Jump to content

WP7/8 atsauksmes, jautājumi, mīnusi un plusi


getlost
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Kādu gadu esmu android lietotājs, pirms tam man bija tikai un vienīgi Nokia-s. Android mani ir nokaitinājis, to vairs redzēt negribu. iOS esmu lietojis pietikami ilgi, lai saprastu, ka tas nav domāts man.

Tātad atliek Windows Phone. Šo esmu lietojis vismazāk, bet paspaidot Lumia 800 biju sajūsmā.

Man jautājums ir Windows Phone power jūzeriem.

Kādi mīnusi ir iezīmējušies ilgstošā lietošanā? Vai telefons kļūst lēnīgs?

Kādi plusi?

Kā ir ar latviešu valodu? Kā interfeisa valoda mani galīgi neinteresē, bet rakstīt gan gribu.

Ir labs swype risinājums pieejams?

Ļoti svarīga ir tethering funkcija.

Kādas svarīgas programmas trūkst Windows Marketplace?

Kuru ražotāju izvēlēties? Precīzāk, vai ir kāds iemesls, lai es neizvēlētos Nokia.

Vienīgais iemesls kāpēc vēl neesmu iegādājies WP7 telefonu ir tas, ka visai drīz būs astotā versija.

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Lēnāks nu galīgi nav palicis... pusotra gada lietošanas laikā man WP ir uzkāries tikai 1 reizi

Plusus slinkums uzskaitīt, galvenokārt jau stabilitāte, ātrums, vienkāršība sociālo tīklu integrācija un office

Nav pieejama lat rakstība, bet uz WP8 būs, domājams, ka arī uz 7.8

Nezinu

Tethering man strādā un ļoti stabili

atkarīgs no prioritātēm, bet nu laikam jau visvairāk kādus nepamierinās krutu spēļu trūkums

Nokiju jau laikam :)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Gaidu, gaidu to septembri...

Paldies par atbildēm. Laikam WP būs tieši tas ko es meklēju.

Bet labprāt dzirdētu arī citus viedokļus...

Link to comment
Share on other sites

Ja tu kādreiz esi bijis pieradis pie telefona menedžēšanas no datora ar softa palīdzību (piemēram, Samsunga Kies vai Sony Ericsson PC Suite) tad WP7 tev tādā ziņā ne visai patiks, jo visa failu sinhronizācija notiek caur Zune - tu vari menedžēt mūziku, video un fotoattēlus, bet nevari izdarīt pilnīgi neko ar kontaktiem vai programmām ... kontaktus vari sinhronizēt tikai ar Facebook, Google vai jaunāko MS Exchange ActiveSync ... citādi nekādi - visa kontaktu labošana tikai ar roku pa vienam.

Link to comment
Share on other sites

Tiklīdz latvijā parādījās iegādājos HTC Trophy.

NU jau telefonam būs tuvu diviem gadiem bet strādā kā jauns -> ātrums nav zudis.

Lielākie plusi, laikam kā jau visur minēts telefons darbojās ātri. Labs interneta pārlūks (šeit gan jāmin arī viens trūkums - nav flash atbalsta, bet it HML5 )

Kas varbūt pietrūkst ir personalizēšanas iespējas (iespēja mainīt tikai pāris pamatkrāsas, nav pieejami folderi priekš programmām vēl pāris sīkumi), no otras puses svarīgākās lietas var uzlikt pirmajā ekrānā.

Par trūkstošām aplikācijām grūti teikt, takā nēsu no cilvēkiem kam tas ir svarīgākais aspekts pērkot telefonu tad nevarēšu nokomentēt. Protams nedaudz pārņem skaudība lasot kad ir izlaista kārtējā krutā aplikācija bet pašlaik tikai Android vai IOS, bet nu lai jau :)

 

Telefona ražotāji, Paļsiak laikam lielākais klāsts ir Nokia un HTC, bet ir arī Samsungam un LG redzēti pāris modeļi. tiesa pašlaik gan neieteiktu ņemt jaunu telefonu bet pagaidīt līdz rudenim, jo uz esošajiem telefoniem maksimālais atjaunojums ko varēs dabūt ir 7.8versija (telefonam piedāvās tikai vizuālu l'dizību ar jauno WP8)

 

Un nobeigumā, Ja Nokia turpinās mūsu valsti uzskatīt par banānu republiku tad iesaku ņemt HTC jo l'diz īsm nekādu sūdzību. Kapēc banānu republiku? nu vienkārši pie mums jaunākos telefonus sāk tirgot tikai tad kad citur pasaulē paši pārdod ko jaunu.

Link to comment
Share on other sites

Par aplikācijām runājot vislielākais pluss manuprāt ir iebūvētais atbalsts SkyDrive un normāls, lietojams ofisa dokumentu pārlūks/editors - nav pārbāzts un pilnīgi pietiekams lai ja pēkšņi lidostā tev nepieciešams veikt pēdējos labojumus Excel tabulai vai kkādai atskaitei. Piekritīšu arī par Interneta pārlūku - manuprāt vislabākais ar ko pārlūkot netu. Flash atbalsta trūkums toties manuprāt pozitīvi atspoguļojas Flash reklāmu neielādē un veiksmīgi ļauj no tām izbēgt ... cita veida reklāmas gan joprojām vajās. WP ar aplikācijām arī nav nemaz tik švaki ... vienīgais mīnuss kas man pietrūkst uz WP ir Teamviewer - pārējam pluss/mīnuss visam ir alternatīvas pieejamas. Kā arī pilnībā piekritīšu par ātrdarbību - nav bijušu nekādu gadījumu kad telefons bremzētu vai ķertos kaut ko darot.

 

p.s. manas atsauksmes par WP nāk no HTC Titan lietošanas ... telefons labs, bet ikdienas lietošanai priekšroku labāk dodu Androidam

Labots - K.Kavacis
Link to comment
Share on other sites

Pēc winmo6.5 pāris mēnešus lietoju LG P500 2.2androīdu, pēc pāris mēnešiem nomainīju uz HTC HD7 testēšanas pēc. Tagad pēc pāris mēnešiem gribu atpakaļ uz kādu androīdu, bet ar tikpat lielu ekrānu kā HD7.

 

Kādi mīnusi ir iezīmējušies ilgstošā lietošanā?

- Traucē uzbāzīgā piesaiste facebookam

- Skaips ik pa laikam krešo, nestrādā bacgroundā. Čato un nejauši nospied search pogu un atkal vari no jauna logoties skaipā (gaidīt kamēr uzstartējas)

- Patukšs mārkets, nevar atrast populāras programmas kas ir uz Androīda un/vai IPhone. (Waze piem.)

- Salīdzinot ar Androīdu neērti atrast kontaktos ko vajag, pēdējie zvanītie arī ir reti lietojami, ja mēdz zvanīt vairāk kā 5 cilvēkiem.

- Jāveido vēl windows live konts (par laimi tikai vienreiz un gandrīz nekad vairs to neprasa)

- Čakarīgi unlockot lai izstrādātu uz viņa (vienlaicīgi tikai 4 projektus var turēt uz telefona)

- Jālieto zune, lai saturu dabūtu uz telefona un nost no viņa

- Nevar lietot kā USB zibatmiņu

 

Vai telefons kļūst lēnīgs?

- Nē.

 

Kādi plusi?

- Ātrs un vienkāršs, tīrs saskarnē (atskaitot kontaktus)

Labots - abuser
Link to comment
Share on other sites

Nedaudz pakomentējot iepriekšējo komentāru:

-Facebok nelietoju līdz ar to nezinu, bet cik ir dzirdēts no pašiem MS tad tā ir fīča ne bug's :glare: Viņu doma ir tāda ka tu visu laiku esi kopā ar draugiem, seko viņiem līdzi... piekrītu var kļūt apnicīgi :)

-Skype, šo solās salabot ar 8 win telefonam, pašlaik tiešām skype izmantošana ir nosacīta

- Patukšs markets, nu te gan nepiekrītu :) weiakls ir pilns ar visko, jautājums vai tu atrodi to ko tev vajaga. lielāka kļūda ko redzu no visiem akstiem: "nav tādas aplikācijas kā Android/IOS" nu labi nav, bet vai tu esi paskatījies alternatīvas? protam ne visam viņas ir bet lielākajai daāli ir un nemaz sliktākas.

-Neerti kontakti :shok: vot tas ir jaunums, jo visos testos teikt ka WP tieši kā telefons ir visērtākais un saprotamākais (nevaru nepiekrist) bet nu tas laikam gaumes jautājums. Tas ko varu teikt pie jebkura kntakta var tikt ātri -> nopiežam alfabēt pirmo burtu un esam klāt attiecīgā sadaļā... nu maks 2sec ja daudz kontaktu sākas ar šo burtu.

- Kapēc jāveido vēlviens liwe konts nesaprotu, ja viens jau ir izmanto to? (Ok man nebija es veidoju) bet pēctam tu tiec klāt visiem MS labumiem ko šis konts piedāvā.

-Zune datu sinhronizācijai man nepatīk, cerams ar 8 tas būs kautkā salabots (ja nē būs jameklē iespējas kā .... tikt pie failiņiem savādāk :spiteful: )

 

Vēlviena lieta par labu 8 -tam cik dzirdēts (un lasīts :) )liela daļa darbību notiks mākonī lietotājam par to nebūs lieki jāsatraucās. l'diz ar to ja tev mājās ir 8win, Xbox, win planšete un telefons, tad neuztraucoties ņem kuru gadžetu vēlies visi dati ir identiski. Protams šie ir reklāmas saukļi, jāskatās kā tas īstenosies.

Link to comment
Share on other sites

Super. Liels paldies pa komentāriem. Viss top skaidrāks.

Tagad nevaru sagaidīt 5. septembri.

Manis pēc tajā marketā varētu būt tikai 100 aplikācijas, galvenais, ka kvalitatīvas un pilnvērtīgas. Nopirkt labu un noderīgu aplikāciju arī nav žēl.

Tomēr izskatās, ka swype neviens neizmanto. To nāksies pašam testēt.

Stulba tā piesaiste Zune, tas gan ir diezgan liels mīnuss.

 

Pirmais WP8 tālrunis: http://www.gsmarena.com/samsung_ativ_s_is_the_first_windows_phone_8_smartphone-news-4718.php

Ir ok. Drīz tas pats no Nokia puses, tikai smukāks, izturīgāks un cerams ar pureview.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sveiki!

Man tāds jautājums - reģistrējot Live ID kā valsti ņemt Latviju vai tomēr kādu citu, UK, ASV? Izlasīju dažus komentārus, ka paņemot Latviju Skydrive var būt tikai 7gb un marketpleisā mazāk programmas. Is it true? Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Pāris gadus atpakaļ bij tā.Neuzmanības pēc piereģistrējos UK kā valsti un ar to pašu nevarēju Xboxsam nopirkt spēles ne ar Latvijas ne Norvēģijas Visa karti.Piereģistrējos pa jaunu un vis kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...