Jump to content

Maksājuma veikšana ebay.


ArtūrsB
 Share

Recommended Posts

Bieži iepērkos gan ebay, gan citos ārvalstu iveikalos. Parasti maksājot caur paypal konvertācijas rezultātā valūtas kurss sanāk vidēji 2-3 santīmi lielāks nekā ir pie mums. Tādēļ citreiz sanāk pārmaksāt 10-15Ls. Vai ir kāda iespēja kā no tā varētu izvairīties? Piemēram, ja es uzreiz pārvēršu naudu uz konta mārciņās, vai tas ko varētu mainīt vai arī paypal pats autmoātiski ņem tikai LVL? Man šobrīd ir Swedbank studentu Isic VISA karte. Varbūt kāds arī ir par to aizdomājies. Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Šaubos vai no tā tik viegli būtu izvairīties. Ja cik noprotu, tad domā no savas Swed kartes pārskaitīt uz PayPal kontu naudu un maksājumu veikt no paša PayPal konta nevis transferā no Swedbanka, tad šā vai tā, pārskaitot to naudu iznāks manuprāt tas pats, jo viņš šā vai tā konvertēs uz mārciņu vai eiro.

Link to comment
Share on other sites

vai tad pie apmaksas nevarēja uzstādīt, lai konvertācija tiktu veikta jau bankas kontā un uz paipalu sūta jau vajadzīgajā naudā?

Link to comment
Share on other sites

Jā, vienā no tiem apmaksas soļiem var izvēlēties vai veikt konvertāciju pēc PayPal kursa, vai noskaitīt naudu no konta tādā valūtā, kādā norādīta preces cena (piemēram, USD, GBP, EUR). Ja nemaldos, tad tas ir pie Payment Method, un jāklikšķina uz Other Conversion Options. Ilgtermiņā tā var manāmi ietaupīt.

Labots - zils
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nu ja, jāmaina opcija ka maksā pēc bankas kursa, bet jāņem vērā bankas pievienotā komisa, kas parasti ir mazāka kā paypal, bet ne vienmēr, piem. citadelei tā ir lielāka kā paypal.

Link to comment
Share on other sites

Da nu nekāds tur ietaupījums nesanāk! Es te kādu gadu atpakaļ tieši par šito sāku prātot - parēķināju bišku, un sanāca, ka uz 100Ls vērtu preci, atšķirība vai maksāt ar PayPal konvertāciju, vai caur Swedbank i-banku pārmest uz dolāriem un tad maksāt no tiem, sanāca kaut kādi ~2.10Ls no gala summas. Tie 2% nav tā vērti, lai tērētu savu laiku un čakarētos - kaut vai tā iemesla dēļ, ka beigās tāpat PVN muitā vēl būs jābleķo un degviela jādedzina, lai līdz tai Mārupei aizkultos un preci izņemtu.

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

PVN ja jāmaksā tad jāmaksā, uz muitu ja jābrauc tad jābrauc, neatkarīgi kā, kur un vai vispār maksāji.

Link to comment
Share on other sites

PVN ja jāmaksā tad jāmaksā, uz muitu ja jābrauc tad jābrauc,

Nu lūk - un tieši tādēļ, ka mana 100Ls prece beigu beigās tāpat man izmaksās

  • 100Ls caur PayPal
  • + 21Ls PVN muitā
  • + vismaz pāris lati, ja ievadmuitas nodoklis preču grupai gadījies
  • + kādi 5Ls par degvielu līdz Mārupes muitas noliktavai
  • + vismaz divas stundas mana laika, kas arī maksā naudu

Redzi - uz šo jau vismaz 130+ Latu rēķina tie +/- 2 Ls ir pilnīgas kapeikas, lai vēl sēdētu ibankā un valūtas konvertētu šurpu turpu, un komisijas maksātu.

Link to comment
Share on other sites

ibankā tev nevienu brīdi nav jāsēž - konverts notiek pie apmaksas, ja vienreiz nomaini konvertēšanas vietu, tad nākamreiz tev nav jāizdara neviena lieka darbība.

Link to comment
Share on other sites

Cik tad laika aizņem tā "čakarēšanās", 30 sekundes no tava laika saklikšķināt pareizās opcijas? 30 sekundēs "nopelnīt" divīti manuprāt nav slikti, pusdienas sanāk.

Link to comment
Share on other sites

čakarēšanās tā nav, bet vajag pārbaudīt savā bankā vai tas ir izdevīgi. Ir bankas, kas uzliek papildus komisiju par naudas konvertāciju karšu darījumiem. Kurss ir it kā izdevīgāks, bet papildus komisija var to pārvērst par neizdevīgu.

Link to comment
Share on other sites

Ja kartes konta valūta ir USD un tajā valūtā notiek maksājums, tad nav nekādas konvertācijas maksas.. ja konvertē no LVL (kartes konta) un veic maksājumu USD.. tad katrā bankā, katrai kartei cenrādī ir noteikts konvertācijas %. No tā nekādi neizvairīties.

 

Man paypal ir norādīti USD/EUR/GPB.. un konvertācijas maksu maksājumam piemēro tikai pati banka. PAYPAL ir tikai starpnieks maksājumam.

Link to comment
Share on other sites

postal1188

Man interesē, kā ir ar seb banku?

Labprāt salīdzinātu pac, bet nevaru atrast paypal maiņas kursu :(

 

Tātad sanāk izdevīgi šis augstāk apspriestais varjants ar seb banku jeb nē?

Link to comment
Share on other sites

SEB:

Valūtas konvertācijas uzcenojums, ja kartei piesaistītā pamatkonta valūta nav vienāda ne ar darījuma valūtu, ne SEB bankas norēķinu valūtu (Latvijā - Ls, ārvalstīs - EUR) 2%

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

 Nav īsti piemērota tēma, bet jaunu sākt negribēju.

 Šad tad ko nopērku ebay. Pārsvarā viss izdevies bez problēmām. Šoreiz sanāca tā ne visai smuki. Domāju, ka kādam no forumiešiem ir kas līdzīgs gadījies, varbūt padalīsies pieredzē. Tad, lūk, nopirku augusta vidū vienu figņu, lētu (~4$). Kaut kā aizkavējās stipri sūtījums, rakstīts pardevēja (no Honkongas) aprakstā, ka sūtījumi iet līdz 3 nedēļām. Trīs dienas atpakaļ apskatījos ebay lapā, tur man brīdinājumi, atstājiet feedback vai pieprasiet atvērt case. Neesmu neko saņēmis, atvēru case, kur tā arī uzrakstīju. Tur atbildēja gaidīt no pārdevēja atbildi, ja 3 dienu laikā nav, atgriezīs naudu. Šodien kā reiz apritēja trīs dienas, man pienāk epasts no ebay, lai slēdzu ciet case un man atgriezīs naudu, ko arī izdarīju. Manā Paypal kontā viss atspoguļojās, nauda atgriezta. Nu ko, sīkums, bet šodien pēcpusdienā pastkastītē aploksne ar pasūtīto figņu, turklāt ķīnietis nezin kāpēc divas vienādas figņas ielicis, vai bija nokavējis ar izsūtīšanu un tā izrādīja atvainošanos, vai vienkārši sajaucis ko.

 Un šajā brīdī man nabaga ķīnieti palika žēl. Es vēl diezgan svoločīgu negatīvo feedbacku par viņu ierakstīju. Izdomāju, lai nemocītu mani sirdsapziņa, atmaksāšu viņam, bet izrakājos pa ebay, nav tur atrodama iespēja to izdarīt. Pat sakontaktēties ar to ebay nevar, viss caur izvēlnēm, kā nonāk līdz manam pasūtījumam, tā sorry, jūs neko te nevarat komentēt, jums nauda atgriezta un viss.

 Varbūt, stulbi sauztraucos, bet nevaru sev piedot, ka esmu to ķīnieti apbižojis, kaut gan, kā es varu zināt iepriekš, ka sūtījums jau gandrīz klāt, turklāt, lai dabūtu atpakaļ naudu, tur ir laika ierobežojums, ja nemaldos 45 dienas kopš pirkuma brīža.

Jūsu domas?

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Lai kaut ko tur salabotu (tojestj, izlabotu) Tu iztērēsi daudz laika un nervus.

Mans ieteikums - priecājies par to kas ir un aizmirsti :)

 

Ja tomēr gribi samaksāt par to herņu, tad aizsūti Čainīzeram message, ka tomēr beidzot esi saņēmis un ka atvainojies un ka labprāt samaksātu. Nopērc vēlreiz to mēslu un saki, lai nemaz nesūta - ieraksti atsauksmi, ka viss ok un paldies.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies, DAFUQ. Taisnība jau ir. Tā figņa, toč, nav tā vērta, lai tagad noņemtos ar kaut kādu saraksti. Aizmirsīsies šitais un būs miers. Sapārdzīvojos tik, ka to briesmīgo feedbacku uzrakstīju. A varbūt pelnījis bija šis, kavējās ar izsūtīšanu, moš vēl nodomāja - no kādas čuhņas man te pasūtījums, beigās sanāk - tā viņam vajag. Ko ta pats 3 dienas nereaģēja uz pieprasījumu no ebay. Būtu uzrakstījis, lai pagaida vēl, būtu gaidījis un galā vēl slavējumu no manis dabūtu. Vienīgi, tikko ienāca prātā, vai tur no pārdevēju puses mani, pastāvīgo pircēju, nevar kaut kā iezīmēt kā nevēlamo. Nezinu. Lai gan 4 $ priekš viņiem, iespējams, ir tāds sīkums, ka viņi nemaz nepamirkšķina aci.



Palasījos tikko pa buržuju lapām. Šitādi gadījumi ir pilns, nekas neparasts. Ebay ar Paypal uz vienu roku sadarbojās un žmiedz ebay tirgotājus, izlasīju vienu tirgotāja bēdu stāstu, noņēma naudu šim pat pēc vairāk kā pusgada, jo pircējs sācis kasīties, ka prece neatbilst aprakstam.

Link to comment
Share on other sites

Neuztraucies un aizmirsti, es saprastu būtu runa par lielām naudām ,a te kapeikas, pff. :D

Labots - cFix
Link to comment
Share on other sites

cFix, tā arī darīšu. Man arī ir zināma pieredze par zaudētām naudiņām (mazām), piemēram, tie paši divi lati. Iestāde viena apčakarēja, varēja atgūt, jāraksta iesniegums, jāsūta. Piemetu, cik laika iztērēšu, galīgi nebija tā vērts. Lētāk bija nelikties ne zinis.

Link to comment
Share on other sites

dariet, dariet tā bērni un arvien vairāk Latvija būs melnajos sarakstos uz kuriem čainīzers nesūta, malači.  Pirmkārt, celt case pēc 3 nedēļam ir nesmuki, 2-3 nedēļas jau ir ideāla piegāde, gaidīt vajag mēnesi +1 nedēļu vismaz.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es šādos gadījumos aizsūtu pārdevējam ziņu ka vēlos atgriezt naudu.Viņi atsūta paypal e-pastu un pārskaitījumu veicu bez ebay starpniecības(pa tiešo caur paypal).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

gaidīt vajag mēnesi +1 nedēļu vismaz

Gaidīts tika 40 dienas. Ja pārgaidītu 45 dienas, zustu iespēja uz naudas atgriešanu.

Zh, negribu būt negodīgs, pat ne negodīgs, vienkārši nekāda prieka vairs nav par pasūtīto štruntu, ja ir tā sanācis. Atradu ebay iespēju sakontaktēties ar pārdevēju, uzrakstīju viņam, ka gribu samaksāt. Nav tik traki, nebūs Latvija melnajos sarakstos.

bio dio, tavs ieteikums labs, tā varbūt būs jādara, ja izdosies nodibināt kontaktu ar ķīnīzeri. Ņihrena viņš nereaģē uz vēstulēm, citi pircēji arī atsauksmēs sarakstījuši, ka nekādu komunikāciju. Kas zin, nemāk angliski, varbūt. Iedomājieties, uzsākt saraksti ar ķīnieti ķīniešu valodā (lietojot hieroglifus), kā mēs justos tādā situācijā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Gadās arī, ka 2 mēneši paiet. Ar to jārēķinās.

 

Nu neesmu es tik pieredzējis ebay pircējs, lai zinātu, ka mēdz sūtiījumi nākt tik ilgi. Visi līdz šim atnākuši ilgākais mēneša laikā. No Ķīnas arī diezgan ātri ir nākuši. Visvairāk sajūsmina, cik ātri strādā ASV pasts. Mana pieredze, ka no ASV atnāk sūtījumi pat ātrāk nekā no UK.

Un nav jau pirkuma summa, ko te pazaudēt, tas noteicošais. Tas ir kā maziem bērniem, ieraugi mantiņu, sagribās viņu, pasūti viņu, gaidi, beigās priecīgs sagaidi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas zin, nemāk angliski, varbūt. Iedomājieties, uzsākt saraksti ar ķīnieti ķīniešu valodā (lietojot hieroglifus), kā mēs justos tādā situācijā.

Nu, te Tu kļūdies - ja reiz grib tirgot, tad jārunā tādā valodā, kādā runā pircējs.  

Link to comment
Share on other sites

 

 

ja reiz grib tirgot, tad jārunā tādā valodā, kādā runā pircējs

 

Problemātiskāk man, vācu valodas nepratējam, ir iepirkties vācu interneta veikalos, iet runa šeit par tiem, kas pārdot arī uz Latviju. Nav tie vācieši tik atsaucīgi pret angļu valodu. Cīnos ar google tulkotāja palīdzību, kaut kā tā. Nezinu, kā būtu ar Franciju, laikam vēl grūtāk. Nav nemaz tie globālie ne angliskie interneta veikali tik ļoti viegli piedabūjami uz komunikāciju angļu valodā. Te atkal tikai mana pieredze, iespējams, citiem ir bijis savādāk.

Link to comment
Share on other sites

Pāris reizes esmu pircies pie vāciešiem, vienu reizi austrijā un francijā (tas pats ebays) - visi kā mīļie runā angliski.

Link to comment
Share on other sites

 

 

visi kā mīļie runā angliski

Tas ir ļoti labi.

Man bija pirkšana no viena vāciešu internetveikala (pirku trīs reizes). Tā viņu mājas lapa tikai vāciski, nekas angliski. Turklāt maksāšana tikai ar bankas pārskaitījumu. Atceros, zvanīju vakarā uz savas bankas klientu apkalpošanas numuru un mēģināju skaidrot, kas tas, kas šitas, arī bankas meitene, uzreiz visu nezināja. Slikti ir nezināt valodu, piekrītu. Vajadzēja man kaut ko veikalā noskaidrot, pa epastu jautāju angliski, atbildēja pēc vairākām dienām angliski, sajūta radās, ka ar angliski rakstošajiem tur komunicē viens konkrēts darbinieks, kas katru dienu nav. Tikt galā jau var, neko nesaku, paša vien trūkums, nezinu vācu valodu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

+ kādi 5Ls par degvielu līdz Mārupes muitas noliktavai

Vajag sūtī caur Latvijas pastu, tad jamaksā vietējā pasta nodaļā + 1Ls par pakalpojumu. 

Link to comment
Share on other sites

Atvainojos, ka svešā tēmā sāku savus komentārus par citu tematu. Virsraksts tēmai tikai piemērots. Sanāca iedarbināt jau sen apklusušu tēmu. Re, biedrs Gints_lv atbildēja gadu vecam komentāram. Vēlreiz atvainojos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man bija pirkšana no viena vāciešu internetveikala (pirku trīs reizes). Tā viņu mājas lapa tikai vāciski, nekas angliski

 

valodas protams bagātība, bet google translate nefunkcionē?

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet google translate nefunkcionē?

funkcionē jau, funkcionē. Man nesen pirkšana zviedru internetveikalā bija. Aizmirsu, kā tas zviedriski. Google translate iztulkoja uz "etiķete", kaut jābūt "ražotājs". Kādreiz ņemos tā - iztulkoju no sākotnējās valodas uz angļu valodu vai krievu valodu, tur tas tulkojums sakarīgāks. Ja par google translate - super lieta, bez kuras nebūtu iedomājami mani pirkumi neangliskajos internetveikalos.

 

Ā, citas lapas (gadās) nemaz tā viegli nav tulkot. Chrome uz tulkošanu neņem. Iznāk čakarēšanās, kopējot pa maziem teksta fragmentiņiem uz to google tulkotāju. Taču - internetā spēks, nevar neviens cilvēks zināt tik valodu, cik zina google tulkotājs.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā. Krieviskais arī nesalīdzināmi labāks sanāk par latvisko. Bija gadījies pat japāņu hieroglifu lapu uz angļu valodu pārtulkot, sanāca daudz maz lasāms teksts. Japāņu -> latviešu nekas nesanāca.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādreiz ņemos tā - iztulkoju no sākotnējās valodas uz angļu valodu

Esmu vācijā pircis ļoti daudz preču un VIENMĒR google translate tulkoju no angļu uz vācu un otrādi, nekad pa tiešo no LV. Tulkojumi sanāk krietni sakarīgāki. 



 

 

iepirkties vācu interneta veikalos, iet runa šeit par tiem, kas pārdot arī uz Latviju.

Kāda atšķirība, ja sūta tikai pa vāciju, tad jāizmanto  LBSS pakalpojumi.

Link to comment
Share on other sites

tad jāizmanto LBSS pakalpojumi.

ivo, pastāsti, lūdzu, par šito. Nezinu tādu. Vai tas ir tikai no Vācijas pērkot? Vai arī no citurienes? Bija man dažus gadus atpakaļ nāve sagribējies vienu lietu, bet šie uz Latviju nesūtīja, paliku gribot. Būtu zinājis, ka kas tāds ir, būtu noderējis. Zināju vienu servisu ASV, to izmantojot varēja no jebkura ASV internet(un ne tikai)veikala pirkt uz jebkuru valsti. Tikai tie uzcenojumi caur viņiem bija nejēgā dārgi.

 

Atradu googlē http://www.minstere.de/index.php?cmd=1 Vai šitais? Jāpalasa, ļoti interesanti.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

 

Šad tad ko nopērku ebay. Pārsvarā viss izdevies bez problēmām. Šoreiz sanāca tā ne visai smuki. Domāju, ka kādam no forumiešiem ir kas līdzīgs gadījies, varbūt padalīsies pieredzē. Tad, lūk, nopirku augusta vidū vienu figņu, lētu (~4$). Kaut kā aizkavējās stipri sūtījums, rakstīts pardevēja (no Honkongas) aprakstā, ka sūtījumi iet līdz 3 nedēļām. Trīs dienas atpakaļ apskatījos ebay lapā, tur man brīdinājumi, atstājiet feedback vai pieprasiet atvērt case. Neesmu neko saņēmis, atvēru case, kur tā arī uzrakstīju. Tur atbildēja gaidīt no pārdevēja atbildi, ja 3 dienu laikā nav, atgriezīs naudu. Šodien kā reiz apritēja trīs dienas, man pienāk epasts no ebay, lai slēdzu ciet case un man atgriezīs naudu, ko arī izdarīju. Manā Paypal kontā viss atspoguļojās, nauda atgriezta. Nu ko, sīkums, bet šodien pēcpusdienā pastkastītē aploksne ar pasūtīto figņu, turklāt ķīnietis nezin kāpēc divas vienādas figņas ielicis, vai bija nokavējis ar izsūtīšanu un tā izrādīja atvainošanos, vai vienkārši sajaucis ko.  Un šajā brīdī man nabaga ķīnieti palika žēl. Es vēl diezgan svoločīgu negatīvo feedbacku par viņu ierakstīju. Izdomāju, lai nemocītu mani sirdsapziņa, atmaksāšu viņam, bet izrakājos pa ebay, nav tur atrodama iespēja to izdarīt. Pat sakontaktēties ar to ebay nevar, viss caur izvēlnēm, kā nonāk līdz manam pasūtījumam, tā sorry, jūs neko te nevarat komentēt, jums nauda atgriezta un viss.  Varbūt, stulbi sauztraucos, bet nevaru sev piedot, ka esmu to ķīnieti apbižojis, kaut gan, kā es varu zināt iepriekš, ka sūtījums jau gandrīz klāt, turklāt, lai dabūtu atpakaļ naudu, tur ir laika ierobežojums, ja nemaldos 45 dienas kopš pirkuma brīža.

Sagribējās piektdienas vēlā vakarā uzrakstīt, kā man beidzās, pareizāk teikt, nebeidzās šis gadījums. Uzrakstīju ķīnietim, tavs sūtījums atnāca, bet, sorry, par vēlu, es jau tiku pieprasījis case, ebay atgrieza man naudu, esmu atstājis negatīvu feedback, gribu tev atgriezto naudu samaksāt. Ķīnietis, toč, bremze, vairākas nedēļas pagāja, tad man raksta, prieks viņam, ka es saņēmu preci, ka viņu painformēju, viņš prasīs ebajam, lai šie piedāvā man salabot manis atstāto feedbacku. Pagāja vēl labs laiciņš, pienāk man epasts no ebay, ka pārdevējs lūdz feedback labošanu. Man kā akmens no sirds novēlās, kad salaboju to savu atsauksmi no negatīva uz pozitīvu, ļoti saslavēju nabaga ķīnieti savā atsauksmē. Rakstu atkal ķīnietim, gribu samaksāt, kā man to izdarīt. Bet šis neliekas ne ziņas. Trīsreiz jau aizrakstīju, ka vēlos norēķināties par saņemto preci, tak, laikam, tie štrunta 4$ viņu neinteresē. Viņam svarīgāk, lai es to negatīvo atsauksmi pārlaboju, ko arī izdarīju. Tāda, lūk, man sanāca pieredze ar pirkšanu ebay. Nākamās reizes nesatraukšos, ja no ebay pirkums nāk stipri pa ilgu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...