Jump to content

LG Optimus L5 (E610) apskats


Console
 Share

Recommended Posts

Čau, biedri!

Par cik man ir ienācies jauns viedtālrunis un šeit ir sastāvējies viedtālruņu apskatu skaits, nolēmu, ka šī būtu laba iespēja pacilāt kaut ko jaunu. Aizvakar manās rokās nonāca LG Optimus L5 viedtālrunis ar ICS - vidējais bērns "L" sērijas saimē starp L3 un L7. Tātad sāksim apskatu ..

 

Iepakojums un komplektācija.

Tālrunis līdzās ar usb datu kabeli, lādētāju, sūdīgām austiņām, NFC uzlīmi un makulatūru ir prasmīgi sapakots mazā kartona paralēlskaldnī, tādējādi rosinot domāt, ka LG ir zaļi domājoša korporācija. Komplektācijā viss liekas diezgan basic, izņemot NFC uzlīmi, kas ir iepakota no statiskās strāvas aizsargājošā paciņā. Atzīstu, vēl neesmu apguvis NFC nozīmi, bet izskatās, ka tā ir kāda diezgan svarīga fīča. Šo faktu apstiprina arī iegravētais NFC simbols telefona aizmugurējā panelī. Komplektācija ir bez liekā, ekstrām un tādēļ dodu 4 no 5 acīm.

 

Izskats un ergonomija.

Dažos vārdos sakot telefons nejūtas lēts izstrādē. Tam ir solīds, stūrains, vīrišķīgs izskats un manā plaukstā ieguļas diezgan veiksmīgi. Es pat teiktu 4 no 5 acīm. L5 ir aprīkots tikai ar vienu fizisku pogu, neskaitot on/off pogu telefona augšdaļā un skaņas rokeri. Korpusā nekas nečīkst, neļurkājas un nerada šaubas par materiālu kvalitāti. Vienvārdsakot - pārliecinoši. Hands down - 5 no 5 acīm.

 

Dzelži.

L5 ir aprīkots ar 0.8gHz Cortex-A5 un Andreno 200, kas parūpējas par to, lai telefonā pēc iespējas vairāk samazinātu lagu risku. Manā lietošanas pieredzē viss strādāja gludi, izņemot nedaudz bremzēto browseri un kādu prasīgāku 3d spēli kā, piemēram, Temple Run etc. Tas ir aprīkotas ar 1500 miliampērstundu akumulatoru, kas pie mērenas noslodzes izvilks 2 diennaktis. L5 aizmuguri rotā 5mpix kamera ar zibspuldzi. Kamera pa lielam ir vienāda ar citiām 5mpix kamerām un samplus domājams, ka nelikšu. (nu labi, esmu par slinku, lai to darītu, tāpēc ja būs vēlme, būs arī paraugi.) Priekš midrange telefona, diezgan solīdas iekšas, kā arī ICS esamība, tādēļ dodu 4 no 5 acīm.

 

Displejs.

Par spīti telefona mazajiem izmēriem, L5 ir aprīkots ar 4 collīgu displeju. Diemžēl arī šai monētai ir ēnas puse - tikai 320x480 pikseļi, kas liecina tikai vienu - zemu dpi (144.) To var pamanīt tādās spēlēs kā coin dozer, kur monētām var redzēt zāģzobainas skaldnes un tā tālāk. Vēl viena lieta, kas mani personīgi neapmierināja - slikti skatu leņķi. Uj, jopcik, aizmirsu piebilst, ka l5 NAV aprīkots ar gorilla glass. Saulesgaismā displejs ir blāvs. Pārāk blāvs un tādēļ es dodu 2 no 5 acīm.

 

Sarunu skaidrība un komunikācijas

Sarunu partneri var dzirdēt skaidri un īsziņu pārskatīšana manām acīm sagādā orgasmu. Variet jau noprast, ka telefonā ir zilzobis, wlans, usb2.0 un citi mūsdienīgam telefonam atbilstoši pričendāļi. 5 no 5 acīm.

 

Šķiet, ka garos vilcienos aprakstīju visu būtiskāko par šo tālruni un tāpēc, kopumā dodu 3.5 no 5 acīm

 

Mīnusi.

Draņķīgs displejs.

Nav priešpusē novietotas kameras.

Tiešām atbaidošas austiņas.

 

Plusi.

ICS

Labs akumulatora tilpums.

Cena (152 ls)

Labots - Console
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kitai, Ir latviešu valoda. Pat swaipu var dabūt latviski, ja grib.

Wheeler, jā protams var, bet cik daudz ir jūtami? 0.2gHz uz vienkodola procesora tiešām rada tik lielu differenci? Nē. Bet displeja ziņā L7 IPS @217dpi tiešām iespārda. Bet pa lielam, tas pats vēzis, tikai nedaudz kompaktākā kulītē.

Link to comment
Share on other sites

Beidzot iegādājos jaunu ilgi domāto LG L5 black. Ilgi meklēju, jo daudzos neta veikalos ''it kā'' uzrādās, BET... Nācās apzvanīt visus veikalus :D, lai uzzinātu, ka nevienā uz vietas nav pieejams un neviens nezina kad būs. Beidzot šonedēļ parādījās xnet.lv.

 

Iespaidi..? Ir labi, jo pērkot jutu, ka tas ir tas ko gribu :D , bet 2 lietas tomēr nepatīk. Pirmkārt, pirms tam lietoju tālruni, kuram bija gorilla glass displejs... Viņš patīkamāk spaidās (slidenāks), krāsas arī ir acij tīkamākas (ja tas stikls to ietekmē) un galvenais, ka neskrāpējas.

Otrkārt, kamera arī iepriekšējam telefonam (Samsung Galaxy Ace S5830) bija 5 MP, bet tā bildēja krietni kvalitatīvāk kā šī... Nu tāda vilšanās bišķi ir. Šķiet dažādiem brendiem atšķiras vai nu lēcas vai kameras matricas.

 

 

Kopumā ja jāvērtē būtu price/performace 10 ballu sistēmā - 8/10.

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

Nopirku pa 140Ls Trodeksā L5 melno. Visumā esmu apmierināts. Kad pirku, apzinājos, ka pērku budžetklasi. Tas ka kamera būs švaka, par to jau biju pārliecināts iepriekš. Mans iepriekšējais bija N79 ar 5M Carl Zeiss, vot tā bija laba kamera priekš mobiļņika. Patīk tās 4", ikonas, burti lieli. Ērti avīzes lasīt. Man skuķim ir P500 ar parasto ekrānu. Pa gadu ne kas nav noskrāpējies. Ceru, ka šim būs līdzīgi. Visus savus mobilos es esmu nēsājis maciņos. Šorīt pirmās ugunskristības. Nolidoja uz grīdas. Vāciņš uz vienu pusi, aķis uz otru pusi, pats uz mutes. Bailīgi cēlu no grīdas, kas ar stikliņi. Bet viss kārtībā! Šitiem L5 apkārt metāla rāmītis, līdzīgi, kā P500.

Link to comment
Share on other sites

Kādam ir izdevies pieslēgt okartes internetu? Nop!sos pus dienu, gudrāks nekļuvu.

Link to comment
Share on other sites

Uzzvani uz LMT. ;)

Man Amigo - gāja uzreiz bez iestatījumu sūtīšanas/rakstīšanas.

 

Vēl varētu bišķi skaļāk bļaut, kad zvana viņš, bet esmu ievērojis, ka Android phoni ir klusāki kā parastie.

 

Un veči kāds var pateikt kādēļ tā un vai to var novērst?

Kontaktu bildes (kuras, sinhronizētas no draugiem.lv aplikācijas), kad kāds zvana rādās kaut kā pretīgi - pilnīgi neasas un nepareizi apgrieztas.

Link to comment
Share on other sites

ēem, kā tas varētu būt skaidrojams, ka pilnīgi katrs iekšējās atmiņas baits ir aizņemts? Un kas notiks, ja šo atmiņu formatēs(tur ir faili android mapītē )?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
mazā Anna

Vispār tākā mani ļoti interesē kamera, gribēju zināt vai ir autofokuss, jo pēc atsauksmēm saprotu kad kamera gan nav tā labākā.

Link to comment
Share on other sites

Kamerai ir gan autofokuss, gan fokuss uz pieskārienu. Kamera ir apmierinoša tikai ar nosacījumu, kad tiek lietota pietiekoša apgaismojuma apstākļos. Daudzviet var lasīt, ka neeksistē slēdzis. Bullšits. Tas ir ergonomiski novietots, nospiežot volume-rokeri. To gan atklāju tikai pēc 2 mēnešu lietošanas ... :)

 

Aizvakar baseinā telefonu uzliku skapīš-augšā un pēc peldes aizmirsu. Kā rāvu dvieli zemē, tad telefons līdzi - no ~ 2m uz slapji flīzētas grīdas bez nekādiem prezervatīviem un citiem aizsarglīdzekļiem. Rezultātā nekādu uz aci manāmu bojājumu. Tikai nedaudz krāsa nonākusi no metāla apmales augšējā stūrī. Cepuri nost. 10/10

Link to comment
Share on other sites

mazā Anna

Un kā ir ar raktīšanu? SMS, vai citas lietas ir viegli rakstīt? nav jāčakarējās.?

Link to comment
Share on other sites

Tam ir paredzētas ļoti daudz aplikācijas tirgū. Agrāk izmantoju swipe, bet pārgāju uz parasto, LG tastatūru. Lakoniski, gludi un skaisti. Nekā lieka. Viss, kam jāstrādā, strādā.

Link to comment
Share on other sites

Tas L7 diži labāks nav. Klasesbiedram ir L7, pats nesen iegādājos L5.

Ekrāna izmēros tā papildus 0.3 colla dzīvē nerada baigo iespaidu kā par lielāku ekranu.

Izšķirtspēja ir labāka, tas tiesa, bet arī L5 lietojot ikdienā neteiktu, ka būtu baigi sūdīga bilde.

L7 ir priekšējā kamera, tas ir pluss, bet sakat nu godīgi, cik jūs reāli viņu pielietojat?

Esmu visai pārliecināts, ka aizmugurējās kameras abiem telefoniem identiskas.

Palasīju, ka L7 ir gorilla glass, par ko biju pārsteigts, jo klasesbiedrs jau paspējis ieplēst savējo, mans ir kritis un joprojām kā jauns.

Jaudas ziņā diži neatšķiras. Cik skatos, tad entuziasti XDA strādā pie kaut kāda custom rom, tāka pastāv iespēja, ka procis būs overclockojams, un ņemot vērā to, ka tie proči ir praktiski identiski ja neskaita frekvences, tad arī L5 tos extra 200 mhz varēs uzdzīt.

Patiesībā klasesbiedram tas L7 ir pat lēnāks, jo īsti neiedziļinās telefonu lietās, samērā jau a[slēpts]is visu. Es ik pa laikam patīru appus un nokilloju taskus, un joprojām strādā kā no kastes.

Foršs aparāts pa to ciparu, pietam ICS :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...