Jump to content

Divviru automātiskie vārti sētai


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Hai,

 

Tuvojoties ziemai un lietus sezonai, secināju, ka kāpt ārā no autiņa un virināt ciet/vaļā vārtus ir apnicīgi, un jau sen plānoju likt automātiskos vārtus.

Vārti ir parasti - ar metāla karkasu un koka dēļiem, kuru parametri <100 kg un ~2m platumu vienai vērtnei.

 

Ir zināmas kādas firmas, kuru ražojumi negļuko, strādā korekti (ziemā sniegs tos nenokauj), ir normālas pultis?

 

Elektrības vadu pirms tam ierakšu līdz vārtiem. Par budžetu grūti spriest jo n-tie varianti, kas atrasti ir bez cenām. Problēma nav tik akūta, lai tagad sāktu zvanīties.

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Cilvēka slinkuma augstākā pilotāža, vēl tik izdomāt kā lai izceļ šoferi no mašīnas un ar liftu aizdabū līdz dīvānam

Link to comment
Share on other sites

Atbīdāmie protams ir kruti, bet tad žogs jāpārtaisa, lai kaut ko tādu varētu realizēt, kas savukārt tuvākos 2-3 gadus neplānojas.

 

Domugrauds, katram ir savas primārās vajadzības.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Nav ne jausmas par tādām firmām. Bet ja ir atveramie, tad pēc snigšanas tie diez vai spēs atvērties. Vajadzēs vispirms rakt. Nu bet tās jau ir nianses.

Link to comment
Share on other sites

mafijs, pašreizējam kaimiņam ir tādi, un problēmas ar sniegu ir tikai tad, ja piesnieg vairāk pa 5 cm. Ja notīra un nekrāj ledu, tad problēmu nav - arī iepriekšējās sniegotās ziemās pāris reizes nevarēja atvērt.

Link to comment
Share on other sites

Vis jau labi,bet sniegs tāpat ziemā jatīra lai vārti vērtos.Tad varbūt tiešām tos pāris gadus pieciest un likt jaudīgus bīdāmos?

Link to comment
Share on other sites

5 cm sasnieg pusstundas laikā :) Bet jau nu tu tā saki .. Starp citu - ja jau kaimiņiem ir, aizej apjautāties, Ja ir normāli cilvēki, gan jau pastāstīs.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Vajag likt riktīgi jaudīgus un tuvu zemei, vārti paši sniegu notīrīs...

Link to comment
Share on other sites

bija majas atveramie, bet nu jā, dēļ sniega bija... vairs nav :) nezinu kādas firmas un kā, bet nu pietika pāris reizes atvērt vārtus ar nenotīrītu sniegu, lai kaut ko viņiem sačakarētu un veram vien atkal vārtus vaļā ar roku :)

Link to comment
Share on other sites

Siltās grīdas kontūru vajag paklāt zem vārtu seguma, nebūs jāuztraucas par sniegu arī :D

Link to comment
Share on other sites

Dēlam tāpat īres privātmājā, sniegotajā ziemā, vārti vispār no enģem izlūza, braucu metināt.

Visas tās tagadējās vārtu, durvju vēršanas un celšanas sistēmas bieži ir mēsli, tādu pat meistaru izpildījumā.

Link to comment
Share on other sites

Liku pats šos http://www.zogufabrika.lv/?l=1&c=21&pg=1&p=95

 

Maksāja 215 lati plus vēl kāda pults klāt 10 ls(atlaidīti var vienmēr sarunāt)

Labākais pirkums aiz trauku mazgājamās mašinas.

Nokaut manliekas nav iespējams iekšā ir speciāla aizsardzība, drīzāk vārtu ar eņģēm izlauzīsi, spēks milzīgs.

Neko lētāku neatradīsi un labāku, galvenais ir precīzi uzlikt kā pamācībā, elektrību savienot ar nav priblēmas.

Ja topika autors izdomās likt, ieteikšu kādu gudrību lai neizlauž no ēnģēm netīšām:)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Senčiem mājās ir jau gadus 10, varbūt pat vairāk. Ir dažas atziņas.

 

1. automātika tika iegādāta LV, bet nu jānoraksta uz to, ka vismaz 10 gadus atpakaļ. Bija problēmas ar uztveršanas attālumu un kaut kāda pārāk kruta papildu pulšu pieprogrammēšana. Darboties darbojās, bet jāuzmanās, lai kāds neatspiežas ar bamperu pret vārtiem. Bija pat tā, ka ļoti stiprā vējā tos vārtus izrausta un tad elektronika sajūk prātā. Nostrādāja gadus 8 bez vērā ņemamām problēmām, bet vienkārši nolietojās, jo pagalmā stāv 5 auto, tie diendienā braukā apkārt.

 

2. nākamā automātika tika iegādāta ebay.de, sanāca salīdzinoši lēta. Ir ļoti vienkārši pieprogrammējemas pultis. Strādā izcili, ļoti laba uztveramība. Tā ka šī točna ir reize, kad nav jēga pārmaksāt LV darboņiem, ja pats māki izpētīt uzstādīšanas instrukciju.

 

3. vārtiem der uzlikt atduri, kad tie ir aizvērtā veidā. Lai pavisam nedaudz ar spēku atspiežas, uz pašu vārtu savērpšanās tiesu. Tas pasargā no automātikas izļurkāšanās. Izļurkāšanās vēja ietekmē bija biežākais feilu un remontu iemesls.

 

4. ja ir lieli suņi, kas lec un atspiežas pret vērtnēm, tad nokaus tev to pasākum ļoti ātri. Tādā gadījumā tikai viendaļīgie uz sliedes.

 

5. sauss sniegs nekaitē, slapju gan der pirms vēršanas notīrīt. Senči dzīvo mājā ar vēl vienu ģimeni un kā jau puskomunālā saimniecībā pieklājas, ik pa laikam kāds šo piemirst. Īpaši bīstami pavasaros, kad uzrauj pa nakti sērsnu. Tad var ātri nokaut automātiku.

Labots - Žaks Noriss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Liku pats šos http://www.zogufabri...&c=21&pg=1&p=95 Maksāja 215 lati plus vēl kāda pults klāt 10 ls(atlaidīti var vienmēr sarunāt) Labākais pirkums aiz trauku mazgājamās mašinas. Nokaut manliekas nav iespējams iekšā ir speciāla aizsardzība, drīzāk vārtu ar eņģēm izlauzīsi, spēks milzīgs. Neko lētāku neatradīsi un labāku, galvenais ir precīzi uzlikt kā pamācībā, elektrību savienot ar nav priblēmas. Ja topika autors izdomās likt, ieteikšu kādu gudrību lai neizlauž no ēnģēm netīšām:)

 

Šāda vārtu automātika ir arī man. Nu kalpo jau 4 gadu (būs 4 ziema). Ziemā to sniegu šķūrē kā traktors :D - vārti pildītie, vērtne 2,20m., veras vaļā uz 110 grādiem. Vienīgā problēma ir tā, ka šim komplektam standartā nāk analogais vadības bloks, kurš ļoti zemas (-25C) temperetūras ietekmē citreiz neatver vārtus pilnīgi līdz galam vaļā, līdz ar to nākas pagriezt/ pārregulēt "Time" pozīciju uz ilgāku. Tas, cik noprotu ir dēļ tiem kondensatoriem. Kaut gan V2 ir izlaiduši ciparu vadības bloku, kur šo atvēršanās/ aizvēršanos laiku var ieregulēt "sekundēs", tā kā būs jāmēģina iegādāties šo bloku. Pults šim komplektam ir arī ok, uztver apm. 400m metru točna. :D, var pieprogrammēt vēl visādas fīčas klāt. Vēl arī šie vārti samērā ātri veras vaļā.

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks
Siltās grīdas kontūru vajag paklāt zem vārtu seguma, nebūs jāuztraucas par sniegu arī

 

Starp citu kaut kas šāds ir manīts Mārupē. Tur viss piebraucamais celiņš vienmēr ir sauss un var manīt zāli šķirbās augam pat diktos mīnusos. Bet nu spriežot pēc mājas un autoparka, viņiem nerūp, cik tur elektrība nokurinās, ka tik nav jātīra.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Es (ar sniegu nav problēmas, jo vārtu mala > 10cm no zemes) uzķīmiķoju kompletu no 2 gab šādiem :

http://www.semicom.lv/TV_SAT_DIGITAL/SAT/Aksesu%C4%81ri_un_piederumi/HARL_3618_Motors_18_197946_2054.html

un viena gabala šāda

http://loks.lv/lv/view/st100hs + kaut kāds vecs trafs uz 24V , taisngriezis, 10 000 uF x 63V no veca nosviluša Kenwood stiprekļa

 

papildus sauja ar pultīm kas maksā 5x lētāk kā vārtu pultis (jo vārtu automātikas ražotājiem doma vienkārša - ūūū - auto ir, māja ir, noslauksi kārtīgi).

 

Ar kolēģi izgatavojām kronšteinus, pielāgoju kasti kur salikt automātiku. Vienīgais mīnuss - verās mazliet lēnāk kā oriģinālā vārtu automātika, bet izmaksas ~ 120Ls :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tornis, apskatoties cenas plikam motoram piemēram, V2 Calypso 500, tad rodas iespaids, ka tieši pats motors bleķo lielas naudas. Viens motors nopērkams pa ~100Ls un diži lētāk nevar nemaz atrast. Ja salasa komplektu, tad sanāk tas pats, kas gatavu nopirkt.

 

Tas SAT motors nenobirs, ja kāds ar roku atvērs (elektroenerģijas pazušanas gadījumā) vai pa vidu gadīsies kāds šķērslis?

 

Manā gadījumā to nav iespējams uztaisīt, jo zeme nav līdzena (vienā pusē bedre, otrā vārtiņi), pilnībā no jauna jauuztaisa vārti un žogs ir paštaisīts un stabi nav piemērots šādām izvirtībām. Tuvākos 5 gadus netaisos čakarēties un taisīt jaunu žogu, rakt jaunus betona stabus, pasūtīt jaunus vārtus utt. To var darīt tad, ja nav ne žoga, ne vārtu.

Tad varbūt tiešām tos pāris gadus pieciest un likt jaudīgus bīdāmos?
Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

amerikāņiem mājdzīvniekus tā nelaiž kur pagadās. amerikāņi pat nezina, kas ir truši, zaķi, mežacūkas un stirnas, kuras var piekāpt dārziņā paviesoties...

Link to comment
Share on other sites

Jā, jā, neko āmīši nezin. Bieži esi bijis?

Krustmātes saimniecībā gan truši/zaķi, gan dingo veidīgie ir ciemiņi dienu dienā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tādiem, kuri nelieto vārtus un sētas, suņi pēc tam klejo apkārt pa kaimiņu pagastiem. Nebrīnies arī pa zagļiem un citiem nelūgtiem viesiem, kuri "nejauši" gāja garām tavam logam un "nejauši" aiznesa līdz kādas no tavām mantām.

Varbūt vienkāršāk ir vispār nelietot sētu un vārtus??
Link to comment
Share on other sites

Jā, jā, neko āmīši nezin. Bieži esi bijis?

Kā kurā vietā. Plano nekā tāda nebija, es vairāk runāju par urbanizētajiem rajoniem nevis attālākajiem.

Bez tam es nu galīgi neticu, ka amerikāņi vispār sētas neliek.

 

Par tēmu: kaimiņiem ir tie virinātāji.

Dažādi.

Ir kaut kādi pirksta biezumā - tie regulāri atliecas. Ir normāli, bet padārgi.

Vislabāk jūtas tie, ar slidināmajiem/bīdāmajiem vārtiem.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Par tēmu - jebkurš motors, izņemot pavisam dārgos, atviebsies pie vārtu apstāšanās pusvirus. Tāpat kā nevienus vārtus nevar ar roku atlauzt, ja nav elektrības, tam paredzēts atbloķēšanas mehānisms, kas atsaista motoru no "rokas". Manā gadījumā tā ir tapa, ko es no eņģes kronšteinā izvelku :)

Link to comment
Share on other sites

Pats taisos vārturūmei likt mehāniku, bet tomēr skatos uz vietējiem Rīgas kantoriem. Cena kopā ar darbu tāpat pie 250Ls, bet toties šos varēs par garantiju jāt līdz nejēgai, ja kautkas nobirs.

 

Ja kas - vārtrūmēs (kur vārti veras uz iekšu) tomēr liels pluss tajā, ka sniegs ne uz mehānikas, ne arī īpaši uz vārtu pamatnes krājas..

Link to comment
Share on other sites

Šitie ja gribēs aiznesīs jebko.Degpunktā tak rādija ka no trešā stāva lodžijas aiznes velo un prātā arī vēl jautrie 90tie kad satelītgalviņas dēļ šamie apciemoja arī devītā stāva lodžijas.

9. stāvā tika no jumta.

Selektīvi esi skatījies... turpat tika minēts ka sētas trūkums palielina apsperšanas iespēju par 50%.

Zagļi vienmēr iet "vieglākās pretestības" ceļu.

Ja ir 2 mājas - viena ar sētu un otra bez, vispirms ies uz to kurai nav sētas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Uz šito paļauties nevajadzētu, jo nebūs ērti, ja 1/3 laika vārti būs nelietojami. Tomēr vajadzētu pievērst uzmanību tam, kādus motorus viņi izmantos, kādu automātiku utt. Vecā hātē bija kaut kāda mistiskas pultis vārtiem - kā nosprāgts baterija, tā pults kļūst nelietojama un vari kaut 10 baterijas mainīt. Un šāds joks arī kaimiņiem bija pieredzēts. Ja tā pults nemaksātu 10Ls + kratīšanās uz biroju maskačkā uz pārprogrammēšanu, tad varētu neķert kreņķi.

 

bet toties šos varēs par garantiju jāt līdz nejēgai, ja kautkas nobirs.
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
Vasarnieks

Biedri, labs laiks pagājis. Padalieties ar pieredzes stāstiem, kuras firmas izstrādājumi bijuši uzticamākie tieši veramajiem vārtiem. No kuriem ražotājiem labāk izvairīties? 

Link to comment
Share on other sites

Ja negribi dejas ar tamburīnu pērc Hormann automātiku, jā ir dārgāks par itāļu ražojumiem, toties strādā un aizmirsti ka vispār tur viņi ir. Bija itāļu, ik pēc laika kaut ko sadomā ne to, bailes bija braukt no vārtiem prom kamēr nebija aizvērušies :biggrin:.

 

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Hormann vārti ir labi. No itāļiem jābēg kā velnam no krusta.

Par Hormann tikai viena piezīme. Šiem ir mobilā aplikācija ... es atvainojos, ka lietoju vārdu aplikācija attiecībā uz to ... sūtu.

Link to comment
Share on other sites

Cik pie tevis bija vecā Hormann pults, zilā ar 4 taustiņiem?

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , jema teica:

Ja negribi dejas ar tamburīnu pērc Hormann automātiku

Piekrītu,šajā automātikā Top ir Hormann, BFT (itālis) arī Ok, ja pareizi uzstādīts. Jo mājas lietošanā nav tam nozīme.  Tie +1M cikli (ražotāju reklamētie) fiziski nav veicami sadzīves ekspluatācijā.

 

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , kreizā Kāja teica:

Tie itāļi tiek ražoti Ķīnā

Jaunums? Visu komplektējošo Ķīnā taisa priekš Geze, Dorma,Hormann u.c. Nav Ķīna vairs 3šā valsts ,kura  vienīgi taisa biznesu uz pakaļdarinājumiem. Tas viss bija 20-30g. atpakaļ.

 

Link to comment
Share on other sites

Assembled in Germany  Tā būtu precīzāk.  No vāciešiem tiek spekulēts ar "Made in Germany" ,jo tas ir +produkta cenai ,ko pārmaksā pircējs.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , kreizā Kāja teica:

Kam nav slinkums var pameklēt normatīvos aktus vai nav noteikts cik % ir jābūt saražotam tai valstī, lai rakstītu made in. Pieļauju ka tādam dokumentam būtu jāeksistē.

Bet kāda jēga urķēties par tiem procentiem norm.aktos, ja katrs ražotājs atbild par sava produkta kvalitāti. Ja vari dārgāk pārdot savu produktu(šajā gad.vācu automātiku) ,tad pircējam ir pie *irsas, komplektējošo izcelsmes valsts, ja viss strādā ok.  

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
1 stundu atpakaļ, kreizā Kāja teica:

Kam nav slinkums var pameklēt normatīvos aktus vai nav noteikts cik % ir jābūt saražotam tai valstī

Likums saucas "Rules of origin" un tas ietekmē ne tikai to ko raksta virsū, bet arī muitas, PVNus utt.

Ja pieņemsim vārtus uztaisa Ķīnā un atved uz UK, tad re-eksportē uz EU, tad uzliks nodokļus kā ievests no Ķīnas. Tas ir lai izvairītos no situācijām, kad EU ar Ķīnu ir muitas, EU ar UK nav muitas, un UK ar ķīnu nav muitas nodokļu. Tad vienkārši ķīnieši var dabūt preci iekš EU caur UK nemaksājot nodokļus.

 

Cik tur tie procenti tieši ir vajadzīgi neatceros, bet tapēc arī notiek tā "Assembled in Germany" vai USA gadījumā saražo meksikā, bet iepako USA.     

Tapēc arī visa tā jezga ar Breksitu. Pirmstam Honda eksportēja komponentus uz UK, salika kopā un tirgoja EU bez papildus nodokļiem. Tagad lētāk sanāk pa taisno eksportēt no Japānas uz EU un UK paliek bešā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , AndrisBB teica:

Ja pieņemsim vārtus uztaisa Ķīnā un atved uz UK,

Vārtus visur izgatavo uz vietas. Sarunas tēma ir automātika viņiem.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Tad kuš, savādāk tūlīt uzzināsi ka tu neko nejēdz, un tikai šis jēdz no vārtiem un automātikām:biggrin:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...