Jump to content

Apkure 602 sērija


androidz
 Share

Recommended Posts

Sveicināti

 

Piedāvāju padzīt sviestu, padalīties pieredzē par jauko monopolistu Rīgas Siltumu.

 

Tātad situācija - 602 sērijas dzīvoklis, ieslēdza apkuri, bet man ir auksti. Joprojām. Un vēl ir divi sīči. Atliek tik atkal piesildīt izmantojot cita monopilsta pakalpojumus (latvenergo). Un jā, logi ir nomainīti, durvis nomainītas, mājas ārsiena siltināta. Radiķi gan ir vecie.

 

Pag. ziemā rēķins aukstākajos mēnešos sasniedza kosmosu. Par $ūda 62m apsildi! Jautājums ar ko kurina? Ar 5 latniekiem! Vai arī pa kluso nemaksātāju parādus izdala starp tiem dažiem atlikušajiem kas maksā?

 

Tad ka tikko ievācos nebija ne logi nomainīti, ne ārsiena siltināta un bija silti. Un rēķins arī nebija kosmoss.

 

Laipnā kooperatīva pārstave skaidrā krievu valodā pastāstīja ka viss ir ķedās un svārstības no +18 līdz +22 ir norma.

 

Attiecīgi jautājumi:

- individālu siltuma skaitītāju uzstādīšana? Nereāli? ZB maksāt par nezin ko.

- pieprasīt, lai kura siltāk? Iesniegums vai vēl kas.

- kooperatīvs pats regulē cik stipri mūs saldēt (sildīt)?

 

A

Link to comment
Share on other sites

Kooperatīvs daudz ko nosaka. Ja jums ir cilvēcīga sētniece, nevis "dura baba", tad pastāstīs smalkāk - mums, piemēram, pirms gada staigāja pa dzīvokļiem un vāca viedokļus, vai pa nakti laist uz leju ūdens temperatūru(?? IIRC) vai arī turēt konstantu visu cauru diennakti. Detaļas neatceros. Kas par kooperatīvu?

 

 

* Cik grādi īsti ir šobrīd?

* Cik tad par 62m2 samaksāji? vairāk par 140Ls bija?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

ieteikums, jātinās uz citu vietu, kaut gan tas droši vien ir sarežģīti, varbūt jāsūdzās patērētāju aizsardzības kantorī, vai ''BEZ TABU''

Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Ja temp.skaitītāji nav visā kāpņu telpā, visā mājā, tad siltumu nu nekādi nedabūsi. Diemžēl rēķins par siltumu ir kopējs, attiecīgi (ja mājai ir parādnieki), apkalpotājs tomēr mēģina izlīdzināt kopējos ciparus uzklausot visu māju...

Vēl jau TĀ iepriekš pieminētā atgaisošana, tas pats termo reg.dačiks (kāds un kur atrodās?) reāli "iespārda...

Sory...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Par skaitītājiem jāiet runāt ar kooperatīvu, jo neviens negribēs būt tas duraks, kas maksās starpību starp siltuma zudumiem.

 

Jebkurā gadījumā izmaksas ir nereāli samazināt. Ja tomēr gribas siltumu, tad atliek no iekšpuses sildināt dzīvokli. Iesākumā radiatorus gan vēlams apgreidot, jo n reizes pārkrāsotie radiatori normālu siltumu nedod.

Link to comment
Share on other sites

... un vēl...

Kad ievācies maksāji kudiš pīī mazāk... Elektrības cenu takš pacēla vienā reizē gandrīz 2x, gāzi vienā brīdī pacēla arī ap 40%...

A šobrīd pat gāzes siltināšanu vairs pats nevari ielikt- pamēģini un spēj tik maksāt.... Ko darīja perestrojkas laikos? Likām buržujkas- pamēģini un izdr`''īs visos...

Pamēģini tagad atteikties no apkures- murga sapņi, zin- tas esot aizliegts...

Sory par murgu, bet...

Link to comment
Share on other sites

Iesākumam var izskalot radiatorus. Ja pirms radiatoriem ir ventīļi, tad to var darīt kaut šodien. Ja nav, tad jāgaida vasara.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1. atgaisot radiatorus, ja tas iespejams (paskruvet attiecigos ventiljus kamer skidrums sak nakt ara)

2. ari iespejams, kadam kaiminjam vajag radiatorus atgaisot.

3. logi nez ir labi noreguleti, skirbu nav, caurvejsh nepuush?

tad viss parejais - tsk varbut radiatoru mainja liidz.

Labots - ervie
Link to comment
Share on other sites

Vēl jau savā laikā aiz radiatoriem ir tikusi likta Al folija un sānos kāds klusāks ventilators.

Komfortabla temperatūra jau nu būtu ~22°C un ja vēl mazi bērni...

Lai gan man vieglāk runāt, dzīvojot savā mājā.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā ~22 tā lai var kreklā un šortos tusēt, nevis maksāt akūno piķi un vēl tīstīties džemperī.

 

Radiķi PSRSesa mantotie, nekādu regulēšanas iespējas nepastāv.

 

Kaimiņiem protams viss pie kājās, jo ja būs siltāks būs taču lielāks rēķins.

Link to comment
Share on other sites

Takš sagremo, sadzīvo ar to, kas ir... Ja radiatorā ir min siltums, tad nenosalsi, ja gribi siltāk- izmanto latenergo... Viss.

Ku daudzi ir aizmirsuši tos laikus, kad siltuma vispār nebija....

Mūs drāza, drāž un drāzīs...

 

...un...

Jūs ko??? Gribiet siltumu, bet maksāt minimāli??? Vai pat nemaksāt??? Jau 1990-jā gadā LATVIJĀ vai pat Rigā bija jābūt urāna AES!!! bija jābūt! Tad tā maksātu miljonu. A tagad pat leišiem cik miljardus tas izmaksās?

Ai- tas mans murgs un dusmas..................

Link to comment
Share on other sites

Labāk foļgu vietā ieliec cirkulācijas sūkni.

Par tādiem "padomiem" es daudzīvokļu mājas kaimiņu vietā gan olas norautu... ;)

Link to comment
Share on other sites

Jaunajos projektos ir savādāk. Katrā dzīvoklī ir skaitītājs. Attiecīgi- kopējais tiek sadalīts, saskaldīts uz patērēto.

 

A par tēmu- kamēr mājai nebūs pieslēgts vai ieslēgts tas siltums, kas Tev ir vajadzīgs- TIKMĒR SALSI...........

Link to comment
Share on other sites

A vot šito darīt nevajag, ja vien no tā var izvairīties. Tas ir pēdējais, un pats galējais pasākums. Siltināšana no iekšpuses ir noziegums pret mājas konstrukcijām. Neiedziļinoties fizikā - ārsienas novecos 2-3 X ātrāk

 

Diemžēl dara, jo atbilde ir - $

Pats nupat taisos siltināt 2istabu dzīvokli (vot vells viņ zin kurš projekta tips) no iekšpuses.

Nosiltināt ārsienu? - problēma ir tā, ka "padumjo laiku" mājās faktiski bieži vien nedabūsi vienprātību, ~ 10k (par piemēru) renovācijai un siltināšanai - viena korpusa dzīv. īpašnieki toč to nemaksās, namīpašnieks pateiks - ta man poh, kas es dulls vai tādu naudu izmest, jo lielāki siltuma zudumi, jo lielāku piķi var nokāst aprēķinos un pārrēķinos.

 

Tāpēc, kāda man daļa gar ārsienu (kas ir namīpašnieka īpašums), ja viņš nevēlas neko darīt lietas labā, es siltinos no iekšas un vismaz zinu, kur paliek mana nauda.

 

Ja namīpašnieks atnāktu un teiktu - "Veči, siltinam māju, man nav izdevīgi siltumu gaisā laist, no katra dzīvokļa tas izmaksās 300 Ls un būs mazāka maksa par apkuri jums visiem" - :hi:

 

Diemžēl realitātē tā nenotiek :)

 

Neiedziļinoties fizikā - ārsienas novecos 2-3 X ātrāk

 

Kā tur bija, šito visu "sēriju mājām" vai tikai ekspluatācijas laiks netuvojas beigām? :butcher: ( būtu pēc projektiem paredzama kapitālā renovācija)

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

Vairumam daudzīvokļu māju ir galvenā neatrisināmā problēma, ar saknēm krievu laikos, ka tās apdzīvo cilvēki ar ļoti dažādu ienākumu(arī godaprāta) līmeni.Un tur es neredzu nekādu izeju, jo pasaules praksē tam(sociālisms>kapitālisms) precendentu nav.Katrs, diemžēl, drīkstētu baudīt tādu komforta līmeni, cik naudas maciņā. Kā es savā izcilā vai necilā privātmājā, kad nav uz kuru novelt atbildību par vēsu istabu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jacobs, absolūti piekrītu. Sērijās lielākoties dzīvo cilvēki virs 50, kam tie ienākumi nu tādi ir kādi ir.

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

Atkal beztēma...

Takš siltiniet no iekšpuses cik gribiet, bet kopējais siltums tāpat ir jāatmaksā. Tie nosiltinātie 0.01% nesamazina Tavu rēķinu, bet gan tikai pieaudzina... Ja telpas ir tavas- runājiet takš ar kaimiņiem- rādiet tabulas, skaidrojiet, lamājieties!!! Ja māja ir privatizēta- dzīvokļus neviens neizgriezīs, bet apsiltinot, ierīkojot pareizo apkuri- būs siltums pēc vajadzības un vēlmēm...

RRR...

Link to comment
Share on other sites

Nupat gadus 2 atpakaļ manai "privātmājai" - nestandarta projekts pa 6 dzīvokļiem 2 stāvos, katram sava centrālā pagrabā, taisījām kosmētisko remontu ielas redzamajai pusei, kad ierunājos par to ka tomēr vajadzētu siltinājumu arī, sākās visādi ^&$%^$&%**&* no kaimiņu puses ( par to kā izskatīsies, nebūs labi, dārgāk, utt.) Rezultāts ar lielām astēm dekoratīvs un tik vien jēga kā māja jaunāka izskatās.

Link to comment
Share on other sites

7 stāvs, logi nav mainīti. Patlaban pa logu šķirbām iekšā pūš silto gaisu no jūras. Sēžu šortos un t-kreklā. Ja kādas problēmas ar aukstumu, tad jāiet pie laba, vēlreiz, pie laba ārsta, lai tos puņķus beidzot izārstē. Ak jā, bērni tepat blakus. Man 467-tā

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Neviens no iekšpuses nesiltina. Tas ir vājprāts. Visādas tvaika plēves 'n' staff. Pamēģini pāris dienas ar polietelēna maisiņu galvā pastaigāt, zināsi kā ir dzīvot no iekšpuses siltinātā istabā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Tieši tā, siltināšana no iekšpuses ir lielākais idiotisms kāds vien var būt. Lai sēnīte jums palīdz, veiksmi darbā...

Link to comment
Share on other sites

pamēģini sildīties ar LB produkciju.

Kā ta nu bez tā. Bet 5 mēnēšus vecam sīcim par agru...

 

Un protams neko siltināt netaisos, kaut gan vienu sienu virtuvē, kas skatās uz lifta šahtu nosiltināju kad dzīvokli nopirku. Nezinu kas pa vainu, bet nekādas sēnes nav iemetušās, bet jāatzīst ka labuma ar nekāda...

 

Nu labi, sūds ar siltumu, varu piesildīt biku arī ar latvenergo. Bet gandrīz 2 ls par metru (tas pag ziemā aukstākajos mēnešos), nu bet tas tak ir pi$dec. Daži piemēri iz dzīves - druganam privātmāja 200kvm, kurina ar granulām aukstākajos mēnešos nokurina uz 100ls (attiecīgi 50 saņi uz kvm). Vēl vienam dzīvoklis jaunajā projektā, savs gāzes katls, 50 saņi uz kvm aukstākajos mēnešos. Parasti masveida pakalpojumam ir jāizmaksā lētāk, nevis dārgāk. Huļe tas Rīgas siltuma pakalpojums ir tik dārgs?

 

Nu vienīgais puslīdz reālais pasākums ir radiķu nomaiņa, pret progresīvākiem.

Labots - androidz
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Žaks Noriss, protams, ka siltināt no iekšas ir idiotisms, bet kādi vēl varianti kā tikt padomju projektā pie siltuma? Kaut ko vienoties īpašnieku sarakstā var, ja visi īpašnieki piekrīt un vienojas par kaut kādu apkures apgreidu. Tā kā katru nedēļu ir beztabu sižets par šo tēmu, tad viss izklausās pēc nebeidzama stāsta.

 

Pēc manas pieredzes - jebkurš kopīpašums = lielas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vienīgi var visi kopīgi (50% +1) pielemt par kopīpašuma savešanu kārtībā, siltināšanu, jumta un stāvvadu maiņu. Protams, tas uz gadiem 10...15 paceļ apsaimniekošanas maksu apmēram 2x. Vasarā škrobīgi, bet ziemā gan esot reāls ietaupījums. Apsaimniekošanu parasti ceļ no kādiem 25 sant./kvm uz 55 sant., bet kā zināms, tad apkure nekur šāda tipa mājās nav zem 1.20Ls/kvm. Un 1.20Ls vēl ir maz.

 

Protams, šis viss tikai kopā ar laikam ERAF līdzekļiem, kur pēc renovācijas beigām 50 - 60% atgriež (bankai).

Link to comment
Share on other sites

Nevag galējības ar iekšpuses siltināšanu, vai tad labāk ir bļaustīties pa visu pasauli, nevis izdarīt, to, ko pats var. Savā laikā aukstu ārsienu nolīmējām ar putuplasta (vai kā to sauc) tapeti un rezultāts tomēr bija sajūtams. Un ja siltina nopietnāk, tad vienas vai divu sienu nosiltināšana nepadara dzīvokli par celofāna maisiņu. Sāksies tas pats, kas ar logiem, izrādās jauni logi dažiem arī ir vainīgi celofāna maisiņa efektā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pēc manas pieredzes - jebkurš kopīpašums = lielas problēmas.

Āmen.

 

Būtu skaitītāji uz siltumu nebūtu problēmu! Bet ja tos artļautu ieviest, kā tad nokāst papildus naudu no tiem dažiem atlikušajiem muļķiem, kas turpina maksāt! Rīgas Siltuma juristi šo ideju noraks.

 

Siltināšana no iekšas! Nu nezinu, tā jau tajos 62 kvm nav vietas!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
tu savā dzīvoklī vari uzturēt kādu temperatūru gribi un ja neesi ilgāku laiku mājā tad vari savam dzīvoklim apkuri vispār atslēgt.

 

Nebūs precīzi. Kaut kur bija noteikta min temperatūra, ķipa kaut kas ap 10-16'C.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ediots, tikai tāds sīkums, ka kosmiskā maksa par siltumu mazāka nepaliks :) Atceros, ka dzīvoju centrā un maksāju par siltumu pēc vecām cenām 60-110Ls/mēn par 60 m2. Tagad par māju plānots pēc tekošā patēriņa ne vairāk par 500-600Ls/gadā par 160 m2 māju pēc pamatīgiem siltināšanas darbiem.

 

Varu apbēdināt, ka daudzos jaunajos projektos ir haltūrēts un siltumu zudumi pamatīgi. Iepriekšējā dzīvoklī maksāju izlīdzināto tarifu par gāzi 75Ls/mēn jeb ~700Ls/gadā par 90 m2 itkā siltinātu māju (grīda ziemā auksta kā ledus) - mazāk nekā vecajos projektos, bet kopumā patēriņš ir paliels.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

snukurins, apkuri var izrubīt, ja tev ir autonomā apkure var siltuma skaitītāji ierīkot, citādi par to runāt nav vērts.

 

Un cik bieži šādi izdodas? Bieži vien pusi mājas apdzīvo pensionāri, kas praktiski nekādu līdzfinansējumu nespēj piedāvāt.

Ja māja spēj vienoties,
Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kādas problēmas ir Rīgā, bet Preiļos šovasar nosiltināja 7 mājas.

Un vismaz tajā, kur es zinu, nomainīja visu siltumapgādes sistēmu un salika skaitītājus..

Un nav tā, ka tur dzīvo tikai jaunieši.

Link to comment
Share on other sites

androidz - kurš stāvs? Ja nemaldos, tad 602 siltums nāca no augšas lejā. Attiecīgi 9 stāvs - cepās un vēdina, 1. stāvs - drebinās un sņaukājas.

2Ls/m2? Man pagāšgad aukstājajos mēnešos bi max 1.1Ls/m2 arī 602 sērijā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...