Jump to content

35 mm negatīvu un diapozitīvu skaneris


John Wayne
 Share

Recommended Posts

Vēlējos painteresēties, kāda pieredze lietojot šādus specializētus skanerus un vai ir izdevīgāk pirkt tādu atsevišķi vai arī iekļautu daudzunkciju iekārtā (kā Canon 8250)? Kā ar kvalitātes atšķirībām un ātrumu?

Link to comment
Share on other sites

Atkarībā, kādām vajadzībām. Ja web vai mājas arhīvam - pietiks ar normālu Flatbed (pašam ir šitāds (ir daudz plato negatīvu un dipu, tāpēc vajadzēja platfilmas atbalstošu) - nesūdzos par kvalitāti. Ātrums atkarīgs no iestatījumiem - jo izmēru, lielāku dpi un citas opcijas saliksi, jo lēnāk. Krāsu negatīvs vai dips no 35mm filmas uz gatavu 24 x 36 cm, 600dpi (lielāku dpi absolūtā vairumā gadījumu nevajag) izmēru + krāsu korekcija, skrāpējumu un putekļu noņemšana (Digital Ice darbojas fantastiski), grauda samazināšana - 1 kadrs skanējas ap 5 - 7 min. Process šādā variantā notiek vairākos gājienos - ar balto un infrasarkano gaismu atsevišķi un vēl tur kaut kas. Rezultātā defektus praktiski neredz (tas gan uz krāsainajiem, M/B bildēs putekļi un skrāpējumi tomēr vēlāk jāiznīdē :( ).

Ja runa par nopietniem darbiem (dizains, kvalitatīvi tipogrāfijas darbi u.t.t. - tad gan jāskatās uz speciālajiem filmu skaneriem un ne no lētā gala.

 

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

kvalitāte būs labāka specializētajiem tipa canon fs2710 vai nikon 5000, jo tur kvalitatīvāks sensors un reālā izšķirtspēja 2700 vai pat 4000 punkti, plantšetnieks savukārt būs ātrāks, jo var vienlaicīgi skanēt 4-6 kadrus rāmī, toties reālā izšķirtspēja būs 1200 un augstāku panāk ar interpolāciju, ja kaut kas nav radikāli mainījies pa pēdējiem pāris gadiem

Link to comment
Share on other sites

raiviic, cik lielu bildi sanāk iegūt no tā diapozitīvu? Ar Canon 500F man sanāca max 1000x1000 pikseļu bildes, kas krietni tālu no kvalitatīvas bildes.

Link to comment
Share on other sites

Es kā reiz šorīt padresēju HP G2710 flatbedu, bēdīga tā kvalitāte... Speciālais būs labāk.

Ar VUESCAN softu gan varētu būt labāks rezultāts.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

#4: Nu es jau saku, ka web un mājas albūmam der, ja vajag, piemēram 30x40 "mākslas bildi" - atsevišķus kadrus nesu uz BFS vai JVK ieskanēt. Ir jau vēl cita lieta - filmas grauds smuki "lien ārā" pie lielāka izmēra. Tagad sēžu darbā, vakarā, ja atcerēšos, paeksperimentēšu un ielikšu kādu info un bildi, bet šķiet, varēja 1200x1200 max .

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau, ja ir digikamera, var pārfočēt ar kādu marko stiklu. Ātrāk, ilgtermiņā arī - lētāk.

Link to comment
Share on other sites

Nu dipus mierīgi, bet ko darīt, ja pagultē glabājas pāris kurpju kastes ar negatīviem (gan 35, gan 60mm)? Pārbildēt pat varētu, bet Photoshopā > Invert krāsas ne tuvu nebūs atbilstošas (ne tikai filmas maskas dēļ) - ir eksperimentējot mēģināts ieskanēt negatīvu kā negatīvu un tad Invert - rezultāts sanāk visai interesants.

Link to comment
Share on other sites

Lēnā garā skanēju ģimenes dipiņu krājumus ar HP4850,

Diezgan lēns process- katru dipiņu izpakot, notīrīt, ieskanēt un atkal iepakot :D

Link to comment
Share on other sites

Noteikti ka ir preseti arī tādai izvirtībai, nekas pŗāk maģisks tur nav. Ar melnbaltajām vispar easy jābūt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...