Jump to content

Portatīvā skaņu ierakstu studija, tās komplektācija


DeUld
 Share

Recommended Posts

Interesējos par iespēju nokomplektēt tehnisko nodrošinājumu portatīvai skaņu ierakstu studijai. Manā gadījumā tas nozīmētu datoram pieslēdzamas ārējās ierīces, kuras es varētu mobili transportēt un saslēgt jau uz vietas tur, kur būtu paredzēts ieraksts. Būtībā runa ir par mājas tipa studijas variantu 2- 5 cilvēku/instrumentu grupas sastāvam. Protams, var skatīties, kā rakstīt celiņu pa celiņam, tā papildinot instrumentu vai vokāla buķeti.

 

Tātad kāda šī komplektācija varētu būt, ņemot konkrētas tehnikas vienības un īpaši neaizraujoties ar dārgā gala tehniku, pašu datoru un mikrofonus neieskaitot?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Te jau prasās pēc aptuvenā budžeta, bet man ir aizdomas, ka šādai "portatīvai skaņu ierakstu studijai" lielākās problēmas varētu būt ar telpām un to ietekmi uz skanējumu. Jo visās studijās ir speciālas telpas ar visu no tā izrietošo. Protams nevar zināt cik nopietnā līmenī to vēlies pasākt.

 

vari skatīties gatavas mazbudžeta studijas, kas kopīgs, ar ko atšķirās utt.

[media]

[/media]

 

Pirmais, ko atradu ierakstot nepieciešamo jautājumu :D

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Autor. Ej mācies pamatus. Tad varbūt sapratīsi ko tev vajag. Nebūs sevišķi portatīvs tas viss. Min setups: Portatīvais (varbūt pat Mac). 8 kanālu skaņas karte. Mikrfofoni. Vadi. Statīvi. Kāds ģitāras pedālis. Kombītis. Minimums 3x vienam cilvēkam jāstiepj uz vajadzīgo vietu no mašīnas. Tad vēl nedrīks piestāt kur pagādās. Savādāk 30 sekundēs uzļaki aiznesīs tavas mašīnas saturu.

 

Protams dators+skaņas karte var būt aizvietojams ar kādu portatīvu ierkasta verķi uz HDD+Flash+CD. Gaumes lieta. Meklē variantus internetā un komplektē. 4 ciparu skaitlis tavai studijai garantēts. Ja vien... Netaisīsi DubStepu.

Link to comment
Share on other sites

Protams, skeptiķi par dažiem tūkstošiem ne to vien var iegādāties, tomēr esmu pieticīgāks un to vienu nulli galā droši var nostrīpot no manu vēlmju tāmes. Uzmeklēju sekojošus "brīnumus":

un

Kādam ir bijusi darīšana/pieredze ar šāda veida ierīcēm? Varbūt ir vēl kādi šāda veida varianti testēti?

 

Zoom H4n, Zoom H1 Tascam DR-100 and Tascam DR-07MkII: salīdzinājums pēc ieraksta kvalitātes dzīvajā

Labots - DeUld
Link to comment
Share on other sites

Tā arī būtu teicis ka tev vajag diktafonus nevis ierakstu studiju. Zoom ir spaidīts. Ko teikts? Raksta. No šīs sērijas var pieminēt arī Roland un Yamaha diktafonus.

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Ja nemācēsi apieties, tad arī Aaton Cantar X būs slikts pirkums :)

 

DeUld, sāc ar skaņu ierakstu lietu terminu apzināšanu - googlēšanu un wikipēdijošanu! Tad varēsi noprecizēt savas vajadzības. Kāpēc jūzeriem, kas šo ilgi un pacietīgi koduši, pamēģinājuši, aplauzušies, iemācījušies, būtu tagad jāraksta esseja, kāpēc ZOOM H4n ir labāks vai sliktāks par ROLAND R-26?

 

Tad - uzdodot specifisku jautājumu saņemsi izsmeļošas atbildes. Jo pagaidām tas izklausās pēc: "kas labāks, Audi vai BMW?"

Labots - Jazznfunk
Link to comment
Share on other sites

Kas vienam māte, tas otram meita, un ar tiem terminiem ir līdzīgi; nu, labi, palabošu: vēlos apzināties kvalitātes ziņā iecienītu daudzkanālu (vairāk par trim) portatīvo skaņu ierakstu ierīci, kas nav diktofons, kvalitatīva grupas ieraksta :whistle2: mobilai radīšanai. Terminatorus (tie, kas mīl gudri operēt un cīnīties :scenic: par un ap terminiem, pašu vajadzības būtību atstājot novārtā) lūgums neatsaukties

Link to comment
Share on other sites

Jēdzieni "kvalitatīvs grupas ieraksts" un "portatīvā skaņas ierakstu ierīce" - ir nesavienojami. Protams, ja uzsvars uz vārdu kvalitatīvs ir lietots, saprotot, ko nozīmē kvalitāte.

PC vai laptops+ ProFire 2626 + kaudzīte labu mikrofonu un to statīvu + akustiski pareizi sagatavota ierakstu telpa > un viss notiek.

Link to comment
Share on other sites

Termintators bļin? Tādi gudrīši kāt u, joprojām RCA sauc par banānaiem un 1/4" Plug par jackiem. Uz priekšu! Kas būs tālāk? Diktafonu nosaukt par portable studio. Mārketinga triks no ražotāja, nekas vairāk. It sevišķi ja lieto iekšējos miķus. Tiem miķiem jēga tikai ja raksti telpā gatavu priekšnesumu. Ka vajag vairāk, tad štepselē klāt.

 

Ar ko atšķiras Low-Z ieeja no Hi-Z ieejas, ceru ka zini. Savrīgi zināt mazo kaņas karšu lietotājiem un tādiem "protablo studiju" lietotājiem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...