Jump to content

Cilvēks no ārzemēm grib pirkt auto, prasa paypal konta numuru.


Propaans
 Share

Recommended Posts

Sveiki, nesen biju ielicis vienā no Latvijas sludinājumu portāliem sludinājumu par auto tirdzniecību. Pēc kāda neilga laika man uzraksta sieviete, angļu valodā, esot ieinteresēta automašīnā. Tagad viņa man prasa manu paypal konta numuru un adresi, lai var veikt pārskaitījumu un kurjers atbraukšot pakaļ automašīnai. Vai var uzticēties, vispār, ko var izdarīt ar tādu informāciju? Varbut viņa tiešām ieinteresēta.. Ko darīt?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja tici lohotronam, vari sūtīt savus datus un būt tapt piečakarētam. Tak gadiem šādi apčakarēšanas veidi ir zināmi un tepat forumā izdiskutēti.

Link to comment
Share on other sites

Dod lai skaita naudu. Tikliidz to naudu sajuutiiisi savaas rokaas vari auto atdot. Bet nu taa jau lohatrons vien irm

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu, a kur problēma? Tik par auto atdošanu var sākt runāt, kad pārskaitījums parādās kontā, nevis, kad ierodas kurjers ar mistisku papīrveida izdruku. :)

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Paprasi, lai kurjers ar kešu brauc pie tevis, iedosi atlaidīti, i dāma 2x priecīgāka būs.

 

p.s.

tu arī tici miljonu laimētām loterijām e-pastā?

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Jocīgie antiņi. Nu nevajag nevienam no ASV vai sazinkurlandijas Latvijā nojātos Vāczemes lūžņus, Vajag drusku loģiski tikai padomāt, tā shēma ir veca kā internets un pastāv tikai tāpēc, ka aizvien ir jefiņi, kas tam uzķeras.

Ja nav kur likt naudu, tad varat skaitīt man, visu godīgi nodzeršu un ieskanēšu čekus no bodes.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Tev atsutis feiku peypall parskaitaijuma izrakstu. Pec tam prasis kur ir auto kapec vel nav nosutits utt. Teiks ja tu tulit to neizdarisi tecd iesudzes tiesa utt. Ja nosutisi auto tu vairs nekad to neredzesi. Ja gadijuma naudu tomer sanem uz konta iznem to ara un tad sac domat par auto sutishanu.

 

Citada gadijuma, ka jau mineja lohatrons.

Link to comment
Share on other sites

Eu, kāds var izstāstīt kā šī krāpšana darbojas? Nu, pieņemot, ka pirms auto pārrakstīšanas, pārdevējs izņem naudu no Paypal un slēdz to kontu?

Link to comment
Share on other sites

Ko darīt?

 

Reģistrējies PYPAL un datus nosūti!

Nākamajā solī pircējs samazinās pirkuma summu par piegādi, ko pircējs nodrošinās, bet lūgs no tevis segt to ar Western Union starpniecību!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pasam sitadi piedavajumi nakushi. Tos otraja gala esmu jajis ilgi kamer pashi mani lika miera.

 

Mana gadijuma bija ta:

Teica ka grib pirkt auto x

Piedavaja maksat caur paypall.

Atnaca man uz meilu no mistiskas adreses peypal izraksts kura bija teikts ka nauda parskaitita.

Protams nauda nebija ar ko sie aibildinajas ka lidz nakamas nedelas pirmdienai bus.

Nakama diena saka pieprasit lai uzradu ka esu jau nosutijis auto citadi zinos visadam tur iestadem.

Uz ko es atbildeju, ka esu celojuma un tieshi pirmdien bushu vakara atpakal lai nesatraucas.

Protams pirmdien naudas nebija. Aiz ka sekoja ka es itka gribu vinus piekrapt un vini esot atcelushi maksajumu :)

Talak man piedavaja segt viniem izdevumus caur vestern union par kurjera pakalpojumiem un ka vini esot veikushi atkartotu parskaitijumu peypall ar ieklautiem izdevumiem.

Utt utt

Cakareju sos tik ilgi kamer vini man neatbildeja :)

Link to comment
Share on other sites

Pat ja arī paypal pārskaitījums būs īsts, tad to naudu uzreiz izņemt nemaz nevar būt. Un pēc auto saņemšanas maksātājs iesniegs paypal kļauzu, ka tu šos esi piekrāpis un savāks naudu atpakaļ. Tā arī dara.

 

Un kas tas par tādu retu auto, kuru pat ārzemnieki pērk Latvijā? :D

Link to comment
Share on other sites

Un kas tas par tādu retu auto, kuru pat ārzemnieki pērk Latvijā?

domaju,ka audi 80...loti reti u.k. sastopami... :) :) :)

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā ar audi, bet opeļi UK nav manīti. Viņiem kaut kādi Vaukshali ar indiāni uz emblēmas :D Un stūre ne tajā pusē. Un numuri katrs savā krāsā. Dīvainību pietiek :D

Link to comment
Share on other sites

Vauxhall tas pats opelis vien ir...angli ir loti ipatneji...BET! 90%rok/pop muzika sastav no viniem...tapat labakas skandas un ari audioaparaturu razho vini...tapat rolls-royce un aston-martin...

Link to comment
Share on other sites

Reģistrējies PYPAL un datus nosūti! Nākamajā solī pircējs samazinās pirkuma summu par piegādi, ko pircējs nodrošinās, bet lūgs no tevis segt to ar Western Union starpniecību!

 

Kad ienāks nauda, tad aizskaitīšu atpakaļ WU :D

 

Tak vajag paspēlēties ar tiem nigeriem.

Link to comment
Share on other sites

un ari audioaparaturu razho vini...

Te nu gan Tu kļūdies, MBL, cik man zināms ir vācu kompānija :D

Link to comment
Share on other sites

andza raksta taisnību - ļaudis pat ja jūs saņemat paypālā naudu un to izņemat ārā bankautomātā, tad tik un tā naudas skaitītājs iesniegs paypal sūdzību, ka viņs konts ir ticis uzlauzts un transakcija ir nelikumīga. Paypals summu iesaldēs un būsiet paypālā ar mīnusa zīmi, tad sāks nāk no paypāla aicinājumi atjaunot bilanci, tā ziņas nāks 3 mēnešus, pēc tam sāks draudēt ar parādu piedzinējiem... Paypāls parastos naudas pārskaitījumos nav draudzīgs naudas saņēmējam.... :(

Link to comment
Share on other sites

Jebkurš pirkšanas/pārdošanas darījums principā ir laimes spēle, ja vien nav cieti noteikta cenu likme.

Var atstāt savu veco autiņu placī, saņemot minimālo summu, var mēģināt pārdot caur sludinājumiem, cerot, ka uzradīsies kāds konkrētās markas un modēļa fanāts, bet, zinot reālo situāciju mūsu karaļvalstī, sapņot, ka kāds no attīstītās Eiropas kāro mūsu no lūžņiem savāktos lūžņus...

Link to comment
Share on other sites

Neesmu specs, bet ja tai pašai personai caur ebay ar paypal notirgot. Kā tad tas ir? Kā saka Birdy, tad tak ar var pateikt ka, neko neesmu saņēmis, bet naudu pārskaitīju - atgrieziet naudu par preci, ko nesaņēmu. Es tā tīri sev interesei.

Link to comment
Share on other sites

darklight

Nav jau vienmēr tā - ja ārzemnieks, tad uzmetiens. Bračka savu Lexi pārdeva uz Abhāziju, pakaļ brauca leišu kurjers. Nauda gan tika pārskaitīta civilizēti uz bankas kontu, bez nekādiem Paypaliem.

Link to comment
Share on other sites

nu man šitādi jampampiņi nelika mieru, kad telefonu caur zip.lv tirgoju. VIņiem vajag prasīt, lai dod savu reģistrēto paypal adresi, lai var no sava paypal nosūtīt money request, tādā gadījumā pircējs nekādas pretenzijas nevar izvirzīt...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, nopietnam darījumam normāli bankas pārskaitījumu.Ja ar nopietni spēkrats ir tik vērtīgs (ekskluzīvs,antīks,restaurēts),ka pircējs ir ieinteresēts tad nevajadzētu būt problēmām.Un piekrist bankas darījumam vai skaidrai naudai.

 

Bet ja jebkurš vācu auto no 1980-2000g Tad pircēja epastu miskastē :)

Link to comment
Share on other sites

Jā, jā, un tulīt izrādīses, ka pircēja ir "marine engineer", kura šobrīd atrodās uz kuģa un tāpēc nav spējīga pati samaksāt transportēšanas izmaksas, jo netiek klāt savai kredītkartei, un tāpēc palūgs tevi to izdarīt viņas vietā (ar western union palīdzību). Tev uz paypalu ķipa pārskaitīs summu par mašīnu, pluss tos $1000 par piegādi (kuru tu jau būsi sedzis). Tā kā pircēja būs sazinājusies ar payapal, tad nauda tavā paypal kontā ienāks tikai pēc tam, kad tu pārskaitīsi tos $1000 uz piegādes kompānijas western union kontu. Protams, reāli jau nekāda nauda tavā kontā neienāks, neatkarīgi no tā vai tu būsi tās sūtīšanas izmaksas sedzis vai nē. Šitais stāsts ir lasīts kaut kur pasen atpakaļ. Pārāk jau sarežģīta un švaka tā shēma, bet laikam jau ja ļoti gribās to auto pārdot, tad kāds arī uzķerās. Labāk jau aizbrauc uz sava mirušā radinieka māju Nigērijā un nosmel tur kādu piķīti.

Link to comment
Share on other sites

Man bija līdzīgs piedāvājums. Tākā zināju kas notiek uztaisīju cirku :D Teicu ka auto var pārdot tikai ticīgam cilvēkam un teicu lai viņš stāsta par Jēzu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Man arī te viens google tulkotājs uzradies. Pārgaju uz angļu valodu jo vispār neko nevarēja saprast ko tas tur uzmurgojis :D Bet šis saka ka grib skaitīt pataisno uz bankas kontu :) Laikam ka shēma tāda pati.

 

Ok,good..I'm quite satisfied with the condition and price. I will be paying the bank charges from my account and i will be paying directly into your bank account without any delay, and i hope you have a bank account. If you have one already, just send me the bank details, so once i receive the details i will go ahead with the payment through bank to bank transfer and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for it to be Picked Up by the Shipping Company.
2015-01-03 0:23 GMT-08:00

 
it will be going to USA so kindly get back to me with your bank details so that i can make the payment directly into your account as soon as possible.

2015-01-04 17:37 GMT-08:00 peter breck <peterbreck12345@gmail.com>:
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...