Jump to content

4 GB RAM netiek izmantoti! kapēc?


Copy
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Sākšu ar attēlu (pielikumā) no My Computer - Properties. OS versija - Windows 7 Home Premium 32 bit (legāls).

Kā jau attēlā redzams, tad RAM laptopam ir 4 GB, bet usable uzrādās 2,37 GB.

 

Tad nu jautājums, kapēc netiek izmantoti visi 4 GB?

 

Paldies.

post-64625-0-77856300-1351335638_thumb.jpg

Labots - Copy
Link to comment
Share on other sites

32 Bit rāda tikai ~ 3GB, no kuriem visticamāk tos ~ 700 MB paņem videokarte... :)

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs. Nu 64bit droši vien ka nelikšu, jo nav vajadzības. Geimus nespēlēju. Pats kompīts jau forši lido un problēmu nekādu, es tikai vienkārši pirmīt prātoju kapēc tā, bet tagad viss skaidrs.

Paldies par atbildēm.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir integrētā videokarte, tad no 4GB 32-bitu Win zaudē daudz. Kā redzi vairāk par pustotru gigabaitu aizgājis pa pieskari. Principā, vari vilkt 2GB ārā, nejutīsi.

ar 4GB RAM 64-bitu Win jēga ir likt vienmēr. Izņēmums ir tikai tad, ja ir kaut kas ļoooti specifisks, kas nu nekādi nav pierunājams iet zem 64-bitiem, vai arī ir kāds vajadzīgs devaiss, kuram nav 64-bitu draivera.

Link to comment
Share on other sites

precīzāk ir 32 bit windows stiepj līdz 3,5 GB ramu, rēķini ka windows 7 pats patērē aptuveni 25-30% ramu savām vajadzībām, tā kā USABLE nozīmē, cik tev šobrīd ir brīvs rams spēlītēm un citām darbībām.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

R3ALA1S, kādēļ pienapuikām, kuri par tēmu nesaprot NEKO (absolūti neko, pilnīgu nulli - kā Tu), ir tendence savus prātuļojumus vēl mācīt citiem?

 

32 Bit rāda tikai ~ 3GB
32 bitu versija vairāk par 3gb nelieto

Vienreiz jāizbeidz muldēt šis idiotisms! 32-bit Windows lieto līdz (neieskaitot) 4 GB - tik, cik pamatplate un tās BIOS atļauj! Visbiežāk šī robeža ir novilkta kaut kur starp 2..3,75 GB. Pārējais "apjoms" jeb adreses tiek izmantotas hardware iekārtu adresācijai.

 

no kuriem visticamāk tos ~ 700 MB paņem videokarte...
Ja ir integrētā videokarte, tad no 4GB 32-bitu Win zaudē daudz.

Integrētajai videokartei statiski parasti rezervē 32..512 MB. Lielākus RAM izmērus parasti nodrošina ar DVMT, kas rezervē dinamiski, ja rodas tāda vajadzība.

 

Tepat blakus topikā jau rakstīju par Windows versijām un RAM. Parasta lietotāja gadījumā:

* Ja ir vismaz 4 GB, tad gandrīz obligāti Win7 64-bit.

* Ja ir vismaz 2 GB, tad vēlams Win7 64-bit.

* Ja ir vismaz 1 GB, tad Win7 32-bit.

* Ja ir zem 1 GB, tad WinXP 32-bit.

Link to comment
Share on other sites

! 32-bit Windows lieto līdz (neieskaitot) 4 GB -
Un tagad kaut vienu pamatotu (nevis kaut kur Googlē sazvejotu - tur atradīsi jebko :D)reālu pierādījumu varētu palūgt ? Nu cik ilgi tiks muldētas šādas aplamības ??? 32 bit OS tiešām var iemācīt redzēt, atkārtoju, redzēt, bet nevis lietot/izmantot 4GB RAM - 32 bit OS ar lielākiem RAM apjomiem vienkārši neprot strādāt, maksimums 3,25 - 3,5GB - un jābeidz vienreiz ticēt visādām n-tajās lapās sarakstītām "gudrībām", kur naivai tautai mēģina iestāstīt pretējo. Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
Un tagad kaut vienu pamatotu (nevis kaut kur Googlē sazvejotu - tur atradīsi jebko )reālu pierādījumu varētu palūgt ? Nu cik ilgi tiks muldētas šādas aplamības ??? 32 bit OS tiešām var iemācīt redzēt, atkārtoju, redzēt, bet nevis lietot/izmantot

Gribi pamatojumus un precīzus pierādījumus? Tad pārstāj izmantot kaut kādus jēlus netehniskus terminus kā "redzēt". Ko tas nozīmē, a? Ar to Tu vari aizbāzt muti pārējiem šejienes nejēgām, nevis man. Sāc runāt konkrētas lietas - fiziskā atmiņa, virtuālā atmiņa, adresācija. Un es te runāju par parastajiem OS bez PAE.

 

Virutālās atmiņas limits ir 2 GB. Fiziskās atmiņas limits ir 4 GB gan Windows 7, gan Windows XP. PUNKTS! No OS puses nav nekādu izdomātu 3,5 GB. To nosaka pamaplates perifērija un BIOS. To, ka visai hardware perifērijai ir nepieciešamas reālas fiziskas adreses, Tu vispār saproti? Ja kāds uztaisa pamatplati, kurai priekš hardware adresēm pietiek ar 96 MB, tad pārējie 4000 MB (no 4 GB jeb 4096 MB) paliks izmantojami kā RAM. Un lūk to pašu arī paskaidro pats Microsoft.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Sveiki man ir 8gb Ram kompim un man virsu stav 32-bit windows 7 un man tiek izmantoti tikai 3,48Gb. Cik es saprotu lai izmatotu vairak par 3,5gb man ir jaliek virsu 64-bit windows 7?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

nu vot manai mašīnai ari RAM-4gb bet izmantojas 3,48 tikai šis ir 64biti.

Link to comment
Share on other sites

Esmu uz 32BIT Server 2008R1 piedabūjis strādāt visu 8GB RAM. Patie;šām strādāt, ne tikai zem properties parādīt !

 

Nedaudz crackošanas un viss notiek.

Ar Windows 7 un vista arī tā var.

Ps:

Windows 2000 Memory Support. With Windows 2000 Professional and Server, the maximum amount of memory that can be supported is 4 GB (identical to Windows NT 4.0, as described later in this section). However, Windows 2000 Advanced Server supports 8 GB of physical RAM and Windows 2000 Datacenter Server supports 32 GB of physical RAM using the PAE feature of the IA-32 processor family, beginning with Intel Pentium Pro and later.

Windows XP Professional and Windows Server 2003 Memory Support. The maximum amount of memory that can be supported on Windows XP Professional and Windows Server 2003 is also 4 GB. However, Windows Server 2003, Enterprise Edition supports 32 GB of physical RAM and Windows Server 2003, Datacenter Edition supports 64 GB of physical RAM using the PAE feature.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...