Jump to content

12AX7A - izdegusi lampa pastiprinātājam


Tonco
 Share

Recommended Posts

Audio sistēmai pazuda skaņā vienā kanālā - vainīga izrādījās jaudas pastiprinātāja lampa 12AX7A.

Vai kādam ir bijusi pieredze ar lampu iegādi? Kur labāk pirkt? Pirkt vienu vai pāri?

 

Apzināju visus vietējos audiokantorus, kam atradu koordinātes - nevienā pastiprinātāja lampas nav.

Kalnciema tirdziņā satiku k-gu no Valmieras, kas atjauno vecos radio aparātus, bet arī viņam par tādam lampām nebija info.

Kopumā pastiprinātāja ir sekojošas lampas:

12AX7A - 3.gab.

12AT7 - 4.gab.

KT88 - 4.gab.

Link to comment
Share on other sites

var pirkt ēbajā. tikai jāskatās vai pēc ķīnas vai USA ražojumu. Pielasītās būs dārgākas. KT88 vietā varēja likt lētāko EL34 ja pareizi atceros :D neesmu spēcīgs lampās, Didža padoms jāgaida.

 

http://thetubestore.com

 

no šiem var ņemt. vara arī noteikti CCCP analogus pielasīt...

 

un gar lampām ar cimdiem jāgrābstas.

Link to comment
Share on other sites

Kur teikts ka KT88 var aizvietot ar EL34? KT88 tiešais līdzinieks ir 650 lampas. Da i pričom te KT88, ja cilvēkam vajag 12AX7.

 

Par pirkšanu. Var pirkt internetā. Var gan pa 5 USD gabalā, gan pa 50 USD gabalā. Kur atšķirība? A tajā faktā ka dārgā kalpos ilgāk. Kas notiek ar brendu lampām? GrobeTube piemērs. "cali nopērk 1 000 000 lampas no rūpnīcas Krievijā. Saliek standā un silda Silda dienu, silda mēnesi. Ja lampa pēc mēneša nenosprāgts, tad viss OK. Ja nospragst, norakstam zaudējumos. Tāpat par elektrodu zvanīšanu. Atsijā. Grabošās pārdod pa 5 USD, negrabošās pa 50 USD. Tāpat sagrupē lampas pēc paratriem. Izdomā klāt savus ciparu un burtu undeksus. Un domājiet ka tas viss notiek pa velti? Cik darba, enerģijas (cilvēciskās), naudas jāiegulda lai atsijātu miltus no pelavām? Un tas viss vēl biznesa vārdā. Tāpēc tik liela atškirība cenās.

 

Gribi labu lampu? Pameklē ģitāristu internetveikalos grovetube lampas un miers. tā nav grovetube reklāma. Vienkārši frender un Ampeg lieto grobetube. Marshall un Orange paši testē lampas priekš saviem kombjiem. Citas nianses? Nes aparātu pie kvalificēta meistara un miers.

 

daudzi ģitāristi čiks, ko tik 'dargas lampas, nevar lētāk. [slēpts]! Ja brauc ar ar rolsroisu, bumeri vai mersedesu, tad nedomā liet kleiso benzīnu vai dizelīti pa lēto. Tipisks letiņa debīlisms.

 

Ak jā, ja meistaram ir jaunas, bet stāvējušas krievu lampas krājumos... Tad tas būs labāks par GroveTube.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nu pēc tā posta nevar saprast vai grib tikai izdegušo vai pārējās arī...ja jau tās uzskaitīja....ne jau tikai kalpošanā ir atšķirība - vēl ir mikrofona efekts u.t..

Link to comment
Share on other sites

''un gar lampām ar cimdiem jāgrābstas'' Jā, jā! Cimdi nāca komplektā :) (lai gan... grēkojis esmu, tie cimdi jau nestāv vienmēr blakus - tas varētu atstāt iespaidu uz lampas kalpošanas laiku?)

 

Labprāt izlasītu kādu plašāku komentāru par tēmu ''pielasītas / nepielasītās lampas''.

Link to comment
Share on other sites

tev cik var noprast push-pull 2 taktnieks ar 2 kt 88 uz kanālu - nu īsti vīri tās pielasa ar vienādiem parametriem...nu lai būtu pilnīga simetrija....nu tā īsumā...nu ar rokām aiztiekot - lampas aptaukojas un sliktāk dzesējas imho..

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Vajadzīgas tiešām ir tikai 12AX7A.

Bet vai ir jēga sūtīt vienu lampu atkarīgs no pārājiem izdevumiem: piegāde, iepakojums (lampas iesaka pārsūtīt speciālos keisos).

Iespējams, ka ir jēga pasūtīt k-ko rezervei.

 

Kvalificētu meistaru un ar lampu krājumiem nav izdevies atrast. Ja ir kāds padomā, dod ziņu.

 

P.S. Da vispār - lampu pastiprinātāji un bārdas naži - eksotika, ar ko Latvijā nevienam nav saskare.

Labots - Tonco
Link to comment
Share on other sites

http://www.thomann.de/gb/search_dir.html?sid=269725c5b0a5712672c1fb9bb6d9bf04&xsid=269725c5b0a5712672c1fb9bb6d9bf04&sw=12ax7&x=0&y=0

 

Kāds vēl iepakojums? Kartona kastītē. kastītte burbuļpakā. Jau saknē viss izklausās pēc santīmpišanas.

 

Par meistariem. Meklē Didzi šajā par forumā.

 

ģitāristiem tā nav eksoitka, bet gan norma. Stereo uz lapām ir fetišs nevis eksotika.

Link to comment
Share on other sites

Pieļauju, ka tās 12AX7 var sameklēt tepat uz vietas mūzikas veikalos. Diezgan izplatītas ģitāras kombjos, procesoros (pašam vecā Digitech GFX1 tādas 2 gab ir).

Piemēram, Spice Home mūzikas veikalā kaut kādas lampas redzēju, AT-Trade var interesēties u.t.t...

Labots - bx.
Link to comment
Share on other sites

Vietējos veikalos 90 % grabošas tās lampas ķeršana uz idiotiem. Par to jau stāstīju.

 

Ne velti darbnīcā netrirgojam lmpas, bet gan veicam remontu, kur no kastītes meklējam labu lampu,kuru var ielikt. Nevis pārdodam un tad pīpli nāk ar pretenzijām. Ak jā. Uz lampām grantija neeksistē tādā izpratnē kā to paredz patērētaju tiesību aizsardzības likums.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

nu nav lampas tāda eksotika. vienkārši LV nav daudzi kuri to var atļauties. ir ķīnas lampinieki (lētais gals) un daudziem ir dažādi DIY lampininieki. bet tāpat pat tāds sakarīgs, mazjaudīgs DIY lampinieks detaļās pavilks uz 300-400ls. ja izmanto jaunas detaļas nevis veco Rigondu.

Link to comment
Share on other sites

nu nav lampas tāda eksotika. vienkārši LV nav daudzi kuri to var atļauties. ir ķīnas lampinieki (lētais gals) un daudziem ir dažādi DIY lampininieki. bet tāpat pat tāds sakarīgs, mazjaudīgs DIY lampinieks detaļās pavilks uz 300-400ls. ja izmanto jaunas detaļas nevis veco Rigondu.

 

Var arī pavisam nedārgi, šitam nav ne vainas http://www.ebay.com/itm/APPJ-EL84-12AX7-mini-tube-amp-Original-miniwatt-N3-/150650727840?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item23137bada0

Link to comment
Share on other sites

cali nopērk 1 000 000 lampas no rūpnīcas Krievijā. Saliek stangā

 

nez kā tāda stanga varētu izskatīties?

tikai tas laikam ir offtopiks :SOH:

Labots - shpokas
Link to comment
Share on other sites

sorry. atzīšos. man ir veselības problēmas. vecums klāt laikam. pa laikam kreisā roka taisa gļukus. tāpēc mēdz iezagties debīlas p

ārralstīšanās kļudas. jāiet pie daktera... skumji ka sāku sadalīties riezinātājos jau 30 gados... :resent:

 

bija domāts: STENDĀ

Link to comment
Share on other sites

bija domāts: STENDĀ

man nemaz nebija nodoms labot pareizrakstību, bet interesē tāda stenda tehniskais izpildījums + lampu nonākšana no rūpnīcas (starp citu, kā tādas ražo?) līdz ielikšanas un izņemšanas procesam. loģistika, īsi sakot. miljons lampu laikam ir pārspīlējums? bet tas точна ir offt.

Labots - shpokas
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

(starp citu, kā tādas ražo?)

 

Pa Diskoverī iekš rubrikas How Do They Do It reiz redzēju sižetu, kā taisa tās lampas. Nu interesanti tādam diletantam kā man bija paskatīties. Vot tik tagad nemāku vairs atrast to raidījumu, mož i nemaz netā nav, par ko gan es šaubos...

Link to comment
Share on other sites

nu. ko lai saka. ja vidēji ir 1:10 derīgas vs brākis. tas no praktiskās pieredzes. kā ražo lampmas. man nav ne mazķa nojausma. saka ka tā" izštancē elktronus no pareizajiem metāliem. tad ieštancē stiklā, uzslida, izsūknē gaisu un aizlodē ciet. lampa gatava. testē. nezinu kā izskatās rūpniecisks testētājs. esmu redējis tikai testē'taju priekš 20 lampām, kolēģis izmanto. iedod kvēli, kaut ko iedod uz anoda (nezinu cik un kādā polaritātē). verķis ieslēgts 24/7. šamais pieraksta papīra dienasgrāmatā testa sākumu pēc mēneša spiež uz podziņas katrai lampai un ar austiņām klausās. vai vārās vai uzsitos ar nakg nezvana utt.

 

kas attiecas uz 12AX7, tad svanošas lapas var lietot k'draiverus lielajām, bet kā pirmās (preamp) ir garām. tāpat grobetube sagrupē pēc citiem paramtriem. ja nemaldos tad bija tā: 1-3 bright (gaiši skan), 4-6 medium, 7-10 dark (tumši skan) vai kaut kā tml. sīkāk jalūr šamo web lapā.

 

par 1 000 000 nezinu. varbūt pārspīlējums, varbūt ne. no grovetube lampas nav iepriekš jāpasūta. vienmēr šamiem ir noliktavā ko iedot. lai arī... nekad nav sūtīts no grovetube pa tiešo. vienmēr ir prasīts no ampeg. Ar fender lampām ninses šobrīd tiek risinātas, tāpēc nevaru sīkāt komentēt. ir bijuši gadījumi kad ari grobetube lampa zvana u vēl svarīgi. grobetube paši lampas neražo. sāmie nopēr no krieviem. sveltana, sovetk un kas tur vēl par rupnīcām krievijā. tāpat bijušais tesla čehijā (tagad jj tubes vai tml) eksistē. tad visādi ķinieši... ja palur uz grovetube lampu daba, tad ir tā. ar sakranu krāsu uzdrukāt grovetube logucis, tad lampas nosaukums un otrā pusē var redzet sovetk vai sveltala drukājumu pelēkā krāsā. iespējams ka ir pat manīts OTK štempelis uz stikla.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

nullchar

 

Jā, šito. A es labs cilvēks meklēju zem How do they do it... karoč jābeidz laikam aloties... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jā, par to lamu ņemšanu ar "baltiem cimdiem" pasmējos. Nu nav lampas nekāds "kosmoss" un lampai pilnīgi nekas nenotiks,ja to aiztiks ar tīrām rokam. Ar taukainiem pirkstiem varbūt arī nevajag grābstīties, bet lampu laikos ar cimdiem neviens lampas nemainīja.Ar plikām rokām nedrīkst aiztik apgaismokuma halogēnlampas vai piemēram spuldzes vecos kinoprojektoros, bet tā pavisam cita lieta.

12AX7A krievu elektriskais analogs ir 6Н2П. Diemžēl šai lampai citādāki izvietoti izvadi un, lai to izmantotu, jāpārlodē shēma. Nedomāju,ka baigi vajag saspringt ar 12AX7A iegādi. Galu galā ne jau kosmosā sūtīs to pastiprinātāju un jaudas pastiprinātāja, trokšņu līmenis un milrofona efekts īpaši neko neietekmēs. Tur tak signāla līmeņi grozas ap 1V . Nav tak mikrofona priekšpastiprinātājs vai vinilatskaņotāja korektors. Vidrīzāk darbosies jebkura 12AX7A. Es jau daudz neštukotu un pārtaisītu uz krievu lampu. Nu jā, man 6Н2П kāds pus čemodāns.

Vispār pēdejā laikā internetā daudz visadu muļķību sarakstīts par lampām. Hiendistiem vispār vajadzētu aizliegt muļķības rakstit. Viņiem tak nav pat pašu elementārāko zināšanu elektronikā.Maina tupa lampas un tad raksta muļķības, ka viena lampa tā skan,otra šitā, bet dažādu tipu lampas nevar tupa spraust vienu otras vietā, kaut izvadi sakrīt. Katram tipam ir savi elektriski parametri un lampa jāieliek pareizā elektriskā režīmā.

Link to comment
Share on other sites

Pastiprinātājs var skanēt savādāk, ja uzliek cita ražotāja lampas. Lampas vai ne lampas skan, bet fakts tāds ir. Personīgi pārbaudīts.

Link to comment
Share on other sites

paldies par DL komentu. mūžu dzīvo - mūžu mācies.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

 

Vietējos veikalos 90 % grabošas tās lampas ķeršana uz idiotiem. Par to jau stāstīju. Ne velti darbnīcā netrirgojam lmpas, bet gan veicam remontu, kur no kastītes meklējam labu lampu,kuru var ielikt. Nevis pārdodam un tad pīpli nāk ar pretenzijām. Ak jā. Uz lampām grantija neeksistē tādā izpratnē kā to paredz patērētaju tiesību aizsardzības likums.

 

Vai vēl arvien meklēt lampas tepat ir bezjēdzīgi un jāpērk ir uzreiz no specveikaliem internetā? Interese ir par EL84, varbūt arī 12AX7.

Link to comment
Share on other sites

Pārītis, tas ir labi, citādas man neder. Pašreiz pastiprinātājā ir Harma Retro EL84 lampas http://www.watfordvalves.com/product_detail.asp?id=1955

Mazliet tā kā tās spiež uz basu, kas man pilnjoslas skandu gadījumā laikam tomēr nav tas labākais variants. Gribētos pamēģināt kaut ko neitrālāku.



Vai tās JJ ir kaut kas tāds http://www.watfordvalves.com/product_detail.asp?id=884

Link to comment
Share on other sites

 

Vai tās JJ ir kaut kas tāds http://www.watfordva...tail.asp?id=884

Pēc bildes un apraksta varētu būt.

 

Piedūrīgais basa atsperīgums mani neinteresē (links tā starp citu no blakus taba, nav saistīts ar lampām).

Jau teicu no kurienes ņemu. Ir produkta ražotājs. Man vajag rezerves daļas produktam, tāpēc arī ir tas kas ir. Var arī no Fender pakasīt, stipri bet dārgāk, jo, ja nemaldos, tad tur visām lampām Groobetubes bļemba klāt. Vajag tās visas lampu figņas tieši ģitāristiem. Hifilītiķi lasa savus forumus, silda lampas un ilgi muld par to cik kuram atsperīgs bass sanāk.

Link to comment
Share on other sites

Es jau riktīgs amatieris lampās. Zinu tik, ka pirmais miniwatt ar viņu kīņiešu lampām skanējā savādāk nekā mans tagadējais. Vai tam ir nozīme, ka lampas tiek izmantotas hifi pastiprinātāja nevis ģitāras pastiprinātājā? Kur tas kantoris ir?

Link to comment
Share on other sites

Ar ģitāristu lampām ir vienkārši. Pirmajai lampai jābūt labai. PArasti nepārdodu, bet saku: atnes savu leijerkasti un nomainīšu. Ja kāds grib ieseksot santīmu un nopirkt lampas, tad tiek pārdotas, bet bez garantijas. Tas arī viss. Apmaiņas pakalpojumā ir viena fīča: Tiek ielitas tādas lampas kuras strādā. Ja nav vienādas, tad tiek piemeklētas. Tāpat tiek pārbaudīti arī citi defekti, un vajadzības gadījumā tiek novērsti. Tas maksā, bet tad ir nosacītā garantija uz lampas maiņu/aparāta remontu.

 

Par cik ar mājas aparātiem nenodarbojos, tad tev spīd tikai lampas bez garantijas. Ja grib klausīties kā kura lampa skan, tad jāiepērk kaudzīte internetā un jākaifo. Ieteidams pirkt no dažādiem ražotājiem.

Link to comment
Share on other sites

Lampas nu nekādīgi nevar "spiest uz basu". PP slēgumā vispār diez kādu starpību starp lampam just grūti. Visādā ziņā frekvenču raksturlīkni(spiest uz basiem) tās nu točna nevar. Protams, dažādu ražotāju lampas nedaudz atšķiras un ja tās, kā muzikanti, "griež ručkā" līdz signāla ierobežošanai, tad atšķirība ir jūtama. Mājas pastiprinātājā es gan neredzu jēgu likt šausmīgi dārgas EL84. Neticu, ka varēs to skanējumu atšķirt no krievu 6П14П-ЕВ skanējuma. Ja būtu SE pastiprinātājs ar vienu lampu, tad cita lieta. Vai vajadzētu lielu anodspriegumu izturēt, lāi zili uguņi pa lampu skraida kā ģitāristiem, tad gan jameklē attiecīgas firmas lampas. Interesanti, ka rietumu Hi ENDisti kā reizi slavē daudzas krievu lampas, taisa vadus no krievu armija stelefona paļovkas vadiem un pat no armija smašīnu instalācijas vadiem. Tā tas bijis vienmēr, tur aiz robežas vienmēr viss ir labāks un kam tu palielīsies, ka Ladgalītes tirgū pa 1Ls nopirji 6П14П. Vot, ja lampu nopirki pa 20Ls, tad tak pavisam cita skaņa :) Tas nekas, ka vienā rūpnīcā abas lampas ražotas.

Link to comment
Share on other sites

20 Ls tas ir dārgi? Tā ir normāla cena lampai. Ja nemaldos tad EL84 nebija nekas dārgs. Salīdzinot ar niknākām kipa 6L6 vai EL34. 6550 vispār nerunāsim. Tas ir tikai muzikantiem, kuri pārdod māti lai nopirktu galvu pa 5-6 kLs. Āāā un vēl .Pa laikam ir vērojama tencedze gluži kā celtniekiem ar bumeriem un kredītiem. Muzikants nopērk ellesmašīnu, a naudas priekš lampām nav. Tad ieliek kaut ko lētu un bez maz vai neatgriezeniski sajāj izejas trafiņu.

 

Kas attiecas uz to ka vienā rūpnīcā ražotām lampām dažāda cena. Grovetube nopērk konteineru ar lampām no kreiviem, kūniešiem utt. Tad sasķiro un izsilda. Atlasa brāķus. Ja katra 20 lampa ir derīga ieejas pakāpei, tad skaidrs ka tā maksās 20 reizes vairāk. Tā dara goovetube piemēram.

 

Lampu sildīšanai nav nekāda sakara ar hifirastiem. Lampa mēdz nobeigries nevis uzreiz bēt pēc kāda laika. Ja ~ mēnesi sildot lampai nav problēmu (svana elektrondi vai vizla taisa "marakasu"), tad tiek pieņemts ka lampa ir derīga lietošanai.

 

Laipni lūdzam kapitālismā. Savulaik vajadzēja no Skrundas kādu vagonu ar lampām pataupīt nākotnei... Jā, padomju militārās lampas augstu kotējas. Ir pat daži lampu modeļi kuri pat ar uguni nav atrodami.

 

Bet nu. Zābakforuma ITišniekiem tas ir melnā materīja. Nav vērts filosofēt...

Link to comment
Share on other sites

Par muzikamtiem tiešām taisnība. Tiem šķemba galvā un riktīgs draivs ir tikai uz konkrētām lampām. Ir jau viņiem sava patiesība un funktieris, bet mājas pastiprinātājam tak pavisam citas prasības. Ja par cenām, tad es nāku no lampu laikmeta un atceros, cik tās maksāja krievu laikos. Nu man par kautkādu tur 6П14П maksāt 20Ls tas tiešam šķiet dārgi. Lai arī tā būtu nez kāda tur EL84, PP slēgumā starp tām lampām skanējumā nav starpības. Ir man dažādas šī tipa lampas un esmu tās mērijis gan uz lampu pārbades iekārtas, gan arī reālas shēmās. Nav tur nekādi brīnumi un interesanti, ka vislbākie elektriskie parametri bija tieši krievu 6П14П-ЕВ, kuras točna 20Ls nemaksā. Man laikam nav dots saprast lampu fanu domāšanu. Kapēc jāpērk nez kādas tur testētas lampas par bargu naudu. Es parokos pa saviem lampu čemodāniem , pats samēru parametrus, pats sašķiroju pa pāriem un izdzenāju lampas. Es uzskatu, ka visa tā testēšana vairāk ir naudas kāšana un batonu bāšana ausīs. Jā,priekšpastiprinātāju lampas, kur troskšņi ir no svara un, ja rūpnieciski ražo aparātus, tad lampas noteikti vajag padzenāt, bet izejas lampas, jo vairāk dzenā, jo vairāk nolietojas. Darba stundu skaits ta tām noteikts. Eh, es laikam ar tām lampām esmu tik daudz ņēmies, ka nu nekādas cieņas pret tām man nav

Link to comment
Share on other sites

Pārdošanai ir pāris (pēc pēc pārdevāja teiktā- piemeklētās) EL34, čehu ražojums. 

Link to comment
Share on other sites

Es te esu iejaucies citā, senākā tēmā, tāpēc varbūt ir dažas neskaidrības. Mans pastiprinātājs Miniwatt N3 ir SE (single ended). Nezinu, vai tieši dažādas EL84 var skanēt atšķirīgi, bet agrāk pastiprinātājs darbojās ar citām EL84 un citu 12AX7, un skanēja savādāk. EL84 tiešām nav dārgas salīdzinot ar citu tipu lampām, var atļauties paeksperimentēt, lielākoties tie 20 lati varētu būt par pāri, bet, protams, ir arī glaunais gals. Pat ja tās nolietojas un man gadā reizi jānopērk jaunas, tas budžetu nesagraus.

Vai tad EL34 var likt pastiprinātājā, kas paredzēts EL84?

Link to comment
Share on other sites

EL34 ir pavisam cita lampa un EL84 vietā to nevar likt un arī fiziski nevar ielikt. Ja ir SE pastiprinātājs, tad tiešām dažādu ražotāju un pat dažādu partiju lampu skaņa var atšķirties. Vispār jau tādam pastiprinātājam mainot lampas vajag piegriezt miera strāvu tādu, kā konkrētajai lampai "patīk" Savukārt, no miera strāvas mainās serdes uzmagnetizēšanās un protams skanējums. Nu tur sākas " šamaņu dejas ar bubenu". Itkā nekā pārdabiska regulēšanas procesā nav, tikai parasts lietotājs to nekad nedara. Sprauž tik lampas un stāsta, kā nu kura skan. Es nekad neklausu visādu gudrinieku ieteikumiem,par lampas režīmiem, bet pats skatos uz oscilogrāfa,kā lampa strādā. Tagad vēl ar spektra analizatoru var smuki redzēt, kā otrā harmonika SE stipreklim, pie dažādiem režīmiem, "uzvedās". Nu jā, es skaņas lietām pieeju tehniski.

Link to comment
Share on other sites

Ražotājs it kā saka, ka neko regulēt pie lampu maiņas nevajag, viss notiekot automātiski. Kaut kā tā.

 

With our constant current drain topology, you can play tube rolling by simply replacing the power tubes - EL84 with a matched pair, and as long as the power tubes are matched you don't need to adjust the bias.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Ja lampa elementārā slēguma, kad tīkliņa priekšspriegumu dabū uz katoda pretestības krituma, tad regulēt tiešam neko nevajag. Ja mīnusu uz tīkliņu padod caur potenciometru, kas ir daudz pareizak, tad ir jāregulē. Protams, viss skanēs arī bez regulēšanas, bet no lampas maksimāko "sulu" izspiest nevar.

EL84 parasti gan liek automātiskā režīma,jo ražotāji negrib sarežģīt barošanas trafu un shēmu. Vai tas ir pareizāk, to nu katrs pats štuko. Es uzskatu,ak labāk padot negatīvo priekšspriegumu no atsevišķas barošana sķēdes, tad katodā nevajag elektrolītisko kondensatoru, kas nu točna ietekmē skaņu.

Link to comment
Share on other sites

Visdrīzāk tur viss būs pa vienkāršo. Tas ir lēts, ap 125 lati ieskaitot piegādi, ķīniešu aparāts, lai tādi nabagi kā es varētu paniekoties ar lampām.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...