Jump to content

sat TV komplekts iesācējam


Jan4yks
 Share

Recommended Posts

Sveiciens. Iespējams veltīgi uzsāku jaunu tēmu, jo sekos-tas jau forumā ir apspriests, googlē sameklēt nemāki? utt., bet palasījies esmu un gribetu atrast piemērotāko variantu, ja tāds maz eksistē.

 

Tātad, dzīvoju laukos, nekādu kinoteātru vai boulinga zāļu te nav izņemot zveju un pļēgurošanu uz veikala kāpnēm, citu izklaides iespēju nav. Tuvojas ziema, brīvākais gadalaiks un vakaros varētu vismaz kādu kvalitatīvu raidījumu palūrēt. Pašlaik rīcībā ir tv ar iebūvētu dekoderi un 4 programmām, kurās praktiski nav ko redzēt, pat laika ziņas visas šķērsām stāsta, tad vēl ir tele2 mobīlais internets(labāku te neatrast), ja paveicas, meneša beigās var ievilkt nāsīs kādas trīs filmiņas, kamēr aptiek, ka pārsniegts limits un neuzliek ierobežojumu. Tātad online kaut ko palūrēt arī atkrīt.

 

pietiktu ar kādiem 4-5 kanāliem, nat geo, discovery, kādu sportu, kādu svaigāku filmu kanālu, NE kārtējos krievu mentu seriālus vai meksikāņu debīlās klonetās ziepenes un vel varbūt kādu mūzikas kanālu, uz kuru parslēgt kad citur reklāmas.

 

Palasoties sapratu, par velti tādus neraida un jānodarbojas ar dravniecību, kas arī ir pati tumšākā bilde šajā lauciņā.

 

1. bez interneta to nekādīgi nevar, vai ne?

2. tele2 mobīlais internets šai lietai der, bet jāpērk vēl kāds rūteris, jo pa taisno pie uztvērēja piemaukt nevar?

3. ja šim pašam tele2 mob netam patīk pašam bieži diskonektēties, tad arī skatīšanās nesanāk?

4. kadi dzelži jāizvelās lai būtu pēc iespējas mazāka čakarēšanās, ja ņemu no http://www.pult.lv/category/768/, to ntvplus komplektu, tad šis pats kantoris nodrošina arī to medu?

5.kā notiek apmaksa, jāmaksā katru mēnesi caur banku vai var gadā reizi uz rokas atskaitīt vajadzīgo un vairāk neuztraukties par rēķiniem?

6.Kā to visu visoptimālāk īstenot, lai redzētu minētos kanālus un lai būtu pēc iespējas mazāk verķu un kabeļu pa māju piestaipītu, jeb nav ar tādiem nosacījumiem nekas nav iespējams un labāk par to aizmirst?

7. kā ir ar kaitīgumu veselībai? no tv nāk starojums, sat uztvērējam savs starojums un ja vēl internets reizē jādarbina, izklausās neomulīgi.

 

piebildīšu, ka viasat neinteresē, gan redzot, kā radinieki ar viņiem mokās un principa pēc, ka gadā vismaz 3x pamanās piezvanīt un uzpiest savus pakalpojumus.

būtu apmierināts ar Lattelecom VTV populārzinātnisko paku par 2.20 naudiņām, bet vienu pašu nevar un jāņem vēl klāt pamata paka par 5ls.

 

atvainojos par tādu palagu, bet varbūt kāds var ko ieteikt

Link to comment
Share on other sites

Neber jau uzreiz sev pelnus uz galvas :)

Latviešu valodā kā reiz šis ir gandrīz vienīgais resurss netā par sat tēmām.

 

1. Nevar gan, kaut vai ar mobilo internetu bet ar internetu. Tie varianti ar dīvainas kartiņām vair neatvērs Tevi interesējošos kanālus.

2. Der, tikai pa tiešo USB 3G puļķi ne katrā sat tjunerī iespraudīsi - lētākajos toč ne.

3. Katrs diskonekts, kas ilgāks par 10sekundēm, garantē sastingušu bildi vai melnu kvadrātu.

4. Tie HTB+ komplekti ir "pusoficiālie" ar legālo karti. Tur medu nekādu nevajag. Bet ir jāmaksā ikmēneša abonenta maksa. Triatelim laikam gan tā kartiņa bija uz gadu, tad atkal jāņem uz gadu. pult.lv produkta aprakstā tas kaut kā palicis aiz kadra...

5. Jā, ikmēneša, paypal, webmoney, arī banka. Dažviet var maksāt uzreiz par pusgadu vai 3 mēnešiem - tad sanāk drusku lētāk mēnesī. Varbūt kaut kur arī var uzreiz par gadu.

6. Vienam TV vai diviem? Var pats darīt, var kādai firmai to uzticēt. Ar šī foruma padomiem ne viens vien pats sev ir sat uzlicis.

7. Tu tādā veidā smalki joko? Tevis minētais starojums pastāv arī bez tā (labi, TV neko nestaro ja nav ieslēgts), lieto tu sat un mobilo inetu vai nē.

 

Nav īsti skaidrs uz cik TV to lietu vajag - 1 vai 2 un cik naudiņas mēnesī gribi atdot par kāroto.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Atvainojos par iespējamu off, bet...

Vai tiešām ir vajadzība pēc sat? Vidējs sat kmpl.izmaksās ap 200Ls (kļūdos?), saslēgšana, medus, ko beidzot skatīties...?

200 / 5 (VTV) / 12 mēn = cik sanāks beigās pa 3-4 gadi? A cik medus un tam i-nets?

 

Atvainojos, bet nav noskaņojuma. :(

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Autor! Nu ja ir interese tikai skatīties tad ņem VTV ekonomisko paku + visas tematiskās, vari pagaidīt kad parādīsies nākamais atlaižu variants. Nu tad kopā būs kādi Ls 7. No citas puses, ja tā lieta interesē, tad kāpēc gan nepaņemt Normālu SAT komplektu, nu jā, vismaz Ls 200, var arī rūteri iegādāties interneta sadalei pa māju. Galu galā ir jāsamaksā tikai vienu reizi, pēc tam tikai iet enjoy. Vēl pastāv ss.lv portāls, kur, ja ilgāk pagaidīt, gadās labi piedāvājumu.

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Medus tiek tecināts caur TP-LINK TL-MR3420 ar Huawei e172 modema LMT interneta konfigurāciju. Ir ok, pat pie GPRS datu pārraides ātrumiem.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, palika skaidŗāka ta bilde. Tagad var domāt tālāk. Iesākumā jau vienam TV, ja tā lieta aizietu, tad jau varētu arī otram pēcāk piekombinēt.

 

Jā, iespējams, ka lētāk un ērtāk būtu piķot tos 7lvl lattelecomam, bet principa pēc(nez esmu savādāk audzināts vai vienkārši dīvains) negribu maksāt par to ko nevajag. No otras puses gribās pamēģināt ko jaunu, interesē tomēr arī tādi dzelži un paķimerēšanās, bet ne līdz tādai robežai, kur katru otro dienu uztverējam jāpāršuj FW, jāskenē kanali pa jaunu utml :)

 

Uz vietas īpaši neviena spečuka nav, ir viens krievu tautības speciālists trenuškās, bet no klientu stāstītā sapratu, ka uzliek FTA komplektu, un gadā div reizes nākot ķip atkodēt kanālus un ieraut piečuku nāsīs. Onka saka oi Man atnāk fiksi visu atkodē un skatos talāk, apskatoties viņa kanālu listi, kaut kādi standarta 47 rus un arābu kanāli, onkam saku šos tak bez maksas var uztvert, bet viņš: nē, man puiss atnāk visu atkodē un tikai 5cīti paņem. Ko ar onku daudz izstrīdēsies, vismaz sapratu, ka man tāds speciālists neder.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Nu tad paņem lietotu Viasat komplektu (ss.lv to var par kādiem Ls 5-10 atrast, vai pat kāds bootsts var uzdāvināt), uzstādi, vēlāk pieliec dažas galvas klāt, kādu laiku paskaties FTA, tad, ar laiku, ja luste vēl būs, varēsi apgreidoties.

 

Edit: Kur dzīvo ja nav noslēpums? Es domāju, ka man ir lauki, bet pēc tevis teiktā sanāk, ka tev ir vēl trakāk :)

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Tajā galā kur Slate, Leimaņi, Aknīste

Link to comment
Share on other sites

ne līdz tādai robežai, kur katru otro dienu uztverējam jāpāršuj FW, jāskenē kanali pa jaunu utml

Ar to nodarbojas tikai tie, kuriem tas ir hobijs.

Var pilnīgi mierīgi uzlikt 1x un neiespringt.

 

P.S. Labs medus arī savus 5-7Ls mēnesī maksās...

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Vidējs sat kmpl.izmaksās ap 200Ls (kļūdos?), saslēgšana, medus, ko beidzot skatīties...? 200 / 5 (VTV) / 12 mēn = cik sanāks beigās pa 3-4 gadi?
Nu ja labi grib var salasīt labu komplektu pa 130Ls +medus ap 3ls. Un ko tad lai nesaka cilvēki kas lieto viasat pa 17.50mēnesī kur tiešam nav ko redzēt.Un tad cik salasīsies pa gadiem 3. Autoram kā sākuma komplektu ieteiktu Amiko,cirkulāro galviņu un 90cm šķīvi uz 36grādiem.Kad pamati būs apgūti tad var paņemt 1.1m šķīvi un likt pārējās galvas.Un arī bez medus ar šito Fat kanālus pietiekoši redzēsi +pastāv vel atslēgas.

 

Jā man kopā pa medu uz vienu TV sanāk 5.6LS vidēji mēnesī pēc kursa.

Link to comment
Share on other sites

Jan4yks

Pareizi tev jau puiši raksta, ka tās cenas nemaz tik lielas nesanāk.

HD sattv uztvērējs ~70,-

SD90 šķīvis ~10,-

LNB ~3,-

Kronšteins 200 KR ~3,-

Kabelis ~1,-

Citi sīkumi ~1,-

Kopā ~88,-(Pirmais solis lai skatītos brīvos un zināmu skaitu nosacīti kodētos kanālus)

Tālāk cena atkarīga kā realizēsi internetu, jo pietiek jau ar vienu 3G USB modemu uztvērējā.

Link to comment
Share on other sites

Es ieteiktu sakt ar dm500s kasti pa15 lidz20 ls un ntv shari pa 3$ 45 ls ieklausies mierigi + ruteris. Pec tam upgreidosies pieliksiksi 3 galvaino un busi ciema sat ekspert

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kā jau teikts, GM 990 un citi Spark tipa uztvērēji darbojas ar daudziem 3G USB modēmiem -

Huawei E150, E153, E160G, E1750, E171, E173, E1550, E1752, E1820, E352, E367, E169

Var nopirkt arī šādu ķīniešu brīnumu, http://www.scobuy.co...f4-p-11935.html

kurā pa taisno spraužas SIM karte.Trafiks atslēgu saņemšanai tiek tērēts 100-130 kB stundā atkarībā no lietotā EMU un kanālu pārslēgšanas biežuma, tā ka summa nav liela.Kvalitatīvs medus populārākajām paketēm (4,8E ;p0rn 9E un 13E; 36E; 60E; 75E; 85E) arī nemaksā vairāk par $4 , ņemot uz ilgāku laiku.Iesākumā tik daudz bļodu jau arī nevajadzēs!

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

Tomēr varu piebilst, ka vēl tagad pirkt ne pat MPEG4, lai pat par pusvelti un DM500 klonveidīgo, manuprāt, ir pagātne.Vismaz visiem saviem paziņām un citiem palīdzības prasītājiem tos esmu nomainījis pret ko šodienai atbilstošu.

Link to comment
Share on other sites

Pag, jautājums tak bija par iesacēja komplektu. Kas tad vainas 500 drīmam? Lietotu var nopirkt lēti, skaidri zināms, ka medus tecēs bez aizķeršanās un pilns internets ar instrukcijām, kā tās lietas jādara.Iesācējam jāsākar pamatu apgūšanu, nevis uzreiz jāpērk jaunākā modeļa HD uztvērēju un tad jāsēž forumos un jāštuko,kapēc šitā programa karās, tā gļuko un vispār izrādās, ka konkrētais aparāts ir sū** Jacobs, Tu ar to lietu ņemies nopietnā līmenī, bet vai tavi paziņas spētu uzkobfigurēt Tevis liktos HD uztvērējus? Protam,ja ir čoms,kurš var palīdzēt, tad nav problēmu, bet Jan4ukam ta tādu nav.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, piemēram, tas pats 70 latu GM990 ar orģinālo softu iesācējam ir krietni vienkāršāks par 500 drīmveidīgo, bet dod lielākas iespējas u.c. labumus.Arī info netā papilnam.

Link to comment
Share on other sites

Es neesmu pret tehnikas progresu un arī uzskatu,ka vajag pirkt MPEG4 uztvērēju, bet ja budžets ierobežots, tad arī 500 drīms pa latiem divdesmit derēs.

Link to comment
Share on other sites

Lai izmantotu medus tecināšanu, obligāti interneta pieslēgumu vairs nevajag. Dažs labs serviss piedāvā pakalpojumu, kur viss notiek izmantojot tikai satelītu. Sīkāku infu var atrast goglē.

Link to comment
Share on other sites

es mācijoos uz dm500s un uzskatu ka ja pa 15ls tādu var dabūt, tas ir daudz efektivāk nekā uzreiz pirkt kkadu pusizdevušos un pēc 1gada aizmirstu (Azbox piemērs) tuneri. max lēti un ar ideālu funkcionalitāti ir dm500s, un tādi Jacobi tev vinju par tiem 15ls pārdod un visi ir laimīgi.

shara caur sat, davai parādi kur uz 36e es varu priekš 36e dabūt šaru. absaluts tev!

Link to comment
Share on other sites

Gix droši vien bija domājis par atslēgu saņemšanu no 36E.Cik zinu, tās nāk tikai no 31,5E; 39E un 90E , un mēs atrodamies uztveršanas zonas malā

http://www.satbeams.com/footprints

Neesmu tajā visā iedziļinājies, tikai domāju, ka varētu būt problēmas ar signāla stiprumu , liekot 31,5 vai 39E multifīdā ar 36E, un 90E vēl jo vairāk- jāliek jauns šķīvis, ko ne vienmēr var izdarīt.Un iesācējam šī metode nebūt nav vienkārša- vēl vajadzīgs arī papildus DM500s kā modēms.Turklāt minētais serviss nebūt neizceļas ar labu kvalitāti un attieksmi pret klientu (runa par parasto Ineta medu).Droši vien stabilāk būs normāls strops caur 3G modēmu + rūteri.

Jacobs- daudzus klientus neparko nepārliecināsi, ka vajag mainīt veco labo DM500s vai OB+LCB pret kaut ko jaunu!Kāpēc izmest naudu, ja tāpat rāda visu, ko man vajag!?

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

ahā. tātad, ja gribu to lietu nopietni, tad jāņem Golden Media 990 uztvērējs ar usb 3g, vismaz 90cm paplāte un jāstutē uz 36E

ja vienkāršāk un bez papildu izmaksām, tad 500tais drīms un paplāte ar 3 galvām

 

Paldies visiem par viedokļiem

Link to comment
Share on other sites

Atvainojos par beztēmu...

 

Lai izmantotu medus tecināšanu, obligāti interneta pieslēgumu vairs nevajag. Dažs labs serviss piedāvā pakalpojumu, kur viss notiek izmantojot tikai satelītu. Sīkāku infu var atrast goglē.

 

Ja es tomēr neesmu draugos ar googles tanti (nesaprotu ko kur kā uz kāpēc)- Latviski var saņemt info?

 

Sory...

Link to comment
Share on other sites

Aha, viss ir krieviski, bet var izmantot googles tulku, saprast jau var. bet kā jau te teica, iesācējam (un ne tikai) tas ir diezgan liels čakars, labāk lietot veco veidu ar i-netu.

Link to comment
Share on other sites

laukos daudzi izmanto triatel šāda veida pieslēgumiem. tagad arī sola attistiit ātrumus, tik tie ruuuteri vinjiem daargi.

Link to comment
Share on other sites

Nu lūk, pieliekam vēl klāt ~50,- pie lētā vakardienas dm500... :)

Link to comment
Share on other sites

Jā, 500 drīms ir sū**, bet Triatel ta sir kruta :sarkasms: Triatel ar savu ātrumu bija kruta,kad 500 drīms bija topā un mobīlie operatori internetu vēl nepiedāvāja. Tagad abi ir novecojuši, tikai drimu var nopirkt par sviestmaizi un nebūs žēl izmest pēc gada, bet Triatel kā bija sū**, tā arī paliks.

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

lab. no saakuma lai imaacaas braukt ar zaparozhecu.

tad, ja buus nauda un veeleeshanaas, varees paarseesties uz mersedesu.

bet, ja ir speejas un iipasha veelme maaciities, var arii uzreiz ielekt lambodzhiini.

Labots - DreamMuca
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...