Jump to content

Vēlviens mazs DIY pastūzītis..


osscar
 Share

Recommended Posts

Par cik vazājoties jēbaju ieraudzīju šādu salīdzinoši lētu kastīti (ar šipingu - biku zem 70 USD) nevarēju atturēties no uzspiešanas uz buy now pogas :D - un tā atbrauca 3 dienu laikā no Honkongas (rekords manā sūtījumu vēsturē) , nāksies samest kādu aparātu tajā no tā kas pa rokai.

Pati kaste :

DSC09659.jpg

 

Matējums nav blāvs , kāds tas ir dārgajām modushopa kastēm, bet gan tāds spīdīgs-redz bildē atspīdumu. Priecē, ka visi paneļi ir no matēta alumīnija, arī melnie. Komplektā štekeris + 4 gumijas kājas + 2x vairāk un dažādas skrūves. Visi skrūvju caurumi ar smuku fāzīti. viss sakrita. Varēja būt atvērumi arī diben vākā,,, radiatori ir ok, uz aci domāju - vatus 25 -30 izkliedēs.Front panelis kādus 7mm biezs. tagad jāizdomā ko tur ielikt tai kastē...Kvalitāte ir necerēti laba.

 

DSC09658a.jpg

 

DSC09657.jpg

 

Un tā viņā izskatās 200W tarfs. Laikam būs jāsaliek kāds čipamps, jo ne ko lielu te neieliksi - ne izmēru ne radiatoru dēļ. Kāds dator stipreklis sanāks, laikam būs retā reize ka būs skaļuma regulators priekšpusē ar , nevis tikai on/off poga. Ja aizraujas ar ausu aparātiem - varētu tādu niknāku te salikt.

 

DSC09661.jpg

 

Gaidu brīvdienas, ceru ka aizdosies lielāko daļu savākt ja cope nepatraucēs...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

biku padarbojos :

DSC096691.jpg

 

DSC09670.jpg

 

DSC09667.jpg

 

korpuss gatavs, jāsāk mest iekšas iekšā. vēl pocis jāsagaida. Led krāsa vēl var pamainīties - pamēģināšu kā izskatās zaļa vai balta...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm, 300VA Indel trafs jau diez vai ielīdīs... tā varētu iemest jau sen salodēto galu uz LM3875.

Link to comment
Share on other sites

Nu ar visām šaibām tieši 60 mm arī sanāk. Diametrs 113 mm. Bet nu var jau tam galam arī mazāku trafu iepirkt, nevajag jau akurāt 300 VA.

Link to comment
Share on other sites

pēc argusa lapas - 300VA - 118mm x60mm. 200VA 120mmx50mm. Nu jā 3875 pietiks arī ar 200W trafu.

Link to comment
Share on other sites

Tiesa gan, ir jau sagādāts šāds aparāts ar trūkstošu jaudas galu ar domu ielikt to 3875, tik nav sanācis laika pieķerties...

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Atvainojos par offtopic'u, bet ivo, tu, runā par LM3875 mikreni?? Pašam arī ir doma samest tādu stereo variantā, baroklis ir, kaste ir, bet nezinu kā jamais skan. (dunno) Nevaru izšķirties starp TDA7294 (93) un LM3875 (86) - parametri līdzīgi, ir krievu saitos lasīts par salīdzinājumiem utt....saka, ka atšķirība nav manāma (nu tā...subjektīvi drošvien) Ir redzētas līknes ar jaudas, korpļojumu, barošanas utt. visādu citu xujņu salīdzinajumu grafiki, bet tā arī skaidrības nav, ko ņemt. Vienīgā, ar aci redzamā, starpība ir cena - man zināmajos saitos starp LM un TDA mikrenēm ir ~2.5 latu starpība.

Tad kas un kā?? Jūsu viedoklis, lūdzu!

 

Sorry par offtopic'u, vēlreiz!

Link to comment
Share on other sites

skanējums - gaumes lieta. Galvenais neuzrauties uz fake mikrenēm. 3886 ir ar mute opciju + jaudīgāka uz 4 omi nekā lm3875, kura vairāk tā ka 8 omiem domāta. tad ir jaunie varianti LM3876 laikam ar mute opciju+ tā 3886 dubultā - vienā mikrenē 2 kanāli. lm3875 ir versijas TF - jau noizolētas no korpusa.Man paīk LM3875. man viens tāds aparāts jau ir. Ir arī LM1875, bet tā ir mazjaudīgāka. Nu galvenais pareizi uzbūvēt- lai nav papildus kropļojumi no nepareiza groundinga. Nu samet uz maket plates vai p2p abas un klausies to kura patīk :) nu tā ja palasa vairums cilvēku patīk lm3886 un LM3875...bet tas viss subjektīvi.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Njā, par to TF un T (LM mikrenēm) zināms, ka ir izolētās un ar metālisko virsmu, TDA nav tādas atšķirības (tiaki metāliskā), saku, ka cena ir vienīgais, kas šobrīd mani mulsina. Jauda praktiski vienāda utt...viss praktiski vienāds, nu vienīgais, ka jūgt klāt es taisos 4 omu skandas, tad drošvien, ka LM3886 (korpuss pokuj kāds T vai TF) noizolēt jau māku :D bet kur tas āķis, ka tāda cenu starpība? hvz...tāda tirgotājiem tā politika vai kā?

 

Edit: skanējums mani sevišķi nesatrauc, jo doma jūgt klāt 4 omu S90, klausītos radio vai mp3, tā kā par akujenno kvalitāti var neiespringt, plus vēl paredzēts atskaņot brīvā dabā (nu +/-..... garāžā toesķ, tā lai dzird arī ārā [durvis vaļā, protams], kad ir ņemšanās ar visādiem dzelžiem pa āru :D )

Labots - Spekiic
Link to comment
Share on other sites

nu tad ņem lētāko. pēc THD vs F uz augšām LM ir labāka.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Nu labi, tavu viedokli dzirdēju, osscar. Jāpagaida ivo domas vēl varbūt! :) Ja neiebilsti? (es te nedaudz tavu topiku esmu pabojājis...atvainojos, protams, to visu varēju uzprasīt PM) Bet tomēr, varbūt, ka kādam citam arī noder, zināt atšķirību un atsauksmes no citiem! :) Neņem ļaunā!

Link to comment
Share on other sites

Nu man viedokļa nebūs, jo dzirdējis jamo neesmu. Savulaik tika iegādāts kits ar visām platēm no droša avota, salodēts, iepirkts 300 VA 2x24V toro trafs bet tā kā nebija korpusa, tad tā arī atstāts. Pat beesmu mēģinājis slēgt pie sprieguma. Tad nāca aizraušanās ar ebaja dzelžiem un tā man tas viss ir palicis. Vispār labprāt notirgotu salodēto kitu (barošanas plates ieskaitot) + trafu, ja kāds vēlas to ampu līdz galam uztaisīt, jo man viņš vienkārši nav vajadzīgs.

 

Edit: 70 lati par to visu gan vēlos, bet tas ir mazāk nekā man tas viss reāli izmaksāja + jau plates salodētas.

post-57831-0-52653100-1347722589_thumb.jpg

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

kā ātrs un salīdzinoši lēts čips ir ok. tikai nevajag viņus mocīt un labu dzesi vajag nodrošināt. Ja vajag jaudu vai kvalitāti - diskrēts risinājums. Ne par velti RRR aktīvajos sabjos ir 2 mikrenes - lai izkačātu vairāk/drošāk neizcepoties.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Paldies veči par viedokļiem, bet, ivo, pirkt nevēlos, :) gribu savu (paša rokām, tā apziņa utt) lodētu aparātu izbaudīt, pamērīt, sajāt (ja nu galīgi maximumus visādus gribu izspiest :D )

Karoč, vēl jāpārdomā visu to štelli. Ja nu kas, tad ar padomiem neskopojieties....nāks rudens vakari un testi visādi, tad varbūt lūgšu palīdzību!

 

Tālāk turpiniet osscar topicu!! Vēlreiz, paldies! ;)

Link to comment
Share on other sites

Ivo : Imho 70 biku padaudz....trafs - 28ls, mikrenes 10ls . Diodes...nezinu par cik ņēmi- bet - 5ls . plates ? tās nav vajadzīga stik primitīvam pastūzim. Man ar visu kasti sanāks tie paši 70 ls :D

 

un viens diožu tilts tev lieks....tev tak nav divi tarfi vai 4 sekundārie...

 

nu skaidrs, ka audiosector nav lēts, bet vai te kāds to novērtēs...es plates pats taisīšu vai vispār bez plates salikšu.

 

vienīgi tam audiosector kitam nav Ci , un C in , līdz ar to jāuzmanās, no DC ieejā - jo tas tiks pastiprināts. Plus ja būs neveiksmīgas mikrenes - būs DC offsets, kurš peldēs ja ieejā būs parasts pasīvs skaļuma pocis.

Link to comment
Share on other sites

Nu, es ņēmu premium kitu no šejienes - 98 USD + šipings (neatceros cik) + trafs argusā ap 30 Ls. Bet savu cenu protams drīkst piedāvāt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

iestrādāju šodien diskrēto skaļuma poci no RRR priekšpastūža. kloķis jauns. Priekš čipa negribējās izmests 10 ls par ķīnas diskrēto poci. iztīrīju - strādā labi, griežas viegli. izgatavoju mazu PCB kur tas pocis būs ielodēts. Novietots aizmugurē pie pašām ieejas ligzdām un ir tālu no transformatora. Trūkst daži sīkumi, tā varētu notestēt .

 

DSC09751.jpg

 

vēl nedaudz progresa:

 

pieliktas gumijas pekas + pielikts transformators ar nokrāsotu sarkanu stiprinājumu.

 

DSC09762.jpg

 

DSC09764.jpg

Link to comment
Share on other sites

kāda tur pacietība - ja ir detaļas - pa weekendu var savākt. vienkārši nav visādi sīkumi - gribu "pielaikot" dažādu izmēru tiltiņus un kondensatorus - vietas pamaz. Kamēr nav to pielaikojamo detaļu - pamazām čubinu un domāju kas un kā ...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Beidzot savācu to mazo aparātu, ne tā kā gribēju - jo ķīnieši pasējuši (vai arī vēl ceļo) dažus sūtījumus - tāpēc savācu ar to kas bija pie rokas, apnika gaidīt. Skan ok, rīt samērīšu kas tur ir, bet priecē ,ka fona nav neskatoties uz ciešo montāžu:

 

DSC09990.jpg

 

DSC09998.jpg

 

DSC09988.jpg

Link to comment
Share on other sites

jā visu kasti paņēmu netīšām, tobiš pa lēto - ja nemaldos ar šipingu ap 70 usd +-

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Ar mazu baltu skaudību - vienkārši skaisti :) Un patīk, ka fasādē ir tikai tīkla un skaļuma pogas :) Tiešām patīk, arī "iekšas" - kā no labas rūpnīcas

:)

Link to comment
Share on other sites

paldies, bij domā iekšā arī kompaktāk un askētiskāk visu salikt, tikai pasts/Ķīna čakarē ( 1x 3 gados - tā ka 4 pakas nu jau 2 mēneši gaidu ) ....saliku kā sanāca, tā sanāca :)

Link to comment
Share on other sites

varbūt uzrīkot kādu noklausīšanās sesiju? priekš tavām full range kastēm ir viens scythe digitālais pastūzis ar yamaha čipu, kuru būtu interesanti dzirdēt, ideāls viņš nav, bet par savu cenu grūti ko pārmest, un varētu vēl kādas kombinācijas sazīmēt no biedriem

Link to comment
Share on other sites

FR jau aizņemts :) pagaidām netaisos jamām neko citu meklēt . Pamazām jauni plāni briest ...kā vienmēr

Link to comment
Share on other sites

sasodīts, es taču negrasos neko tev iesmērēt, tikai izziņas dēļ būtu interesanti paklausīties dažādus krāmus dažādās kombinācijās

pie viena varētu dabūt sen apsolītos klotz interkonektus izvērtēšanai :)

Link to comment
Share on other sites

ok, padomās, kā ar laikiem...ziemā kaut kad. rīt atkal ūdeņi aicina :D

Link to comment
Share on other sites

Nu nav jau slikti, ja cilvēks pats laimīgs. Nav jau visiem jāmāk piedzemdināt savu pastiprinātāju no nulles. Viena lieta gan- cik esmu sekojis līdzi Oskara produkcijai, baigi žēl, ka neredzu izaugsmi. Visas konstrukcijas, ko man ir laimējies redzēt pamatā ir tehniski vienkāršas, kaut arī izpildītas ļoti skaisti.

 

Man pašam pašlaik ir uzbūvēti divi austiņu pastiprinātāji, viens ar diskrētajiem komponentiem (vienkārša konstrukcija ->JFET-BJT->), otrs uz op-ampiem. Es nezinu, vai es gribētu būvēt vēl kādu austiņu pastiprinātāju, kas izmanto līdzīgas topoloģijas. Ja nu vienīgi kādu ultra sarežģītu uz diskrētajiem komponentiem, kam katram mezglam ar padsmit drošības un spektrs super tīrs. Tad vēl paliek lampas un augstspriegums.

 

Prieks par autora veikumu! Oskars kārtējo reizi pierāda, ka ir etalons, kur mums tiekties vizuālajā izpildījumā! Būtu patīkami nākotnē redzēt augšupeju izmantotajās topoloģijās.

Link to comment
Share on other sites

Top verķis (subwoofer) ar эмос. Nesaiet šai kategorijā, bet, ja kādam interesēs - padalīšos ar darba gaitu. Par vizuālo dizainu neko labu nesolu, toties pārējā infa būs. Protams, ja kādam tas interesēs.

 

Pamatizdarības no šejienes - http://reanimator-h.narod.ru/emos.html Pārējais - kā nu izdosies.

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Wildgun, salabo lūdzu linku...

Link to comment
Share on other sites

Varbūt ir pienācis laiks papildināt pastiprinātājus ar augstvērtīgiem barošanas blokiem un paskatīties, vai ir kāds efekts. Naim , Cyrus, kā arī vēl kāds bariņs ražo atseviškus barošanas blokus kā uzlabošasn opciju saviem aparātiem un veiksmīgi tos tirgo.

Link to comment
Share on other sites

Ir interese paskatīt sabu :) links neiet...

 

šis verķis tapa, jo bija kaste+ viss nepieciešamais pa rokai ( tā ir doma šo izmantot kā dator stiprekli , kur šāds ar fizisko skaļuma kloķi būs kā reiz) , citu neko lielu tajā nevar ielikt. Bet šādam 2x50W pilnīgi pietiek - ir radiatori ok un izmērs ok. Protams, šim izpildījums biku savādāks, kā manam pirmajam čipampam. Uzreiz ar zemēm tiku pareizi galā bez fona etc. samērīšu cik ir fona līmenis, biku besis tagad pēc copes, jāiesūc aliņš - nomētājos līks - i copi neredzēju.

Link to comment
Share on other sites

ātrais mērījums - CDP uz pauzes. B1 preamps + CHR 70 tumbas . izejā ( pink - EMU pašfons , blue - uz skaļruņa klemmēm ) :

 

lm3875.jpg

Link to comment
Share on other sites

Top verķis (subwoofer) ar эмос.

Tā nav tā pati ideja, kas bija domāta S-70 aktīvajās tumbās?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...