Jump to content

Videokamera līdz 300Ls


Malis
 Share

Recommended Posts

Tātad,

 

Meklēju videokameru līdz 300 Ls, tas ir atvēlētais budžets, kurš nav obligāti jāiztērē. Tāpēc vēlētos uzzināt, ko var iegūt par tādu naudu, protams, jo lētāk, jo labāk.

Kamera reāli tiks izmantota ģimenes video filmēšanai, lai ir ko atcerēties, nekas nopietns. Neesmu ļoti ieinteresēts, lai uz kameras būtu uzraksti HD utt.. Vēlos labu video, lai būtu iespējams uzņemt video bez jebkādām iemaņām, tātad kādu variantu ar stabilizatoru, lai video nekratās kā tas ir ar GO PRO.

Interesē, kādu variantu labāk izvēlēties, uz atmiņas kartēm, vai ir arī kādi varianti ar iekšējo cieto disku, tiešām tumša bilde par kamerām. Jebkurš padoms būtu vēlams, kā arī piedāvājat konkrētus kameru modeļus, jo pagaidām neviens nopietns kandidāts nav atrasts.

 

Tencinu jau iepriekš.

Labots - Malis
Link to comment
Share on other sites

Intereses pēc, cik ilgu HD video var saglabāt uz tās pašas 32 Gb kartes?

Link to comment
Share on other sites

32 protams nav nekas, bet lielākajā vairumā baterijas dzīve ir īsāka vai pietiekoša 32viem. tā kā ironija par komja staipīšanu līdz ir nevietā. jeb tev ķegums pēcpusē piesiets? starp citu, ir arī lielākas atmiņas kartes, un nav aizliegts iepirkt divas, tāpat kā baterijas. cik lien iekšā ? tas no vairākiem faktoriem atkarīgs . pagoglē . rezultāti no 2 lidz 10 h.. man personīgi pietiek ar 16gb karti go pro. jvc kamerai mājās arī. beterija nevelk vairāk.

Link to comment
Share on other sites

nu jā. varētu padomāt, ka kasetes par velti dod, un ceļojumos ņem līdz tikai vienu kaseti. stundīgo. viss saiet iekšā. jūs vismaz ar galvu padomajiet pirms , ko iesakiet. ceļotājdzeņu bars. īpaši apdāvinātiem - kameru lielakā problema ir baterija. tieši tāpēc ar 16 pietiek. kamēr lādē bateriju vari visu pardzīt uz cieto. ar 16 gb un kameras 8 iebūvētajiem man kamerai ar divām standarta bačām par maz. a jūs te par kasetēm , diskiem. atslēgas vārds- baterija- ir galvenais faktors filmējot.

Link to comment
Share on other sites

Nu labi, skaidrs, es arī biju iedomājies, ka ar 32 Gb būs pietiekami, lai bateriju nodzītu līdz beigām. Tas tā kā skaidrs, bet kam tieši aparāta specifikācijā jābūt tādam normālam aparātam. Par tiem Rīgas sargiem bija labs, pats klātienē tur esmu filmējies, bet tik nopietnu kameru nevajadzēs :D

Link to comment
Share on other sites

Jāskatās kā būs ar to filmēšanu, varbūt gadā safilmē 20 min un ar to viss beidzās, tā jau tāda sekundāra problēma, pašlaik vairāk interesē pats aparāts.

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi labu kameru,tad tiešām kā te jau augstāk ieteica,tikai ar kasetītēm.Canon Legria-HV40,HDV kamera,filmē uz parastajām mini DV kasetēm,HDV kvalitātē.(312 Ls). Viegli montēt,nevajag milzīgi jaudīgu datoru.Pēc tam var ierakstīt parastajās DVD matricās HD kvalitātē.Tiesa gan,lai atskaņotu ar stacionāro ,vajag BluRay atskaņotāju. Bet šī kamera filmē arī DV.Ir iespējams pārslēgties starp HDV/DV.Un kasetītes ir lētas.Vēl var Panasonic ar 3 CCD(GS-320,400,500).ari laba kvalitāte. HDV kvalitātē vēl filmē Sony(HC-1,3,5,7,)

Link to comment
Share on other sites

Prime, nevienai no Tevis minētajām sony kamerām nav kasetes, tikai atmiņas kartes..

Link to comment
Share on other sites

Ņem kameru ar MiniDV kasetēm, manuprāt, vienīgais normālais formāts.

 

Es arī tā domāju, līdz uzrāvos. Filmēju vienu svarīgu pasākumu uz Elkorā pirktas (tas lai nedomātu, ka no ebaya kaut kādus brīnumus savācies) sony minidvHD (labākais, kas sony ir) kasetes un galā - čuš - tukšums. Izrādās - konkrētā kasete ir brāķis, tikai problēma, ka rakstot to nevar konstatēt.

Ja atmiņas karte pa pieskari, tad kamera uzreiz pateiks, ka nevar ierakstīt un var paņemt citu. A te es to konstatēju tikai pēc tam mēģinot uz kompi pārdzīt..

Link to comment
Share on other sites

Vai nav jēdzīgāk paņemt spoguli ar normālu video režīmu? Varēsi nodarboties ar mākslu....

Link to comment
Share on other sites

Kopš pārgāju no kasetēm uz kameru ar iebūvēto atmiņu, atpakaļ vairs negribu. Video failus stipri vieglāk un ātrāk apstrādāt. Kvalitāti ar nevar salīdzināt. Ok - kasetniece bija pavecs modelis un ne HD :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

32GB var safilmēt ne mazāk kā 3h AVCHD materiāla 1080p@25 fps ne pašā augstākajā kvalitātē. Mājās varu uzmest aci un precīzi pateikt.

 

Nevajag cilvēkam kasetes! Vienmēr piesauc tās kasetes kā nezin kādu panaceju, bet reāli iesūkšanai datorā vajag Firewire un daaaaaaaaaudz laiku.

 

Līdz 300Ls var dabūt Olympus PEN E-PM1, Panasonic GF1, Nikon 1 1J. Pēdējam gan matrica ir vēl mazāka nekā 4/3. Papēti gan konkrētā modeļa video iespējas, pilna laika autofokusu tai skaitā.

 

Kopumā fotoaparātam ar filmfunkciju būs plašākas pielietojuma iespējas, nekā plikai video kamerai. Vismaz es naudu video kamerai netērētu, ja točna nezinātu vai šī nebūs vienīgā kameras lietošanas reize.

Link to comment
Share on other sites

deboshieris

Jaapiemin ka materiaala paardziishana uz datora no MiniDV kaseteem buus reaalajaa laikaa un izmantojot FireWare/IEEE1394 piesleegvietu vai HDMI (pro kameraam)

Labaak nav ko galvu piebaazt ar lieku informaaciju ja kamera vajadziiga

Kamera reāli tiks izmantota ģimenes video filmēšanai, lai ir ko atcerēties, nekas nopietns

Tad nav ko saspringt nem tik kameru ar sd karshu atbalstu.

Varu piedaavaat Panasonic HDC-TM60 ja interesee tad PM.

Link to comment
Share on other sites

Pats arī sliecos uz kamerām ar iekšējo atmiņu vai sd kartēm. Paldies par info, turpinu tālāk urbties šajā lietā.

Link to comment
Share on other sites

Atmiņas kartes un HDD ir pilnīgi garām jo ir nedroši un dārgi.

par pirmo varētu piekrist, bet par otro - 2 TB disks maksā zem 70 Ls - zini, cik tur videomateriāla salien... Iekopē un noliec plauktā. Domā kasetes uz to apjomu sanāks diži lētāK?

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, principā piekrītu ivo par ārējo cieto. Pašam mājās jau ir 4TB ar filmu kolekciju, nezinu, kāpēc to glabāju.

Link to comment
Share on other sites

Njaa vecās filmas reti kura tiek celta gaismā. Ja nu vienīgi kāda dikti labā.... bet tādas jau var uz ātro novilkt.

Vecās bildes gan ičīgi kādreiz apčolēt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...