Jump to content

Kāpēc nerāda filmu (zaļa bilde u.t.t.)


Hitchcock
 Share

Recommended Posts

Video un audio codeci ir ļoti daudz, bet populārākie ir Divx un Xvid. Bieži vien, ja neiet kāda filma, tad trūkst tieši kāds no šiem codeciem. Pieņemsim, ka datora cietajā diskā ir video fails (filma), kuru palaižot nekas nenotiek vai arī izmet kādu paziņojumu. Ko darīt? Ir dažādi varianti kā risināt problēmu. Parasti ir tā: cik cilvēku-tik viedokļu, bet nav tā ka kāds no šiem variantiem nedarbojas (99.9%, ka strādās).

Atbilde - ko katrs uzskata par pareizāku, ērtāku un vienkāršāku.

Piezīme: Viss tālāk minētais attiecas uz Windows XP. Ja jums ir Linux vai kāda cita operētājsistēma, tad iespējams, ka kaut kas var nestrādāt.

 

1. GSpot

Programma ar kuru var uzzināt informāciju - ar kādu codecu (video un audio) filma ir veidota. Ja kāds codecs nav, tad ar šīs programmas palīdzību to var uzzināt.

AVIcodec

Līdzīga kā GSpot. Ja nav kāds codecs, tad ar šo programmu var uzzināt, kurš tas ir un kur to dabūt.

 

2. Ieteikums - neinstalēt daudz un dažādus codecus un pakas. Tas var būt viens no iemesliem kāpēc nerāda filmu (codec conflict). Apskatīšu dažādus variantus.

 

a) VLC media player

Boot'istu aprindās populārs variants. Neinstalēt codecus. Uzlikt tikai šo playeri. Tajā jau ir iekļauti codeci. Ar VLC arī iespējams skatīties "pusnovilktus" video failus (unfinished). Piemēram, iesākta filmas lejupielādēšana no DC++. Vēlos apskatīties šo filmu, jo varbūt nemaz līdz galam negribu "vilkt".

*Šai vajadzībai ir arī speciāla programma - AVIPreview. Ar to var apskatīt daļēji lejupielādētus .avi failus.

 

Secinājums: Ātri, vienkārši un ērti.

 

b) Šo variantu izmantoju es.

Uzlieku Divx codec;

Uzlieku Xvid codec;

Uzlieku AC3 codec.

 

Šie ir 3 galvenie codeci, kuri nepieciešami. AC3 ir audio codecs. Control Panel atveram AC3 Filter un "Master" Volume uzliekam uz max. Nepieciešams, lai atskaņojot filmas, skaņa nebūtu klusa (lai nav audio aparatūra jāgriež uz max).

 

Secinājums: Tu zini, kādi codeci atrodas tavā datorā. Mazliet sarežģītāka instalēšana.

 

Uzlieku bsplayer no šejienes BSplayer.

Izmantoju šo video playeri, jo man patīk viņa funkcionalitāte.

 

*Daži citi playeri.

-) Divx player Nāk līdzi Divx codecam;

-) Zoom player;

-) Media Player Classic Arī iekļauti codeci;

-) Core Media Player

-) u.c. Var izmantot Windows Media Player, kurš iekļauts jau WinXP instalācijā (es nelietoju, jo man patīk vienkāršas lietas). Ar Winamp arī iespējams skatīties filmas. Īsāk sakot - gaumes lieta.

 

c) K-Lite Codec Pack

Populāra codeku paka. Ietilpst visi nepieciešamie codeki, lai skatītos filmu. Pieejams trīs variantos: Basic, Standart un Full. Basic - pats nepieciešamākais.

Standart - iekļauti papildus codeci un media player classic.

Full - daudz un dažādi codeci, nepieciešami cilvēkiem, kuri paši kodē video materiālu.

 

Secinājums: Ļoti vienkārša uzstādīšana. Mazs izmērs (Basic - 1.35 MB). Ja nepatīk VLC, tad šis varētu būt īstais variants. Bieži tiek atjaunināta ar jaunākajiem codeciem.

 

d) ffdshow

Codeku paka. Mazliet lielāka (1.93 MB) par K-Lite un vairāk kodeku. Ideja tā pati.

 

Secinājums: Ja nepatīk K-Lite (subjektīvu iemeslu dēļ), tad var likt šo paku.

 

e) XP Codec Pack

Vēl viena kodeku paka. Iekļauts arī media player classic.

 

f) ACE Mega CoDecS

"Smaga kodeku paka" (49.2 MB). Ietilpst ļoti daudz codeku, dekoderu, filtru un dažādu darbarīku (tools un utilities) video apstrādei. Šo varētu jau saukt par profesionālu kodeku paku. Jau kādu laiku nav atjaunota (nav izlaista jauna versija), bet tas nemazina šīs pakas iespējas.

 

Secinājums: Ja nepieciešami kodeki tikai filmu skatīšanai, tad nav vērts ķerties klāt šai pakai. Pie tam, ja nav zināšanu par visu to, ko šī programma piedāvā instalēt, tad labāk neaiztikt, jo bieži vien atzīmējot visu (saliekot ķeksīšus) - filmas nestrādā. Veidojas codecu konfilkts. Šajā pakā ietilpst "codecu dzēsējs" t.i. ja kaut kas saiet greizi, tad ar šo programmu var izdzēst visus kodekus, kas ir sistēmā.

 

--------------------------------------------------

Secinājumi:

-) Neaizrauties ar codecu likšanu;

-) Iespējami vairāki varianti kā skatīties filmas;

-) Ja nezini, tad labāk izvēlies vienkāršāko variantu.

Link to comment
Share on other sites

Hitchcock, paldies, ka velti laiku visam shim pasākumam. Brīžiem man rodas aizdomas, ka vajadzētu arī man padalīties ar kādu daļu no savām necilajām zināšanām, bet, diemžēl ir pilnīgs laika trūkums... Btw, pie Tevis ieteiktā, gribētu vēl minēt tādu labu programmu kā ABC avi tag editor, kas ir gana labs softs ne tikai tam, lai apskatiitos kas un kaa ir kodeets, bet arii sho to pamainiitu... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Varbūt var pievienot augstāk...

 

Nesen piefiksēju šādu kodeku paku: http://packs.matroska.org/ Tā pamatā paredzēta matroškas failu (*.mkv) spēlēšanai (ar šo uzdevumu VLC netiek galā), bet pievienoti ir kodeki arī parasto video spēlēšanai, pie tam tur nav nekā lieka...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Andris_r

njaa tikai piebilde, ka buus probleema ar nepabeigto failu apluukoshanu, ja centiisieties apluukot failu, kuru velkat pa dallaam - var nokaarties viss un nekas neaiziet - bet nu tas jau loggiski :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...