrūvējam m/b no kastes, uzliekam uz galda; piespraužam monitoru, klaviatūru, peli, barokli un sākot >>>ar CPU+cooleri spraužam visu klāt, un katreiz skatāmais vai padod kādas dzīvības pazīmes, tikai vajadzīgs pīkstulis.. vispār 10 sek. varbūt arī par maz, >>>30 sek. klasika. Vēl drošāk izņemt apaļo BIOSa(CMOS) bateriju.

Link to comment
Share on other sites

Tak neesmu tik stulbs lai neaizvāktu visas komponentes un tad mēģināt palaist mātesplati ar pliku ramu un CPU :) Nekas aizvedīšu uz servisu lai tur skatās zb jau šodien. Paldies! Var klapēt topiku ciet.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...