Jump to content

Vajadzigs spogulis


noriss777
 Share

Recommended Posts

Vēl brenda izvēlē ne mazsvarīga lieta - ja nu ir kāds "rats, trauks vai paciņa" fotogrāfs, kuram ir iekrāti noteikta brenda stikli un kurus pa reizei iespējams aizlienēt, tad arī par bodija izvēli (brendu) šaubām būt nevajadzētu

Nepiekritīšu... Ja nu sanāk, ka šī argumenta dēļ jāpērk Soņka?! Es nesaku, ka slikta, bet nu Sony diemžēl ir grūts stāsts... :(

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Faktus studijā. Savādāk demagoģija kā no Saeimas tribīnes. Kāpēc cilvēki nedrīkst izvēlēties Sony, Olympus, Pentax, Panasonic, Leica, Samsung u.c. neprofesionālos fototehnikas ražotājus?

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc nedrīkst Leica es saprotu - dēļ neadekvātās cenas. Kāpēc nedrīkst pārējos - nesaprotu :D

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

The_Saint, "nav vēlams", "neieteikt" un "nedrīkst" ir dažādas nozīmes termini :)

Link to comment
Share on other sites

Fakti diezgan vienkārši - atrodi lietotus stiklus un zibspuldzes un citus pričendāļus tiem ražotājiem.

Pašam bija Soņka - da visi, kam ir Sony vai Minoltas stikli, turās pie tiem kā pie glābšanas riņķa un nelaiž vaļā. Nu tad sanākt pirkt jaunu par kosmosa cenu vai nepirkt vispār.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu par sony, bet pentaksim atrast nekādu problēmu gan jaunus gan lietotus. Veram vaļā ebreju un tik rokam... Un galu galā, cik tad parastam bildētājam tie stikli vajadzīgi - pamata zūms, tele zūms, kāds fikss, macro... tas arī viss, 4-5 stikli.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Paraku intereses pēc pirms kāda laika Minoltas optiku ēbrejā. Man šķiet, ka pieejama. Gan jāatzīst, ka sīkāk nepētīju cik kurš objektīvs labs, bet dabūt varēja un kosmosu ne tuvu nemaksāja.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Nez kādēļ šajā tēmā profesionālas kameras jēdziens saistīts tikai ar naudas pelnīšanas iespēju? Naudu takš var nopelnīt arī ar labu ziepi, ja strādā galva un rokas aug no pareizās vietas- tāpat, kā taksistam ne vienmēr vajag mersi , lai kaučko nopelnītu... :yahoo:

Profesionālās kameras atšķiras ar īpašu korpusa un mehānisma izturību, mitruma- un putekļu aizsardzību, kā arī lielu precizitāti- lai jebkuros apstākļos nepieviltu! Tādēļ tās ir par kārtu dārgākas par amatieru kamerām. Bet pareizi eksponētas bildes kvalitātē graujošas atšķirības nebūs (ar vienāda līmeņa optiku).

 

Manuprāt, pareizākais būtu iegādāt sākumlīmeņa kameru ar "kit" objektīvu. Nestrīdēšos par brendiem, kā kanonists varu ieteikt Canon 1100D ar 18-55 IS. Sākumam vairāk, nekā labi un cenā zem 300 Ls, ir kvalitatīva video filmēšanas iespēja. Piemēram:

 

http://www.discover....ulkameras/34893

 

Ja cilvēkam patiks un nāks saprašana, var lēnā garā apgreidoties- gan uz labāku optiku, gan nopietnāku body.

 

Protams, arī citiem brendiem ir līdzīgas alternatīvas. Bet Latvijas apstākļos pieejamākie tomēr ir Canon un Nikon, arī reālas prof. kameras ražo tikai viņi- tātad ir arī reāla izaugsmes perspektīva. :yahoo:

 

Bezspoguļa kameras pagaidām es ne visai atbalstu. Galvenais mīnuss (priekš manis) - pie cenas un gabarītiem, līdzīgiem minētai spogulenei, operatīva bildēšana spilgtā saulē, skatoties displejā, ir visai apgrūtinoša. Somiņā vai kabatā neiebāzīsi, tātad būtisku izmēra priekšrocību nav.

Tad jau labāk kvalitatīvu un kompaktu ziepi ar lielo sensoru un paplašinātām iespējām - piemēram Canon S100 utml.

 

Man personīgi ir vecais Canon EOS40D ar vajadzīgo objektīvu komplektu un 15x "superzūma" Fuji F-550EXR. Lietoju abus. Ziepis vienmēr ir līdzi maciņā pie siksnas, bet spoguļkamera lielajā somā ne vienmēr gadīsies līdzi vajadzīgā brīdī.

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...